Clubrecord voor Frans van der Staak

31 dec '18

Op de valreep van 2018 liep Frans van der Staak nog het podium op: 2e M60 op de 10 km bij de Oudejaarsloop in Hilvarenbeek. Met zijn tijd van 41:30 bruto verbeterde hij het staande CR M65 van Martien van de Ven met bijna 3 minuten.
Opmerkelijk: een dag eerder won Frans de Auwjaorscross bij de M65! 

Foto (Ad van Zelst): Frans na de Auwjaorscross

Auwjaorscross een topper voor Atletiek Oirschot

30 dec '18

Bij de vandaag gelopen 32e Van de Meerendonk Auwjaorscross zagen we over alle categorieën 577 lopers over de finish komen. Daaronder 101 leden van Atletiek Oirschot. Onder perfecte weersomstandigheden - 8 graden, droog en windstil - veroverden ze 7 podiumplaatsen:  

Frans van de Staak: 1e M65
Roland van Loon: 2e M45
Nellie van Beers: 2e V55
Josh Hover: 2e JPmini
Toon Capel: 3e JPmini
Sophie Spee: 1e MPmini
Suze Vennix: 3e MPmini

Foto (Ad van Zelst): voorzitter Henry van der Schoot reikt de fraaie bekers uit aan de jongens minipupillen: links Josh Hover, rechts Toon Capel. De winnaar was Kes van Dijk van AV Valkenswaard

Bekijk de foto's gemaakt door Luc Kenter, Peter Kramer en Ad van Zelst in het FOTOBOEK

Peter van der Velden en Eefje Ottevanger winnen Auwjaorscross

30 dec '18

Door het zachte weer was de Auwjaorscross niet al te zwaar dit jaar, maar het gaat natuurlijk om de onderlinge verhoudingen. Wat dat betreft tekende het verschil zich al vrij snel duidelijk af en kwam Peter van der Velden na 10 km als ruime winnaar over de streep, na 19 seconden gevolgd door Michel Beuwer en Niek van Son daar weer 33 seconden achter. Alle drie kwamen uit voor Eindhoven Atletiek.
Bij de vrouwen was het na 7780 meter niet een senior die als eerste de meet passeerde, maar de V35 Eefje Ottevanger (Eindhoven Atletiek). Dan volgde op 1:12 minuten Rian van de Burgt (GVAC, ook V35) en dan na 27 seconden de eerste senior, Anne Castelijns (Eindhoven Atletiek).
Van onze leden zagen we 6 deelnemers bij de volwassenen: Roland van Loon (2e M45), Frans van der Staak (1e M65), Nellie van Beers (2e V55), Tineke van den Heuvel (4e V55), Kees Smetsers (10e M65) en Bart Noyen (21e Msen). Drie keer podium, toch mooie resultaten voor zo'n klein clubke!

Foto (Ad van Zelst): de mannen duiken het bos in, met vooraan al de latere winnaar Peter van der Velden (966).

  

8 Clubrecords voor onze jeugd in Gent

22 dec '18

In de schitterende Topsporthal Baarmeersen in het Belgische Gent werd de Eindejaarsmeeting voor pupillen en junioren gehouden. Léon trok er met 15 jeugdleden naar toe. En met resultaat, er werden 9 clubrecords geboekt door: 
Eefke van Kasteren (MPA 1000 m), Alissa van der Sloot (MJD 60 m), Janne Brands (MPA 60 m), Aaron van der Sloot (JPB 60 m), Janne Brands (MPA 60 m horden), Dries Smulders (JJD verspringen), Bente Brands (MPB 60 m), Saar Brands en Bente Brands (MPB, zij haalden allebei 2,78 m bij het verspringen).

Foto (Ingrid van der Schoot): de topsporthal in Gent

Meer foto's in het FOTOBOEK!

Mooie Kapellekestrail

22 dec '18

Aan de tweede Kapellekestrail deden 18 wandelaars, een hond en 65 hardlopers mee. Het waaide nogal en af en toe viel er een buitje, maar de stemming was prima. Bij de kapel van de H. Eik werden kaarsjes opgestoken, hoeveel hebben we niet bijgehouden.

Foto (Ad van Zelst): de tweede hardloopgroep bij de H. Eik. Meer foto's in het FOTOBOEK

Wim Verhagen neemt afscheid, maar niet helemaal

12 dec '18

Vandaag was de laatste keer dat Wim Verhagen de woensdagmiddaggroep door de hei loodste. Wim heeft besloten om gezien zijn leeftijd over te stappen op onze wandelgroep. Na afloop van de training kreeg hij van de lopers wat lekkers aangeboden, wat door Wim zeer gewaardeerd werd, maar, zei hij: "Het had niet gehoeven". 

Wim is in september 75 geworden en loopt nog als een kiviet. In 1993 werd hij lid van Atletiek Oirschot.

"Onze" Toon clubheld van Oirschot!

6 dec '18

Toon de Croon is met afstand winnaar geworden van de verkiezing "Clubhelden van de amateursport" in de gemeente Oirschot, georganiseerd door het Eindhovens Dagblad. Met dank aan onze leden en anderen die massaal gestemd hebben op Toon. Het resultaat was 244 stemmen.

Dit organiseert Toon allemaal:
- de CYCLOPATHON, onze jaarlijkse estafettemeeting met fietsclub De Pedaleur!
- de HARDLOOPCURSUS, waardoor we elk jaar weer tientallen deelnemers kennis laten maken met de hardloopsport en waarvan de helft lid blijft van onze vereniging!
- de CLUBTRAININGEN op de baan op dinsdagavond
- de WATERPOST bij Marathon Eindhoven, 50 man de hele dag in touw, al 21 jaar lang!
- de FAMILIEFIETSTOCHT, het jaarlijkse uitstapje door de mooie omgeving. Met friet na!
- de RECREANTENTRAININGEN, waarbij Toon groep 1 onder zijn hoede neemt!
- de BEGELEIDING van een therapeutisch sportclubje in samenwerking met een huisartsenpraktijk!
- de WANDELGROEP, waarvoor hij mooie routes door de hei uitstippelt!
- Toon is JURYLID bij onze interne en externe wedstrijden!
- en dan is hij ook al 10 jaar vrijwilliger-chauffeur op de buurtbus in de Kempen!

Deel dit bericht op social media en maak reclame voor onze club! 

We hebben 50 jeugdleden!

4 dec '18

Het is formidabel! In januari hadden we nog 25 jeugdleden, vandaag haalden we het 50e jeugdlid binnen. De gelukkige is Luuk Kramer uit Middelbeers. Luuk is 9 jaar en zit in categorie JPA. Bij de zaaltraining kwam voorzitter Henry van der Schoot voor alle kinderen iets lekkers brengen. En Luuk verraste hij met een knots van een... ja wat was het eigenlijk? Een knots? 

Driedorpencross: 4 keer podium

25 nov '18

Ze leren ons wel kennen in het crosswereldje! In Sint-Oedenrode stonden vandaag 4 van onze leden op het podium: Nellie van Beers 1e V55, Bente Brands 2e MPB, Roland van Loon 3e M45, Josh Hover 3e JPC.

Foto (Fortuna): Start van de B-pupillen. Bente (rechts) peert er tussenuit. We zien ook nog Saar, Mae, Anne en Aaron.  

Frans van der Staak 2e M65 in de Zevenheuvelenloop

18 nov '18

Het komt niet vaak voor dat onze leden op het podium komen in een van onze grote nationale wedstrijden. Frans van der Staak is het vandaag gelukt in de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Met een brutotijd van 1:01:42 uur werd hij 2e M65 van de 381 deelnemers in zijn categorie.  Hij verbeterde tevens het al op zijn naam staande clubrecord M65 op de 15 km.

Foto (Nationale Nederlanden): voor de start kun je het aan de gezichten van Frank Michielsen, Edwin van de Ven, Frans van der Staak, Conny van de Wal en Marij Maas al zien: het zit er in vandaag!

Eerste successen in de cross!

11 nov '18

Vandaag was de opening van het crossseizoen in Veldhoven. Atletiek Oirschot was met maar liefst 23 atleten vertegenwoordigd en behaalde 3 podiumplaatsen: Roland van Loon 3e M45, Nellie van Beers 2e V55 en Josh Hover stond voor het eerst op het podium als 3e bij de jongens minipupillen.

Foto (Peter Kramer): de strijd bij de M45, rechts Roland van Loon.

Mooie Heidetrail met 220 deelnemers

21 okt '18

De eerste Heidetrail Atletiek Oirschot, opvolger van de Oirschotse Heideloop, trok ruim 220 deelnemers. De nieuwe formule slaat aan! Het was dan ook prachtig loopweer en de hei lag er mooi bij.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK.

Roland van Loon 3e bij NK Oriëntatielopen

14 okt '18

De laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap oriëntatielopen 2018 was in Appelscha, in het nationaal park Drents-Friese Wold. Roland kon op de lange afstand zijn titel van vorig jaar niet prolongeren, maar werd toch mooi derde.

Twee ereplaatsen in Eindhoven

14 okt '18

Atletiek Oirschot wist 2 podiumplaatsen te veroveren bij de halve marathon in Eindhoven. Nellie van Beers won de categorie V60 met een enorme voorsprong van 7 minuten op de nummers 2 en 3. Haar tijd was 1:46:14. Frans van der Staak bewees weer zijn goede vorm door 3e te worden in een veld van 109 deelnemers bij de M65. Zijn tijd was 1:42:41 uur.

Foto (Ad van Zelst): Nellie passeert de waterpost van Atletiek Oirschot op km 16.

Twee clubrecords voor Frans van der Staak

9 okt '18

Het was ons even ontgaan, maar Frans van der Staak loopt tegenwoordig bij de Mannen 65. Zowel in de Bikse Natuurmarathon (21,1 km) als in de Parelrun (15 km) verbeterde hij de staande clubrecords met indrukwekkende tijden.

Foto uit archief

Roland van Loon: en dat is 10!

19 sep '18

Afgelopen zondag heeft onze oriëntatieloper Roland van Loon zijn tiende NK-titel behaald. De wedstrijd was in Herperduin (Herpen). Het onderdeel en de categorie waren oriëntatielopen middle distance, M21.

Onze Eregalerij met Nederlandse en Brabantse kampioenen is ook weer bijgewerkt, zie ALGEMENE INFO > Eregalerij.

Foto uit archief

Saar Brands krijgt de inzetbeker

17 sep '18

Na afloop van de Clubkampioenschappen Meerkamp word elk jaar de inzetbeker uitgereikt. Die is voor het jeugdlid dat in het afgelopen jaar is uitgeblonken door sportieve instelling en behulpzaamheid. De jeugdtrainers hadden het dit jaar moeilijk, want er kwamen eigenlijk wel 3 leden in aanmerking voor de prijs. Maar uiteindelijk was het Saar Brands die van René van de Ven de beker mocht ontvangen.

De foto's van de Clubkampioenschappen Meerkamp staan in het FOTOBOEK.

Gerda Witlox pakt CR kogelstoten

16 sep '18

Een mooie verrassing bij de Clubkampioenschappen Meerkamp: Gerda Witlox, lid van onze wandelaars, probeerde het eens met kogelstoten en het was meteen raak: het 13 jaar oude clubrecord bij de V50 van Annie de Bresser verbeterde ze met 33 cm naar 5,09 meter.

Weer 3 CR's voor Martien van de Ven

16 sep '18

Bij de Clubkampioenschappen Meerkamp heeft Martien van de Ven vandaag 3 clubrecords verbeterd in de categorie Mannen 70. Het CR kogelstoten, dat hij vorige week nog stelde op 5,94 meter, staat nu op 6,80. Ook het CR discuswerpen dat hij vorige week verbeterde naar 18,15 meter ging er aan: 18,59 meter. Het CR speerwerpen, dat sinds afgelopen mei stond op naam van Kees Smetsers, verbeterde hij met bijna 2 meter.

Foto Ad van Zelst

Martien van de Ven slaat toe bij de M70

6 sep '18

Het was te verwachten: Martien van de Ven, net 70 geworden, gooit zich op de clubrecords in zijn nieuwe categorie. De eerste 2 zijn binnen: kogelstoten en discuswerpen. Gevestigd bij de Open Baanwedstrijden op ons atletiekveld.

Roland van Loon wint voor de 5e keer Rondje Kemmer

6 sep '18

Het Rondje Kemmer werd voor de 5e keer gewonnen door Roland van Loon. Toch was de winst dit keer niet zo vanzelfsprekend. Gedurende 3 ronden liep Roland met Edwin van de Ven zij aan zij. In de laatste ronde kon Roland zich losmaken en won de 10 km met toch nog een halve minuut voorsprong.

Foto (Ad van Zelst): Edwin en Roland

Meer foto's een dezer dagen in het FOTOBOEK

Twee maal podium in Tilburg

2 sep '18

Bij de Tilburg Ten Miles won Frans van der Staak de categorie M60 in 1:08:28 uur. Nellie van Beers deed mee aan de Ladies Run over 10 km en ook zij werd eerste haar categorie V55 in een tijd van 48:01 min.

Frans van der Staak 3e in Vakantieloop

15 aug '18

Zoals gewoonlijk was het weer knap warm in Biest-Houtakker. Maar dat gold voor iedereen. Frans van der Staak leverde van onze club de beste prestatie door 3e te worden bij de Mannen 60+.

Foto uit archief

Wilma van Kollenburg wint de triathlon Het Groene Woud

30 jun '18

Na een spannende strijd won Wilma met een voorsprong van 4 seconden het vrouwenklassement van de kwart-triathlon. Wilma begon met achterstand aan het lopen, maar wist die helemaal goed te maken.

Winnaar van de kwart-triathlon werd evenals vorig jaar René Vorsters uit Bladel.

Foto: Ad van Zelst

Alle foto's staan nu in het FOTOBOEK

Ans Saalberg verbetert clubrecord hoogspringen

23 jun '18

Bij onze Open Baanwedstrijden op donderdag 21 juni heeft Ans Saalberg haar clubrecord hoogspringen bij de V55 met 26 cm verbeterd. Ze sprong 1,26 m.

foto Ad van Zelst

Roland van Loon weer 1e bij NK Oriëntatielopen

17 jun '18

Roland is weer Nederlandse kampioen oriëntatielopen op de sprintafstand. geworden. In 2014, 2015 en 2016 won hij dit kampioenschap bij de masters, nu bij de elites, wat betekent dat hij overall de beste is op de sprintafstand in Nederland.

Het kampioenschap werd gelopen in het centrum van Nijmegen. Roland wist de ongeveer 3,5 km met 17 controleposten af te leggen in 16 minuten en 51 seconden en had daarmee een ruime voorsprong op de concurrentie.

Foto uit archief

Nellie van Beers 2e bij Vaderdaglopen

17 jun '18

Evenals vorg jaar werd Nellie van Beers in Sint-Oedenrode tweede in de categorie V55 op de 10 km.

Foto uit archief

We hebben 250 leden!

17 jun '18

In september 2016 mochten we ons 200e lid verwelkomen. Nu, 20 maanden, later stapt het 250e lid binnen bij Atletiek Oirschot! De gelukkige is Charley Gailliaert. Een oude bekende, want hij heeft jaren meegelopen met onze recreanten. Nu heeft Charley zich weer aangemeld bij de wandelgroep.

Foto: Charley kreeg van vice-voorzitter Hennie van Rijt een pakketje speciaalbier. Eerder op de dag kreeg hij tijdens de wandeling al een fraaie herinneringsmedaille.

Proficiat Eveline en Tommy!

16 jun '18

Vanmiddag reed er een karretje over de markt en wie zaten daar in? Eveline en Tommy! Ze waren opvallend fraai gekleed en gekapt, daarom hebben we er een foto van gemaakt. Ze zullen wel iets te vieren hebben...

Feestje bij Atletiek Oirschot

16 jun '18

We hadden vandaag een feestje op het atletiekveld. Onze crossertjes wonnen deze winter het pupillenklassement van de KCC en de prijs was dat er een dag een stormbaan kwam te staan. Vanaf 12 uur mocht de Oirschotse jeugd komen spelen en na 3 uur was het alleen voor de jeugdleden van Atletiek Oirschot. Het was een drukte van belang!

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

Hardloopcursus gefinisht met 34 geslaagden

13 jun '18

Vanavond werd na 10 weken de hardloopcursus 2018 afgesloten. Aan de laatste recreatieve training in het Kemmerbos deden 27 cursisten mee, die na afloop het certificaat kregen uitgereikt. In totaal hebben 34 deelnemers de cursus gevolgd. Twee van hen - Ruby Bakker en Sabine van Overbeek - hadden geen enkele training gemist.

Op de foto de cursisten met de trainers Toon de Croon, Pieter van Esch, Adrie Louwers en Johan der Kinderen.

Clubestafette: winnend team loopt recordafstand

13 jun '18

Vanavond was de clubestafette, waaraan 8 teams meededen. Het winnende team - René Coolen, Johan van Gerven, Iris Clement, Theodôr Brands - legde in 45 minuten 11.400 meter af. Een recordafstand bij deze zesde editie.

Wilma van Kollenburg 1e V40 op de kwart-triathlon

9 jun '18

Wilma van Kollenburg startte in de Stadstriathlon Weert op de kwart: 1000 m zwemmen, 37,8 km fietsen, 10 km hardlopen. Ze werd 1e bij de Vrouwen 40 en 3e bij de Vrouwen Overall!

Nieuwe hoofdsponsor Auwjaorscross

7 jun '18

We hebben een nieuwe hoofdsponsor binnengehaald voor de Auwjaorscross: Van de Meerendonk Makelaars. Eigenaar Henk van Hout - lid van Atletiek Oirschot - heeft zich voor 3 jaar verbonden aan onze grootste wedstrijd. De naam wordt nu "Van de Meerendonk Auwjaorscross".

We scoren weer in de Rabobank Clubkascampagne

4 jun '18

En weer mochten we een mooi bedrag ontvangen uit de Rabobank Clubkascampagne. Afgelopen zaterdag was de uitreiking op de Markt in Oirschot en daar kregen Leny de Croon, Miranda Bressers, Toon Erven, Jac van Heerebeek en Thea de Jong als afgevaardigden van onze club een cheque van € 821,44! 

De Bali-Runners met Johan Pijnenburg en Kees Smetsers deden het nog beter en kregen €1055,36.

René van de Ven in recordcommissie Atletiekunie

3 jun '18

Op 25 mei is René van de Ven gekozen in de recordcommissie van de Atletiekunie. Deze commissie, die nu de naam krijgt Werkgroep Nationale Records, beoordeelt alle prestaties die worden aangedragen voor erkenning als Nederlands record. Kort gezegd komt het er op neer dat als Dafne Schippers denkt een Nederlands record te hebben gelopen, deze prestatie mede door René wordt beoordeeld.

Ans Saalberg herovert Nederlandse titel speerwerpen V55!

3 jun '18

Vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni 2018 werden de Nederlandse Kampioenschappen voor masters gehouden in Gouda. Vorig jaar waren Martien van de Ven en Ans Saalberg succesvol, dit jaar ontbrak Martien wegens een blessure. Ans werd in 2016 al eens kampioen, maar werd vorig jaar geklopt door haar grote concurrent uit Zutphen. Voor dit jaar was het doel dus duidelijk: de titel terug veroveren. Op basis van de ranglijst van 2018 zou het moeten lukken: Ans had al twee keer over de 31m geworpen en de concurrentie niet verder dan 28m. 

Bij kampioenschappen kunnen veel mensen echter iets extra's. Het werd daardoor een ontzettend spannende strijd. Ans begon fantastisch met een worp van 32.86m. Een ruim seizoensbeste. De grote concurrente kwam in de 2e poging echter dichtbij! Niks 28 meter, ineens naar 32.37m! Een mindere poging van Ans, maar ze stond nog steeds aan de leiding. In de 3e poging excelleerde ze nogmaals en verbeterde zichzelf naar 33.04m! De concurrente bleef het antwoord in poging 4 en 5 schuldig, terwijl Ans nog een verre worp van 32.56m liet optekenen.

De laatste poging was er eentje vol drama. De concurrente wierp heel erg ver, op het oog erg dicht in de buurt van of zelfs over de 33m. Maar: ongeldig! Onmiddellijk protest, discussie met de jury, Ans stond al klaar op de baan maar moest wachten, de scheidsrechter werd erbij geroepen en overleg met de jury volgde. Een aantal spannende, stressvolle seconden trokken traag als minuten voorbij maar toen volgde de scheidsrechter resoluut het oordeel van de jury: poging ongeldig en dus was Ans na 2016 opnieuw Nederlands Kampioen! En of het nog niet genoeg was behaalde ze ook de Nederlandse titel bij het hoogspringen later op de dag.

Van harte proficiat Ans met deze topprestaties!

Foto: Ans met trainer René van de Ven. Ans is wedstrijdlid bij GVAC, dus vandaar het gele GVAC tenue ipv het blauwe van Atletiek Oirschot.

René van de Ven 3e bij de werpmeerkamp

1 jun '18

De werpmeerkamp Circuit 14 werd door de Eindhovense vereniging Asterix georganiseerd in Best. René werd derde op punten na 3 onderdelen.

Foto uit archief

René van de Ven: 2 keer podium in Tessenderlo

23 mei '18

René van de Ven meldde zich bij onze zuiderburen voor de werpmeerkamp. Hij deed mee met de onderdelen discuswerpen, hamerslingeren en speerwerpen. Resultaat resp. 4e, 3e en 3e.

Foto uit archief

Roland van Loon wint trailrun in Frankrijk

13 mei '18

Roland van Loon deed mee aan een trailrun over 7,5 km en 290 hoogtemetersin Zuid-Frankrijk. Hij werd 4e overall en 1e master.

Mooie Oirschotse Stoelloop

12 mei '18

Onder zomerse omstandigheden werd vanavond de Oirschotse Stoelloop gelopen. Het was te warm voor snelle tijden, maar de sfeer was goed door de volle terrassen op en rond de Markt. We hadden wat minder inschrijvingen dan vorige jaren: 154 finishers, waarvan 51 clubleden.

Winnaar bij de mannen was Ewout van der Laan van Eindhoven Atletiek in 37:15 minuten over de 10 km. Bij de vrouwen won Rianne Jansen uit Den Bosch in 48:31 minuten.

Beste pretaties van onze leden:
Frans van der Staak: 3e M45 in 42:40
Tineke van den Heuvel: 2e V in 49:32
Antoinet Hems: 3e V in 49:52

Foto: Luc Kenter

Burgemeester ontvangt toekomstplan

12 mei '18

Vlak voor de start van de Oirschotse Stoelloop heeft onze voorzitter Henry van der Schoot ons nieuwe accommodatieplan overhandigd aan Judith Keijzers, burgemeester van Oirschot. Daarna mocht de burgemeester het startschot lossen van de wedstrijd.

Het accommodatieplan zal de komende weken onder de aandacht worden gebracht van de Oirschotse bestuurders en andere belangstellenden. Onze leden kregen het vandaag al toegestuurd via de mail.

Foto Luc Kenter

Candy-Run succes met 58 deelnemers

12 mei '18

Maar liefst 58 kinderen van de basisschool-leeftijd hadden zich aangemeld voor de Candy-Run, die werd gelopen voorafgaand aan de Oirschotse Stoelloop. De burgemeester van Oirschot, Judith Keijzers, loste het startschot.

foto Luc Kenter

Baanwedstrijden met 4 clubrecords

8 mei '18

De eerste serie baanwedstrijden hebben we weer achter de rug. Het was een mooie sportavond. Onze jeugd schitterde met 16 verbeteringen van hun pr. Maar het klapstuk van de avond waren de mooie clubrecords van Léon Brands en Kees Smetsers op de 1000 meter.

Foto (archief): Léon Brands

Prachtige Groene Woud Lentetrail

29 apr '18

Onze eerste Groene Woud Lentetrail was een prachtig evenement. Ongeveer 300 hardlopers en wandelaars gingen tussen 7 en 9 uur van start voor een trailrun of wandeling door de mooie natuur van het Groene Woud. Vroeg in de morgen was het nog wat heiig en later begon het wat te miezeren, maar niemand die daarover klaagde. Lof voor de uitzetters van de route, de organisatie en de gebakken eieren na afloop.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK. In de loop van volgende week komen er nog meer foto's.

Ook Karin van der Lelij geslaagd voor de jurycursus

28 apr '18

Karin moest vanwege werk de laatste bijeenkomst missen en had dus nog een toets in te halen, maar inmiddels is ook zij met vlag en wimpel geslaagd voor de jurycursus baanatletiek. Proficiat Karin!

Twee geslaagden voor de jurycursus

23 apr '18

Van harte proficiat Digna van der Sloot en Cees Koppen met het succesvol afronden van de jurycursus baanatletiek! Na 4 maandagavonden reglemententraining en praktijktests hebben Digna en Cees vandaag de cursus beëindigd en hebben we er twee juryleden bij! Karin van der Lelij heeft nog een cursusavond in te halen dus op korte termijn hopen we ook haar te feliciteren.

Foto (archief): Digna, Cees

Mooie prestaties in Tessenderlo (B)

18 apr '18

Bij de open baanwedstrijden in Tessenderlo werd Ans Saalberg met een worp van 31,11 meter 1e V50 bij haar specialiteit speerwerpen. René van de Ven werd 2e Msen bij kogelstoten (10,54 m).

Ans begint op toeren te komen. Bij haar eerste wedstrijd op 2 april in Helmond gooide ze 28,45 meter, op 6 april in Veldhoven kwam ze tot 29,62 meter. Bij beide wedstrijden werd ze eerste, maar was de tegenstand minimaal.

Foto uit archief

Bedankt Toon!

21 mrt '18

Vanmiddag was de laatste woensdagmiddagtraining van het seizoen. Voor de laatste keer geleid door Toon de Croon. Toon gaat het wat kalmer aan doen. Hij blijft voorlopig nog de dinsdagavondtrainingen op de baan verzorgen en de hardloopcursus, maar gaat daarnaast met Martien van Geenen de wandelgroep begeleiden.

Zoals elk jaar was er bij de laatste training koffie met koeken. Karin Verhagen had geld ingezameld en een paar flesjes voor Toon gekocht. Een mooie afsluiting van het winterseizoen. 

Martien van Geenen lid van verdienste

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering is vanavond Martien van Geenen benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging. Hij werd door voorzitter Henry van der Schoot geprezen voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de vereniging als trainer/begeleider, coördinator van de wandelgroep en organisatie van het onderhoud aan de accommodatie. In het bijzijn van echtgenote Tonnie kreeg Martien naast de bloemen de waarderingsspeld met bijbehorende oorkonde van de Atletiekunie.

Onze al eerder benoemde leden van verdienste Martien van de Ven, Ton van Liempt, Toon de Croon en Cees van de Schoot kregen bij deze gelegenheid ook de waarderingsspeld met oorkonde van de Atletiekunie uitgereikt.

Foto: de uitreiking van de oorkonde aan Martien van Geenen

Meer foto's in het FOTOBOEK

Bestuur weer compleet

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering hebben we vandaag afscheid genomen van 2 bestuursleden: Pieter Raijmakers en Miranda Bressers. Voor hen in de plaats zijn op voordracht van het bestuur bij acclamatie benoemd Jac van Heerebeek en Cees van Eijk (als penningmeester). 

René van de Ven werd door voorzitter Henry van der Schoot in de bloemen gezet als vrijwilliger van het jaar (foto).

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

De clubkampioenen cross 2018 zijn...

18 mrt '18

...Roland van Loon en Antoinet Hems! Roland prolongeerde de titel en werd voor de 7e keer kampioen. Antoinet stond voor de eerste keer als kampioen op het podium. 

Het was ijzig koud, maar daar hadden de lopers niet zoveel last van. We hadden een mooie deelname: 26 mannen, 23 vrouwen, 5 junioren, 20 pupillen en 3 gastlopertjes haalden de finish.

We hebben weer enkele mooie fotoverslagen van de clubcross van Ronald van de Vondervoort, Toon Erven, dhr. Willems (man van Myrna) en Ad van Zelst. Bekijk het FOTOBOEK.   

Topprestaties jeugd in Hoboken (B)!

11 mrt '18

Vandaag trok een flinke groep jeugdatleten naar Zuid-Antwerpen om in Hoboken een indoorwedstrijd met officiële onderdelen te doen. Het was de laatste kans van het seizoen, want na de Clubkampioenschappen Cross van aankomende week zit het winterseizoen erop en gaan we weer naar buiten. De prestaties staan bij UITSLAGEN.

Bente, Mare, Saar, Sophie, Aaron, Evi, Floortje, Janne, Daantje, Laticha, Niek en Jarno hebben topprestaties geleverd waarbij maar liefst 11 clubrecords en beste prestaties zijn gevestigd! Na afloop van deze topdag hebben we in Arendonk afgesloten met een enorm bord Vlaamse frieten.

Foto: Janne Brands voor de eerste keer ooit in actie op de 60m horden bij de meisjes pupillen A.

Sterke 15 km in Moergestel

4 mrt '18

Na een week strenge vorst kwam vandaag de zon door. Dat resulteerde bij de Rico Salvettiloop voor Atletiek Oirschot in 3 mooie pr's op de 10 km.  Op de 14,9 km schitterden Henk van Gerven (2e M55) en Terry Hermus (3e  V35).  

Foto uit archief: Terry Hermus

Meer dan 100 deelnemers Oriëntatieloop

4 mrt '18

Het weer sloeg in 1 dag om van strenge vorst naar de lente. Dat was een geluk voor onze oriëntatieloop, want we mogen heel tevreden zijn met de opkomst: 38 inschrijvingen voor de scorelopen en 25 voor de puzzeltocht voor pupillen. Omdat de meeste deelnemers met een maatje of een groep liepen doorkruisten meer dan 100 lopers het Kemmerbos.

Oirschots succes in de laatste cross

25 feb '18

Ook in de laatste cross van de KCC seizoen 2017-2018 zaten we weer vooraan. Martien van de Ven moest het in Eindhoven wel bekopen met een hamstringblessure, maar werd met royale voorsprong toch 1e bij de M65. Dan zagen we bij onze meisjes pupillen-C twee dames op het podium: Bente Brands 2e en Mare Bogers 3e!

Einduitslag Kempische Crosscompetitie 2017-2018 (6 beste resultaten):

1e M65 Martien van de Ven - Atletiek Oirschot!
1e MPC Bente Brands - Atletiek Oirschot!
2e M45 Roland van Loon - Atletiek Oirschot!
3e V55 Nellie van Beers - Atletiek Oirschot!

Zondag 4 maart is bij ons na de oriëntatieloop de uitreiking van de prijzen van de KCC.

Foto (Henry van der Schoot): Bente en Mare op het podium in Eindhoven
Meer foto's van Henry in het FOTOBOEK

Piet van de Sande overleden (UPDATE)

19 feb '18

Vandaag is Piet van de Sande overleden, lid van verdienste van Atletiek Oirschot. Piet van de Sande (24 maart 1930) was in de jaren '50 een van Nederlands beste hardlopers, zowel bij de cross als op de weg. Samen met Fons Veldhuizen was hij een wegbereider voor de atletieksport in Oirschot. Ook was Piet een van de grondleggers en lid van het eerste uur van Atletiekvereniging Oirschot.

Lees nog eens het prachtige interview met Piet in Spike nummer 2014-6, elders op deze website.

UPDATE 21 februari: de crematie van Piet is op maandag 26 februari om 11.00 uur in het crematorium Rijtackers in Eindhoven.

Wedertcross: 3 keer podium

18 feb '18

Bij de Wedertcross in Valkenswaard sleepte Atletiek Oirschot 3 podiumplaatsen in de wacht: Martien van de Ven 1e bij de M65, Bente Brands 2e bij de MPC en Nellie van Beers 3e bij de V55. Roland van Loon miste op 4 seconden het podium bij de M45.

Er waren maar liefst 16 leden die onze clubkleuren hoog hielden.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

Weer 3 prijzen voor Atletiek Oirschot

28 jan '18

Na een glorieuze avond, waar Atletiek Oirschot Sportvereniging van het Jaar werd en Martien van de Ven Sportman van het Jaar, moesten we vandaag weer aan de bak. En we maakten het bij de Joe Mann bosloop weer helemaal waar: Martien werd 1e bij de M65, Nellie 3e bij de V55 en Bente 1e bij de MPC.

In de Kempische Crosscompetitie gaat Martien nu op kop bij de M65 en Bente Brands bij de MPC en kunnen ze niet meer ingehaald worden.

Foto (Kees Smetsers): Martien 1

Sport Gala: We hebben 'm!

27 jan '18

Op het Sport Gala 2017 van de gemeente Oirschot haalde onze club vanavond de buit binnen:

1. Atletiek Oirschot: Sportvereniging van het Jaar!

2. Martien van de Ven: Sportman van het Jaar!

3. Bali-Runners: aanmoedigingsprijs!

Wat een club! 

foto Toon Erven

Koppel Roland van Loon-Ruud Wilting wint Cyclopathon

21 jan '18

Als Roland een goede fietser treft kan de overwinning hem niet ontgaan. En die goede fietser kwam er, in de persoon van Ruud Wilting, pas sinds kort lid van De Pedaleur. Ze wonnen afgetekend de Cyclopathon 2018. De strijd om de plaatsen 2, 3 en 4 was heel wat spannender, hoewel daar in de laatste ronden ook geen wisselingen van posities meer plaatsvonden. Er waren 14 koppels, wat minder dan vorige jaar omdat we niemand uit Best aan de start zagen.

Foto (Ad van Zelst): Léon Brands en Edwin Traa (2), Roland van Loon en Ruud Wilting (1), René Coolen en Rob van Overbeek (3) op het podium.

Meer foto's staan in het FOTOBOEK.

Martien van de Ven weer op het podium

21 jan '18

Bij de Global-e Spiridoncross in Rijen werd onze kersverse Brabants Kampioen Martien van de Ven vandaag 2e in de categorie M65.

Foto: Spiridon

We hebben weer een Brabants Kampioen!

14 jan '18

Vandaag wist Martien van de Ven bij de Witvencross, tevens Brabants Kampioenschap Cross, de eerste plaats te veroveren bij de M65. Brabants Kampioen! Nellie van Beers werd in haar categorie V55 derde.

Foto: Martien langs het Witven

Run-Archery demo

13 jan '18

Vanmorgen was de demonstratie van Run-Archery, de combinatie van hardlopen en boogschieten. Hardlopen kwam er nog niet van (dat kunnen we al), nu lag het accent op boogschieten. De demo werd gegeven door Wim Mulder uit Apeldoorn en Tonny van Kuringen, geassisteerd door enkele ervaren boogschieters. En na de uitleg - er komt meer bij kijken dan je denkt - waren onze mensen aan de beurt.

We hebben nu 8 hele/halve aanmeldingen voor de cursus. Maandag 22 januari beginnen de binnentrainingen. Zie de info bij ONZE WEDSTRIJDEN.

Foto (Ad van Zelst): Tom Michielsen, Hans Hoogmoet en Milou van Mierlo

Bekijk de foto's van de demo in het FOTOBOEK. 

Geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst

7 jan '18

Na de trainingen hadden we vandaag de gelegenheid om elkaar het beste toe te wensen voor 2018. Voorzitter Henry van der Schoot hield een korte toespraak, waarin hij het afgelopen jaar besprak met alles wat we bereikt hebben: nieuwe statuten, 5 nieuwe assistent-trainers, fitnessgroep D'n Aanloop, VOG-certificaten voor de trainers, de Kapellekes Trail, en nog meer. We gaan in 2018 op de ingeslagen weg door, met speciale aandacht voor de ontwikkeling van onze accommodatie.

Prikbord

UPDATE ma 16 sept: trainingen halve marathon Eindhoven

Zaterdag 13 juli zijn we begonnen met de rustige duurlopen als training voor de halve van Eindhoven. Trainers zijn Cees Koppen (niveau groep 4) en beurtelings Conny van de Wal, Marij Maas en Jan Swaans (niveau groep 2-3). Alle info vind je bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 10 aug: in de gisteren verzonden nieuwsbrief stond een fout in de trainingen. Deze zijn dinsdag op het atletiekveld en donderdag in het buitengebied.

UPDATE 11 aug: het trainingsschema staat nu bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 17 aug: het blijkt dat de afstanden van de duurlopen eind augustus en begin september nog te lang zijn voor de lopers uit groep 2-3. Deze zullen per week worden aangepast naargelang de omstandigheden. Deze aanpassingen zullen niet in het schema worden verwerkt.

UPDATE 11 sept: donderdag 12 september is de afstand van de halvemarathontrainingen 20 km. Daarom vertrekken we al om 18.30 uur vanaf het clubhuis. Trek een geel hesje aan en eventueel ledjes.

UPDATE 16 sept: omdat we op zondag 22 september naar D'n Bockenreijder gaan vervalt de halvemarathontraining van zaterdag 21 september

datum bericht:
16 sep '19
meer...

Marathon Eindhoven: waterpost en after-party

Waterpost
Voor de waterpost bij de Marathon Eindhoven hebben we 50 vrijwilligers nodig en die hebben we nog lang niet bij elkaar. Wil je een leuke dag hebben in de sfeer van de marathon, meld je dan nu aan bij Toon Erven en Miranda de Bresser: [email protected] 
Doe het snel, dan zijn ze van de zorg af :-)

After-party
Na afloop van de marathon staat er van 17.00 – 19.30 uur een frietkot bij ons clubhuis en zitten we nog even gezellig bij elkaar. Gratis voor helpers van de waterpost. Overige leden betalen 7 euro. Wel even aanmelden op de lijst in het clubhuis.

Lees alles over de halvemarathontrainingen en de waterpost bij TRAININGEN> Halvemarathontrainingen > info

datum bericht:
13 sep '19
meer...

zo 22 sept naar D'n Bockenreijder (update 12 sept)

Op zondag 22 september gaan we naar D'n Bockenreijder, zie de info onder AGENDA.

UPDATE 12 sept:
- We vertrekken om 10.00 uur bij de tussenstop in Middelbeers (Adrie en Ria Louwers, Vestdijk 28)
- Droge kleding kan bij de start of de tussenstop worden afgegeven en wordt naar Esbeek gebracht.

datum bericht:
13 sep '19
meer...

Meld je aan voor een gratis loopanalyse

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdagavond 24 september. Per avond kunnen maximaal 4 personen meedoen.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; je kunt je aanmelden bij [email protected] of [email protected]

datum bericht:
4 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Naar een Nederlands Record estafette

Vier 70-plussers van onze vereniging - Martien van de Ven, Kees Smetsers, Ton van Liempt en Ad van Zelst - gaan proberen een Nederlands Rekord M70 te lopen op 2 estafette-afstanden.

Dat zou aanvankelijk plaatsvinden bij de Belgische regionale atletiekkampioenschappen in Herentals op zondag 25 augustus, maar nu blijkt dat daar alleen Belgische atleten aan deel kunnen nemen.

We gaan nu naar de Nederlandse  Estafette Kampioenschappen in Amstelveen op zondag 29 september. Zie de AGENDA.

De afstanden die op het programma staan zijn de 4 x 800 meter en de Zweedse estafette (400-300-200-100 m). Er wordt al enkele weken flink getraind door de mannen, meestal op maandagmorgen vanaf 9.30 uur.

datum bericht:
19 aug '19
meer...

Wie heeft er grindtegels over?

Voor de afwerking van de hoogspringbakken hebben we ongeveer 66-70 grindtegels nodig in het formaat 40x60 cm. Wie kan ons daaraan helpen? Melden bij Martien van Geenen [email protected]

datum bericht:
3 aug '19
meer...

Feestje!

In oktober 2020 bestaat Atletiek Oirschot 35 jaar. En daar maken we weer een mooi feest van. De commissie, bestaande uit Hennie van Rijt, Toon de Croon en Pieter Smits kan nog wel wat hulp gebruiken. 

Wie heeft er verstand van feesten en helpt mee? Aanmelden bij [email protected] of een van de andere commissieleden.

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...