Nieuws

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

20 nov '22

Het was koud bij de Zevenheuvelenloop

Kees Smetsers was er niet bij, maar schrijft toch een verslag :) 

Het hele jaar had ik me verheugd op mijn deelname aan de Zevenheuvelenloop bij Nijmegen. Ik had van mijn loopmaatjes gehoord dat het een heel snel parcours is, dus ik had snode plannen. Een tijd van rond 1.23.00 was mijn doel. Maar een week van tevoren gooide buikgriep en keelontsteking roet in het eten. Gedesillusioneerd meldde ik mij zondagmorgen af bij de organisatie. 

Mijn loopmaatjes Edwin van de Ven, Henk van den Oord en Henk van Gerven vertrokken zonder mij naar Nijmegen, waar ze op ongeveer 400 meter van de start in het centrum van Nijmegen hun auto parkeerden. Het was ijzig koud, maar een paar graden boven nul. Dat maakte het lange wachten in de startvakken er niet makkelijker op. Tijdens de eerste kilometers na de start waren de spieren nog stram en stijf van de kou, maar hoe langer het duurde hoe meer ze op temperatuur kwamen. Ik ben er niet bij geweest, maar ik hoorde van de beide Henken en Edwin wel dat het weer genieten was op het “valse plat” en de heuvels van de prachtige omgeving bij Nijmegen.  

Edwin van de Ven liep een schema met kilometertijden van even boven de 4 minuten per kilometer. Hij wist dat de laatste kilometers langzaam omlaag gingen en dat hij daar nog wat tijdwinst kon boeken. In de laatste vijf kilometer gingen zijn kilometertijden naar 3.48 per kilometer en dat is bijna 16 km per uur. De eindtijd van Edwin was 1.00.23 en dat was een heel mooie prestatie, waar hij zeker tevreden mee zal zijn. 

Henk van den Oord en Henk van Gerven zijn “iets” ouder als Edwin en liepen daarom natuurlijk niet zo snel als Edwin. Maar ook zij konden in de laatste 5 kilometer flink versnellen. Hun kilometertijden gingen naar 5.12 per kilometer en ze finishten in 1.27.10. Ook zij hadden genoten van deze bijzondere wedstrijd, die elk jaar een gigantisch aantal deelnemers trekt. 

Volgend jaar ga ik weer een poging wagen. Ik ben dan pas 76, dus nog tijd genoeg… 

Kees Smetsers 

Foto: Henk (links) en Henk (rechts) met hun medaille

15 nov '22

Grote Clubactie een fantastisch resultaat

Dit jaar hebben Désirée Vasen en Digna van der Sloot weer met succes de Grote Clubactie georganiseerd. Ook de jeugdleden hebben geweldig hun best gedaan. Er zijn 338 loten verkocht en dat levert de club een netto bedrag op van € 642,20; dit zal aan jeugdactiviteiten worden besteed. Iedereen heel hartelijk bedankt.

15 nov '22

Met de Guld mee naar Westerlo!

Op zaterdag 10 juni 2023 is het 100 jaar geleden dat Graaf de Merode uit Westerlo met zijn gilde naar Oirschot kwam om een vriendschappelijke band aan te gaan met onze gemeente. Ons gilde Sint Sebastiaan heeft al die jaren contact gehouden met het gilde uit Westerlo en de familie De Merode. Enkele verenigingen uit Oirschot gaan dit heugelijke feit vieren, samen met de zusterverenigingen uit Westerlo. Daarbij zullen ook onze burgemeester en wethouders aanwezig zijn.

Vanuit Atletiek Oirschot zijn er al contacten geweest met de atletiekvereniging in Westerlo. Er is een voorstel om gezamenlijk een loop van 10 km te organiseren, met finish op de markt in Westerlo, waar de festiviteiten op die dag zullen zijn. Er is ook nog een plan om vanuit Oirschot een estafetteloop naar Westerlo te organiseren. Hiervoor gaan we de interesse onder onze leden peilen. 

We willen er een mooie dag van maken met zoveel mogelijk deelnemers van beide verenigingen. Ook onze wandelaars zouden mee kunnen doen. De dag willen we besluiten met een hapje en drankje met alle verenigingen.

Doe je mee? Meld je aan per mail bij Hennie van Rijt of bel of app naar 06 223 475 37

13 nov '22

Witvencross: 3 keer podium!

Vandaag werd het crossseizoen geopend in Veldhoven. Bij de Witvencross lieten onze leden zich al meteen zien: 3 podiumplaatsen voor Atletiek Oirschot!

Kees Smetsers schrijft:

Persoonlijk vind ik het lopen van een cross niet een van de mooiste manieren van hardlopen. Maar het wedstrijdgevoel, je kunnen meten met leeftijdgenoten, dat daagt mij wel elke keer uit. Daarom was ik heel blij dat de organisatie van de Kempische Cross Competitie, dankzij de niet aflatende inzet van Ad van Zelst, besloten had om een categorie 70+ toe te voegen in het wedstrijdschema van de 8 crossen van deze competitie. Zelf ben ik intussen bijna 76 jaar, maar vanaf dit jaar kom ik in mijn categorie (M70+) alleen maar hardlopers tegen, die niet veel jonger zijn dan ik. Dat daagt mij uit en het motiveert mij.

Het was ook de reden dat ik met spanning uitkeek naar de Witvencross, de eerste cross van de Kempische Cross Competitie. Tot mijn blijdschap kwam ik bij de start Martien van den Ven tegen, die door een slepende blessure heel lang niet meer mee had kunnen doen. Zijn blessure is nog niet helemaal genezen, maar hij was er weer bij. Dat geldt eigenlijk ook voor Nellie van Beers, voor wie ik grote bewondering heb door de prestaties, die zij ondanks tegenslagen nog steeds levert. Zij is een echte doorzetter, een groot voorbeeld voor mij.

Léon Brands stond ook bij de start en die zou weer een snelle tijd gaan lopen, dat zou later in de uitslag bevestigd worden. Het was een mooi gezelschap dat aan de start stond, inclusief Rinus van Dijck uit Eindhoven, die binnenkort 79 jaar (!) wordt.

De wedstrijd zelf vond ik best zwaar met flinke stroken los zand en een heuveltje. Maar ik kon toch de hele wedstrijd rond de zes minuten per kilometer lopen en daar was ik echt tevreden mee. De zon scheen naar hartelust, dus het was echt genieten. Een podiumplaats zat er deze keer niet in. In mijn categorie werd ik vierde, achter Johan van Litsenburg, Martien van de Ven en Wim Hermans (in deze volgorde). Bij de huldigingen was Atletiek Oirschot goed vertegenwoordigd, want naast de tweede plaats van Martien van de Ven (M70+) haalde Nellie van Beers een eerste plaats (V65). Léon Brands werd zesde in het grote veld deelnemers van de categorie M45.

Later hoorde ik dat Roel van de Ven, de talentvolle zoon van René van de Ven, ook een eerste plaats had behaald. Dus dat zijn weer heel wat mooie uitslagen. Ik hoop dat het begin zal zijn van meer mooie resultaten in het winterseizoen, dat nu is begonnen… 

Foto: Nellie van Beers werd 1e bij de V65

Hier staat de UITSLAG en hier de FOTO'S

6 nov '22

Oriëntatieloop met Belgisch tintje

Bevrijd van corona konden we weer eens een oriëntatieloop organiseren. Clubgenoot Roland van Loon nam de uitdagende klus op zich en koppelde dat aan de 40e oriëntatieloop van zijn vereniging KOVZ. Meer dan 200 hardlopers en wandelaars gingen bij Wilton's Hof in Oostelbeers van start, waaronder meer dan 100 Belgen. 

Het was lekker loopweer en dat trok 20 leden, plus nog enkele gastlopers onder de Atletiek Oirschot-vlag, naar Oostelbeers. De posten waren uitgezet in de bossen en op de Oostelbeerse heide. Enkele leden misten een post en staan niet in de uitslag. Maar ze waren er wel bij!

Foto: Annemieke, Jelle, Mark en Tim gaan van start. Die kant op!

Bekijk de UITSLAG en de FOTO'S

(In het FOTOBOEK staat een selectie met onze leden en enkele sfeerfoto's. De foto's van de overige deelnemers worden via de website van de KOVZ gedeeld)

30 okt '22

Een mooie en zonnige Heidetrail

De “Indian Summer” was in Nederland nog helemaal aanwezig was toen de deelnemers van de Heidetrail vanmorgen van start gingen. De ochtendnevel was al verdwenen en de eerste zonnestralen verwarmden de deelnemers, die zich rond 8.30 uur gemeld hadden bij de start. In totaal zouden er deze dag meer dan 200 hardlopers en wandelaars meedoen aan de Heidetrail. Ze kregen een prachtig parcours voorgeschoteld, dat op een perfecte manier was uitgezet door de vrijwilligers van Atletiek Oirschot.

Het parcours was uitdagend en de deelnemers liepen op bospaden met een tapijt van mooi gekleurde herfstbladeren, afgewisseld door hellingen met los zand. De hardlopers en wandelaars, die nog nooit op de Oirschotse Heide waren geweest, zullen zeker onder de indruk zijn geweest van dit prachtige natuurgebied. Maar dat geldt ook voor iedereen, die hier wel vaker is geweest. Bij de finish waren er alleen maar enthousiaste verhalen, ook over de twee verzorgingsposten, die de deelnemers verwenden met water, bananen en appels.

Echt, deze Heidetrail was een feest voor elke deelnemer. Atletiek Oirschot en haar vrijwilligers verdienen daarom een groot compliment voor de wijze waarop zij deze trail georganiseerd hebben. Een woord van dank is ook zeker op zijn plaats voor Gilde Sint Sebastiaan, die ook deze keer weer als gastheer fungeerden bij de start/finish locatie en zorgden voor een gezellige sfeer na afloop van deze Heidetrail.  

Kees Smetsers

De fruit- en drankposten werden gesponsord door De Groenteboer en Jumbo Oirschot

Bekijk de foto's van Ad van Zelst en Toon Erven

29 okt '22

Winst en clubrecord voor Roel in Bergen op Zoom

Roel van de Ven (JPmini) was vandaag in Bergen op Zoom voor een indoorwedstrijd. De onderdelen 40m sprint, vortex werpen en hoogspringen stonden op het programma. Vader René vertelt: "Roel was vooral gebrand op het hoogspringen vandaag. Dat vindt ie het leukste onderdeel, maar je moet tegenwoordig goed zoeken om het nog op een wedstrijd te kunnen doen, dus dit was een uitgelezen kans." 

De wedstrijd begon echter met vortexwerpen. Geen officieel onderdeel, zeker indoor niet, maar het leverde wel een nieuw PR op voor Roel: van 20m een paar weken terug in Best (outdoor) naar 21,5m vandaag. Een goede start en eerste van zijn categorie. Het hoogspringen volgde daarna en was spannend! René vertelt opnieuw: "De organisatie dacht dat de mini pupillen het wel af zouden kunnen op een lage mat van ca. 30cm hoog. Ik zag het al aankomen en heb de jury en wedstrijdleider toen maar erop geattendeerd dat Roel en misschien nog een paar andere atleetjes al ongeveer één meter springen. Op een mat van maar 30cm is dat niet veilig. De jury begreep het meteen en zorgde voor een extra mat, zodat er veilig gesprongen kon worden. Roel maakte het vervolgens erg spannend, door op 0.82m eerst 2x af te springen en dus pas in zijn laatste poging slaagde! Op 0.87m opnieuw wat problemen met zijn aanloop en zelfs een sprong (bij 0.82m ook al) met zijn verkeerde been! De spanning van het kunnen verbeteren van het clubrecord, de grote zaal en een plaats waar hij nog niet eerder geweest was met dus veel nieuwe gezichten leken toch enige tol te eisen. Maar hij kwam er alsnog bovenop en sprong daarna meteen over 0.92m en 0.97m en die laatste sprong betekende een verbetering van het JPC clubrecord van 0.95m (Teun Derks in 2001 en nog 3 andere atleten in de jaren '90). Op 1.02m lukte het zelfs ook nog bijna in de 3e poging!"

De 40m sprint liep Roel in 7.8 sec, zowel met startblok als zonder, aangezien ze twee keer mochten proberen. In het meerkamp klassement eindigde hij net als vorige week in Reusel op een mooie 1e plaats, maar de grootste 'trofee' was zonder twijfel het hoogspringrecord.

Foto: Roel lijkt ook over 1.02m te gaan maar met zijn hakken tikt ie em er nog net af

Nieuws

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop