Podiumplaatsen in eigen huis voor AV Oirschot

28 dec '08

Het was koud bij de 23e Auwjaorscross in Oirschot, maar de zon scheen en de lopers hadden nergens last van. Het recreantenveld werd gevuld met ruim 50 lopers uit de eigen gelederen van Atletiekvereniging Oirschot.
Bij de wedstrijd Mannen 50+ won Ruud van Woensel in een tijd van 29:17 minuten over de 7793 meter. Nellie van Beers werd 2e in de categorie Vrouwen 45+ en Martien van de Ven behaalde de 3e plaats bij de Mannen 55+.

Bij de wedstrijd bij de Mannen senioren zette Wouter Jansen uit Tilburg zijn reeks van goede prestaties voort door de cross over 10 km te winnen. Hij werd gevolgd door Christophe Stoelinga. Snelste bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans.
 

Foto: start van de recreantenloop

Nellie wint weer, Ruud en Martien 2e in Reusel

21 dec '08

De generale repetitie voor de Auwjaorscross is weer prima verlopen voor AV Oirschot. Op een "schitterend" (lees: moerassig) crossparcours werd Nellie van Beers weer 1e bij de V35 (!) in een tijd van 32:16 over 6600 meter.

Ruud van Woensel werd 2e bij de M45 en Martien van de Ven werd 2e bij de M55, beiden liepen 8700 meter.

Nellie van Beers 1e bij de Mescherbergloop

14 dec '08

Op zondag 14 december werd Nellie van Beers eerste bij de V45 in de Mescherbergloop te Eijsden in Zuid-Limburg. Het was een loodzwaar parcours, vooral door de vette lössgrond. Vooral omdat de grond aan het ontdooien was werd het zo zwaar. Niet alleen de hoge trappen deden een behoorlijk beroep op de conditie, maar vooral ook de afdalingen, waar je op weg gleed en waar je je behoorlijk schrap moest zetten.

De andere 6 lopers van AV Oirschot hadden het soms helemaal “gehad”.

 

(archieffoto)

Jeugd praat met wethouder over atletiekbaan

19 nov '08

Voor de 60e verjaardag van Martien van de Ven hadden de D-junioren hem een geweldig cadeau gegeven: een maquette van een kunststofatletiekbaan. Vooral Renske Rietrae, Anne van Hersel, Lonneke van Heerbeek en Dennis Terhaag hebben er veel tijd in gestoken, ze hebben er zelfs op school aan mogen werken.

Samen met een hele delegatie van de jeugdleden en een aantal ouders waren ze woensdagmiddag naar het gemeentehuis gegaan. Dennis, Lonneke, Anne en Renske mochten uitgebreid hun verhaal doen. De wethouder kon natuurlijk niets toezeggen, maar hij beloofde wel dat de maquette op zijn kamer zal blijven staan tot er een baan komt bij AV Oirschot. Eén van de kinderen vroeg heel gewiekst vlak voor het einde : “En wanneer komt die baan er nu?”…..

Het was hartverwarmend om het enthousiasme bij onze jeugdleden te zien en we gaan ervan uit dat het zeker een steentje bijdraagt aan onze toekomstplannen.

Zie ook het FOTOBOEK

AV Oirschot vliegt over de Zevenheuvelen

16 nov '08

Op zondag 16 november liepen maar liefst 24 lopers van AV Oirschot de afstand van 15 km over de Zeven Heuvelen te Nijmegen. Overstelpend was dit jaar het aantal deelnemers, maar liefst 27.500. Toen de eerste lopers aankwamen moesten de laatsten nog vertrekken. Het was gelukkig droog weer, fris en het waaide  behoorlijk . Zes atleten liepen een persoonlijk record, te weten Harry Bullens, Joke Bullens, Hans van Hal, Erik van Ingen, Hans van de Wal en Michael Boon. Harry Bullens was de snelste man van Oirschot en liep een mooie tijd van 1:05:56 uur. De snelste vrouw van Oirschot was Joke Bullens met een tijd van 1:17:12 uur. Verder waren er 4 vrouwelijke debutanten: Marion de Kort, Mirjam Smits, Ineke Conijn en Ria Louwers.

 

 

Nellie van Beers wint in Kasterlee

16 nov '08

In Kasterlee (België) liepen 3 leden van AV Oirschot de natuurmarathon. Nellie van Beers kwam als eerste vrouw (alle categorieën) over de finish in 3:30 uur. Jac van Heerebeek verbeterde zijn persoonlijk record in een tijd van 3:28 uur en Cees van de Schoot liep de 42,2 km in 4:11 uur.

(archieffoto)

 

Goede resultaten Oirschotse atleten in Bladel

2 nov '08

Op zondag 2 november behaalde Nellie van Beers weer een uitstekend resultaat. Zij werd tweede bij de Sqware Najaarscross te Bladel  op de 6000 meter in de categorie V35. Naast Nellie waren er nog 4 andere leden van AV Oirschot, die de bossen van Bladel trotseerden, te weten Bart Nooyen, Martien van de Ven, zoon Meindert van de Ven en Jac van Heerebeek.

Het was mooi herfst loop weer in Bladel. De zwaarte van de cross lag echter op het eind van het traject.

Verder waren een 2-tal Oirschotse atleten uitgezwermd naar Terschelling, waar de Berenloop gehouden werd. Henk van de Ven liep daar de marathon in 3:26:30 uur (pr) en Mari Oerlemans in 3:48.42.

New York Marathon: Ad van Heerbeek is binnen!

2 nov '08

Ons lid Ad van Heerbeek heeft de ING New York Marathon voltooid in een tijd van 3:43:01 netto. Ad was in New York met een 6-koppig team uit de Beerzen dat liep voor een goed doel.  

 

AV Oirschot neemt deel aan de Marathon Brabant.

26 okt '08

Kort na de Marathon Eindhoven zitten de kilometers nog in de benen en daarom trokken maar liefst 15 atleten van AV Oirschot zondag 26 oktober naar Etten-Leur voor de Marathon Brabant.

Antoinette van Esch debuteerde met haar man Pieter op de Hele Marathon met een tijd van 4:16:23 uur terwijl haar zus Nellie van Beers 3e werd bij de wedstrijdlopers V45 op de Halve Marathon met een tijd van 1:34:31 uur.

Adrie van de Wal verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 10 minuten en Marjon de Kort, die werd gehaast door Ger van Heesch en Twan Witlox, liep met een persoonlijke record voor het eerst onder de 2 uur. Ook Mirjam Smits verbeterde haar tijd met 6 minuten. Het merendeel van de lopers had lekker gelopen, het was wat fris, maar door de regen zat er ook veel zuurstof in de lucht.

 

foto: (Marjon de Kort blij met haar medaille, dook voor het eerst onder de 2 uur).

 

En er was licht!

22 okt '08

Deze woensdag hebben we als club weer een horde genomen door het in gebruik nemen van de lichtinstallatie op de baan. Na een kort woordje van voorzitter Jan Kemps werd de knop omgedraaid door seniorlid en kartrekker van het project Maarten Kaptein (zie foto).

Hierna werden de aanwezige leden verrast met een speciale training die bestond uit een coopertest, welke in 2 rondes werd afgewerkt. De clubhuiscommissie had voor koffie met gebak gezorgd, zodat de avond passend werd afgesloten.

 

 

Twee podiumplaatsen voor AV Oirschot in Eindhoven

12 okt '08

Ruud van Woensel was de snelste man van Atletiekvereniging Oirschot, hij behaalde de tweede plaats bij de Mannen 50+ met een tijd van 1:20:28 uur. Nellie van Beers werd tweede bij de Vrouwen 50+ met een tijd van 1:35:56 uur. Een fantastisch resultaat van de leden van AV Oirschot.

Naast deze twee prominenten deden een dertigtal leden mee met de Halve Marathon en één lid, Cees Koppen, liep de Hele Marathon.

De meeste lopers hadden het weer wat onderschat. Het was toch warm, de zon kwam er regelmatig doorheen en daar waren veel lopers niet op gekleed. Misschien de oorzaak van toch wat tegenvallende tijden van veel lopers. Voor het publiek was het natuurlijk zeer aangenaam, ze konden genieten van de vele bandjes en de goed verzorgde ambiance. De sfeer was uitgelaten en dat maakt Eindhoven tot een geweldige najaars (halve) marathon.

 

foto: Cees Koppen groet AV Oirschot als deelnemer aan de hele marathon

 

 

Martien van de Ven verbetert 4 clubrecords

28 sep '08

De clubkampioenschappen meerkamp werden onder mooie weersomstandigheden afgewerkt. De deelname was wat minder dan vorig jaar, maar zowel deelnemers als vrijwilligers keken met voldoening terug.

Martien van de Ven verbeterde in zijn categorie M60 vier clubrecords en wel bij de 100 meter, de 1500 meter, het verspringen en het discuswerpen.

 

Britt Scheepens stelde een beste prestatie op de 600 meter

 

De complete uitslag vind je onder UITSLAGEN

 

 

Team AV Oirschot / Running Support in de Hart van Brabantloop

27 sep '08

De 25e Hart van Brabantloop werd onder een mooi najaarszonnetje gelopen. Na een afwezigheid van een jaar was AV Oirschot weer present met een team. We behaalden de 40e plaats van de 85e deelnemende teams in een tijd van 8:27:12 uur.

 

De foto is gemaakt op het wisselpunt Oostelbeers. Nellie van Beers neemt over van Bert van Hoof.

 

 

Ruud van Woensel zesde in Hilvarenbeek bij de 29e Beekse Marathon

21 sep '08

Het weer was prachtig, maar de resultaten vielen wat tegen bij de Oirschotse atleten. Ruud van Woensel werd 6e in zijn categorie van mannen 50+ op de 30 km met een tijd van 2:00:23 uur. Hij zette hiermee echter wel een clubrecord bij AV Oirschot (onder voorbehoud goedkeuring recordcommissie). Blessures en nog onvoldoende getraind vonden zij zich zelf. Cees Koppen en Ad van Heerbeek waren beiden te hard van start gegaan en liepen daarom net geen PR. Met de 30 km bereidt Antoinette van Esch zich voor op de Hele Marathon in Etten-Leur. Voor Hans van Hal was de halve marathon een voorbereiding op de Halve Marathon van Eindhoven.

De Kampioenen van de Interne Competitie zijn bekend!

16 sep '08

Aan de laatste ronde van de Interne Competitie, de 5000 meter op de baan, deden 27 atleten mee. Martien van de Ven verbeterde het clubrecord bij de M60 en Ineke Conijn stelde een clubrecord bij de V55.

 

De kampioenen van de Interne competitie 2008 zijn:

Msen: Roland van Loon

M45: Harrie Bullens

M55: Bert van Hoof

M65: Maarten Kaptein

V45: Antoinet van Esch

V55: Ineke Conijn.

 

De uitslag met pr’s en cr’s vind je onder UITSLAGEN

De eindstand vind je in de rubriek WEDSTRIJDEN > interne competitie

In het FOTOBOEK staan foto’s van de wedstrijd en de prijsuitreiking

 

 

 

Nellie van Beers 2e bij de Ladies Run in Tilburg

7 sep '08

Op zondag 7 september behaalde Nel van Beers in de categorie V50+ de tweede plaats op de 10 km in Tilburg. Zij legde de 10 km af in 44:52 minuten. De Ladies Run gaat vooraf aan de Ten Miles. Hoewel Nel het nog koud had gehad en er volop regen was, stopte dit 10 minuten voor aanvang van de Ten Miles. Door het perfecte weer (koel en veel zuurstof in de lucht door de regen) voor de atleten bij de Ten Miles wisten Cees Koppen en Ad van Heerbeek een PR te lopen. Zij liepen hun Tien Engelse Miles in resp. 1:10:28 uur en 1:14:10 uur. Bovendien vestigde Ad van Heerbeek hiermee een clubrecord bij de Mannen 55+.

Trainingen Halve Marathon Eindhoven van start

23 aug '08

Zaterdag 16 augustus gingen 24 lopers van start bij de eerste gezamenlijke training voor de Eindhovense halve marathon. Ook dit jaar waren er weer enkele gastlopers die hadden ingeschreven voor deze trainingen met AV Oirschot. Er werd gelopen in 2 niveaugroepen onder leiding van Cees van de Schoot en Hennie van Rijt.

Zondag 17 augustus ging ook een groep van start met Ger van Heesch als trainer.

 

Informatie over deze trainingen vind je onder ALGEMENE INFO > trainingen

 

Zie het fotoboek voor een beeldverslag van de zaterdagtraining

Oirschotse atleten goed vertegenwoordigd bij de Vakantieloop

17 aug '08

Op woensdag13 augustus werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gelopen in Biest-Houtakker door maar liefst 17 AV Oirschot-atleten, een afstand van 10 km. Hoewel er ‘s middags nog felle buien waren, was het tijdens de wedstrijd droog weer en scheen de zon. Wel stond er een harde wind, waar de atleten ook last van hadden. De snelste man van Oirschot was Jac van Heerebeek met een tijd van 41:06 minuten  en de snelste vrouw was Tineke van den Heuvel met een tijd van 47:04 minuten. Harrie Bullens liep een persoonlijk record met een tijd van 45:22 minuten. Al met al een zonnige start van het seizoen.

 

Belijk de reportage van Man Bijt Hond over de Vakantieloop (opstarten duurt even):

http://player.omroep.nl/?flID=7861676&start=00:13:25&end=00:17:02

Foto: Wachten bij de start voor de eerste wedstrijd van het nieuwe loopseizoen.

Oirschotse teams 2e en 3e bij de Ekiden

19 jun '08

Ze zullen wel spijt hebben in Best, om ons uit te nodigen voor de Ekiden ploegenestafette: Ons team met Harrie en Joke Bullens, Adrie van de Wal, Tineke van den Heuvel en Bert van Hoof behaalde de 2e plaats en het team met Cees Koppen, Nellie van Beers, Leny de Croon, Johan der Kinderen en Ad van Zelst werd 3e.

Overigens, ook het winnende team werd aangevoerd door een Oirschottenaar: Gerrie Dijkstra.

De tijd over de halve marathon was voor onze 3 teams resp. 1:34:14 uur, 1:35:18 uur en 1:38:00 uur. Met het wegwerken van de gewonnen prijzen (worst, kaas en bier) waren we rond 22:00 uur tegelijk klaar.

 

foto: Bert lost Tineke af

 

 

Hardloopcursus afgerond

18 jun '08

Vandaag was de laatste les van de hardloopcursus. Er werd een bosloop gedaan en na afloop kregen Conny, Margareth, Petra en Nicole hun certificaten uitgereikt. Ook Margot en Mariëlle hebben de cursus afgerond, maar konden niet aanwezig zijn bij de laatste les.

 

Nu doorzetten dames!

 

foto: de cursisten met trainers Cees en Toon

Interne competitie 3 km: kop van klassement ongewijzigd

17 jun '08

De 3e ronde van de interne competitie is gelopen. Aan de kop van het klassement is niets veranderd: ook deze keer waren  Roland van Loon en Antoinet van Esch de snelste man en vrouw. Harrie Bullens neemt de kop over bij de M45 en Ineke Conijn voert in haar eentje de categorie V55 aan. 

Nieuw clubrecord M50 op de halve marathon

17 jun '08

Op vaderdag liep Ruud van Woensel een nieuw clubrecord op de halve marathon in St. Oedenrode. Zijn eindtijd was 1:18:25 uur, een verbetering van het oude clubrecord met meer dan een minuut. De wedstrijd werd onder goede omstandigheden gelopen, droog, wel wat wind, maar lekkere temperatuur. In de einduitslag werd Ruud 5e totaal en 2e in de categorie M45.

Jazzloop: Ruud van Woensel snelste man, Nellie van Beers snelste vrouw van AV Oirschot

8 jun '08

Winnaars van de 22e De Meeuw Jazzloop waren bij de mannen Thijs Dekkers uit Sint Oedenrode  en bij de vrouwen, evenals in 2007, Rian van de Burgt uit Valkenswaard.

 

AV Oirschot had 3 leden op het podium: Ruud van Woensel werd 1e in z’n categorie M50 in een tijd van 36:29 uur over de 10 km, Nellie van Beers won de categorie V45 in 43:45 uur en Ronald van de Vondervoort wist bij de M40 een derde plaats te veroveren met een tijd van 43:36 uur.

Er sneuvelden vele persoonlijke records, te weten van Adrie van de Wal, Hans van Hal, Ton Smetsers, Vincent Klabbers, Lenie Heijms en Thea de Jong.

 

Er waren minder deelnemers dan vorig jaar (212 finishers), maar de sfeer was prima, mede door het nieuwe muziekfeest Zinderend Oirschot.

 

 

 

  

 

 

  

- De complete uitslag vind je onder WEDSTRIJDEN > Jazzloop > uitslagenarchief

- De uitslag van AV Oirschotleden staan in de rubriek UITSLAGEN

- Binnen enkele dagen staan de foto's in het FOTOBOEK

Interne competitie 1500 meter prooi voor Roland van Loon en Antoinet van Esch

21 mei '08

Dinsdagavond werd de tweede ronde afgewerkt van de interne competitie. Roland van Loon was de snelste man in een tijd van 5:05.3 minuten. Antoinette van Esch werd met ruime voorsprong eerste bij de vrouwen in 5:49.4 minuten. Beiden gaan ook aan kop in hun leeftijdklassement.  

 

Jac van Heerebeek verbeterde zijn eigen clubrecord bij de M45 met 2,5 seconde (5:12.2 min)

 

De complete individuele uitslag met p.r.'s vind je onder UITSLAGEN, de rangschikking in de competitie met de puntentelling staat onder WEDSTRIJDEN > interne competitie > uitslagenarchief. In het FOTOBOEK staan de foto's.

 

De volgende ronde is op dinsdag 17 juni, dan wordt de 3 km op de weg gelopen. Start om 19:00 uur in de Montfortlaan bij het klooster.

 

Joke Bullens 3e bij de 27e Torenloop in Hilvarenbeek

30 apr '08

Een aantal Oirschotse atleten wilden op Koninginnedag hun eigen feestje maken en dat lukte! Joke Bullens werd derde bij de recreanten met een zeer goede tijd van 47:46 minuten op de 10 km. Tineke van den Heuvel was 5e bij de V35 in 1:39:51 uur op de 20 km en vestigde hiermee een clubrecord in de categorie V45. Nel van Beers werd 4e met een tijd van 1:33:29 uur, eveneens op de 20 km. Cees Koppen liep een p.r. in 1:30:59 uur op de 20 km.

 

In Lieshout liepen 9 Oirschotse lopers mee met de 21e Oranjeloop. Ronald van de Vondervoort liep een p.r. op de 15 km, met een tijd van 1:06:31 uur. Ria Louwers vestigde eveneens een p.r. op de 10 km met een tijd van 1:04:21 uur.

 

foto: Joke Bullens (archieffoto)

 

 

 

Ton Peeters verbeterde p.r. op de marathon

20 apr '08

Vandaag was de Marathon van Antwerpen en daar liep Ton samen met ex-clubgenoten Gerrie Dijkstra en Henk van Gerwen. Bij 18 graden, een licht briesje uit het oosten en geen bewolking was het lekker loopweer. Goed parcours met enkele straten kasseien, prima organisatie, ongeveer 2000 deelnemers.

Ton schrijft: Voor mij was het bijzonder omdat ik een dikke PR heb gelopen in 2:55:36 uur. Zonder problemen en zonder horloge heb ik meer dan 4 minuten van mijn PR van Eindhoven vorig jaar afgehaald.

(foto: Henk, Gerrie, Ton)

Ruud van Woensel 2e bij de Oisterwijkse Vennenloop

19 apr '08
Ruud liep een tijd van 54:46 minuten over de 15 km. Hij werd daarmee 2e bij de mannen 45+ en vestigde daarmee een clubrecord in zijn categorie M50. Dit record vestigde hij ondanks dat het parcours niet echt snel was, omdat het niet vlak was en er een lelijk keerpunt in zat, waardoor je bijna stilstond. Het regende tijdens de wedstrijd, maar dit was niet echt storend. Ruud heeft de hele wedstrijd alleen gelopen, omdat de kopgroep net iets te snel vertrok en de volgende lopers niet meer aan konden sluiten.

Antoinette van Esch en José van de Burgt liepen bij de recreanten 1:13:31 en 1:14:16 uur. Beiden gingen zij voor de afstand van 15 km.

Eelke Smits liep de 10 km in 51:10 minuten.

(archieffoto)

Jasper van Laarhoven aan kop bij interne competitie

15 apr '08
De eerste wedstrijd voor de interne competitie is gelopen. De 500 meter werd gewonnen door Jasper van Laarhoven in 1:25 minuten. Tweede en derde werden Roland van Loon en Adrie Louwers.
Bij de vrouwen was Antoinette van Esch veruit de snelste.
De atleten die 2 dagen eerder de marathon in Rotterdam hadden gelopen waren er niet bij, daardoor waren er minder deelnemers dan vorig jaar. De volgende wedstrijd in de interne competitie is de 1500 meter op dinsdag 20 mei.

Nellie van Beers vierde bij de Marathon van Rotterdam

13 apr '08

Vandaag liepen 9 AV Oirschot-atleten in Rotterdam de marathon, waarvan 3 debutanten. Nel van Beers had een tijd van 3:29 uur en behaalde daarmee in haar categorie V50 de vierde plaats. De snelste man van Oirschot, Ronald van de Vondervoort, debuteerde met dezelfde tijd als Nellie: 3:29 uur.

De twee andere debutanten waren Ger van Heesch (3:54 uur) en Jeanne Kemps met een tijd van 4:11 uur. Ad van Heerbeek liep een clubrecord bij de M50 met een tijd van 3:35 uur en Jac van Heerebeek liep een persoonlijk record: 3:31 uur.

De andere lopers hadden ook goede tijden gelopen: Cees Koppen: 3:37 uur, Ad van Zelst 3:50 uur, Cees van de Schoot 3:56 uur.

Voortreffelijk weer was het voor de lopers, vrij koel en toch zon. Heel anders als vorig jaar, toen de wedstrijd gestaakt moest worden vanwege de hitte.
 

René van de Ven schittert op de technische nummers

6 apr '08

Bij de openingswedstrijden voor het baanseizoen in Valkenswaard haalde René twee eerste en een derde plaats: Speer 48.08 m (1e Msen), Kogel: 10.71m (1e Msen), Discus: 25.11m (3e Msen).

René schrijft: Geen van allen een CR/PR. Speer ging goed, slechts een ruime meter onder mijn eigen CR/PR. Kogel was gewoon slecht, moet toch wel een meter meer zijn eigenlijk. Discus was redelijk, viel voor een eerste wedstrijd niet tegen. Over het algemeen tevreden over mijn prestaties, ben benieuwd of het in de komende wedstrijden iets gaat opleveren in de zin van CR of PR.

(archieffoto)

Roland van Loon wint Open LOGO-Bergloopkampioenschap 2008

5 apr '08
Op zaterdag 5 april organiseerde de Lopersgroep Geldrop haar jaarlijkse Open Bergloopkampioenschap. De wedstrijd vond plaats in het Zuid-Limburgse Geulle. Er stonden zo'n 50 lopers aan de start.
Op een zwaar parcours van 9,4 km liep Roland het grootste deel van de wedstrijd in 2e of 3e positie.
Bij het ingaan van de laatste ronde van 2350 meter achterhaalde hij de koploper en kon in de laatste kilometer met enkele pittige klimmetjes nog een versnelling plaatsen. Hij won de wedstrijd in een tijd van 43 minuten en 46 seconden.

Ruud van Woensel snelste Nederlander in Reusel

5 apr '08
Vandaag liep Ruud van Woensel de Rabo Stratenloop van de Reuselse Atletiekvereniging AVR’69. De 10 km legde hij af in een tijd van 35 minuten en 41 seconden. Daarmee liep hij de beste Nederlandse tijd in de categorie M50 en een nieuw clubrecord in die categorie. In de wedstrijd werd Ruud 4e bij de M45. Volgens Ruud had het weer tot deze goede prestatie bijgedragen. Het had gedurende de hele dag geregend en tijdens het inlopen en de wedstrijd was het droog (althans voor de wedstrijdlopers). Daardoor zat er veel zuurstof in de lucht en dat bleek ook uit zijn goede prestaties. Ruud is voornemens om weer meer wedstrijden te lopen en hij komt met de week beter in vorm.
 
(archieffoto)

Running Team Oirschot wint de ultraloop

2 apr '08
Running Team Oirschot, met in het team 3 AV Oirschotleden, behaalde in Gilze-Rijen de 1e plaats. Ze liepen de 65 km in 4 uur 26, een verbetering van het parcoursrecord van maar liefst 15 minuten.

Nieuwe bestuursleden: met de vuist op tafel

1 apr '08

Hier is de oplossing van het raadsel in het meinummer van de Spike!

 

Van links naar rechts: Anthony Conijn, Judith Klinkenberg, Jan Kemps, Maarten Kaptein, Thea Noordijk, Maarten Tromp, Anne Joosten

Nellie van Beers en Ruud van Woensel handhaven de clubkampioenstitel

30 mrt '08
Vandaag hield AV Oirschot haar clubkampioenschappen cross. Zowel Nellie van Beers als Ruud van Woensel wisten hun eretitels te behouden. Het was voor Ruud nog even spannend in de eerste ronde toen Ronald van Loon hem vlak op de hielen zat. Ruud wist hem in de tweede ronde van 2 km los te schudden en behaalde in 37:05 minuten de eerste plaats voor de afstand van 10 km.

Nellie van Beers had al gelijk een flinke voorsprong en wist haar titel met een tijd van 27:06 minuten op de afstand van 6 km te behouden. Hoewel Nellie het toch zwaar had was dit niets vergeleken bij haar cross voor de Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg. Ze wilde gewoon clubkampioen blijven. Als Antoinette van Esch (haar zus) meegedaan had, had Nellie (volgens haar inzichten) niet gewonnen.

Clubkampioenschappen Cross: de jeugd

30 mrt '08
Tijdens de wedstrijd van de volwassenen was het nog mooi weer, dat was anders toen de jeugd van start ging. Doordat de regen met bakken uit de hemel viel vluchtte iedereen naar binnen om vervolgens na 10 minuten weer aan de start te verschijnen. De clubkampioenschappen cross AV Oirschot was voor de jeugd een afspiegeling van het gehele crossseizoen.

Een ploeg van 17 jeugdleden deed mee en daarbij waren de krachtsverhoudingen hetzelfde als afgelopen crossseizoen. Kim van Straten was duidelijk de sterkste van alle lopers over 1 ronde en Giel Peeters werd over 2 ronden niet bedreigd door een toch goedlopende Dennis Terhaag.

Bij de oudere jeugd was Joost de Man, broer Mark in de eindsprint te snel af. Jeroen Hoogers eindigde verdienstelijk als derde.

Thijs de Leest bleek na een rustige start bij de jongens A duidelijk de sterkste, direct gevolgd door Floris Boon. Opnieuw erg sterk liepen bij de allerjongsten Izzy en Tycho Smits en Eline van Hout, die in hun categorie eerste werden.

Tess Scheepens werd tweede in haar leeftijdsgroep terwijl Britt Scheepens eerste werd. In een felle eindsprint bleef Maran van Vugt zus Aranea net voor en dat leverde hem een mooie eerste plaats op.

Al met al een mooie afsluiting voor de jeugd van het crossseizoen, ondanks het slechte weer.

AV Oirschot sterk bij de Driedorpencross in St.Oedenrode.

9 mrt '08
Martien van de Ven behaalde in Sint Oedenrode de 2e plaats bij de M55

 

 

Ondanks ziekte van de twee beste lopers van AV Oirschot zette de jeugdploeg een prima prestatie neer in hun laatste cross van het seizoen in St. Oedenrode.

Floris Boon en Damian Voet streden tot op de finishlijn, waarbij het verschil net 1 seconde was in het voordeel van de eerste.
 
 

Sanne van Leeuwen viel opnieuw op door haar geweldige vooruitgang en datzelfde gold in feite voor alle jonge lopers. Jochem van Eijk presteerde erg goed met 8:59 minuten op de 1500 meter, maar Britt Scheepens was duidelijk nog sneller. Eline van Hout en Tycho Smits zorgden voor een mooie 4e plaats terwijl Tess Scheepens en Izzy Smits in goede tijden vlak daarachter finishten.

 

 

Bij de indoorwedstrijd in Eersel viel Kim van Straten vooral op met haar kogelstoten, 579 cm, en juist op dit onderdeel presteerden Aranea en Maran van Vugt ook erg goed.
 

Ruud van Woensel 1e bij de Fresenius Halve Marathon in Drunen

9 mrt '08
Vandaag behaalde Ruud van Woensel de eerste plaats bij de M50. Ruud zei lekker gelopen te hebben, beter dan bij de Goed beter Best Loop. Tot 18 km heeft hij samen gelopen in een groepje, daarna moesten enkele atleten toch lossen en met de wind in de rug wist hij voor de eerste plek te gaan in een tijd van 1:19:56 uur. 


Met 19 atleten was AV Oirschot vertegenwoordigd, waarvan 14 leden van het Running Team Oirschot. Niet alleen Ruud van Woensel presteerde goed, ook Roland van Loon zette een club- en een persoonlijk record en verder waren er p.r.'s voor Ger van Heesch, Ton Peeters en Ronald van de Vondervoort. Erik van Ingen evenaardde zijn p.r. 


Het was prima loopweer, de voorspelde regen bleef vrijwel uit en van de wind hadden de lopers weinig last omdat het parcours voor een groot deel door de bossen ging. Vanwege dit mooie parcours is de belangstelling voor deze halve marathon groeiende, er waren meer dan 1300 deelnemers.

Nellie van Beers in de NK cross

1 mrt '08
Vandaag was Nellie van Beers de enige Oirschotse deelnemer aan de wedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen Cross. Bij een harde wind liep ze 25:47 minuten over 5600 meter en behaalde daarmee een eervolle 6e plaats.
 
Nellie vond het parcours loodzwaar door de vele regen die er was gevallen. Er waren stukken bij waar je voeten helemaal in de modder verdwenen, dat was ongeveer éénderde van het parcours. Nellie was in topconditie en heeft alles gegeven, maar beter zat er niet in.
 
Een aantal supporters was naar Rijen getrokken om Nellie aan te moedigen.
Op zondag deden Ton Smetsers en Maarten Tromp mee aan de recreantenlopen.
 

Atleten van AV Oirschot in Tilburg

24 feb '08
De 30 van Tilburg zien de Oirschotse atleten als een testwedstrijd voor de Marathon van Rotterdam. Voortreffelijk werk werd geleverd door Nellie van Beers: 2e bij de V35 met een tijd van 2uur 19. Zij zat slechts een kleine minuut achter de nummer 1, die toch wel 22 jaar jonger was. Nellie is daarmee helemaal in vorm voor de NK cross volgend weekend in Gilze-Rijen.
Cees Koppen liep een p.r. met 2 uur 20, ondanks dat hij 30½ km liep (verkeerde weg ingeslagen).

Atleetjes van AV Oirschot in Best

24 feb '08
De jeugd van AV Oirschots leverde goede prestaties bij de Kempische Cross Competitie in Best. Het mooie weer en het idee van voorjaar motiveerde 19 lopers mee te doen op het prima crossparcours.
Sanne van Leeuwen liet de grootste prestatieverbetering van allemaal zien, direct gevolgd door de sterk lopende Maran van Vugt en zus Aranea. Bij de pupillen A toonde Kim van Straten opnieuw haar puike conditie en bij de jongens was Thijs de Leest afgetekend de snelste voor Floris Boon en direct daarachter op slechts 5 seconden Damian Voet.
Bij de jongste lopers was Britt Scheepens deze keer duidelijk sneller als zus Tessa maar uiteindelijk bleek Eline van Hout het snelste meisje van AV Oirschot. Tycho en Izzy Smits lieten in de laatste start van de dag opnieuw flinke vooruitgang zien. Al bij al een prachtige wedstrijd voor AV Oirschot.

Wedertcross: Martien van de Ven 3e M55

17 feb '08
Weer haalde Martien van de Ven het podium in de Runnersworld crosscompetitie: in Valkenswaard werd hij 3e in zijn categorie M55 met een tijd van 30:16 minuten over 7780 meter.

Ook onze jeugdploeg zette hier goede prestaties neer. Met acht personen deed AV Oirschot goede zaken bij Atletiek Vereniging Valkenswaard in de Kempische Cross Competitie. Door de snelheid van de eerste Oirschotse loper, Giel Peeters, werd de gehele ploeg gemotiveerd. In zijn cross van 2680 meter liep hij een goede tijd van 12:36 minuten. Ook Kim van Straten liet de juiste tactiek van een rustige start met een zeer sterke finish zien en ondanks de vele deelnemers eindigde zij beter dan ooit evenals Ruben Rietrae bij de jongens.
Bij de jongste leeftijdscategorie liepen Jochem van Eijk en Britt Scheepens een goede wedstrijd, ondanks de blunderende jury die zeer onduidelijk was bij de start van de jongens.
Samen met de andere Oirschotse lopers, Tess Scheepens en Izzy en Tycho Smits, die steeds beter gaan lopen, wisten zij voldoende punten voor AV Oirschot binnen te halen om de goede 6e plaats in de competitie te handhaven.
Bij concurrent Generaal Michaëlis, de atletiekvereniging uit Best, belooft het volgende week een spannende competitiewedstrijd te worden

AV Oirschot leden zetten goede tijden in Moergestel

17 feb '08
Veertien AV Oirschot-atleten deden mee aan de Rico Salvettiloop in Moergestel. Mede door het schitterende weer (zonnig, 0 graden, windstil) wisten 4 Oirschotse atleten hun persoonlijke records te verbeteren: Ger van Heesch, Jac van Heerebeek, Hans van de Wal en Vincent Klabbers. Mooi open en koel weer, met weinig wind, zijn prima omstandigheden waarin de Oirschotse lopers goede resultaten neerzetten.
Thuisgekomen merkte Nellie van Beers dat ze nog derde was geworden in de categorie V35!

Nellie van Beers 1e V45 bij de Heytse Cross

10 feb '08
Onze clubgenoot Nellie van Beers stond weer op het podium bij de Avé Heytse cross in Haelen (Limburg). Ze behaalde de 1e plaats met een tijd van 21:21 minuten over 4800 meter.
Maarten Tromp liep in dezelfde wedstrijd een tijd van 25:04 bij de receanten

Ruud van Woensel tweede M50 bij de Goed Beter Best Loop

27 jan '08
Ondanks een straffe koude wind op gedeelten van het parcours werd Ruud van Woensel 2e bij de mannen 50+. Nellie van Beers behaalde een 4e plaats bij de Vrouwen 40+.

Beiden waren 1e van de Kempische clubs en kregen om een extra prijs aangeboden om het lopen in de Kempen te stimuleren.

Er was een grote belangstelling uit Oirschot. Maar liefst 28 atleten van AV Oirschot namen deel aan de Goed Beter Best Loop, waarvan 16 aan de halve marathon, 10 aan de 14,1 kilometer en 2 aan de 7,1 kilometer.

Jeugd AV Oirschot bij de indoorwedstrijden in Veldhoven

26 jan '08
De jeugd van AV Oirschot deed met een jonge ploeg mee aan de indoorwedstrijden in Veldhoven met kogelstoten, 35 meter sprint en hoogspringen. In deze nieuwe sporthal traint G.V.A.C. Veldhoven sinds afgelopen najaar.

Maran en Arenea van Vugt scoorden op hun eerste driekamp indoorwedstrijd goed. Door een persoonlijk record op het onderdeel hoogspringen wist Arena in het totaal de score te halen van 650 punten en Sanne van Leeuwen van 590 punten. Maran van Vugt was uiteindelijk de sterkste AV Oirschot atleet met 737 punten.

AV Oirschot is 3 gecertificeerde looptrainers rijker

26 jan '08
Zaterdag 26 januari kregen Johan der Kinderen, Jac van Heerebeek en Hennie van Rijt het certificaat "Atletiekunie looptrainer" uitgereikt door cursusleider Bert Janssen. De 3 zorgen voor een welkome versterking van ons trainerscorps. Proficiat.

Dieprijt Cross prima wedstrijd voor Martien van de Ven en jeugd van AV Oirschot.

20 jan '08
Bij de 5e van de acht Kempencrosswedstrijden deed AV Oirschot goede zaken.


Martien van de Ven werd 2e in de categorie M55, hij legde 9000 meter in de modder af in 39:10 minuten.Giel Peeters ontwikkelt zich steeds meer tot een goede afstandloper en ook Dennis Terhaag zorgde voor de nodige competitiepunten voor AV Oirschot.


Thijs de Leest liep een zeer degelijke wedstrijd bij de jongens, terwijl Kim van Straten misschien wel het beste presteerde van alle AV Oirschot deelnemers: 7:02 minuten op de 1500 meter.


Bij de jongsten kregen we een mooie wedstrijd te zien. Jochem van Eijk liep zijn wedstrijd keurig uit. Deze keer was er geen podiumplaats voor Eline van Hout, maar samen met de langzaam startende Tycho Smits, die daarna erg goed terug kwam en de prima lopende jongste deelnemer Izzy Smits, sloten zij een sfeervolle wedstrijd goed af.

Jac van Heerebeek / Wil Scheepers winnen de cyclopathon.

20 jan '08
Onze loper Jac van Heerebeek won samen met fietser Wil Scheepers van De Pedaleur de cyclopathon. De deelnemers trotseerden een drassige bosgrond achter het nieuw gebouwde zwembad. Eerst legt de loper 800 meter af en vervolgens gaat de fietser van start voor 1500 meter. En dit 8 maal. Vermoeiend omdat alles op alles gezet wordt in resp. de 800 en 1500 meter Voor de tweede plaats werd nog behoorlijk wat strijd geleverd tussen het koppel Roland van Loon/Geert Schilders, dat uiteindelijk tweede werd en het koppel Ton Peeters/Jan Verhoeven.

Een mooie strijd omdat het hier niet ging om de sterkste loper en de sterkste fietser, maar net andersom. Een sterkere loper /minder sterke fietser en een minder sterke loper/sterkere fietser.


Zie het fotoboek voor een beeldverslag van de cyclopathon

Heldense Bossencross: Nellie van Beers 2e V45

14 jan '08
Bij de Heldense Bossencross, onderdeel van de Limbracompetitie behaalde Nellie van Beers in de categorie V45 zondag de 2e plaats.

AV Oirschot-atleten trotseren stevige wind in Egmond aan zee.

14 jan '08
Op zondag 13 januari liepen 5 Oirschotse atleten de Halve Marathon van Egmond. Ondanks de harde wind pal tegen op het strand wisten zij mooie tijden neer te zetten. Het was gelukkig droog en het strand was vanwege eb vrij breed en goed begaanbaar, zodat een ieder de ruimte had om te lopen.

Cees Koppen liep de halve marathon in 1: 34:28 minuten en was de snelste man van Oirschot, Jac van Heerebeek liep de halve in 1: 38:13 minuten, Ad van Zelst in een tijd van 1:41:56 minuten, Bert van Hoof in 1:42:01 en Ronald van de Vondervoort (die nog last had van zijn voetblessure) in 1:42:23 minuten.

Marita van Hoof liep de ¼ marathon in 1:02:08 minuten.

Roland van Loon tweede in de Gulbergenloop

14 jan '08
Roland van Loon is 2e geworden bij de Gulbergenloop in Nuenen. Hij liep de afstand van 10 km in een tijd van 37.58.
Het parcours van deze nieuwe wedstrijd liep over geaccidenteerd terrein, de begroeide vuilstort bij Nuenen/Mierlo, oftewel "het dak van Brabant". Met in totaal zo'n 150 meter hoogteverschil over 10 km was dit een prima eerste oefening voor de komende bergloop in Aletsch.

Nellie van Beers 3e in Someren

6 jan '08
AV Oirschot was met twee atleten vertegenwoordigd bij de Donckcross in Someren (Limbra-competitie). Nellie van Beers haalde een mooie derde plaats in de categorie V45, een tijd van 19:19 minuten over de 4000 meter.
Maarten Tromp liep de lange cross. Hij werd 8e bij de M45 in een tijd van 41:26 minuten over 8000 meter.

Prikbord

Zondag 1 maart naar de Rico Salvettiloop

Zondag 1 maart is de Rico Salvettiloop in Moergestel, een mooie gelegenheid om vlak bij huis weer eens een wegwedstrijd te lopen. Er zijn 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. Alleen de 10 km is een Atletiekuniewedstrijd met gemeten afstand. De start is om 11:00 uur. Gezamenlijk vertrek vanaf de Rabobank in de Sint Jorisstraat om 9:45 uur.

Kijk in de AGENDA voor de wedstrijdinformatie. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

datum bericht:
17 feb '20
meer...

Algemene Ledenvergadering ma 2 maart (update)

Inmiddels kregen alle leden een uitnodiging per mail. Het jaarverslag 2019 wordt in print uitgereikt bij de vergadering en is reeds in te zien bij ALGEMENE INFO > bestuur en commissies > info. Of klik hier

Bij verhindering graag afmelden bij leny.de.croon@atletiekoirschot.nl

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Nieuwe voorzitter Bali-Runners

Henk van Gerven heeft het voorzitterschap van de Stichting Bali-Runners overgedragen aan collega Bali-Runner Henk van den Oord. 

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Onze jarigen in februari

We feliciteren in februari:

3    Wim de Croon
5    Carlo Schoonen
6    Martijn van Straten
7    Chris van Eck 
8    Saar Brands
10   Sandy van Rossum
11   Tonnie van Geenen
12   Ben Vogels
13   Piet van Oirschot
14   Janne Timmermans
15   Petra vd Heuvel
16   Jacqueline Heijms
17   Terri Spee 
18   Terry Hermus 
18   Mare Bogers
18   Sander van Esch
19   Conny van de Loo
19   Jolanda van den Heuvel
20   Henk van Gerven
20   Gerrie van Zeeland
21   Albert Houwen
21   Theo Neggers
23   Sep van der Zanden
24   Ronald vd Vondervoort
26   Léon Brands

datum bericht:
25 jan '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Triathlon Het Groene Woud

Op zaterdag 4 juli is de 5e Triathlon Het Groene Woud. De inschrijving is op 1 januari geopend en met succes, het liep meteen storm. Kijk op de website van de NTB voor de mogelijkheden, klik hier

Meer info bij ONZE WEDSTRIJDEN

datum bericht:
6 jan '20
meer...

Ledenmutaties per 1 januari

De wijzigingen in het ledenbestand per 1 januari:

5 nieuwe leden:
Nicky van Vroenhoven M35
Renee van Gessel MMPC
Auk van der Zanden MMPC
Lars van Gerven MJP
Bram Gerritsen JPA

8 opzeggingen:
Diana Vinherhoets V50
Femke van Overdijk MJD
Ton Schepers WAN
Lian van Kollenburg V35
Monique van Aken V40
Liezeth Drabbels V50
Mirjam Kouwenhove V55
Anneke Horsch VSE

In de laatste maanden van het jaar kregen we meer opzeggingen dan aanmeldingen, zodat we het jaar afsluiten met:
55 jeugdleden,
31 wandelleden
209 atletiekleden
totaal 295 leden.

Namens de Ledenadministratie
Hans Hoogmoet.

datum bericht:
1 jan '20
meer...

De wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie

Dit zijn de nog komende wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie seizoen 2019-2020:

8 mrt 2020, Eindhoven, Karpencross + prijsuitreiking

Op 15 maart 2020 sluiten we het crossseizoen af met onze eigen Clubkampioenschappen Cross

datum bericht:
9 dec '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...