Auwjaorscross: 3 eerste plaatsen voor Atletiek Oirschot

26 dec '16

Zowel in de oudste als de jonste categorieën scoorden we vandaag. Bij de 30e Rabobank Auwjaorscross scoorden we met 3 eerste plaatsen: Martien van de Ven werd 1e bij de M65, Nellie van Beers 1e bij de V60 en Bente Brands, 6 jaar en net een paar weken lid, won bij de meisjes minipupillen.

Foto (Ad van Zelst): Bente Brands 1e bij de minipupillen!

Casper van der Putten wint de Auwjaorscross

26 dec '16

De 30e Rabobank Auwjaorscross trok 421 deelnemers, waarvan 202 recreanten. Bij de mannen won Casper van der Putten (Eindhoven Atletiek) overtuigend in een tijd van 31:37 min. Even later begon hij ook nog aan de korte cross en ook die schreef hij op zijn naam in 6;29 min. Die slaapt goed vannacht.

Bij de vrouwen werd Rian van der Burgt (GVAC) eerste in 28:01 min. Atletiek Oirschot had een mooie dag met 3 eerste plaatsen: Martien van de Ven, Nellie van Beers en Bente Brands wonnen hun categorie.

Foto (Harry Pieschel): Casper van der Putten, winnaar van 2 wedstrijden op één dag.

Zilver voor Martien van de Ven bij BK Cross

18 dec '16

Bij de door ACW'66 (Waalwijk) georganiseerde Lidocross, tevens Brabants Kampioenschap cross, werd Martien van de Ven 2e in de categorie M65.

Foto uit archief

Rabobank hoofdsponsor Auwjaorscross

13 dec '16

Vandaag verwelkomen we Rabobank Het Groene Woud Zuid als hoofdsponsor van onze 30e Auwjaorscross!

Overwinning voor Martien van de Ven

11 dec '16

Ook in Reusel was Martien weer goed op dreef. Bij de l'Avant Sylvestrecross werd hij vandaag eerst in de categorie M65.

Foto (Edwin Pijnenburg): Martien in Reusel

Weer podium voor Martien van de Ven

4 dec '16

Martien heeft met sterke tegenstanders te maken in zijn categorie. Toch weer derde M65 bij de Enclavecross in Baarle-Nassau!

Foto uit archief

CR's voor Jarno Janssen (JJD) en Noël Ackermans (JJC) bij indoor

3 dec '16

Bij de indoorwedstrijd in Hoboken (B) hebben Jarno Janssen en Noël Ackermans vandaag voor twee nieuwe clubrecords gezorgd. Jarno raffelde de 60m sprint af in 9.55 sec en was daarmee 0.31 sneller dan Lars van Kuringen in 2012. Ook Rens Ackermans (9.71 sec) liep sneller dan het oude record, maar hij bleef 16 honderdsten achter op Jarno die zich dus de nieuwe recordhouder mag noemen.

Noël Ackermans liep de 60m horden in 12.42 sec en vestigde daarmee een clubrecord bij de junioren C. Gezien het feit dat ze in België over hogere horden (91cm ipv 84cm) moeten lopen dan in Nederland belooft dat nog wat voor een volgende indoor.

Proficiat jongens met jullie records!

Foto (Henry van der Schoot): Jarno bij het kogelstoten 

Clubheldenactie: Cees van de Schoot gemeentewinnaar!

28 nov '16

Cees van de Schoot is in onze gemeente als winnaar geëindigd in de Clubheldenactie van het Eindhovens Dagblad! En met ruime voorsprong! Cees kreeg 152 stemmen en 9,56 waarderingspunten. De nummer 2, Elke Dingen van Volleybalclub ODI, kreeg 93 stemmen en 9,83 punten. Zij zijn allebei gemeente-winnaar.

Foto: bestuurslid Hennie van Rijt reikt de bijbehorende oorkonde uit aan Cees. 

Frans van der Staak wint in Ell

27 nov '16

De halve marathon van Ell in Limburg leverde een overwinning op voor Frans van der Staak: 1e M60.
Frans schrijft: "Ik heb me gisteren uitgeleefd in Ell bij Weert (vroeger de halve marathon van Swartbroek). Halve marathon gelopen in 1.28.37 en eerste geworden in Mannen 60. In het begin te hard gelopen, waardoor ik vanaf de 7de kilometer allleen gelopen heb, maar niettemin een mooie tijd in mijn 2de wedstrijd na mijn comeback".

Foto (John Parren): Frans op het podium in Ell

Succes voor Atletiek Oirschot in Sint-Oedenrode

27 nov '16

Atletiek Oirschot blijft sterk in de Kempische Crosscompetitie. Bij de Driedorpencross won Nellie van Beers vandaag de V55. Martien van de Ven kwam bij de M65 als 2e over de streep.

foto uit archief

Martien van de Ven 1e M65 in Oosterhout

20 nov '16

Martien trok naar regio 13 voor de Scorpiocross. Hij werd daar 1e bij de M65.

Veldhoven: Nellie 1e, Martien 2e

13 nov '16

Vandaag was de openingswedstrijd van de Runnersworld Kempische Crosscompetitie, de Witvencross in Veldhoven. Nellie van Beers werd 1e in de categorie V55, Martien van de Ven stond ook op het podium: 2e bij de V65.

foto (Peter Kramer): het podium bij de V55.

Martien van de Ven 3e M65 in Mol (B)

6 nov '16

Een heel grote cross, daar op het Zilvermeer in Mol. Martien van de Ven werd 3e bij de M65.

Om het crossen te stimuleren heeft Martien een schema gemaakt van alle crossen in de regio tot en met maart. Wie gaat er met hem mee? Contact 0499-574528 [email protected]

Foto: een geweldige ambiance in Mol

Clubrecord in Valkenswaardse Valkenloop

6 nov '16

Bij de Valkenloop in Valkenswaard verbeterde Ad van Zelst het al op zijn naam staande clubrecord halve marathon bij de M70 met bijna 2,5 minuut: 1:51:27 uur bruto.

Foto (Jac van Heerebeek): Ad bij km 18, de Venbergse Watermolen

Clubkascampagne Rabobank levert 787 euro op

4 nov '16

Vanavond heeft de Rabobank op een feestelijke manier de uitslag bekend gemaakt van de clubkascampagne 2016. Ons bestuur was daarbij aanwezig. Het was een mooie avond en vooral een prachtige opsteker voor onze vereniging. Atletiek Oirschot heeft 173 stemmen gekregen en daarmee krijgen we € 787,15 van de Rabobank. Met dat geld gaan we verouderde sportmaterialen vervangen.

We danken iedereen hartelijk die een stem uit heeft gebracht en zo actief stemmen heeft binnengehaald. Top!

Heideloop met 160 deelnemers

30 okt '16

Vandaag was de Oirschotse Heideloop. Het was prachtig weer, windstil en zonnig. Er kwamen 127 hardlopers en 34 wandelaars op af. Pieter Smits, heeft dit evenement bedacht en organiseert het elk jaar weer. Mooie publiciteit voor onze club, bedankt Pieter!

De foto's staan in het FOTOBOEK

Martien van de Ven 3e in Weert

30 okt '16

Ook de Limbra crosscompetitie is weer begonnen. Martien van de Ven werd 3e bij de M60, maar moest er hard voor knokken. Hij schrijft: "Er zijn weer nieuwe mannen 60 bijgekomen en niet de minsten. Ik ben heel diep gegaan om derde worden. De nummer 4, Nico Verstraten,  waarmee ik de hele wedstrijd had geduelleerd werd op het podium geroepen. Ik heb toch de grote Limburgse vlaai op het podium uitgereikt gekregen omdat Nico beaamde dat hij na mij geeindigd was". 

Foto: het podium in Weert

Niek Brands 2e bij indoorwedstrijden

29 okt '16

Niek Brands was amper 5 minuten lid en hij werd al in het diepe gegooid bij de indoorwedstrijden in Reusel. En... hoppa! Meteen een 2e plaats in de categorie JPB. Hij won zelfs de 40 meter!

Foto: Niek met zijn medaille en oorkonde

Martien van de Ven wint in Loon op Zand

23 okt '16

Bij de eerste cross van het nieuwe seizoen, de Blauwe Meercross in Loon op Zand, heeft Martien van de Ven een 1e plaats behaald bij de M65.

Foto uit archief

Eindhoven: 2 CR's, 7 PR's, 3 debutanten op de hele

9 okt '16

Onder ideale weersomstandigheden gingen 24 clubgenoten vandaag van start voor de hele, de halve of de 10. Bij de halve marathon werd Nellie van Beers 1e bij de V60, Ad van Zelst 2e bij de M70. Cees Koppen verbeterde het clubrecord van Ad van Zelst op de marathon bij de M60 met 11 minuten, Ad op zijn beurt vestigde een clubrecord op de halve marathon bij de M70 dat nog open stond. Onze debutanten op de marathon - Barry Smetsers, Antoinet Hems en Kees Smetsers - presteerden prima, alsmede de routiniers op die afstand Henk van Gerven en de reeds genoemde Cees Koppen.

Kees Smetsers is nu het oudste lid van Atletiek Oirschot dat een hele marathon voltooid heeft: 69 jaar en 261 dagen.

De uitslagen staan in de rubriek UITSLAGEN LEDEN, De Marathonlijst aller tijden is bijgewerkt (zie ALGEMENE INFO) en de, foto's gemaakt door Toon Erven staan in het FOTOBOEK.

Foto (Toon Erven): Cees Koppen nadert de waterpost van Atletiek Oirschot, Henk van Gerven zit er kort achter. In de laatste kilometers zou Cees nog een minuut uitlopen op Henk.

Vught: 2 x podium voor Atletiek Oirschot

2 okt '16

Bij de Meierijloop veroverde onze club 2 podiumplaatsen: Nellie van Beers werd 1e bij de V55, Cees Koppen 2e bij de M55.

foto: Nellie van Beers (archief)

Update: nog 3 clubrecords bij Meerkamp

18 sep '16

Ook Martien van de Ven liet zich zien bij de Clubkampioenschappen Meerkamp. Hij verbeterde zijn eigen clubrecords M65 op de onderdelen verspringen en speerwerpen. Verspringen ging van 3,33 naar 3,38 m en speerwerpen van 20,46 naar 21,27 meter. 81 cm erbij!

Update 30 september:
En dan Silvia Tempelman! Zij deed mee met de recreanten en stelde een clubrecord bij de V60 van 5,86 meter.

Spectaculair clubrecord bij meerkamp

18 sep '16

Bij de Clubkampioenschappen Meerkamp kregen onze recreanten ook de kans om mee te doen. Een 15-tal leden waagde zich aan het kogelstoten. Jan Swaans zag kans om de ruim 7 kilo zware kogel 7,32 meter weg te stoten. Een verbetering van het stokoude clubrecord M45 uit 1996 van Harry van de Ven met 83 cm!

Roland van Loon wint NK Oriënteringslopen (+update)

18 sep '16

Roland kan weer een Nederlands kampioenschap noteren in de categorië Masters 40. Vandaag won hij het NK oriëntatielopen over de middle distance. Dat was in het bosgebied “Beekhuizerzand” bij Harderwijk.
Roland schrijft: "Een technisch lastig terrein, bestaande uit veel fijn reliëf, oftewel heel veel kleine heuveltjes, die het zicht en de snelheid flink beperken. Voor mij een omloop van 4,4 km met 23 posten. Mijn eindtijd: 35:05.
Over twee weken is het NK Lang en daar ga ik proberen om, net als in 2014, de trilogie te voltooien: Nederlands kampioen op de Sprint, Middel en Lang".

Update 3 oktober: en dat laatste is niet gelukt, Roland werd in Kootwijkerzand 2e. Evengoed een mooie prestatie!

Nellie van Beers ook in Soerendonk eerste

18 sep '16

Nellie is in uitstekende vorm. Vandaag liep ze de Halve Marathon van Cranendonck in Soerendonk. resultaat was een royale eerste plaats bij de vrouwen 45+. Het zou zelfs een clubrecord zijn geweest, maar de wedstrijd was geen Atletiekunie-wedstrijd..

foto: Loopgroep Cranendonk

Nellie van Beers eerste in Deurne

11 sep '16

Vandaag won Nellie van Beers met ruime voorsprong in Deurne de 10 km bij de V45. Haar tijd was 45:20 minuten.

archieffoto

Het 200e lid is binnen!

8 sep '16

Vandaag werd de 11-jarige Annabel van Schaik Moran na afloop van haar eerste training verrast met een taart. Ze werd door haar moeder tegelijk met haar broertje Sebastian (9) ingeschreven. Het lot bepaalde dat Annabel het 200e lid werd. “Maar Sebastian krijgt ook een stuk van de taart” beloofde Annabel royaal!

Foto: jeugdtrainer René van de Ven overhandigt de taart aan Annabel.

Clubrecord bij Tilburg Ten Miles

4 sep '16

Bij de Tilburg Ten Miles heeft Ad van Zelst het clubrecord M70 op de 10 mijl (dat nog open stond) gezet op bruto 1:22:40 uur.

foto uit archief

We hebben weer een compleet bestuur!

29 aug '16

Tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering zijn vanavond met 61 stemmen voor en 0 tegen 4 nieuwe bestuursleden gekozen. Het bestuur van Atletiek Oirschot bestaat nu uit de volgende leden:

voorzitter Henry van der Schoot
vice-voorzitter Hennie van Rijt
secretaris Leny de Croon
penningmeester Miranda Bressers
lid Pieter Raijmakers

foto v.l.n.r: Hennie, Miranda, Leny, Pieter, Henry

Dries Smulders pakt 1e plaats bij verspringen

27 aug '16

Onze jeugd ging vandaag naar Tessenderlo in België. Óndanks het hete weer werden er 3 pr's verbeterd en... Dries Smulders won het verspringen in zijn categorie met een sprong van 3,60m (pr)! Hij werd ook 6e bij de Meerkamp.

Nellie van Beers: winst in Veldhoven

27 aug '16

Bij de warme Veldhoven 10 Miles won Nellie van Beers overtuigend de categorie V55. Met haar brutotijd van 1:18:30 uur bleef ze 40 seconden verwijderd van haar clubrecord V60.

foto uit archief

Roland van Loon snelste in Rondje Kemmer

25 aug '16

Loeiheet was het vandaag, om 18 uur gaf de thermometer nog 30 graden aan. Toch gingen nog 42 dapperen van start voor 1, 2, 3 of 4 rondjes. Eerste werd Roland van Loon, onze vaste winnaar. Hij liep zelfs nog 3 seconden sneller dan vorig jaar!

Nellie van Beers weer eerste in Kasterlee

21 jul '16

Net als vorig jaar wist Nellie in Kasterlee ook nu weer beslag te leggen op de 1e plaats bij de vrouwen Veteranan III. De afstand was 16,6 km door de Kastelse bossen.

foto uit archief: ook in 2015 stond Nellie in Kasterlee op het podium.

Fons Veldhuizen overleden

21 jul '16

Vandaag is Fons Veldhuizen op 82-jarige leeftijd overleden.

Veel leden van onze vereniging zijn tijdens hun jeugd geïnspireerd door de successen van Fons Veldhuizen. Hij was 6 jaar achtereen Nederlands Kampioen 25 km en één keer op de 10.000 meter. Daarnaast won hij ontelbaar veel cross- en wegwedstrijden tijdens zijn atletiek carrière.

In de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw vierde hij zijn grootste triomfen, wat enkele mensen in Oirschot heeft aangezet om ook atletiek te gaan doen, wat uiteindelijk resulteerde in de oprichting van Atletiekvereniging Oirschot in 1985.

Roland van Loon weer Nederlands Kampioen

19 jun '16

Voor de derde keer op rij is Roland van Loon Nederlands Kampioen oriënteren geworden bij de masters, onderdeel sprint. Het was een stadsoriënteringsloop die dit jaar plaats vond in Eindhoven op het TU-terrein.

foto uit archief

Nellie van Beers wint ook in Sint-Oedenrode

19 jun '16

Bij de Vaderdaglopen wist Nellie van Beers weer op de hoogste tree van het podium te komen. Ze won de categorie V55 met een mooie voorsprong op de nummer 2. Nellie kwam jammer genoeg maar een 20-tal seconden tekort op haar clubrecord V60.

foto uit archief

Clubrecord bij baanwedstrijden

16 jun '16

Bij de 2e Open Baanwedstrijd van 2016 was het gezellig druk. Bij de jeugd leverde dat een flinke strijd op bij vooral de meisjes pupillen A, maar ook in de andere categorieën werden goede prestaties geleverd. De 'erekrans' was echter, net als bij de eerste baanwedstrijd afgelopen mei, weer voor een van onze Master 70-ers: Ad van Zelst verbeterde het vijf jaar oude clubrecord op de 100 meter dik! Meer dan een halve seconde eraf en onder de 18 seconden. Proficiat Ad!

Op 12 juli as. is de 3e baanwedstrijd van het seizoen. Kijk bij ONZE WEDSTRIJDEN voor het programma. Hopelijk tot dan!

foto: Ad loopt warm voor zijn recordpoging

Hardloopcursus afgerond: 45 geslaagden!

15 jun '16

Vandaag was de laatste training van de hardloopcursus 2016. Dit jaar was er een erg grote deelname: meer dan 50 aanmeldingen. Na 10 weken met elk 2 lessen werden de diploma's uitgereikt door de trainers Pieter van Esch en Adrie Louwers. Drie cursisten werden extra in het zonnetje gezet omdat ze geen enkele les hadden gemist: Colinda van Gisbergen, Ellen van den Boomen en Esther Fiddelaers. Esther is maar meteen lid geworden!

foto: Pieter en Adrie verwelkomen Esther als lid van Atletiek Oirschot.

Nellie van Beers 1e in Maastricht

13 jun '16

Prachtig! In deze zware wedstrijd over de Sint Pietersberg werd Nellie van Beers 1e in een tijd van 1:17:58 uur over de 10 engels mijlen. Deze tijd was slechts 6 seconden verwijderd van het clubrecord, dat ook op naam van Nellie staat. Cees Koppen, sinds kort in de categorie M60, werd mooi 4e.

 

De foto is genomen kort na de start.

Zonnige Jansdag bij Atletiek Oirschot

9 jun '16

Meer dan 200 leerlingen van groep 8 van de Oirschotse basisscholen waren vandaag op ons atletiekveld. Daar werd fanatiek gestreden om de beste plaatsen bij kogelstoten, verspringen, hoogspringen, speerwerpen, sprint en de 600 meter. Maar het mooiste werd tot het laatst bewaard: de Zweedse estafette: 400, 300, 200, 100 meter door de beste lopers van elke school. Ze werden naar de finish geschreeuwd door hun klasgenoten.

  

Een uitgebreide fotoreportage van alle onderdelen staat in het FOTOBOEK. 

  

Blauw podium bij de Oirschotse Stoelloop

21 mei '16

Het podium bij de vrouwen 45+ werd geheel ingenomen door leden van Atletiek Oirschot: 1e Antoinet Hems, 2e Nellie van Beers, 3e Tineke van den Heuvel. Ad van Zelst werd 2e bij de M65.

     

De uitslagen van leden Atletiek Oirschot vind je bij UITSLAGEN.

In de loop van zondag en maandag komen de foto's in het FOTOBOEK 

Joan School wint de Oirschotse Stoelloop

21 mei '16

De onder drukkend warme weersomstandigheden gelopen Oirschotse Stoelloop werd gewonnen door Joan School (GVAC) in een tijd van 34:42 min. Bij de vrouwen won de 22-jarige Michelle Rannacher uit Den Bosch met een tijd van 38:06 min. Er waren 203 deelnemers.

  

De uitslagen van leden Atletiek Oirschot vind je bij UITSLAGEN.

In de loop van zondag en maandag komen de foto's in het FOTOBOEK 

1e plaats Nellie van Beers in Deurne

5 mei '16

Vandaag liep Nellie van Beers de 15 km van de Dreefloop in Deurne. Door de harde wind slaagde ze er niet in haar clubrecord V60 op deze afstand te verbeteren. Ze bleef steken op 1:08:58 uur, 19 seconden te kort. Maar het was wel een 1e plaats bij de V45! 

Clubrecord discus voor Ton van Liempt

3 mei '16

Onze open baanwedstrijden leveren soms verrassende deelnemers op. Vandaag waagde Ton van Liempt zich aan het discuswerpen. Met een worp van 12,78 meter vestigde hij een clubrecord bij de M70! 

 

foto uit archief

Ledenwerfactie in mei

19 apr '16

Eind april worden in Oirschot, Spoordonk en De Beerzen huis-aan-huis flyers verspreid. Tegen inlevering van zo'n flyer mag iemand gratis meelopen met de recreantentrainingen op zondagmorgen of woensdagavond. Men mag zo vaak komen als men wil, maar wel elke keer zo'n flyer inleveren. De actie loopt de hele maand mei.

Deze actie is een test van de PR-commissie om te zien of deze wijze van ledenwerving werkt. Het kan natuurlijk ook tegenvallen, maar als er veel belangstellenden op af komen kan het wel eens druk worden bij de trainingen. We rekenen op ieders inzet om deze actie te laten slagen!  

Ton van Liempt lid van verdienste

18 apr '16

De zeer goed bezochte jaarvergadering begon vanavond met het benoemen van Ton van Liempt tot lid van verdienste. Ton is vanaf de start van de vereniging in 1985 lid en heeft vele verdiensten als trainer, commissielid, jury en mede-organisator van onze evenementen. Hij kreeg van voorzitter Jeanine een oorkonde en een, tja, wat was het eigenlijk? Dat ging in het applaus verloren. 

Foto's staan in het FOTOBOEK 

Grote deelname hardloopcursus

10 apr '16

Dit jaar hebben we intensief reklame gemaakt voor de hardloopcursus. En met succes: vandaag meldden zich 39 deelnemers. Er waren nog meer aanmeldingen, maar die beginnen later. Door de grote opkomst hebben we nu 2 groepen: een met Pieter van Esch en Adrie Louwers, een met Cees van de Schoot en Joost van Kuringen.

Na afloop alleen blije gezichten! 

foto Jac van Poppel

Kids Sport bij Atletiek Oirschot

6 apr '16

Vandaag was de Antoniusschool uit Straten te gast bij Atletiek Oirschot. Leerlingen van de groepen 4 t/m 8 maakten in een mini-bliksem-meerkamp kennis met 3 atletiekonderdelen: verspringen, balgooien en hoogspringen. Bekijk de foto's in het FOTOBOEK. 

Mooie opkomst oriëntatieloop

3 apr '16

Op de eerste mooie voorjaarsdag hadden we een oriëntatieloop in de bossen van De Staat. Er kwamen 51 deelnemers op af, waarvan 23 clubleden. Winnaars bij de lange afstand waren onze oud-jeugdleden Martijn van de Ven en Robert van de Kerkhof. Op de korte afstand waren Femke Ritz en Ester Adriaanse het snelste - en foutloos - binnen.

Foto: Martijn en Robert met de gewonnen vlaai.

Meer foto's gemaakt door Roland van Loon staan in het FOTOBOEK 

Podium en CR in Reusel

2 apr '16

Bij de Imants Grensloop - 10 engelse mijlen van Reusel naar Arendonk en terug - werd Nellie van Beers derde in de categorie V45. Met haar tijd van 1:17:50 uur vestigde ze tevens een clubrecord V60, dat nog open stond.

foto: de start van de Imants Grensloop. Nellie loopt links, achter een man van 2 meter. Mooi uit de wind!  

Nellie van Beers 2e in Boxtel

28 mrt '16

Er stond een keiharde, gure wind bij de Paasloop in Boxtel. Daarom geen toptijden. Maar Nellie van Beers stond na 15 km wel mooi op het podium: 2e V35!

foto uit archief 

Bart Putmans en Nellie van Beers zijn de clubkampioenen cross 2016!

20 mrt '16

Met 60 deelnemers bij de volwassenen en 17 bij de jeugd hadden we weer een mooi deelnemersveld bij de clubcross. Bij de mannen kregen we een nieuw gezicht op het podium: Bart Putmans won de mannenrace. Bij de vrouwen mocht Nellie van Beers voor de 18e keer de wisselbeker mee naar huis nemen. 

     

De foto's van Ronald van de Vondervoort en Harry Pieschel staan al in het FOTOBOEK. 

Weer NK-medaille voor Martien van de Ven

12 mrt '16

Martien van de Ven pakte eerder al medailles bij de Nederlandse Kampioenschappen indoor en deed dat vandaag nog eens dunnetjes over door in Oldenzaal naar een tweede plaats te lopen bij de Mannen Masters 65 tijdens het Nederlands Kampioenschap Cross.

 

foto uit archief

Martien van de Ven 1e in Bakel

6 mrt '16

Ook Martien van de Ven stond vandaag op het podium: hij werd eerste in de Hel van Bakel, een van de laatste crosswedstrijden van het seizoen. 

foto uit archief

Moergestel: 3x podium en CR

6 mrt '16

Bij de eerste 10 km wegwedstrijd van het jaar in de regio behaalden we 3 podiumplaatsen: Tineke van den Heuvel werd 2e bij de vrouwen overall, Cees Koppen 2e M55, Ad van Zelst 3e M65 met een clubrecord M70 (bruto 0:49:29 min). Er werden 6 PR's verbeterd. 

foto uit archief :)

Nellie van Beers wint Karpencross én KCC

28 feb '16

Nellie van Beers wint in Eindhoven de categorie V55 en daarmee ook de categorie V55 in de Kempische Crosscompetitie. Het was nog een spannende wedstrijd, Nellie kwam in dezelfde tijd over de finish als Karin Verheijden (GVAC). .

Ook Martien van de Ven kwam op het podium: 2e bij de M65. Hij eindigde in de competitie ook als 2e.

   

fotocombinatie uit archief

Martien van de Ven 3e in Haelen

21 feb '16

In de laatste cross van de Limbra-competitie 2015-2016, de Avé Leudalcross in Haelen, werd Martien van de Ven 3e bij de M60. Maar hij was verreweg de oudste deelnemer op het podium... 

 

foto uit archief

Podium voor Nellie van Beers

14 feb '16

Met een 2e plaats bij de Wedertcross in Valkenswaard moest Nellie deze keer Anne Rindt voor laten. Het verschil bedroeg slechts 4 seconden.

foto uit archief 

Zilver, brons en CR voor Martien van de Ven bij NK indoor

14 feb '16

Gisteren en vandaag waren in Apeldoorn de NK indoor. Zaterdag behaalde Martien van de Ven een mooie 2e plaats bij de M65 op het onderdeel 1500 m. Vandaag kreeg hij het brons omgehangen na het behalen van de 3e plaats op het onderdeel 3000 meter. Op de 800 meter werd Martien 4e, net buiten het podium, maar zijn tijd van 2:43,09 was wel goed voor een clubrecord.

   

(foto Ed Turk)

Nipte winst voor Nellie van Beers in Best

31 jan '16

Met 3 seconden voorsprong won Nellie de categorie V55 van Anne Rindt en gaat nu aan kop in het klassement van de KCC.

foto Peter Kramer 

Alle Oirschotse deelnemers eerste in Eersel

17 jan '16

Het was weer bijltjesdag, vandaag  in Eersel. Zowel Martien van de Ven M65) als Nellie van Beers (V55) wonnen royaal hun categorie in de Dieprijtcross. Beide gaan nu aan kop in het klassement van de Kempische Crosscompetitie. 

foto's uit archief

Koppel Bart Putmans-Kees van Dijk wint cyclopathon

17 jan '16

Met een beetje geluk bij de loting heb je spanning tot het einde bij de cyclopathon. En dat geluk hadden we vandaag: de twee snelste teams waren volkomen aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen centimeter toe. Uiteindelijk wonnen loper Bart Putmans en fietser Kees van Dijk met slechts 4 seconden voorsprong op Roland van Loon en Toon Smits de wedstrijd.

Bekijk ook de foto's in het FOTOBOEK.

foto: het complete podium van de cyclopathon 2016 

Eerste clubrecord van 2016

16 jan '16

Het eerste clubrecord van het jaar is binnen! René van de Ven verbeterde in Gent zijn staande record op de 200 meter indoor met 4/100e seconde.

 

foto uit archief  

Gemma van Esch overleden

5 jan '16

Afgelopen nacht is Gemma van Esch overleden. Gemma is jarenlang lid geweest van onze vereniging. Nadat ze wegens een blessure moest stoppen met recreatief hardlopen sloot ze zich aan bij de wandelgroep. Eind december gaf ze aan dat ze wegens haar ernstige ziekte het lidmaatschap moest beëindigen. Gemma is slechts 64 jaar geworden. Wij wensen Piet en de kinderen heel veel sterkte met dit enorme verlies. De uitvaartdienst is vrijdag 8 januari om 10.30 uur in de St. Petrus Basiliek

Martien van de Ven Brabants Kampioen cross M60

3 jan '16

Terwijl wij in Oirschot aan de Nieuwjaarsborrel zaten ging Martien van de Ven van start in de Jaspercross. Met een voorsprong van 6 seconden op de tweede man in zijn categorie M60 won hij de wedstrijd en tevens het Brabants Kampioenschap M60! 

 

foto uit archief

Prikbord

UPDATE ma 16 sept: trainingen halve marathon Eindhoven

Zaterdag 13 juli zijn we begonnen met de rustige duurlopen als training voor de halve van Eindhoven. Trainers zijn Cees Koppen (niveau groep 4) en beurtelings Conny van de Wal, Marij Maas en Jan Swaans (niveau groep 2-3). Alle info vind je bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 10 aug: in de gisteren verzonden nieuwsbrief stond een fout in de trainingen. Deze zijn dinsdag op het atletiekveld en donderdag in het buitengebied.

UPDATE 11 aug: het trainingsschema staat nu bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 17 aug: het blijkt dat de afstanden van de duurlopen eind augustus en begin september nog te lang zijn voor de lopers uit groep 2-3. Deze zullen per week worden aangepast naargelang de omstandigheden. Deze aanpassingen zullen niet in het schema worden verwerkt.

UPDATE 11 sept: donderdag 12 september is de afstand van de halvemarathontrainingen 20 km. Daarom vertrekken we al om 18.30 uur vanaf het clubhuis. Trek een geel hesje aan en eventueel ledjes.

UPDATE 16 sept: omdat we op zondag 22 september naar D'n Bockenreijder gaan vervalt de halvemarathontraining van zaterdag 21 september

datum bericht:
16 sep '19
meer...

Marathon Eindhoven: waterpost en after-party

Waterpost
Voor de waterpost bij de Marathon Eindhoven hebben we 50 vrijwilligers nodig en die hebben we nog lang niet bij elkaar. Wil je een leuke dag hebben in de sfeer van de marathon, meld je dan nu aan bij Toon Erven en Miranda de Bresser: [email protected] 
Doe het snel, dan zijn ze van de zorg af :-)

After-party
Na afloop van de marathon staat er van 17.00 – 19.30 uur een frietkot bij ons clubhuis en zitten we nog even gezellig bij elkaar. Gratis voor helpers van de waterpost. Overige leden betalen 7 euro. Wel even aanmelden op de lijst in het clubhuis.

Lees alles over de halvemarathontrainingen en de waterpost bij TRAININGEN> Halvemarathontrainingen > info

datum bericht:
13 sep '19
meer...

zo 22 sept naar D'n Bockenreijder (update 12 sept)

Op zondag 22 september gaan we naar D'n Bockenreijder, zie de info onder AGENDA.

UPDATE 12 sept:
- We vertrekken om 10.00 uur bij de tussenstop in Middelbeers (Adrie en Ria Louwers, Vestdijk 28)
- Droge kleding kan bij de start of de tussenstop worden afgegeven en wordt naar Esbeek gebracht.

datum bericht:
13 sep '19
meer...

Meld je aan voor een gratis loopanalyse

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdagavond 24 september. Per avond kunnen maximaal 4 personen meedoen.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; je kunt je aanmelden bij [email protected] of [email protected]

datum bericht:
4 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Naar een Nederlands Record estafette

Vier 70-plussers van onze vereniging - Martien van de Ven, Kees Smetsers, Ton van Liempt en Ad van Zelst - gaan proberen een Nederlands Rekord M70 te lopen op 2 estafette-afstanden.

Dat zou aanvankelijk plaatsvinden bij de Belgische regionale atletiekkampioenschappen in Herentals op zondag 25 augustus, maar nu blijkt dat daar alleen Belgische atleten aan deel kunnen nemen.

We gaan nu naar de Nederlandse  Estafette Kampioenschappen in Amstelveen op zondag 29 september. Zie de AGENDA.

De afstanden die op het programma staan zijn de 4 x 800 meter en de Zweedse estafette (400-300-200-100 m). Er wordt al enkele weken flink getraind door de mannen, meestal op maandagmorgen vanaf 9.30 uur.

datum bericht:
19 aug '19
meer...

Wie heeft er grindtegels over?

Voor de afwerking van de hoogspringbakken hebben we ongeveer 66-70 grindtegels nodig in het formaat 40x60 cm. Wie kan ons daaraan helpen? Melden bij Martien van Geenen [email protected]

datum bericht:
3 aug '19
meer...

Feestje!

In oktober 2020 bestaat Atletiek Oirschot 35 jaar. En daar maken we weer een mooi feest van. De commissie, bestaande uit Hennie van Rijt, Toon de Croon en Pieter Smits kan nog wel wat hulp gebruiken. 

Wie heeft er verstand van feesten en helpt mee? Aanmelden bij [email protected] of een van de andere commissieleden.

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...