Corona en mijn uitdagingen

26 mrt '20

Nu onze activiteiten voorlopig zijn afgelast droogt onze website op! We hebben tijdelijk geen NIEUWS, geen UITSLAGEN, geen FOTO's, geen AGENDA en geen CLUBRECORDS. Maar we gaan er toch iets van maken...

Hier het verhaal van Kees:

Het coronavirus heeft de sportieve kant van mijn leven nu bijna helemaal tot stilstand gebracht. Ik kan niet meer als groep lopen met mijn vrienden van Atletiek Oirschot en de Bali Runners. Ik blijf hardlopen, alleen of met één van mijn hardloopvrienden, want ik wil mijn conditie houden.

Ik mis de wedstrijden, waarvoor ik had ingeschreven, zoals de halve marathon van Gent (29 maart), de Groene Woud Lente Trail (19 april) en de halve marathon van Luxemburg (23 mei). Misschien gaat zelfs de triatlon van het Groene Woud (4 juli) niet door.

Maar ik laat mij niet uit het veld slaan en heb al weer ingeschreven voor de Tilburg Ten Miles op 6 september. Het coronavirus houdt mij en mijn hardloopvrienden niet tegen. Straks kan ik weer als 73-jarige samen met mijn vrienden van Atletiek Oirschot en de Bali Runners proberen een marathon te lopen, twaalf kilometer binnen één uur te lopen, of eindelijk één keer Ad van Zelst te verslaan…

Hahaha…. voor een hardloper is opgeven geen optie en dromen van onmogelijke prestaties hoort daar ook bij…

Kees Smetsers

Heb jij ook wat te vertellen over corona en je sport?. Stuur je verhaal (kort!) en als het kan een foto (liggend formaat!) naar promotie@atletiekoirschot.nl Als de redactie het ook leuk of verschrikkelijk vindt plaatsen we het op deze website. 

Corona en een kip in de wei

25 mrt '20

Nu onze activiteiten voorlopig zijn afgelast droogt onze website op! We hebben tijdelijk geen NIEUWS, geen UITSLAGEN, geen FOTO's, geen AGENDA en geen CLUBRECORDS. Maar we gaan er toch iets van maken...

Hier nog een verhaal van Ad:

Geen woensdagmiddaggroep vandaag, want dat mag niet meer. Dan maar alleen op pad. Ik krijg van Tonny een euro mee om een kaarsje op te steken bij de Heilige Eik.
Er is geen kip op de weg! Wat ik altijd goed kon, tempo vasthouden, lukt nu even niet. En ik mis de klets. Na een paar kilometer verlaag ik het tempo, want waarom die haast? Dit wordt een R U S T I G E   D U U R L O O P. Als ik mensen tegenkom die ik ken versnel ik even, zo ben ik ook wel weer.

Bij de kapel lopen wat mensen, maar druk is het niet. Daar staat Mieke, die wil wel even een fotootje maken. Gauw naar binnen voor het kaarsje en door naar Spoordonk. Over het viaduct de Lubberstraat in. Maar nee, mijn benen draaien het Beerseveld op, want anders halen ze de 10 km niet. Net voor de Merodelaan links af, een van de mooiste stukjes Oirschot om te wonen. De Vloed, heette dat vroeger, daar heb ik zwemmen geleerd. Bij Jan zijn de luiken nog dicht. Die slaapt nog. En kijk daar: een kip in de wei...!

Dan ben ik bij de watermolen aan de Spoordonkseweg. Ik blijf die volgen naar Oirschot. Als ik het dorp inloop kom ik langs mijn geboortehuis, dat nu te koop staat. Het is stil in de Nieuwstraat en de Koestraat. Na een klein uur ben ik weer thuis. Volgens Strava 10,36 kilometer in 56:17 minuten, inclusief het kaarsje en onderweg even buurten met Hennie. Ik ben tevreden.

Ad van Zelst

Foto's van de woensdagmiddaggroep staan in het FOTOBOEK

Heb jij ook wat te vertellen over corona en je sport?. Stuur je verhaal (kort!) en als het kan een foto (liggend formaat!) naar promotie@atletiekoirschot.nl 

Als de redactie het ook leuk of verschrikkelijk vindt plaatsen we het op deze website. 

Corona en de woensdagmiddaggroep

24 mrt '20

Nu onze activiteiten voorlopig zijn afgelast droogt onze website op! We hebben tijdelijk geen NIEUWS, geen UITSLAGEN, geen FOTO's, geen AGENDA en geen CLUBRECORDS. Maar we gaan er toch iets van maken...

Hier het verhaal van Ad:

Vanaf 2006 organiseren we in de wintermaanden overdag een duurloop door de hei, de "woensdagmiddaggroep". Uitgevonden door Pieter Smits, jarenlang aangevoerd door Toon de Croon en nu door Conny van de Wal. Ouwen-van-dagen en leden die niet hoeven te werken voor de kost doen er aan mee. Zo'n mens of 10 is dat, meestal dezelfde. Toen begin maart vanwege de corona-crisis al onze activiteiten werden stilgelegd, dacht ik: "Dan ga ik wel alleen de hei in". En wat denk je? Om 2 uur stonden we toch weer met het hele groepje te wachten tot Miranda er was en we van start konden.

Er was wel een dingetje: we moesten anderhalve meter van elkaar blijven. En we liepen "op eigen risico". Wat dat inhield snapte niemand. Maar alles went, ook dat "eigen risico". En ondanks het rotweer dat we dit jaar hadden, koud en nat, genoten we van de natuur en onze sport. We hoorden zelfs al de koekoek en dat is toch wel heel vroeg in het jaar!

Nu is dat afgelopen, want vanaf vandaag mag ook dat niet meer. Bijeenkomsten van meer dan 3 personen zijn verboden. Een donkere tijd breekt aan.
Maar gelukkig kreeg ik vandaag ook een goed bericht: een uitnodiging van Marathon Eindhoven met een gratis startbewijs omdat ik vorig jaar derde was bij de M70. Drie tientjes verdiend. Als het doorgaat...

Ad van Zelst

Foto's van de woensdagmiddaggroep staan in het FOTOBOEK

Heb jij ook wat te vertellen over corona en je sport?. Stuur je verhaal (kort!) en als het kan een foto (liggend formaat!) naar promotie@atletiekoirschot.nl 

Als de redactie het ook leuk of verschrikkelijk vindt plaatsen we het op deze website. 

Henk loopt toch nog zijn 12e marathon

8 mrt '20

Enkele weken geleden werd vanwege de storm de Two Rivers Marathon in Zaltbommel afgelast. Dat had voor Henk van Gerven zijn 12e marathon in zijn 62e levensjaar moeten worden. Vandaag gaf de organisatie de ingeschreven lopers de gelegenheid om alsnog de route te lopen. Henk deed dat met enkele lopers van GVAC als voorbereiding voor zijn doel in 2020: het lopen van de hele marathon binnen 3:30 uur en zo het clubrecord M60 (van Cees Koppen) op zijn naam te zetten.

Foto: na afloop kreeg Henk van de organisatie een cheque van 100 euro voor de Stichting Bali-Runners.

Martien van de Ven wint in Bakel

8 mrt '20

Met een overtuigende voorsprong van bijna 2 minuten op de nummer twee won Martien van de Ven vandaag de categorie M60 in de Hel van Bakel.

Foto: Fred Kanters

We hebben 8 nieuwe looptrainers LT2

4 mrt '20

Op initiatief van Cees Koppen volgden 8 van onze assistent-trainers in 3 sessies de cursus "Looptrainer 2". Vandaag was de laatste cursusavond in het clubhuis van AVGM in Best. Na afloop kregen de deelnemers het certificaat LT2 uitgereikt. Een welkome uitbreiding van ons trainerscorps bij de recreanten!

Foto: Vanessa Kluijtmans, Cees Koppen (trainer LT3), Reny van Straten, Conny van de Wal, Jan Swaans, Marieke Meeuwis, Marij Maas, Joost van Kuringen en Cees van Eijk. 

Toon de Croon erelid Atletiek Oirschot

2 mrt '20

Halverwege onze jaarvergadering kwam voorzitter Hennie van Rijt met een verrassing: hij benoemde Toon de Croon tot erelid van de vereniging. Alle aanwezigen beaamden de verdiensten van Toon: 

- Lid sinds 1990 en in 2010 al benoemd tot Lid van Verdienste,
- Zeer betrokken, behulpzaam, sociaal, een groot verenigingsmens,
- Lid van de accommodatiecommissie, vrijwilliger in het klusteam en de onderhoudsgroep,
- Recrantentrainer van 1993 tot 2019
- Sinds 1995 organisator van de familiefietstocht,,
- Coördinator en trainer van de hardloopcursus van 2000 tot 2019,
- Trainer van onze wedstrijdlopers van 2004 tot 2019
- Organiseerde 21 jaar de waterpost van Atletiek Oirschot bij de Marathon Eindhoven,
- Organisator van de Cyclopathon,
- Sinds 2016 begeleider van de wandelgroep
- Sinds 2016 trainer van D'n Aanloop, een groep kwetsbare mensen uit een huisartsenpraktijk,
- Parcoursuitzetter en jurylid bij onze wedstrijden.

Al met al een echte clubmens, die deze waardering ten volle verdient.

Foto: Toon betrok in een kort toespraakje ook echtgenote Toos in de huldiging. Rechts voorzitter Hennie.

Vrijwilliger van het jaar: Hans Hoogmoet

2 mrt '20

Op Nieuwjaarsdag 2012 overleed plotseling Maarten Kaptein. Dat was een groot verlies voor de verenigiging, want Maarten was niet alleen bestuurslid, maar had ook de zorg voor onze accommodatie en de ledenadministratie.
Hans Hoogmoet begreep dat er met het overlijden van Maarten problemen zouden ontstaan als niet snel een vervanger zou komen. Hij bood spontaan aan om de ledenadministratie op zich te nemen. Hans is dit jaar 25 jaar lid, hij treedt niet op de voorgrond, maar voert zijn taak zorgvuldig uit. Als er vragen zijn worden deze altijd correct en snel beantwoord en opgelost.

Daarom is Hans de Vrijwilliger van het Jaar!

Foto: Hans krijgt de bloemen van secretaris Leny, voorzitter Hennie kijkt toe.

Soepele jaarvergadering

2 mrt '20

Vanavond hadden we een lekker lopende jaarvergadering. Het clubhuis was afgeladen vol met 52 leden. Grote problemen waren er niet, al bleef het uitblijven van een concreet plan voor een volwaardige accommodatie een discussiepunt.

Enkele punten uit de vergadering:
- Toon de Croon werd benoemd tot erelid
- Hans Hoogmoet is de vrijwilliger van het jaar
- De twee aftredende bestuursleden Hennie van Rijt en Leny de Croon werden bij acclamatie herkozen
- René van de Ven is nog steeds op zoek naar kader- en juryleden voor de jeugdactiviteiten
- Martien van de Ven pleit voor het opleiden van een wedstrijdleider en scheidsrechter uit eigen gelederen
- Martien van Geenen wijst nog eens op de klusdag op zaterdag 7 maart van 9-12 uur. Iedereen is welkom!
- Esther de Wert, Joost van Kuringen en Jeanine van Geest stoppen met het organiseren van de Triathlon. Opvolgers gevraagd vanaf de editie 2021, aanhaken kan nu al
- Op do 12 maart is in De Andreaskerk in Oostelbeers weer een bijeenkomst over de herontwikkeling van het militair oefenterrein. We moeten daar onze stem laten horen! 

Om 21:20 viel de laatste klap van de hamer en was het tijd voor een drankje.


 

Oirschotse successen in de Kempische!

2 mrt '20

Nu de Karpencross is afgelast kunnen we de eindstand opmaken van de Kempische Crosscompetitie. Van de 6 gelopen wedstrijden tellen er 4 mee voor de punten in de competitie. Atletiek Oirschot behaalde de volgende resultaten:

1e M65: Martien van de Ven
1e MPC: Auk van der Zanden
2e V55: Nellie van Beers
2e JPC: Jules de Bresser
3e M45: Roland van Loon

Maar liefst 5 leden op het podium, dat is toch prachtig!

De prijsuitreiking is op zondag 8 maart om 11.00 uur in het clubgebouw van Atletiek Eindhoven.

Foto: Auk van der Zanden (midden) won meteen al de eerste wedstrijd in Sint Oedenrode.

Martien van de Ven 2e M70 bij NK Cross

29 feb '20

Martien deed mee aan de NK Cross in Kraggenburg (NO-polder). Hij behaalde een mooie tweede plaats bij de M70, achter Cees Stolwijk, wereldrecordhouder M70 op de 3000 en 1500 meter. 

Volgens Martien: "Het best mogelijke resultaat gezien de deelnemers. Een en al modder, waterplassen en vette klei. Zelfs met spikes met lange punten was het nog schuiven"

Foto (Oxana van de Ven): het podium van de NK Cross 2020. 

Ons veld in topconditie

22 feb '20

Na de afgelopen droge zomers lag ons veld er belabberd bij. Nu nemen we maatregelen! Vandaag werd een waterput geslagen om in de zomer ons veld te kunnen beregenen.

Het ging weer goed in Best

26 jan '20

We waren er weer bij vandaag in Best, met maar liefst 38 deelnemers van Atletiek Oirschot aan de 63e Joe Mann Bosloop. En ook op het podium was het dringen:
1e plaats voor Martien van de Ven (M65) en Auk van der Zanden (MPC)
3e plaats voor Roland van Loon (M45), Antoinet Hems (V45), Nellie van Beers (V55) en Jules de Bresser (JPC)

Foto (Peter Kramer): Nellie van Beers stond ook weer op het podium, samen bij de eeuwige rivalen bij de V55: Anne Rindt en Rikie Huijberts

Lees het verslag van Kees Smetsers:

Super zondag voor Atletiek Oirschot.

Vandaag vertrokken 38 (!) atleten van Atletiek Oirschot naar Best om daar deel te nemen aan de Joe Mann Bosloop. Niet alleen het aantal deelnemers van Atletiek Oirschot was deze keer uitzonderlijk,  maar dat geldt ook voor de prestaties. Het podium van de diverse categorieën kleurde deze dag heel vaak azuurblauw, de kleur van Atletiek Oirschot. Het was echt geweldig, kijk maar eens naar dit lijstje:

  • Auk van der Zanden: eerste in de categorie MPC;
  • Martien van de Ven: eerste in de categorie M65;
  • Jules de Bresser: derde in de categorie JPC:
  • Nellie van Beers: derde in de categorie V55;
  • Antoinet Hems: derde in de categorie V45;
  • Roland van Loon: derde in de categorie M45.

Auk van der Zanden staat na deze wedstrijd fier bovenaan in haar categorie en heeft een grote kans om kampioen te worden in de Kempische Cross Competitie.

In deze competitie tellen zes van de acht wedstrijden mee voor de eindstand. Martien van de Ven heeft dit jaar in deze competitie tot nu toe vier wedstrijden gewonnen en is twee keer tweede geworden. Dat betekent dat hij niet meer in te halen is en eigenlijk nu al kampioen is in de Kempische Cross Competitie.

Nellie van Beers is bezig met een spannende driekamp met Anne Rindt en Rikie Huijberts, die in de laatste twee crossen (Valkenswaard en Eindhoven) zal worden beslist.

Hetzelfde geldt voor Roland van Loon, die ook nog kans maakt op de eerste plaats in deze competitie en concurrentie heeft van een viertal atleten.

Misschien is het voorgaande aanleiding voor veel supporters om mee te gaan naar de laatste twee wedstrijden van de Kempische Cross Competitie en daar de kanjers van Atletiek Oirschot aan te moedigen. Die wedstrijden zijn op 9 februari in Valkenswaard en op 8 maart in Eindhoven.

Sander van Esch nieuwe clubtrainer

21 jan '20

Nadat Toon de Croon in oktober was gestopt als clubtrainer voor de baantrainingen op dinsdag, verkeerden we even in een vacuüm. Dat werd tijdelijk opgevuld door de receantentrainers. Nu hebben we weer een vaste trainer: Sander van Esch en daar zijn we heel blij mee. Sander heeft al enkele keren de trainingen verzorgd en de reacties van de deelnemers waren positief.

Sander is 28 jaar en in zijn jeugdjaren al lid van Atletiek Oirschot. Na een uitstapje naar GVAC werd hij in april vorig jaar weer lid van onze club. Sander heeft al ervaring met het geven van looptrainingen en wil zich daar nog verder in ontwikkelen. 

Dieprijtcross: rennen langs het strand

19 jan '20

Het is nog wel hartje winter, maar toch waren er op deze dag veel leden van Atletiek Oirschot langs het strand te vinden. Om precies te zijn: op het witte zand bij de waterplas op camping Ter Spegelt in Eersel. Daar werd de Dieprijtcross gehouden en die leverde voor de Oirschotse atleten weer veel podiumplaatsen op.

De cross was dit jaar relatief zwaar omdat een groot gedeelte van het parcours door het losse zand ging, maar dat weerhield Martien van de Ven er niet van om met een grote voorsprong eerste te worden bij de categorie M65. Martien begint steeds beter in vorm te komen en dat blijkt ook wel uit zijn recente prestaties.
De vorm is er ook bij Nellie van Beers, maar vandaag werd haar prestatie beinvloed door een flinke verkoudheid. Desondanks werd ze tweede in haar categorie V55. Roland van Loon was ook weer vooraan te vinden in de categorie M45, waar hij vierde werd. Bij onze jeugd blonk Auk van der Zanden weer uit met een eerste plaats bij de Meisjes pupillen C.

Al met al leverde deze dag aan het strand in Eersel heel mooie prestaties op.

Madeira: rennen langs het strand

19 jan '20

Het is nog wel hartje winter, maar toch waren er op deze dag veel leden van Atletiek Oirschot langs het strand te vinden. Op het verre subtropische eiland Madeira was het 25 graden toen Henk van Gerven, Johan Pijnenburg en Henk van den Oord daar begonnen aan hun wedstrijd. 

Voor Henk van Gerven was het zijn elfde hele marathon van het afgelopen jaar en dat is op zich zelf al een hele prestatie. Maar dat hij het presteert om elke keer ook nog een mooie tijd te lopen, dat is helemaal bijzonder. Dat geldt ook voor de 4.02.37 waarmee hij ondanks de hitte in Funchal (de hoofdstad van Madeira) de finish haalde. Het feest werd daar helemaal compleet toen ook zijn hardloopvrienden Johan Pijnenburg en Henk van den Oord na 21 kilometer rennen in de hete zon de finish van de halve marathon bereikten.  Mooie prestaties van deze drie atleten van Atletiek Oirschot.

Het was voor Atletiek Oirschot (weer) een dag met een gouden randje.

Straffe strijd bij de Cyclopathon

19 jan '20

Dit jaar waren we weer terug in januari, nadat we in 2019 de Cyclopathon op 31 maart organiseerden. Uiteindelijk was er vooral bij De Pedaleur de wens om weer naar de winter te gaan, omdat de fietsers in het voorjaar al aan het wegseizoen beginnen.
Dit jaar telden we 11 teams bij de Cyclopathon. Er werd weer harde strijd geleverd, zoals altijd bij estafettes. Edwin van de Ven nam meteen al de kop en wist deze met fietser Rob van Overbeek tot het einde vast te houden. Het tweede team, Martijn van Straten en Edwin Traa, trok er genoeg aan, maar ze moesten toch 29 seconden prijs geven. Op de derde plaats eindigden Wilma van Kollenburg en Dirk van Rijen op bijna 2 minuten van de winnaars. 

Foto: het winnende team, Edwin van de Ven en Rob van Overbeek.

Bekijk meer foto's van de Cyclopathon in het FOTOBOEK

Storm in Egmond aan Zee

12 jan '20

Een van de heftigste "Egmonds" ooit. Een knalharde wind tegen op het strand en een gevoelstemperatuur van 2 graden sloopten de eerste 8 kilometers de krachten van de deelnemers. De winnaar liep de langzaamste tijd sinds 1985. Lees de verslagen van Kees Smetsers en Ad van Zelst en bekijk de foto's in het FOTOBOEK.

Kees schrijft:

Zondagmorgen 12 januari schrok ik al om 6 uur wakker van het geluid van mijn wekker. Buiten waaide een stormachtige wind, die de regen tegen de ruiten van mijn slaapkamer deed kletteren. Op zo’n dag als vandaag is het een extra grote uitdaging om de halve marathon van Egmond aan Zee te gaan lopen. Ik haalde Ad van Zelst op en een uur later zaten we in de bus van Atletiek Eindhoven.

Tot mijn grote verassing was mijn 76-jarige vriend Rinus van Dijck er ook. Hij had wel geen startnummer, maar hij ging toch mee. Onderweg naar Egmond aan Zee begon het steeds harder te regenen en de bus schudde van de heftige windvlagen. In Egmond aangekomen dachten we alle drie het zelfde: “Dit wordt een heel zware wedstrijd”. Rond 12.30 uur stonden we vlak achter het startvak van de topatleten, helemaal vooraan, te bibberen van de kou.

Bij de start ging Ad er meteen vandoor, dat hadden we afgesproken. We kwamen op het strand en werden daar vol getroffen door de wind, die met windkracht 8 ons het lopen heel moeilijk maakte. Ik probeerde te schuilen in groepjes atleten, maar die liepen allemaal te hard voor mij en daardoor kwam ik steeds vol in de wind te lopen. Dat duurde acht kilometer lang, totdat we de duinen ingingen en de wind in de rug kregen. Ik was intussen al duizend doden gestorven, maar herstelde in de duinen toch relatief snel.

Ad van Zelst zag ik pas na de finish en die bleek een fantastische tijd te hebben gelopen gezien de omstandigheden. Zijn tijd van 2 uur en 2 minuten was echt een superprestatie. Om dat te bereiken was hij zo diep gegaan dat hij na de finish een paar aanvallen van kramp kreeg. Zelf probeerde ik de schade van de eerste acht kilometer in te halen, maar dat lukte slechts ten dele. Het was wel supermooi dat ik in de laatste kilometers op de Bloedweg verrast werd door een enthousiaste Harrie Bullens van Atletiek Oirschot, die mij aanmoedigde en even met mij mee liep (op wielrenschoenen). Dat deed mij wel iets.

Toen Rinus van Dijck en Ad van Zelst mij na de finish verslag deden van hun ervaringen, was het leed van de eerste acht kilometer weer geleden. We waren alle drie een beetje trots op wat we hadden gedaan. De storm had ons niet klein gekregen, ook al zijn wij respectievelijk 76 (Rinus), 74 (Ad) en bijna 73 (Kees). Het was weer een nieuwe ervaring voor ons geweest, hardlopen in een storm, maar dat maakt deze sport zo mooi. Ik hoop het nog jaren te kunnen doen…

Verslag van Ad:

Toen ik de weersverwachting hoorde wist ik het al: mijn 14e 'Egmond' wordt mijn eerste halve marathon boven de 2 uur. De eerste 8 kilometers op het strand waren hels. Een storm met kracht 8 schuin tegen. Ik snap niet dat ze oude mensen hieraan blootstellen. Toen ik me kon verschuilen in een groepje werd het iets beter, maar het bleef stoempen tot de duinovergang bij Bakkum. Door de duinen terug naar Egmond kon ik mijn tempo wat verhogen, zodat ik bij kilometer 17 de hoop kreeg om nog net onder de twee uur te finishen. Dat zou wat zijn!

Maar nee, op het strand had ik toch teveel kracht verspeeld en mijn tempo zakte in op de omhoog lopende Bloedweg. Dan een verrassing: daar loopt Harrie Bullens naast me, in zijn Pedaleurshirtje en op zijn fietsschoenen (klak, klak, klak). Harrie was met Joke naar Egmond gekomen voor een ATB-tocht door de Schoorlese duinen en ze hadden anderhalf uur staan te kleumen om ons aan te moedigen, magnifiek! Met mijn tijd van 2:02 - 9e van de 22 in de categorie 70-plus - ben ik best tevreden. 

Op de terugweg naar de sporthal kreeg ik enkele krampaanvallen in mijn kuiten. Dat was minder leuk. Ik wist niet dat dat geluid maakte. Het klonk ongeveer zo: AAAAAAAAAAAAAA... AAAAAAAAAAAAAAAA... AAAAAAAAAAAAAA... ! 

Intussen gaat het wel weer:-)

Stampvol clubhuis

5 jan '20

Het was druk op de eerste zondag van 2020. Goede voornemens? Na afloop van de recreantentrainingen was onze nieuwjaarsbijeenkomst. Veel leden bleven nog even plakken voor de gratis koffie en een worstebroodje, gepresenteerd door onze actieve clubhuiscommissie. Voorzitter Hennie van Rijt hield een kort praatje, waarin hij iedereen veel geluk en een sportief 2020 wenste.

Prikbord

Onze jarigen in april

We feliciteren in april:

1 Michaël Fleur
1 Lars van Gerven
2 Joanna Verbruggen
3 Kristy de Laat
4 Sven van der Schoot
4 Annie van Zeeland
5 Chantal van der Meijden
6 Nicky Fiers
11 Annemieke Hendriks
13 Lia Smetsers
15 Antoinet Hems
15 Johan Koppen
16 Carlijn van Ham
18 Judith Verhoeven
19 Mieke de Bresser
19 Yvonne van der Heijden
20 Patrick van Kessel
22 Dylan Wichman
23 Mariëtte van der Pasch
24 Annamarie Boer
27 Jylte van der Heijden
30 Ruby Bakker

datum bericht:
25 mrt '20
meer...

Corona-update di 24 maart 21:00 uur

Vanavond is er een mailing naar alle leden gegeaan met de laatste aanbevelingen. In het kort:

Het is niet toegestaan om met meer dan 3 personen samen te komen, behalve als deze uit één gezin komen.

Als je toch wilt trainen ga dan alleen.

Niet zo leuk, maar ook voor de beeldvorming van onze club is het niet goed als men links en rechts groepjes hardlopers op straat of in het buitengebied ziet.

datum bericht:
24 mrt '20
meer...

Meer over hardlopen tijdens de coronacrisis

Zolang er geen evenementen zijn geven we hier van tijd tot tijd een link naar atletiek websites. Hier een link naar de website van Runnersworld, met artikelen over hardlopen onder de corona maatregelen.

Klik hier

datum bericht:
22 mrt '20
meer...

Hardloopcursus afgelast

Nu al onze aciviteiten stil liggen als gevolg van de coronacrisis hebben we ook de hardloopcursus, die op 5 april zou starten, moeten afgelasten. Er wordt nog gekeken of we de cursus later in het jaar kunnen organisen.

datum bericht:
20 mrt '20
meer...

Corona-update di 17 maart 8:30 uur

Aanvulling op de corona-update van vr 13 maart:

- Alle in dat bericht genoemde activiteiten zijn afgelast tot nader bericht
- De Groene Woud Lente Trail op zondag 19 april is voor dit jaar afgelast.

We hebben de volgende richtlijnen voor onze leden opgesteld:
- Kom je uit een risicogebied, of
- heb je contact gehad met een (vermoedelijke) corona-patiënt, of
- heb jij of een gezinslid verkoudheidsklachten of koorts: 

Blijf thuis en vermijd sociale contacten.

Als je alleen of in een kleine groep gaat trainen is dit buiten de verantwoordelijkheid van de vereniging.

datum bericht:
17 mrt '20
meer...

Corona-update vr 13 maart 11:00 uur

In verband met de adviezen die het RIVM geeft over het coronavirus hebben we moeten besluiten om alle clubactiviteiten tot en met 31 maart af te gelasten.

Dit geldt voor:
- Clubkampioenschappen Cross zondag  15 maart,
- Oriëntatieloop zondag 29 maart,
- alle recreantentrainingen, clubtrainingen, jeugdtrainingen, bootcamp
- de wandelgroep
- vergaderingen

We hebben de volgende richtlijnen voor onze leden opgesteld:
- Kom je uit een risicogebied, of
- heb je contact gehad met een (vermoedelijke) corona-patiënt, of
- heb jij of een gezinslid verkoudheidsklachten of koorts: 

Blijf thuis en vermijd sociale contacten.

Als je alleen of in een kleine groep gaat trainen is dit buiten de verantwoordelijkheid van de vereniging.

 

datum bericht:
11 mrt '20
meer...

2019 was een mooi sportjaar!

In het FOTOBOEK (2019) staat nu de fotopresentatie met de mooiste foto's van onze evenementen in 2019.

Klik hier

datum bericht:
5 mrt '20
meer...

Onze jarigen in maart:

We feliciteren in maart:

1 Ben Strijbos
2 Jan Joosen
2 Riny Rijnen
3 Jeanne Kemps
5 Nellie van Beers
6 Pieter Raijmakers
7 Nel Beekmans
7 Milou Stikkelbroeck
12 Tineke vd Heuvel
13 Marjo Priem
13 Barry Smetsers
14 Arianne Timmermans
14 Miranda Bressers
15 Moos Mencke
15 Roel van de Ven
16 Karin Verhagen
16 Suze Vennix
17 Erik van den Oord
19 Hans Büsgen
19 Floortje van Gisbergen
19 Yfke Buskens
21 Wendy van Oirschot
23 Henry van der Schoot
23 Michael Boon
23 Peggy van den Brand
25 Susanne Aarts
26 Hanny Schilders
26 Peter van der Hamsvoort
29 Ester Adriaanse
29 Joan van Heerebeek
29 Bas Broks
29 Hanny Veraa
29 Mijntje Roefs
30 Guus van der Burgt
31 Evelien Rosch
31 Ben van den Berk

datum bericht:
25 feb '20
meer...

Ledenmutaties in januari-februari

Wijzigingen in het ledenbestand in de afgelopen maanden:

9 nieuwe leden:
Ingrid van der Schoot V45
Tonny van Kuringen V50
Hedwig de Leest V50
Sep van der Zanden JPA
Riny Rijnen M60
Judith Verhoeven Vsen
Marcel vd Heuvel M40
Pleun Smits M40
Sofie Mutsaarts MPC
 

1 opzegging:
Marieke Fleur V50

Toch weer een mooie ledenaanwas in de eerste maanden van het jaar. We tellen nu:
57 jeugdleden,
31 wandelleden
215 atletiekleden
totaal 303 leden

Namens de Ledenadministratie
Hans Hoogmoet.

datum bericht:
22 feb '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...