Nieuws

24 jan '22

Kogelring voor de indoorwedstrijden

Op zaterdag 5 februari hopen we voor onze jeugd een serie indoorwedstrijden te kunnen organiseren in Sportcentrum De Kemmer. Binnenkort staat de informatie in de AGENDA.

Nu willen we daar ook gaan kogelstoten. En... dan heb je een kogelring nodig. Die kosten "in de winkel" tussen 1900 en 3600 euro! René van de Ven heeft er zelf een gemaakt, zie de foto. Kosten: 224 euro aan materiaal en een zaterdagmiddag. Mooi werk, René!

15 jan '22

Hier hebben we op gewacht...!

Nu de corona-maatregelen voor sport zijn versoepeld, mogen we weer in groepen lopen. Lees de vandaag naar alle leden verzonden Nieuwsbrief of het bericht op PRIKBORD voor de trainingsmogelijkheden vanaf zondag 16 januari.

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

25 dec '21

Beste leden...

Nu we op het einde van het jaar weer in een lockdown zitten wil ik jullie toch positief benaderen.
 
Bij het schrijven van dit bericht voel ik de naweeën van de Kapellekestrial, die gelukkig toch nog door kon gaan. Het aantal deelnemers (45) viel ondanks de corona-perikelen niet tegen en de lopers kunnen terugkijken op een natte, maar naar mijn mening gezellige loop.
 
Ik schrijf dit bericht op maandag 20 december en zeg dit omdat ik gisteren naar Op1 heb zitten kijken waar Barbara Barend en de Belgische viroloog Marc van Ranst aan tafel zaten. Het gesprek ging over het stilleggen van alle sporten en wat dit met veel mensen doet en dat hierover betere plannen gemaakt moeten worden. Nederlanders zijn door het niet sporten miljoenen kilo’s zwaarder geworden en veel jongeren (en ook ouderen) missen de gezelligheid en het samenzijn bij hun vereniging. Wat me verder opviel is dat Barbara en Marc aangaven dat er tijdens het buitensporten heel weinig kan gebeuren wat corona betreft. Ik hoop van harte dat de politiek hierover eens goed gaat nadenken en de juiste beslissing gaat nemen.

Sporten is en blijft een gezonde hobby!
 
Wat betreft de positieve benadering zijn we als vereniging heel blij met al onze leden die genieten van al het mooie wat onze sport te bieden heeft. Ik zie mensen genieten van looptrainingen, atletiek, bootcamp, onze wandelgroep en andere activiteiten die wij als vereniging organiseren. Ook onze jeugdafdeling zit in een positieve flow en hun trainers zijn dit jaar niet voor niets in het zonnetje gezet als vrijwilligers van het jaar. De woensdagochtendtrainingen in samenwerking met MC de Plataan zijn voor deze sporters een genot. We zien ze in een uurtje licht sporten en het samen koffiedrinken nadien met een vrolijk gezicht weer huiswaarts keren.
 
Wat betreft de gemeente liggen er nog verschillende plannen op tafel in de omgeving van ons atletiekveld. Wat dacht je van de nieuwe randweg of de woningbouwplannen die er zijn in de omgeving van de Kemmer? Ook zijn er vanuit onze vereniging weer gesprekken geweest met de Oirschotse politiek en laten we hopen dat we komende periode, na 36 jaar, eens weten waar we aan toe zijn wat betreft onze accommodatie.
 
Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben gelezen zijn de Auwjaorscross en de nieuwjaarsreceptie komen te vervallen en kunnen we voorlopig niet samen trainen. Maar...
 
Houd je sportschoenen binnen handbereik…!

Ga in je eentje een stukje lopen of vraag een loopmaatje om mee te gaan. Het zou toch fijn zijn als onze leden niet echt bijdragen aan de miljoenen corona kilo’s! Laten we hopen dat we elkaar weer heel snel zien bij onze mooie vereniging Atletiek Oirschot.
 
Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een sportief en vooral gezond 2022!
 
Namens het bestuur van Atletiek Oirschot
Hennie van Rijt (voorzitter)

20 dec '21

Kapellekestrail: onze afsluiting van het jaar 2021

Op zaterdag 18 december was de zaal van Gasterij De Merode in Spoordonk gevuld met hardlopers en wandelaars, de meeste gekleed in de blauwe kleuren van Atletiek Oirschot. Net als alle andere 45 deelnemers had ik veel zin in de Kapellekestrail, want het was in deze onzekere tijd eindelijk weer eens mogelijk om samen met mijn loopvrienden van Atletiek Oirschot een recreatieve loop te doen.

De wandelaars vertrokken eerst en een half uurtje later de hardlopers in drie verschillende groepen. Het parcours van 10 kilometer door de omgeving van Spoordonk en Landgoed Baest was op veel plaatsen modderig en nat, maar dat hoort bij een trail. Onderweg werden bij de kapel van de Heilige Eik kaarsen opgestoken, waarbij iedereen op zijn eigen manier even stil stond bij de mensen die hij liefheeft. Misschien werd er ook een schietgebedje gedaan voor het doorgaan van de hardloopwedstrijden in de komende maanden.

Toen alle deelnemers van deze trail met bemodderde schoenen weer terug waren bij Gasterij De Merode, bleek al snel dat de schietgebedjes niet hadden geholpen. Alle hardloopwedstrijden, ook de crosswedstrijden, van de komende maand werden afgelast. Daarbij ook de Auwjaorscross, voor Atletiek Oirschot de traditionele afsluiting van het sportieve jaar 2021. Dat was een teleurstelling voor velen, ook voor mijzelf, want ik vind het elke keer weer heel bijzonder om bij mijn eigen club een wedstrijd te lopen voor de Kempische Cross Competitie. Desondanks geef ik de moed niet op, want ik heb in mijn inmiddels lange leven geleerd om niet te focussen op dingen die niet kunnen, maar te kijken naar dingen die wel mogelijk zijn.

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan kan ik concluderen dat dit jaar ondanks de coronacrisis voor mij toch een goed jaar is geweest. Toen ik mijn drie doelen voor dit jaar kenbaar maakte, verklaarden sommige mensen mij voor gek. Maar het is toch gelukt. Ik heb de kwart triatlon gedaan (weliswaar onofficieel), ik heb de hele marathon gelopen en in de laatste week van dit jaar ga ik de grens van 2500 kilometer passeren. 

Dit jaar heeft voor mij de bevestiging gebracht dat er heel veel mogelijk is, als je ergens echt voor gaat. Misschien kan dit voor mijn hardloopvrienden van Atletiek Oirschot een motivatie zijn om in deze moeilijke tijd van het coronavirus toch optimistisch te blijven. Er komen zeker betere tijden.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om het bestuur en alle leden van Atletiek Oirschot gezellige feestdagen te wensen en veel liefde, gezondheid en geluk in het nieuwe jaar.

Kees Smetsers

Foto's van de Kapellekestrail gemaakt door Toon Erven staan in het FOTOBOEK

12 dec '21

l'Avant Sylvestre Cross: 2 keer goud voor Atletiek Oirschot.

Verslag van Kees Smetsers:

Op de dag dat Max Verstappen op miraculeuze wijze wereldkampioen werd, gingen de atleten van Atletiek Oirschot naar Reusel om daar hun derde wedstrijd van de Kempische Cross Competitie te lopen. Het donkere weer en de gestaag neervallende motregen leken geen voorbode te zijn voor een feestdag, maar dankzij Max Verstappen en de prestaties van de atleten van Atletiek Oirschot werd het dat toch.  

Het parcours van de l’Avant Sylvestre Cross in de bossen bij Taverne D’n Ouwe Brandtoren in Reusel was door de regen van de afgelopen dagen spekglad geworden. Helaas had dat bij wedstrijd voor de recreanten tot gevolg dat een atlete uitgleed in de modder en haar enkel brak. Een ambulance moest haar komen ophalen. De wedstrijd van de licentiehouders werd om deze reden ingekort met ongeveer 500 meter en de start vond pas plaats toen de ambulance weer vertrokken was. De vier atleten van Atletiek Oirschot (Martijn van Straten, Edwin van de Ven, Antoinet Hems en Kees Smetsers) waren gewaarschuwd. Na afloop van de wedstrijd bleek dat ze desondanks mooie tijden hadden gelopen, maar een podiumplaats zat er vandaag echt niet in. Dat had mede te maken met de vele snelle atleten uit België, die traditiegetrouw bij deze cross aan de start verschijnen. 

Bij de jongere atleten van Atletiek Oirschot waren er net als bij de vorige twee crosswedstrijden wel podiumplaatsen. Roel van de Ven snelde in zijn categorie Jongens Mini Pupillen afgetekend naar een eerste plaats. Het was voor Roel de derde eerste plaats in de drie eerste wedstrijden van de Kempische Cross Competitie. Tom Blankers werd bij de Jongens Pupillen C opnieuw eerste, maar hij moest er wel heel hard voor knokken met Thomas Petra van GVAC. Het werd voor hen een wedstrijd, die pas in de laatste meters werd beslist. Allebei kregen ze de zelfde tijd (3.36), maar Tom was toch net iets sneller bij de finish. 

Twee maal goud in Reusel voor Atletiek Oirschot. Het is te hopen dat de coronaregels versoepeld kunnen worden en dat er weer snel meer supporters naar de wedstrijden mogen komen kijken. Roel van de Ven en Tom Blankers zijn samen met de andere jeugdatleten van Atletiek Oirschot op weg naar een heel mooie eindklassering. Hun resultaten in Reusel zijn daarbij een grote stap in de goed richting. 

Foto (Laura Blankers): Roel en Tom op het podium in Reusel

Meer staan in het FOTOBOEK

De resutaten van onze leden vind je bij UITSLAGEN

12 dec '21

Roland van Loon Nederlands Kampioen Oriëntatielopen

Roland werd vandaag Nederlands Kampioen Oriëntatielopen categorie M45. Het betrof het kampioenschap over de sprintafstand en dit werd georganiseerd in de binnenstad van Eindhoven. 

De wedstrijd ging over een afstand van zo’n 3 kilometer waarbij 16 controleposten gevonden moesten worden. Roland had bijna twee minuten voorsprong op de nummer twee.

Foto uit archief

4 dec '21

Twintig halve marathons in 2021: doel gehaald!

Aan wilde ideeën geen gebrek bij de dames van de app-groep "Een tandje erbij"! In januari bedachten ze dat het wel mooi zou zijn als ze in 2021 allemaal 20 halve marathons zouden lopen. En dan bij voorkeur niet over verharde wegen, maar door natuurgebieden. Vandaag hebben ze bijna allemaal hun doel gehaald met een mooie tocht langs de Dommel bij Liempde naar de Lopensestraat in Oirschot. 

Hier de doelen en resultaten (tussen haakjes):

Marieke Meeuwis: doel 20 x 21 km (20)
Ria Pijnenburg: doel 20 x 21 km (23)
Henriëtte Sluijters: doel 20 x 21 km (18)
Joan van Heerebeek: doel 20 x 21 km (21)
Arianne Timmermans: doel 20 x 21 km (20)
Reny van Straten: doel 20 x 21 km (19)

Foto: de laatste halve marathon werd feestelijk afgesloten met een lekkere lunch. 

Alle foto's van de mooie tochten van "Een tandje erbij" staan in het FOTOBOEK  

  

Nog meer leden hadden een ambitieus doel gesteld voor 2021. Dit zijn tot nu toe de resultaten:

Henk van Gerven: tot 31 maart elke dag hardlopen tot 1000 km bereikt is (gehaald op 17 maart)
Cees Koppen: 65 x 21 km (tm 4 dec 73 gerealiseerd)
Kees Smetsers: Kwart Triathlon, Marathon Eindhoven, totaal 2021 kilometer (gehaald op 10 oktober)
Bas Spanjers: 52 x 21 km (tm 15 nov 53 gerealiseerd)
Martijn van Straten: Marathon onder 4 uur (gehaald), 3 hele marathons (gehaald), totaal 2500 km (tm 4 dec 2278 km)
Eveline Verbakel-Timmermans: Kwart Triathlon Het Groene Woud (afgelast), Alpentocht Val Thorens (gehaald)
Nicky van Vroenhoven: Halve marathon in 1:30 uur (net niet gehaald: 1:32:57), totaal 1800 km (tm 4 dec 1636 km)
Ad van Zelst: 12 x 21,1 kilometer (13 gerealiseerd), Halve marathon in 1:55 uur (net niet gehaald: 1:57:30)

  

(Laat even weten als de lijst niet klopt aan Ad van Zelst: promotie@atletiekoirschot.nl of via de app).

Nieuws

24 jan '22

Kogelring voor de indoorwedstrijden

Op zaterdag 5 februari hopen we voor onze jeugd een serie indoorwedstrijden te kunnen organiseren in Sportcentrum De Kemmer. Binnenkort staat de informatie in de AGENDA.

Nu willen we daar ook gaan kogelstoten. En... dan heb je een kogelring nodig. Die kosten "in de winkel" tussen 1900 en 3600 euro! René van de Ven heeft er zelf een gemaakt, zie de foto. Kosten: 224 euro aan materiaal en een zaterdagmiddag. Mooi werk, René!

15 jan '22

Hier hebben we op gewacht...!

Nu de corona-maatregelen voor sport zijn versoepeld, mogen we weer in groepen lopen. Lees de vandaag naar alle leden verzonden Nieuwsbrief of het bericht op PRIKBORD voor de trainingsmogelijkheden vanaf zondag 16 januari.

Home knop