Wim Verhagen neemt afscheid, maar niet helemaal

12 dec '18

Vandaag was de laatste keer dat Wim Verhagen de woensdagmiddaggroep door de hei loodste. Wim heeft besloten om gezien zijn leeftijd over te stappen op onze wandelgroep. Na afloop van de training kreeg hij van de lopers wat lekkers aangeboden, wat door Wim zeer gewaardeerd werd, maar, zei hij: "Het had niet gehoeven". 

Wim is in september 75 geworden en loopt nog als een kiviet. In 1993 werd hij lid van Atletiek Oirschot.

"Onze" Toon clubheld van Oirschot!

6 dec '18

Toon de Croon is met afstand winnaar geworden van de verkiezing "Clubhelden van de amateursport" in de gemeente Oirschot, georganiseerd door het Eindhovens Dagblad. Met dank aan onze leden en anderen die massaal gestemd hebben op Toon. Het resultaat was 244 stemmen.

Dit organiseert Toon allemaal:
- de CYCLOPATHON, onze jaarlijkse estafettemeeting met fietsclub De Pedaleur!
- de HARDLOOPCURSUS, waardoor we elk jaar weer tientallen deelnemers kennis laten maken met de hardloopsport en waarvan de helft lid blijft van onze vereniging!
- de CLUBTRAININGEN op de baan op dinsdagavond
- de WATERPOST bij Marathon Eindhoven, 50 man de hele dag in touw, al 21 jaar lang!
- de FAMILIEFIETSTOCHT, het jaarlijkse uitstapje door de mooie omgeving. Met friet na!
- de RECREANTENTRAININGEN, waarbij Toon groep 1 onder zijn hoede neemt!
- de BEGELEIDING van een therapeutisch sportclubje in samenwerking met een huisartsenpraktijk!
- de WANDELGROEP, waarvoor hij mooie routes door de hei uitstippelt!
- Toon is JURYLID bij onze interne en externe wedstrijden!
- en dan is hij ook al 10 jaar vrijwilliger-chauffeur op de buurtbus in de Kempen!

Deel dit bericht op social media en maak reclame voor onze club! 

We hebben 50 jeugdleden!

4 dec '18

Het is formidabel! In januari hadden we nog 25 jeugdleden, vandaag haalden we het 50e jeugdlid binnen. De gelukkige is Luuk Kramer uit Middelbeers. Luuk is 9 jaar en zit in categorie JPA. Bij de zaaltraining kwam voorzitter Henry van der Schoot voor alle kinderen iets lekkers brengen. En Luuk verraste hij met een knots van een... ja wat was het eigenlijk? Een knots? 

Driedorpencross: 4 keer podium

25 nov '18

Ze leren ons wel kennen in het crosswereldje! In Sint-Oedenrode stonden vandaag 4 van onze leden op het podium: Nellie van Beers 1e V55, Bente Brands 2e MPB, Roland van Loon 3e M45, Josh Hover 3e JPC.

Foto (Fortuna): Start van de B-pupillen. Bente (rechts) peert er tussenuit. We zien ook nog Saar, Mae, Anne en Aaron.  

Frans van der Staak 2e M65 in de Zevenheuvelenloop

18 nov '18

Het komt niet vaak voor dat onze leden op het podium komen in een van onze grote nationale wedstrijden. Frans van der Staak is het vandaag gelukt in de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Met een brutotijd van 1:01:42 uur werd hij 2e M65 van de 381 deelnemers in zijn categorie.  Hij verbeterde tevens het al op zijn naam staande clubrecord M65 op de 15 km.

Foto (Nationale Nederlanden): voor de start kun je het aan de gezichten van Frank Michielsen, Edwin van de Ven, Frans van der Staak, Conny van de Wal en Marij Maas al zien: het zit er in vandaag!

Eerste successen in de cross!

11 nov '18

Vandaag was de opening van het crossseizoen in Veldhoven. Atletiek Oirschot was met maar liefst 23 atleten vertegenwoordigd en behaalde 3 podiumplaatsen: Roland van Loon 3e M45, Nellie van Beers 2e V55 en Josh Hover stond voor het eerst op het podium als 3e bij de jongens minipupillen.

Foto (Peter Kramer): de strijd bij de M45, rechts Roland van Loon.

Mooie Heidetrail met 220 deelnemers

21 okt '18

De eerste Heidetrail Atletiek Oirschot, opvolger van de Oirschotse Heideloop, trok ruim 220 deelnemers. De nieuwe formule slaat aan! Het was dan ook prachtig loopweer en de hei lag er mooi bij.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK.

Roland van Loon 3e bij NK Oriëntatielopen

14 okt '18

De laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap oriëntatielopen 2018 was in Appelscha, in het nationaal park Drents-Friese Wold. Roland kon op de lange afstand zijn titel van vorig jaar niet prolongeren, maar werd toch mooi derde.

Twee ereplaatsen in Eindhoven

14 okt '18

Atletiek Oirschot wist 2 podiumplaatsen te veroveren bij de halve marathon in Eindhoven. Nellie van Beers won de categorie V60 met een enorme voorsprong van 7 minuten op de nummers 2 en 3. Haar tijd was 1:46:14. Frans van der Staak bewees weer zijn goede vorm door 3e te worden in een veld van 109 deelnemers bij de M65. Zijn tijd was 1:42:41 uur.

Foto (Ad van Zelst): Nellie passeert de waterpost van Atletiek Oirschot op km 16.

Twee clubrecords voor Frans van der Staak

9 okt '18

Het was ons even ontgaan, maar Frans van der Staak loopt tegenwoordig bij de Mannen 65. Zowel in de Bikse Natuurmarathon (21,1 km) als in de Parelrun (15 km) verbeterde hij de staande clubrecords met indrukwekkende tijden.

Foto uit archief

Roland van Loon: en dat is 10!

19 sep '18

Afgelopen zondag heeft onze oriëntatieloper Roland van Loon zijn tiende NK-titel behaald. De wedstrijd was in Herperduin (Herpen). Het onderdeel en de categorie waren oriëntatielopen middle distance, M21.

Onze Eregalerij met Nederlandse en Brabantse kampioenen is ook weer bijgewerkt, zie ALGEMENE INFO > Eregalerij.

Foto uit archief

Saar Brands krijgt de inzetbeker

17 sep '18

Na afloop van de Clubkampioenschappen Meerkamp word elk jaar de inzetbeker uitgereikt. Die is voor het jeugdlid dat in het afgelopen jaar is uitgeblonken door sportieve instelling en behulpzaamheid. De jeugdtrainers hadden het dit jaar moeilijk, want er kwamen eigenlijk wel 3 leden in aanmerking voor de prijs. Maar uiteindelijk was het Saar Brands die van René van de Ven de beker mocht ontvangen.

De foto's van de Clubkampioenschappen Meerkamp staan in het FOTOBOEK.

Gerda Witlox pakt CR kogelstoten

16 sep '18

Een mooie verrassing bij de Clubkampioenschappen Meerkamp: Gerda Witlox, lid van onze wandelaars, probeerde het eens met kogelstoten en het was meteen raak: het 13 jaar oude clubrecord bij de V50 van Annie de Bresser verbeterde ze met 33 cm naar 5,09 meter.

Weer 3 CR's voor Martien van de Ven

16 sep '18

Bij de Clubkampioenschappen Meerkamp heeft Martien van de Ven vandaag 3 clubrecords verbeterd in de categorie Mannen 70. Het CR kogelstoten, dat hij vorige week nog stelde op 5,94 meter, staat nu op 6,80. Ook het CR discuswerpen dat hij vorige week verbeterde naar 18,15 meter ging er aan: 18,59 meter. Het CR speerwerpen, dat sinds afgelopen mei stond op naam van Kees Smetsers, verbeterde hij met bijna 2 meter.

Foto Ad van Zelst

Martien van de Ven slaat toe bij de M70

6 sep '18

Het was te verwachten: Martien van de Ven, net 70 geworden, gooit zich op de clubrecords in zijn nieuwe categorie. De eerste 2 zijn binnen: kogelstoten en discuswerpen. Gevestigd bij de Open Baanwedstrijden op ons atletiekveld.

Roland van Loon wint voor de 5e keer Rondje Kemmer

6 sep '18

Het Rondje Kemmer werd voor de 5e keer gewonnen door Roland van Loon. Toch was de winst dit keer niet zo vanzelfsprekend. Gedurende 3 ronden liep Roland met Edwin van de Ven zij aan zij. In de laatste ronde kon Roland zich losmaken en won de 10 km met toch nog een halve minuut voorsprong.

Foto (Ad van Zelst): Edwin en Roland

Meer foto's een dezer dagen in het FOTOBOEK

Twee maal podium in Tilburg

2 sep '18

Bij de Tilburg Ten Miles won Frans van der Staak de categorie M60 in 1:08:28 uur. Nellie van Beers deed mee aan de Ladies Run over 10 km en ook zij werd eerste haar categorie V55 in een tijd van 48:01 min.

Frans van der Staak 3e in Vakantieloop

15 aug '18

Zoals gewoonlijk was het weer knap warm in Biest-Houtakker. Maar dat gold voor iedereen. Frans van der Staak leverde van onze club de beste prestatie door 3e te worden bij de Mannen 60+.

Foto uit archief

Wilma van Kollenburg wint de triathlon Het Groene Woud

30 jun '18

Na een spannende strijd won Wilma met een voorsprong van 4 seconden het vrouwenklassement van de kwart-triathlon. Wilma begon met achterstand aan het lopen, maar wist die helemaal goed te maken.

Winnaar van de kwart-triathlon werd evenals vorig jaar René Vorsters uit Bladel.

Foto: Ad van Zelst

Alle foto's staan nu in het FOTOBOEK

Ans Saalberg verbetert clubrecord hoogspringen

23 jun '18

Bij onze Open Baanwedstrijden op donderdag 21 juni heeft Ans Saalberg haar clubrecord hoogspringen bij de V55 met 26 cm verbeterd. Ze sprong 1,26 m.

foto Ad van Zelst

Roland van Loon weer 1e bij NK Oriëntatielopen

17 jun '18

Roland is weer Nederlandse kampioen oriëntatielopen op de sprintafstand. geworden. In 2014, 2015 en 2016 won hij dit kampioenschap bij de masters, nu bij de elites, wat betekent dat hij overall de beste is op de sprintafstand in Nederland.

Het kampioenschap werd gelopen in het centrum van Nijmegen. Roland wist de ongeveer 3,5 km met 17 controleposten af te leggen in 16 minuten en 51 seconden en had daarmee een ruime voorsprong op de concurrentie.

Foto uit archief

Nellie van Beers 2e bij Vaderdaglopen

17 jun '18

Evenals vorg jaar werd Nellie van Beers in Sint-Oedenrode tweede in de categorie V55 op de 10 km.

Foto uit archief

We hebben 250 leden!

17 jun '18

In september 2016 mochten we ons 200e lid verwelkomen. Nu, 20 maanden, later stapt het 250e lid binnen bij Atletiek Oirschot! De gelukkige is Charley Gailliaert. Een oude bekende, want hij heeft jaren meegelopen met onze recreanten. Nu heeft Charley zich weer aangemeld bij de wandelgroep.

Foto: Charley kreeg van vice-voorzitter Hennie van Rijt een pakketje speciaalbier. Eerder op de dag kreeg hij tijdens de wandeling al een fraaie herinneringsmedaille.

Proficiat Eveline en Tommy!

16 jun '18

Vanmiddag reed er een karretje over de markt en wie zaten daar in? Eveline en Tommy! Ze waren opvallend fraai gekleed en gekapt, daarom hebben we er een foto van gemaakt. Ze zullen wel iets te vieren hebben...

Feestje bij Atletiek Oirschot

16 jun '18

We hadden vandaag een feestje op het atletiekveld. Onze crossertjes wonnen deze winter het pupillenklassement van de KCC en de prijs was dat er een dag een stormbaan kwam te staan. Vanaf 12 uur mocht de Oirschotse jeugd komen spelen en na 3 uur was het alleen voor de jeugdleden van Atletiek Oirschot. Het was een drukte van belang!

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

Hardloopcursus gefinisht met 34 geslaagden

13 jun '18

Vanavond werd na 10 weken de hardloopcursus 2018 afgesloten. Aan de laatste recreatieve training in het Kemmerbos deden 27 cursisten mee, die na afloop het certificaat kregen uitgereikt. In totaal hebben 34 deelnemers de cursus gevolgd. Twee van hen - Ruby Bakker en Sabine van Overbeek - hadden geen enkele training gemist.

Op de foto de cursisten met de trainers Toon de Croon, Pieter van Esch, Adrie Louwers en Johan der Kinderen.

Clubestafette: winnend team loopt recordafstand

13 jun '18

Vanavond was de clubestafette, waaraan 8 teams meededen. Het winnende team - René Coolen, Johan van Gerven, Iris Clement, Theodôr Brands - legde in 45 minuten 11.400 meter af. Een recordafstand bij deze zesde editie.

Wilma van Kollenburg 1e V40 op de kwart-triathlon

9 jun '18

Wilma van Kollenburg startte in de Stadstriathlon Weert op de kwart: 1000 m zwemmen, 37,8 km fietsen, 10 km hardlopen. Ze werd 1e bij de Vrouwen 40 en 3e bij de Vrouwen Overall!

Nieuwe hoofdsponsor Auwjaorscross

7 jun '18

We hebben een nieuwe hoofdsponsor binnengehaald voor de Auwjaorscross: Van de Meerendonk Makelaars. Eigenaar Henk van Hout - lid van Atletiek Oirschot - heeft zich voor 3 jaar verbonden aan onze grootste wedstrijd. De naam wordt nu "Van de Meerendonk Auwjaorscross".

We scoren weer in de Rabobank Clubkascampagne

4 jun '18

En weer mochten we een mooi bedrag ontvangen uit de Rabobank Clubkascampagne. Afgelopen zaterdag was de uitreiking op de Markt in Oirschot en daar kregen Leny de Croon, Miranda Bressers, Toon Erven, Jac van Heerebeek en Thea de Jong als afgevaardigden van onze club een cheque van € 821,44! 

De Bali-Runners met Johan Pijnenburg en Kees Smetsers deden het nog beter en kregen €1055,36.

René van de Ven in recordcommissie Atletiekunie

3 jun '18

Op 25 mei is René van de Ven gekozen in de recordcommissie van de Atletiekunie. Deze commissie, die nu de naam krijgt Werkgroep Nationale Records, beoordeelt alle prestaties die worden aangedragen voor erkenning als Nederlands record. Kort gezegd komt het er op neer dat als Dafne Schippers denkt een Nederlands record te hebben gelopen, deze prestatie mede door René wordt beoordeeld.

René van de Ven 3e bij de werpmeerkamp

1 jun '18

De werpmeerkamp Circuit 14 werd door de Eindhovense vereniging Asterix georganiseerd in Best. René werd derde op punten na 3 onderdelen.

Foto uit archief

René van de Ven: 2 keer podium in Tessenderlo

23 mei '18

René van de Ven meldde zich bij onze zuiderburen voor de werpmeerkamp. Hij deed mee met de onderdelen discuswerpen, hamerslingeren en speerwerpen. Resultaat resp. 4e, 3e en 3e.

Foto uit archief

Roland van Loon wint trailrun in Frankrijk

13 mei '18

Roland van Loon deed mee aan een trailrun over 7,5 km en 290 hoogtemetersin Zuid-Frankrijk. Hij werd 4e overall en 1e master.

Mooie Oirschotse Stoelloop

12 mei '18

Onder zomerse omstandigheden werd vanavond de Oirschotse Stoelloop gelopen. Het was te warm voor snelle tijden, maar de sfeer was goed door de volle terrassen op en rond de Markt. We hadden wat minder inschrijvingen dan vorige jaren: 154 finishers, waarvan 51 clubleden.

Winnaar bij de mannen was Ewout van der Laan van Eindhoven Atletiek in 37:15 minuten over de 10 km. Bij de vrouwen won Rianne Jansen uit Den Bosch in 48:31 minuten.

Beste pretaties van onze leden:
Frans van der Staak: 3e M45 in 42:40
Tineke van den Heuvel: 2e V in 49:32
Antoinet Hems: 3e V in 49:52

Foto: Luc Kenter

Burgemeester ontvangt toekomstplan

12 mei '18

Vlak voor de start van de Oirschotse Stoelloop heeft onze voorzitter Henry van der Schoot ons nieuwe accommodatieplan overhandigd aan Judith Keijzers, burgemeester van Oirschot. Daarna mocht de burgemeester het startschot lossen van de wedstrijd.

Het accommodatieplan zal de komende weken onder de aandacht worden gebracht van de Oirschotse bestuurders en andere belangstellenden. Onze leden kregen het vandaag al toegestuurd via de mail.

Foto Luc Kenter

Candy-Run succes met 58 deelnemers

12 mei '18

Maar liefst 58 kinderen van de basisschool-leeftijd hadden zich aangemeld voor de Candy-Run, die werd gelopen voorafgaand aan de Oirschotse Stoelloop. De burgemeester van Oirschot, Judith Keijzers, loste het startschot.

foto Luc Kenter

Baanwedstrijden met 4 clubrecords

8 mei '18

De eerste serie baanwedstrijden hebben we weer achter de rug. Het was een mooie sportavond. Onze jeugd schitterde met 16 verbeteringen van hun pr. Maar het klapstuk van de avond waren de mooie clubrecords van Léon Brands en Kees Smetsers op de 1000 meter.

Foto (archief): Léon Brands

Prachtige Groene Woud Lentetrail

29 apr '18

Onze eerste Groene Woud Lentetrail was een prachtig evenement. Ongeveer 300 hardlopers en wandelaars gingen tussen 7 en 9 uur van start voor een trailrun of wandeling door de mooie natuur van het Groene Woud. Vroeg in de morgen was het nog wat heiig en later begon het wat te miezeren, maar niemand die daarover klaagde. Lof voor de uitzetters van de route, de organisatie en de gebakken eieren na afloop.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK. In de loop van volgende week komen er nog meer foto's.

Ook Karin van der Lelij geslaagd voor de jurycursus

28 apr '18

Karin moest vanwege werk de laatste bijeenkomst missen en had dus nog een toets in te halen, maar inmiddels is ook zij met vlag en wimpel geslaagd voor de jurycursus baanatletiek. Proficiat Karin!

Twee geslaagden voor de jurycursus

23 apr '18

Van harte proficiat Digna van der Sloot en Cees Koppen met het succesvol afronden van de jurycursus baanatletiek! Na 4 maandagavonden reglemententraining en praktijktests hebben Digna en Cees vandaag de cursus beëindigd en hebben we er twee juryleden bij! Karin van der Lelij heeft nog een cursusavond in te halen dus op korte termijn hopen we ook haar te feliciteren.

Foto (archief): Digna, Cees

Mooie prestaties in Tessenderlo (B)

18 apr '18

Bij de open baanwedstrijden in Tessenderlo werd Ans Saalberg met een worp van 31,11 meter 1e V50 bij haar specialiteit speerwerpen. René van de Ven werd 2e Msen bij kogelstoten (10,54 m).

Ans begint op toeren te komen. Bij haar eerste wedstrijd op 2 april in Helmond gooide ze 28,45 meter, op 6 april in Veldhoven kwam ze tot 29,62 meter. Bij beide wedstrijden werd ze eerste, maar was de tegenstand minimaal.

Foto uit archief

Bedankt Toon!

21 mrt '18

Vanmiddag was de laatste woensdagmiddagtraining van het seizoen. Voor de laatste keer geleid door Toon de Croon. Toon gaat het wat kalmer aan doen. Hij blijft voorlopig nog de dinsdagavondtrainingen op de baan verzorgen en de hardloopcursus, maar gaat daarnaast met Martien van Geenen de wandelgroep begeleiden.

Zoals elk jaar was er bij de laatste training koffie met koeken. Karin Verhagen had geld ingezameld en een paar flesjes voor Toon gekocht. Een mooie afsluiting van het winterseizoen. 

Martien van Geenen lid van verdienste

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering is vanavond Martien van Geenen benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging. Hij werd door voorzitter Henry van der Schoot geprezen voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de vereniging als trainer/begeleider, coördinator van de wandelgroep en organisatie van het onderhoud aan de accommodatie. In het bijzijn van echtgenote Tonnie kreeg Martien naast de bloemen de waarderingsspeld met bijbehorende oorkonde van de Atletiekunie.

Onze al eerder benoemde leden van verdienste Martien van de Ven, Ton van Liempt, Toon de Croon en Cees van de Schoot kregen bij deze gelegenheid ook de waarderingsspeld met oorkonde van de Atletiekunie uitgereikt.

Foto: de uitreiking van de oorkonde aan Martien van Geenen

Meer foto's in het FOTOBOEK

Bestuur weer compleet

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering hebben we vandaag afscheid genomen van 2 bestuursleden: Pieter Raijmakers en Miranda Bressers. Voor hen in de plaats zijn op voordracht van het bestuur bij acclamatie benoemd Jac van Heerebeek en Cees van Eijk (als penningmeester). 

René van de Ven werd door voorzitter Henry van der Schoot in de bloemen gezet als vrijwilliger van het jaar (foto).

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

De clubkampioenen cross 2018 zijn...

18 mrt '18

...Roland van Loon en Antoinet Hems! Roland prolongeerde de titel en werd voor de 7e keer kampioen. Antoinet stond voor de eerste keer als kampioen op het podium. 

Het was ijzig koud, maar daar hadden de lopers niet zoveel last van. We hadden een mooie deelname: 26 mannen, 23 vrouwen, 5 junioren, 20 pupillen en 3 gastlopertjes haalden de finish.

We hebben weer enkele mooie fotoverslagen van de clubcross van Ronald van de Vondervoort, Toon Erven, dhr. Willems (man van Myrna) en Ad van Zelst. Bekijk het FOTOBOEK.   

Topprestaties jeugd in Hoboken (B)!

11 mrt '18

Vandaag trok een flinke groep jeugdatleten naar Zuid-Antwerpen om in Hoboken een indoorwedstrijd met officiële onderdelen te doen. Het was de laatste kans van het seizoen, want na de Clubkampioenschappen Cross van aankomende week zit het winterseizoen erop en gaan we weer naar buiten. De prestaties staan bij UITSLAGEN.

Bente, Mare, Saar, Sophie, Aaron, Evi, Floortje, Janne, Daantje, Laticha, Niek en Jarno hebben topprestaties geleverd waarbij maar liefst 11 clubrecords en beste prestaties zijn gevestigd! Na afloop van deze topdag hebben we in Arendonk afgesloten met een enorm bord Vlaamse frieten.

Foto: Janne Brands voor de eerste keer ooit in actie op de 60m horden bij de meisjes pupillen A.

Sterke 15 km in Moergestel

4 mrt '18

Na een week strenge vorst kwam vandaag de zon door. Dat resulteerde bij de Rico Salvettiloop voor Atletiek Oirschot in 3 mooie pr's op de 10 km.  Op de 14,9 km schitterden Henk van Gerven (2e M55) en Terry Hermus (3e  V35).  

Foto uit archief: Terry Hermus

Meer dan 100 deelnemers Oriëntatieloop

4 mrt '18

Het weer sloeg in 1 dag om van strenge vorst naar de lente. Dat was een geluk voor onze oriëntatieloop, want we mogen heel tevreden zijn met de opkomst: 38 inschrijvingen voor de scorelopen en 25 voor de puzzeltocht voor pupillen. Omdat de meeste deelnemers met een maatje of een groep liepen doorkruisten meer dan 100 lopers het Kemmerbos.

Oirschots succes in de laatste cross

25 feb '18

Ook in de laatste cross van de KCC seizoen 2017-2018 zaten we weer vooraan. Martien van de Ven moest het in Eindhoven wel bekopen met een hamstringblessure, maar werd met royale voorsprong toch 1e bij de M65. Dan zagen we bij onze meisjes pupillen-C twee dames op het podium: Bente Brands 2e en Mare Bogers 3e!

Einduitslag Kempische Crosscompetitie 2017-2018 (6 beste resultaten):

1e M65 Martien van de Ven - Atletiek Oirschot!
1e MPC Bente Brands - Atletiek Oirschot!
2e M45 Roland van Loon - Atletiek Oirschot!
3e V55 Nellie van Beers - Atletiek Oirschot!

Zondag 4 maart is bij ons na de oriëntatieloop de uitreiking van de prijzen van de KCC.

Foto (Henry van der Schoot): Bente en Mare op het podium in Eindhoven
Meer foto's van Henry in het FOTOBOEK

Piet van de Sande overleden (UPDATE)

19 feb '18

Vandaag is Piet van de Sande overleden, lid van verdienste van Atletiek Oirschot. Piet van de Sande (24 maart 1930) was in de jaren '50 een van Nederlands beste hardlopers, zowel bij de cross als op de weg. Samen met Fons Veldhuizen was hij een wegbereider voor de atletieksport in Oirschot. Ook was Piet een van de grondleggers en lid van het eerste uur van Atletiekvereniging Oirschot.

Lees nog eens het prachtige interview met Piet in Spike nummer 2014-6, elders op deze website.

UPDATE 21 februari: de crematie van Piet is op maandag 26 februari om 11.00 uur in het crematorium Rijtackers in Eindhoven.

Wedertcross: 3 keer podium

18 feb '18

Bij de Wedertcross in Valkenswaard sleepte Atletiek Oirschot 3 podiumplaatsen in de wacht: Martien van de Ven 1e bij de M65, Bente Brands 2e bij de MPC en Nellie van Beers 3e bij de V55. Roland van Loon miste op 4 seconden het podium bij de M45.

Er waren maar liefst 16 leden die onze clubkleuren hoog hielden.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

Weer 3 prijzen voor Atletiek Oirschot

28 jan '18

Na een glorieuze avond, waar Atletiek Oirschot Sportvereniging van het Jaar werd en Martien van de Ven Sportman van het Jaar, moesten we vandaag weer aan de bak. En we maakten het bij de Joe Mann bosloop weer helemaal waar: Martien werd 1e bij de M65, Nellie 3e bij de V55 en Bente 1e bij de MPC.

In de Kempische Crosscompetitie gaat Martien nu op kop bij de M65 en Bente Brands bij de MPC en kunnen ze niet meer ingehaald worden.

Foto (Kees Smetsers): Martien 1

Sport Gala: We hebben 'm!

27 jan '18

Op het Sport Gala 2017 van de gemeente Oirschot haalde onze club vanavond de buit binnen:

1. Atletiek Oirschot: Sportvereniging van het Jaar!

2. Martien van de Ven: Sportman van het Jaar!

3. Bali-Runners: aanmoedigingsprijs!

Wat een club! 

foto Toon Erven

Koppel Roland van Loon-Ruud Wilting wint Cyclopathon

21 jan '18

Als Roland een goede fietser treft kan de overwinning hem niet ontgaan. En die goede fietser kwam er, in de persoon van Ruud Wilting, pas sinds kort lid van De Pedaleur. Ze wonnen afgetekend de Cyclopathon 2018. De strijd om de plaatsen 2, 3 en 4 was heel wat spannender, hoewel daar in de laatste ronden ook geen wisselingen van posities meer plaatsvonden. Er waren 14 koppels, wat minder dan vorige jaar omdat we niemand uit Best aan de start zagen.

Foto (Ad van Zelst): Léon Brands en Edwin Traa (2), Roland van Loon en Ruud Wilting (1), René Coolen en Rob van Overbeek (3) op het podium.

Meer foto's staan in het FOTOBOEK.

Martien van de Ven weer op het podium

21 jan '18

Bij de Global-e Spiridoncross in Rijen werd onze kersverse Brabants Kampioen Martien van de Ven vandaag 2e in de categorie M65.

Foto: Spiridon

We hebben weer een Brabants Kampioen!

14 jan '18

Vandaag wist Martien van de Ven bij de Witvencross, tevens Brabants Kampioenschap Cross, de eerste plaats te veroveren bij de M65. Brabants Kampioen! Nellie van Beers werd in haar categorie V55 derde.

Foto: Martien langs het Witven

Run-Archery demo

13 jan '18

Vanmorgen was de demonstratie van Run-Archery, de combinatie van hardlopen en boogschieten. Hardlopen kwam er nog niet van (dat kunnen we al), nu lag het accent op boogschieten. De demo werd gegeven door Wim Mulder uit Apeldoorn en Tonny van Kuringen, geassisteerd door enkele ervaren boogschieters. En na de uitleg - er komt meer bij kijken dan je denkt - waren onze mensen aan de beurt.

We hebben nu 8 hele/halve aanmeldingen voor de cursus. Maandag 22 januari beginnen de binnentrainingen. Zie de info bij ONZE WEDSTRIJDEN.

Foto (Ad van Zelst): Tom Michielsen, Hans Hoogmoet en Milou van Mierlo

Bekijk de foto's van de demo in het FOTOBOEK. 

Geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst

7 jan '18

Na de trainingen hadden we vandaag de gelegenheid om elkaar het beste toe te wensen voor 2018. Voorzitter Henry van der Schoot hield een korte toespraak, waarin hij het afgelopen jaar besprak met alles wat we bereikt hebben: nieuwe statuten, 5 nieuwe assistent-trainers, fitnessgroep D'n Aanloop, VOG-certificaten voor de trainers, de Kapellekes Trail, en nog meer. We gaan in 2018 op de ingeslagen weg door, met speciale aandacht voor de ontwikkeling van onze accommodatie.

Prikbord

Nieuwjaarsreceptie zondag 6 januari

Zondag 6 januari direct na de recreantentraining, om 11.00 uur houden wij onze nieuwjaarsreceptie.

Alle leden zijn hierbij van harte uitgenodigd. 

datum bericht:
12 dec '18
meer...

Correcties uitslagen Driedorpencross en Warandeloop

In de uitslaglijst van de Driedorpencross (25 november) was een fout geslopen. De meisjes pupillen B hadden niet 774 maar 943 meter gelopen. Het is nu verbeterd en hun gemiddelde snelheid is nu heel wat hoger!

Bij de Warandeloop (24 november) liep Hans van Hal "per ongeluk" 6 in plaats van 5 rondjes. Ook dat is verbeterd.

datum bericht:
1 dec '18
meer...

Trainingen met de feestdagen

Dinsdag 25 dec, 1e Kerstdag: geen trainingen

Woensdag 26 dec, 2e Kerstdag: 9.30 uur recreantentraining i.p.v. 's avonds

Zondag 30 dec: Auwjaorscross, geen recreantentrainingen

Maandag 31 dec, oudejaarsdag: bootcamp wordt nog bekend gemaakt

Dinsdag 1 jan, Nieuwjaarsdag: geen trainingen

datum bericht:
27 nov '18
meer...

Extra baantrainingen (update wo 21 nov)

Cees Koppen volgt een trainerscursus en moet voor de praktijktest 6 baantrainingen geven. De trainingen zijn voor alle niveau's. 

De eerstvolgende trainingen zijn op:
donderdag 6 dec 19.00 u.
woensdag 19 dec 19.00 u.
nader te bepalen datum

Let op: hier kan nog verandering in komen, check dit PRIKBORD-bericht!

datum bericht:
21 nov '18
meer...

Sponsor de club met je Sinterklaasinkopen

Atletiek Oirschot is aangemeld bij de website kopenvoorjeclub.nl, zie het laatste nummer van de Spike (nummer 6, pagina 13).

Als je op de link klikt zie je de namen van gerenommeerde webwinkels (Coolblue, Wehkamp, Decathlon, AliExpress, Vliegtickets.nl, enz). Koop je daar, dan wordt een percentage, oplopend tot 8%, overgemaakt naar onze vereniging.

Let op: het werkt alleen als je via bovenstaande link naar de webwinkel gaat.

datum bericht:
16 nov '18
meer...

Wie komt onze jeugd mee trainen?

Dit jaar zagen we enorme groei bij onze jeugdleden, van 25 naar 47! Om ieder kind aandacht te kunnen geven hebben onze trainers dringend assistentie nodig. Het betreft de trainingen op dinsdag en/of donderdagavond. We denken allereerst aan ouders van jeugdleden, maar ook onze gewone leden zijn welkom.

Informeer eens bij de coördinator jeugd Léon Brands

datum bericht:
15 nov '18
meer...

Met de bus naar Egmond

Op zondag 13 januari 2019 is de 47e halve marathon van Egmond.  Eindhoven Atletiek organiseert weer een busreis naar deze wedstrijd, waar lopers van andere verenigingen graag bij aanhaken. Het vertrek- en aankomstpunt is weer het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum op sportpark de Hondsheuvels aan de Orpheuslaan te Eindhoven. Vertrektijd van de bussen is om 7.30 uur of om 9.00 uur vanuit Eindhoven en om 16.30 uur vertrekken we weer uit Egmond naar Eindhoven.  De bus van 9.00 uur is niet geschikt voor de deelnemers aan de kwartmarathon want deze bus komt daar voor te laat aan in Egmond

De kosten voor deze busreis bedragen 20,00 euro per persoon, inclusief gratis drankjes en hapjes in de bus. De aanmelding voor de busreis sluit op 31 december 2018. Mocht een van de bussen onderbezet zijn, is de volgorde van aanmelden bepalend of je wel of niet mee kunt. Je kunt je inschrijven voor de busreis via www.inschrijven.nl

Inschrijving voor de wedstrijd is niet inbegrepen, ga hiervoor naar https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

Voor eventuele vragen kunnen je terecht bij Joop Broeders via [email protected]  of 06-12422389

datum bericht:
15 nov '18
meer...

Taken bestuur tijdelijk gewijzigd

Wegens ziekte van Hennie van Rijt heeft het bestuur besloten om zijn afvaardiging in de commissies tijdelijk te herverdelen:

Accommodatiecommissie: 
Henry van der Schoot

Recreantencommissie: 
Jac van Heerebeek

Wandelgroep: 
Leny de Croon

Evenementencommissie: 
Leny de Croon

Assistent trainer MC de Plataan: 
Marja der Kinderen

datum bericht:
13 nov '18
meer...

Zaaltrainingen bij wintertijd

Gedurende wintertijd zijn de trainingen voor de jeugd op dinsdag en donderdag in zaal De Linde (LIndenlaan). Door de groei van het aantal jeugdleden is de zaaltraining voor junioren CBA, senioren en masters op woensdag van 20.00 - 21.20 uur. Hieraan kunnen ook recreanten deelnemen.

Voor het programma zie op deze website de rubriek TRAININGEN

datum bericht:
23 okt '18
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Gratis loopanalyse in april 2019

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is in april 2019. De exacte datum is nog niet bekend. 

Deze gratis loopanalyse is voor alle leden; geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij [email protected]

datum bericht:
21 aug '18
meer...

Onze nieuwe clubkleding

Onze nieuwe lijn Craft-clubkleding is nu te zien bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > Info

datum bericht:
19 jun '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Atletiek Oirschot op Facebook. Like us!

Bij de berichten in de rubrieken NIEUWS, AGENDA, ONZE WEDSTRIJDEN en CLUBBLAD SPIKE staan Facebook-delen links. Als je aangemeld bent bij Facebook kun je hier snel je vrienden laten weten wat er bij Atletiek Oirschot gaande is. 

Onze Facebookpagina is: https://www.facebook.com/atletiekoirschot 

Miranda Kemps is de moderator, zij zorgt er voor dat er geen gekke dingen gebeuren.

datum bericht:
23 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...