Inzetbeker voor Tim

15 sep '19

Na afloop van de Clubkampioenschappen Meerkamp word elk jaar de inzetbeker uitgereikt. Die is voor het jeugdlid dat in het afgelopen jaar is uitgeblonken door sportieve instelling en behulpzaamheid. De jeugdtrainers kozen Tim van Luijtelaar als jeugdlid dat de beker van voorzitter Hennie van Rijt in ontvangst mocht nemen.

De foto's van de Clubkampioenschappen Meerkamp staan in het FOTOBOEK.

4 CR's en 116 PR's bij Clubkampioenschappen Meerkamp

15 sep '19

Dat hebben we nog nooit meegemaakt: 116 PR's verbeterd of geëvenaard op één dag! Daarnaast waren er 4 nieuwe clubrecords: René van de Ven 2x bij de M35, Ans Saalberg bij de V55 en Martien van de Ven bij de M70. En maar liefst 44 deelnemers (waarvan 3 gasten), het is heel lang geleden dat er zoveel waren. Desondanks liep het allemaal prima, al ontstond er op het laatst wat vertraging door een tekort aan juryleden.
Pechvogel van de dag was Sander van Esch. Weer terug na jaren van afwezigheid liep hij bij zijn eerste start, de 100 meter sprint, een hamstringblessure op. Jammer, hij had de laatste weken zo voortvarend getraind.

Foto: De meisjes pupillen A op de 60 meter sprint

Bekijk alle foto's in het FOTOBOEK

Twee clubrecords in Italië

13 sep '19

Martien van de Ven was bij de Europese Kampioenschappen voor Masters die van 5 t/m 15 september in de omgeving van Venetië werden gehouden. Hij deed mee aan 3 onderdelen bij de M70: de 1500 meter, de cross en de 5000 meter.

Bij de 1500 meter werd Martien in een groot internationaal veld 12e in 6:04:43 min. Hij stelde hiermee een clubrecord M70. Bij de cross over 4000 meter behaalde Martien in zijn specialiteit een fraaie 8e plaats. Tot slot wist hij na een spannenede strijd op de 5000 meter de 10e plaats te verwerven in 22:30.61 minuten, ook een clubrecord M70.

Verslag van Kees Smetsers, gezonden naar het Weekjournaal:

Martien van de Ven heeft afgelopen week als lid van Atletiek Oirschot deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen voor Masters (EMAC). Dat zijn alle leeftijdcategorieën boven 35 jaar. Deze wedstrijden werden gehouden in de omgeving van Venetië. Martien deed mee aan drie onderdelen, te weten de 1500 meter op de baan, de cross van 4000 meter en de 5000 meter op de baan.

Martien is 71 jaar, maar hij leeft nog steeds helemaal voor zijn passie de atletieksport. Daarvoor heeft hij heel veel over en hij bereikt daardoor vaak opvallende resultaten. Martien gaat geen enkele uitdaging uit de weg, maar deze keer was het toch wel extra spannend omdat hij pas sinds kort was hersteld van een heftige blessure.

Zoals altijd brengen dit soort wedstrijden veel spanning, maar dat kan Martien wel aan. Onder de Italiaanse zon liep hij in een groot deelnemersveld naar drie mooie klasseringen. Bij de 1500 meter en de 5000 meter op de atletiekbaan werd hij respectievelijk 12e en 10e. Zijn tijden, 6:04.43 minuten op de 1500 meter en 22:30.61 minuten op de 5000 meter, betekenden een clubrecord in de categorie mannen 70. Bij de 4000 meter cross, zijn specialiteit, werd hij 8e tussen atleten uit heel Europa.

Atletiek Oirschot mag trots zijn op Martien, want hij heeft ondanks het gebrek aan een goede trainingsaccommodatie laten zien dat je met wilskracht en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen.

CR en 24 PR's bij Baanwedstrijden

5 sep '19

Bij onze Open Baanwedstrijden werden vanavond 24 pr's verbeterd en 1 clubrecord M35 door René van de Ven bij hoogspringen.

Lees het verslag van René:

Opnieuw dank ik eerst alle helpende handen en onze juryleden die ervoor zorgen dat de wedstrijden doorgang kunnen vinden! Zonder jullie zijn we nergens!

Weer vielen de nodige persoonlijke records (PR’s) te noteren bij de laatste generale repetitie voor de clubkampioenschappen meerkamp van 15 september a.s. Gelukkig nog altijd lekker weer en mede daardoor verliep de wedstrijd vlotjes en in goede sfeer. 

Hoewel ik niet alles heb kunnen zien mag ik wel wijzen op de topprestatie van Bente Brands bij het balwerpen: 20,27 m en een 2e plaats op de allertijden ranglijst bij de meisjes pupillen B!
Ook Alissa van der Sloot deed het goed met 1,31 m hoogspringen en daarmee een 5e plaats op de allertijden ranglijst meisjes junioren D.
Jason Wichman zat ook dichtbij de top 10 allertijden: met 5,98 m kogelstoten bij de jongens pupillen C kwam hij slechts 4 cm tekort voor plek 10 maar… passeerde hij wel met eveneens 4 cm trainer Thomas van Laarhoven (5,94 m in 1996)!

Op naar de clubkampioenschappen meerkamp op zondag 15 september 2019! Tot dan!

René van de Ven

Foto (Ad van Zelst): Alissa van der Sloot springt over 1,31 m. 

Geslaagd jeugdkamp

1 sep '19

Dit jaar hadden weer eens een jeugdkamp georganiseerd voor onze pupillen en junioren. Het was in het weekend van 31 augustus en 1 september in Luijksgestel. Dankzij onze trainers en begeleiders werd het een gezellige boel.

Lees het verslag van Janne en Jylte:

Hallo!!! 
Wij zijn op kamp geweest. Vrijdag om 18:30 verzamelde we in Luyksgestel. We begonnen met bonte avond. De volgende dag gingen we Chinese muur doen. Het was ingewikkeld maar ook heel leuk. Toen gingen we eten. En daarna allemaal soorten spelletjes doen en er stond ook een springkussen. Die avond hadden we levend bingo gedaan. Toen gingen we naar bed.
De volgende dag was het helaas alweer tijd om te gaan. Maar eerst deden we nog een quiz over de wereld. Het kamp was superleuk!
Groetjes Janne & Jylte 

De foto's van Léon en Iris staan in het FOTOBOEK

Drie PR's in Tilburg Ten Miles

1 sep '19

De Tilburg Ten Miles is voor veel atleten een van de jaarlijkse hoogtepunten op de hardloopkalender. Dat heeft vooral te maken met de gezellige sfeer en het grote aantal toeschouwers. Toen de deelnemers van Atletiek Oirschot van start gingen voor de Ten Miles was de zon door het wolkendek gebroken en waren er perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijd. Er waren heel veel deelnemers, die werden toegejuicht door heel veel toeschouwers. Vooral in laatste kilometers vormden de feestelijk versierde straten en de muziekorkestjes met opzwepende muziek een prachtige entourage. Op de Heuvel werd door veel atleten nog een heftige sprint naar de finish ingezet en dat leverde mooie tijden op.

Van de deelnemers van Atletiek Oirschot verbeterden Edwin van de Ven en Peter van de Hamsvoort hun persoonlijk record in respectievelijk 1:05:57 en 1:11:13 uur. Bas Spanjers werd gehaasd door de ervaren Cees Koppen. Die bracht hem naar een eindtijd van 1.20.26 en ook dat was een persoonlijk record voor Bas.

Bij de dames had Nellie van Beers de pech dat zij in de eerste kilometer viel en met haar hoofd op het wegdek terecht kwam. Hevig bloedend moest ze minuten wachten tot een van de toeschouwers in zijn huis een pleister had gehaald. Ondanks deze pech finishte Nel in een mooie 1.23.52.

De uitslagen van de alle deelnemers van Atletiek Oirschot staan bij de UITSLAGEN. De Tilburg Ten Miles was weer een groot feest en daarvoor verdient de organisatie een vet compliment.

Kees Smetsers

Foto: Drie Bali-Runners in de TTM: Henk van Gerven, Kees Smetsers en Henk van den Oord

Roland van Loon wint Rondje Kemmer

28 aug '19

Vanwege het zeer warme weer - om 19.00 uur was het nog 28 graden - werd de wedstrijd ingekort tot 3 ronden. Het bleef drukkend warm, daar kon een buitje niets aan veranderen. Winnaar werd wederom, nu al voor de zesde keer, Roland van Loon. Hij werd op 11 seconden gevolgd door Edwin van de Ven en André van Gerven werd derde. Bij de vrouwen was Ria Pijnenburg het eerste binnen.
Er waren 45 deelnemers, waarvan 5 niet-leden.

Foto (Toon Erven): Het wordt elk jaar spannender. Hier liggen in het tweede rondje Roland en Edwin nog vlak bij elkaar. Roland kon pas in de laatste meters van de wedstrijd wat afstand nemen

Gezellige familiefietstocht

25 aug '19

Vandaag was de jaarlijkse familiefietstocht. Een route door het Brabantse land die al sinds jaar en dag wordt uitgezet door Toon de Croon. Het was mooi zomerweer, beetje te warm eigenlijk. Maar met voldoende stops (Kampina, Mie Pieterse in Heukelom, fruittuin Fransebaan) waren de 42 kilometers goed te doen. De afsluiting was goed gepland rond etenstijd bij Hennie en Yvonne in De Merode. We waren met 28 deelnemers.

Bekijk de foto's van Joost van den Brand en Toon de Croon in het FOTOBOEK

Henk van Gerven loopt zesde marathon van dit jaar

11 aug '19

In zijn streven om dit jaar 12 marathons voor een goed doel te lopen heeft Henk van Gerven vandaag zijn 6e volbracht. Lees het verslag van Kees Smetsers:

Zaterdag al vertrokken Henk van Gerven en Kees Smetsers naar het schitterende “Nationalpark Eifel” om daar de marathon van Monschau te gaan lopen. Ze waren in het gezelschap van Rinus van Dijck en Henny Valks van Atletiek Eindhoven, die ook aan deze wedstrijd zouden deelnemen. Angela Duis, de partner van Kees, ging als supporter mee. Na eerst een paar uurtjes te hebben gewandeld in het mooie, maar wel heel toeristische Monschau, reden ze naar de Rursee, waar overnacht zou worden. In de avonduren werden in de startplaats Konzen de startnummers opgehaald en op de “pastaparty” grote borden pasta naar binnen gewerkt. Daarna was het tijd om energie te gaan verzamelen via een goede nachtrust. Iedereen was onder de indruk van het prachtige natuurgebied dat de Rursee met de omringende heuvels vormde.

Dat was vandaag nog steeds zo, maar nu waren de steile hellingen ook een tegenstander. Henk van Gerven ging in het kleine dorp Konzen (vijf kilometer van Monschau gelegen) van start voor de zesde (!) hele marathon van dit jaar. Kees Smetsers (72 jaar) en Rinus van Dijck (75 jaar) zouden samen in estafette de hele marathon doen, ieder 21 kilometer. Henny Valks liep ook de hele marathon. Na de start reden Kees Smetsers en zijn supporter Angela Duis naar het wisselpunt op 21 kilometer om daar te wachten op de doorkomst van de anderen.

Henk van Gerven kwam nog helemaal fris als eerste door in een tussentijd van 2:20 uur. Aan de eindstreep bleek hij een eindtijd te hebben van 4:20:15 uur en dat is gezien het zware parcours met veel steile hellingen (sommigen een paar kilometer lang) en bospaden met grind een heel mooie prestatie. Rinus van Dijck en Kees Smetsers zijn intussen samen wel 147 jaar oud, maar ze voltooiden toch relatief fris de hele marathon in 4:57:00 uur. Vooral Rinus deed het heel goed met zijn tijd van 2:31 op het eerste gedeelte van de marathon, want dat was het zwaarste stuk. Kees liep op het tweede gedeelte 2:26 (inclusief twee minuten wissel). Henny Valks finishte in 6:03:24 uur.

Voor allemaal was de gezellige “afterparty” een mooie afsluiting van deze natuurmarathon. Deze marathon was minder zwaar dan de marathon van La Roche van een paar weken geleden, maar het blijft een bijzondere belevenis om in dergelijke uitdagende natuurgebieden te lopen.

Aanvulling redactie:

Henk loopt zijn 12 marathons voor de Stichting Bali-Runners die het mogelijk maakt dat kinderen op Bali met een aangeboren voetafwijking worden geopereerd, zodat ze kunnen lopen en een toekomst hebben. Het banknummer van de Stichting Bali-Runners is NL34RABO 03 16 59 03 71.

Lees meer op https://www.balirunners.nl/

Foto: Henny Valks, Kees Smetsers, Rinus van Dijck en Henk van Gerven.

CR's voor René van de Ven en Martien van de Ven

10 aug '19

Hamerslingeren noemen ze in België wat wij kogelslingeren noemen. René van de Ven was erbij in Mol en vestigde een CR M35 met een afstand van 28,60 m. Martien van de Ven liep een clubrecord M70 op de 2000 meter.

Foto uit archief

Prikbord

UPDATE ma 16 sept: trainingen halve marathon Eindhoven

Zaterdag 13 juli zijn we begonnen met de rustige duurlopen als training voor de halve van Eindhoven. Trainers zijn Cees Koppen (niveau groep 4) en beurtelings Conny van de Wal, Marij Maas en Jan Swaans (niveau groep 2-3). Alle info vind je bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 10 aug: in de gisteren verzonden nieuwsbrief stond een fout in de trainingen. Deze zijn dinsdag op het atletiekveld en donderdag in het buitengebied.

UPDATE 11 aug: het trainingsschema staat nu bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 17 aug: het blijkt dat de afstanden van de duurlopen eind augustus en begin september nog te lang zijn voor de lopers uit groep 2-3. Deze zullen per week worden aangepast naargelang de omstandigheden. Deze aanpassingen zullen niet in het schema worden verwerkt.

UPDATE 11 sept: donderdag 12 september is de afstand van de halvemarathontrainingen 20 km. Daarom vertrekken we al om 18.30 uur vanaf het clubhuis. Trek een geel hesje aan en eventueel ledjes.

UPDATE 16 sept: omdat we op zondag 22 september naar D'n Bockenreijder gaan vervalt de halvemarathontraining van zaterdag 21 september

datum bericht:
16 sep '19
meer...

Marathon Eindhoven: waterpost en after-party

Waterpost
Voor de waterpost bij de Marathon Eindhoven hebben we 50 vrijwilligers nodig en die hebben we nog lang niet bij elkaar. Wil je een leuke dag hebben in de sfeer van de marathon, meld je dan nu aan bij Toon Erven en Miranda de Bresser: [email protected] 
Doe het snel, dan zijn ze van de zorg af :-)

After-party
Na afloop van de marathon staat er van 17.00 – 19.30 uur een frietkot bij ons clubhuis en zitten we nog even gezellig bij elkaar. Gratis voor helpers van de waterpost. Overige leden betalen 7 euro. Wel even aanmelden op de lijst in het clubhuis.

Lees alles over de halvemarathontrainingen en de waterpost bij TRAININGEN> Halvemarathontrainingen > info

datum bericht:
13 sep '19
meer...

zo 22 sept naar D'n Bockenreijder (update 12 sept)

Op zondag 22 september gaan we naar D'n Bockenreijder, zie de info onder AGENDA.

UPDATE 12 sept:
- We vertrekken om 10.00 uur bij de tussenstop in Middelbeers (Adrie en Ria Louwers, Vestdijk 28)
- Droge kleding kan bij de start of de tussenstop worden afgegeven en wordt naar Esbeek gebracht.

datum bericht:
13 sep '19
meer...

Meld je aan voor een gratis loopanalyse

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdagavond 24 september. Per avond kunnen maximaal 4 personen meedoen.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; je kunt je aanmelden bij [email protected] of [email protected]

datum bericht:
4 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Naar een Nederlands Record estafette

Vier 70-plussers van onze vereniging - Martien van de Ven, Kees Smetsers, Ton van Liempt en Ad van Zelst - gaan proberen een Nederlands Rekord M70 te lopen op 2 estafette-afstanden.

Dat zou aanvankelijk plaatsvinden bij de Belgische regionale atletiekkampioenschappen in Herentals op zondag 25 augustus, maar nu blijkt dat daar alleen Belgische atleten aan deel kunnen nemen.

We gaan nu naar de Nederlandse  Estafette Kampioenschappen in Amstelveen op zondag 29 september. Zie de AGENDA.

De afstanden die op het programma staan zijn de 4 x 800 meter en de Zweedse estafette (400-300-200-100 m). Er wordt al enkele weken flink getraind door de mannen, meestal op maandagmorgen vanaf 9.30 uur.

datum bericht:
19 aug '19
meer...

Wie heeft er grindtegels over?

Voor de afwerking van de hoogspringbakken hebben we ongeveer 66-70 grindtegels nodig in het formaat 40x60 cm. Wie kan ons daaraan helpen? Melden bij Martien van Geenen [email protected]

datum bericht:
3 aug '19
meer...

Feestje!

In oktober 2020 bestaat Atletiek Oirschot 35 jaar. En daar maken we weer een mooi feest van. De commissie, bestaande uit Hennie van Rijt, Toon de Croon en Pieter Smits kan nog wel wat hulp gebruiken. 

Wie heeft er verstand van feesten en helpt mee? Aanmelden bij [email protected] of een van de andere commissieleden.

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...