Nieuws

18 mrt '23

Tien clubrecords bij de indoorwedstrijden

Vandaag organiseerden we voor de tweede keer indoorwedstrijden in De Kemmer. Ook de jeugd van AVGM uit Best was present, voor hen waren het de Clubkampioenschappen Indoor.

Door onze leden - voornamelijk jeugd - werden maar liefst 10 clubrecords verbeterd. 

Verslag volgt nog, de uitslagen en de foto's van Luc Kenter en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK.

Foto: de stemming zat er goed in bij onze junioren!

13 mrt '23

Ook onze jeugd liep de Clubcross!

Een verslag van René van de Ven

Zondag 12 maart 2023 was het prachtig zonnig winterweer met behoorlijk aangename temperaturen. De atleetjes hoefden geen kou te lijden of natte voeten te halen zoals bij sommige eerdere wedstrijden dit seizoen. 

De organisatie besloot de twee geplande starts van de jeugdcategorieën samen te voegen tot één start zodat iedereen lekker tegelijk kon lopen. Hoewel er voor alle deelnemers een mooie prijs in het verschiet lag, moest er wel eerst nog gefinisht worden natuurlijk. Voor sommige deelnemers was het de eerste cross van het seizoen of zelfs de eerste crosswedstrijd ooit. Toch een spannend moment, wat je terug zag net voor de start bij bijvoorbeeld Lotte van de Ven (2018), de jongste deelneemster van allemaal, die eventjes niet meer durfde maar natuurlijk toch gewoon van start ging. 

Iedereen had gelukkig een prima start en direct nam Dylan Wichman (JJC, 14-15 jaar) - volgens verwachting - de leiding. Daarachter was het toch enigszins verrassend Roel van de Ven (JPC, 8 jaar) die op plek twee de eerste bocht door ging en daarna volgde een langgerekt lint van atleten. Iedereen liep de middenronde (1060m) die ook bij de Auwjoarscross wordt gelopen. Voor de jonkies was dit een flinke kluif, want die liepen bij de AJC nog de kleine ronde (ca. 780m). De drie deelnemende junioren (Dylan, Tim (JJC) en Anouk (MJC)) liepen de middenronde 2 keer om aan hun gebruikelijke afstand te komen. Zij deden dit met verve door hun races goed in te delen en zodoende een hoog tempo te onderhouden gedurende de hele race. Dylan was uit zicht, maar Anouk en Tim bleven op korte afstand van elkaar lopen en liepen hun afstand met zo'n 13 km/h!

De overige jeugdleden liepen dus één ronde, maar ook daar werd op individueel niveau zeer goed gepresteerd, zo zagen ook alle aanwezige trainers. Demi van Hout, Emira Muzabekova (MPA, 10-11) en haar broertje Emin Murzabekov (JPB, 9) liepen bijvoorbeeld voor het eerst een crosswedstrijd. Alledrie leverden ze een goede prestatie af, maar vooral Emin liep soepel en vloog met grote passen door het bos rondom ons veld. En wat te denken van Nienke Vasen (MPA), die haar 9e cross van het seizoen liep en opnieuw een enorme eindsprint afleverde zoals we die van haar kennen. 

Ook voor Tijs Blankers (JPA) was het zijn eerste cross van het seizoen en ook hij liep opvallend lichtvoetig en raffelde zijn ronde af met meer dan 12,3 km/h. Voor hem was in zijn categorie Jason Wichman ongenaakbaar, maar hij hield Finn Denissen (ook 1e cross van het seizoen) en Jelle van Luijtelaar knap achter zich. Overigens nog zeker het vermelden waard is dat Jelle de cross zeer knap volbracht nadat hij bij een wedstrijd pakweg 6-8 weken geleden nog door domme pech een spierscheuring had opgelopen! Veel respect voor deze comback! We noemden al drie meisjes pupillen A, maar de snelste van allemaal was Bouke van der Heijden die ogenschijnlijk moeiteloos met ferme tred haar ronde volbracht. 

En zo leek het bijna bij al onze jeugdatleetjes te gaan: allen kwamen zeer goed voor de dag en niemand leek de race onjuist te hebben ingedeeld. Dat betekende niet dat het niet zwaar was, met name voor de eerder genoemde Lotte van de Ven van net 5 jaar oud. Tot 800m liep ze keihard op kop van haar categorie, maar toen was de tank leeg en dat is ook niet gek op die leeftijd. Anna Vijlbrief is een paar jaartjes ouder (wel zelfde categorie, allebei MPC, tot 8 jaar) en zij plaatste nog een versnelling in de laatste 300m om zo de 1e plaats op te eisen, voor Lotte. Roel van de Ven was de enige jongens pupil C, dus over winnen hoefde hij zich geen zorgen te maken. Toch wilde hij (in ook voor hem zijn 9e en laatste cross van het seizoen) nog een goede wedstrijd afleveren en dat lukte door als 3e overall over de streep te komen, enkel na Dylan (die nog een ronde meer moest lopen) en Jason in een tijd waarmee hij de Auwjoarscross zou hebben gewonnen bij een categorie hoger! Een topprestatie dus van alle deelnemende jeugdleden en dus voor allen een mooie beker voor die prestaties en een grote pluim voor deelname.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking mochten de jeugdleden met de meeste deelnames aan de Kempische Crosscompetitie (Nienke liep ze alle 8!) ook nog een natura-prijsje uitzoeken en terwijl de jeugd aan een zakje chips en bekertje ranja zat bedankte René (die de prijsuitreiking van de jeugd verzorgde) nadrukkelijk, en dat herhalen we hier graag nog eens, de vrijwilligers van onze vereniging die de organisatie vormen en de kampioenschappen in goede banen hebben geleid. Want zonder vrijwilligers geen vereniging! 

Wij hopen iedereen weer te zien bij onze eigen indoorwedstrijd (samen met GM uit Best) aanstaande zaterdag in De Kemmer en daarna: op naar het baanseizoen!

Sportieve groeten namens de (jeugd)trainers!

Foto: pupil Roel zit junior Tim op de hielen!

12 mrt '23

Roland en Marieke zijn de clubkampioenen cross 2023

Vandaag waren de Clubkampioenschappen Cross, de eerste volwaardige sinds 2019. In 2020 ging het niet door vanwege de coronapandemie en in 2021 en 2022 om dezelfde reden alleen voor de jeugd.

Roland van Loon liep goed vandaag, zei hij na afloop. Maar het had ook wat minder gemogen, want weer won hij met ruime voorsprong de wedstrijd en daarmee voor de negende keer het kampioenschap. Bij de vrouwen was Marieke Meeuwis de snelste. Zij moest er wel voor knokken, bij de finish had ze maar 5 seconden voorsprong op Ria Pijnenburg. Er waren 51 deelnemers.

De uitslagen en de foto's zijn gepubliceerd, verslag van de jeugd volgt nog.

3 mrt '23

Bij het overlijden van Cees Verkooijen

We kregen het trieste bericht dat Cees Verkooijen op 80-jarige leeftijd is overleden. Cees was vanaf het begin lid van onze vereniging en kwam met Martien van Geenen op het idee om ook trainingen voor recreanten te gaan geven. 

Dit werd meteen na de start in 1987 een doorslaand succes. Er was al snel een jaarlijkse toename van deelnemers, die ook lid werden van de club. Toen er meer trainers nodig waren organiseerde Cees een bijscholingscursus op zaterdagmorgen, waarbij de puntjes in een fijne sfeer op de i werden gezet. Cees regelde vergaderingen met de trainers waarin kon worden bijgepraat en overlegd. Ook organiseerde hij jaarlijks een uitje met de trainers en hun partners.

Cees had een vrolijk karakter, toonde veel begrip en waardering en was een voorbeeldig lid. Later werd mede op initiatief van Cees de Stichting Atletiekbelangen Oirschot opgericht, die oorspronkelijk bedoeld was om de atletieksport in Oirschot te stimuleren en tegenwoordig de reserves voor onze accommodatie beheert. 

Ook nadat Cees verhuisde naar Haaren bleef hij zich nog lang voor ons inzetten. Hij heeft het joggen met zijn hond nog jaren volgehouden en Kampina kende hij als zijn broekzak. Kort geleden trof hem een ernstige ziekte die hij niet kon winnen.

Een warm, bevlogen mens is van ons heengegaan.

Lees meer over Cees bij '25 jaar recreantentrainingen' onder ALGEMENE INFO > Historie Atletiek Oirschot, onderaan  

De foto is gemaakt op 1 april 2007 toen we 20 jaar recreantentrainingen vierden. Cees staat op de achterste rij, tweede van links (met snor)

28 feb '23

Nienke reikt KCC beker uit aan Roel

Zaterdag 25 februari 2023 werd de laatste cross van het Kempische Cross Circuit gelopen in Waalre/Eindhoven. Nienke hield voor onze jeugd de eer hoog (en liep zo ongeveer 4 minuten sneller dan vorig jaar!!), want grote afwezige was Roel van de Ven. Roel was met zijn zusje Lotte naar een indoorwedstrijd in Dordrecht om daar te proberen het 31 jaar oude clubrecord verspringen (van vader René) te verbeteren (wat helaas net niet lukte: 8 cm te weinig). Voor Lotte was het haar eerste wedstrijd ooit buiten de eigen vereniging en hoewel het soms best wel spannend was, vond ze het toch heel leuk. 

Nienke liep dit jaar als enige alle crossen van het circuit en eindigde op een keurige 6e plaats in het overall puntenklassement. Roel had het in de eerste 7 crossen van het circuit zo goed gedaan dat hij niet meer in te halen was (na de 6e cross al) in het eindklassement en dus wachtte hem een super mooie prijs voor de eerste plaats...maar hij was er dus niet. Gelukkig was Nienke er dus wel en zij mocht het podium beklimmen en de beker in ontvangst nemen. Een dag later reikte zij zelf de beker weer uit aan Roel. 

Proficiat!

Foto: Nienke reikt de beker uit aan Roel (links) en Lotte geniet tijdens de indoor in Dordrecht (rechts)

27 feb '23

Hennie van Rijt is de vrijwilliger van het jaar

Bij de algemene ledenvergadering werd onze voorzitter Hennie van Rijt uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. En dat is verdiend! Hennie is al heel lang lid van de club, heeft zich ingezet als trainer, vrijwilliger en is sinds 2019 voorzitter. In de afgelopen jaren heeft hij samen met zijn medebestuursleden de vereniging door de coronacrisis geloodsd, wat hem door zijn rust en heldere communicatie goed afging. Hennie is ook de initiatiefnemer van de trainingsgroep voor ouderen, een succes gezien het aantal nieuwe leden dat het heeft opgeleverd.

Het comité dat de winnaar kiest bestaat uit de laatste 3 vrijwilligers van het jaar: Hans Hoogmoet, Ingrid van der Schoot en Leny de Croon.

De jaarvergadering verliep verder in een gemoedelijke sfeer. Miranda Kemps kreeg met applaus van de aanwezige leden als zesde lid zitting in het bestuur. Er waren 45 leden aanwezig.

Foto: Hans Hoogmoet overhandigde met een mooie toespraak de bloemen aan Hennie.  

25 feb '23

Paarse Bos Cross: mooie afsluiting cross-seizoen

Atletiekvereniging E.S.A.V. Asterix organiseerde vandaag in de bossen bij de "Hut van Mie Pils" in Waalre voor de tweede maal de Paarse Bos Cross. Deze cross is dit seizoen de laatste wedstrijd in een serie van acht crossen, die samen de Kempische Cross Competitie vormen.

Het parcours van de Paarse Bos Cross is grotendeels vlak en niet echt spectaculair om te lopen. Maar de spanning rond het eindklassement van de Kempische Cross Competitie brengt bij de deelnemers toch een gezond gevoel van spanning teweeg. Het was op deze dag echt winterweer en de koude noordenwind maakte het uur voor de start niet echt prettig voor de deelnemers. Maar dat veranderde snel toen de start was gevallen. Wanneer er in een bos wordt gelopen loopt de lichaamstemperatuur bij de deelnemers snel op en dat was vandaag ook het geval.

Bij de deelnemers van Atletiek Oirschot leverde Martien van de Ven bij de Masters M70+ een spannende strijd met zijn rivaal Johan Litsenburg. Tijdens de wedstrijd probeerde Johan voortdurend om Martien los te lopen. Maar dat liet Martien niet gebeuren en zo werd het een spannende finish, die eindigde in een overwinning van Martien met 5 seconden voorsprong op Johan. 

Nellie van Beers is een vaste waarde bij de deelnemers van Atletiek Oirschot. Deze doorzetter liep bij de Masters V65+ weer naar een mooie tijd. Zij werd opnieuw eerste in haar categorie, waarin zij inmiddels al Kempisch crosskampioen was geworden.

De andere Kempisch crosskampioen uit Oirschot, Roel van de Ven, was er vandaag niet en daarom nam Nienke Vasen de ereprijs van Roel mee naar Oirschot. Nienke Vasen is het enige jeugdlid van Atletiek Oirschot dat aan alle 8 crossen van de Kempische Cross Competitie heeft meegedaan. Daarvoor verdient zij zeker een compliment.

Al met al is de Paarse Bos Cross voor Atletiek Oirschot een mooie afsluiting geworden van het cross-seizoen. De winter is bijna voorbij en nu kan het blikveld verlegd worden naar de wegwedstrijden. Hopelijk brengt dat net zoveel successen als in de afgelopen maanden.

Foto (Désirée Vasen): het podium Mannen 70+ met Johan Litsenburg, Martien van de Ven en Kees Smetsers

De uitslag staat hier en de foto's hier

12 feb '23

Groeten uit Schoorl !

Vandaag liepen Kees Smetsers en Antoinet Hems de 30 km in de Groet uit Schoorl Run. Ze liepen samen met oud-lid Henk van Gerven en kwamen in 3:04 uur over de finish. Mooie prestaties! 

Ze kwamen er ook nog Peter Cras van AVGM tegen.

Bekijk de foto's in 2023 van de Bali-Runners, klik hier 

12 feb '23

We hebben weer een kampioen erbij!

Nadat vorige week Roel van de Ven bij de JPC zijn kampioenschap bij de Kempische Cross Competitie veilig stelde, was het nu Nellie van Beers. Ze werd vandaag eerste van haar categorie V65 bij de Wedertcross in Valkenswaard en is niet meer in te halen in de laatste wedstrijd. Ook Martien van de Ven presteerde uitstekend, hij won de categorie M70.

Bij de jeugd was het weer Roel van de Ven die bij de JPC de overwinning opeiste. Nienke Vasen was verder de enige jeugd-deelnemer uit Oirschot. Ze doet het toch maar, bravo!

Foto: Martien van de Ven en Nellie van Beers op het podium

5 feb '23

Roel van de Ven 2e van Brabant

Roel liep vandaag in Dongen het Brabants Kampioenschap Cross. Nadat hij vorige week al de regio titel had veroverd met een machtige eindsprint werd hij vandaag 2e op het BK Cross. Opnieuw dankzij een hele goede eindsprint die hem in de laatste rechte lijn van positie 4 naar de zilveren plek bracht. Een verslag van René:

Brabants Kampioenschap Cross, Dongen, 5 februari 2022

Ik had Roel nog nooit zo nerveus gezien als vanochtend. Handjes voor het gezicht bij de start, in afwachting van de starter die het signaal "op uw plaatsen" zou geven. Eerder die ochtend was het niet anders. Hij fokte eigenlijk zichzelf zo erg op dat ie bijna niet meer wilde starten. Zo zie je toch wat een heus kampioenschap met zich mee kan brengen. Daarom is het goed er al op jonge leeftijd mee te beginnen en belangrijke ervaring op te doen; te leren dat een kampioenschap uiteindelijk niet anders is dan een gewone wedstrijd. Ik zei dan ook hetzelfde als elke wedstrijd tegen hem: "Doe je best en als je op de finish helemaal kapot bent, heb je het altijd goed gedaan."

Zijn grote concurrent bij de Kempische Cross Competitie (Vincent Kamali) deed ook mee. Ze liepen dus beiden in een voor hen onbekende regio, tegen veel jongens die ze niet kenden. Dat verbroedert en dus werd er samen met Vincent ingelopen. Het was een zwaar parcours: de jongens liepen ruim 1 km en moesten daarbij over diverse heuvels en een flink stuk (ca. 180m) door los zand. Het parcours was verder breed en je kon er goed inhalen. Roel startte in tegenstelling tot de laatste cross in Best vandaag niet super goed en verdween ongeveer als 9e de bocht in om het eerste bosje heen. Hij herstelde zich echter goed en kwam er als 6e weer uit. Vincent liep 2 plaatsen voor hem, dus ik spoorde Roel aan om zijn concurrent in het oog te houden en indien mogelijk er bij te blijven. 

Ik sprintte naar het volgende punt waar de jongens langs zouden komen en zag dat ie de opdracht perfect vervuld had en bij Vincent en de nummer 3 was gekomen. De gedoodverfde favoriet lag al 30 meter voor, maar de nummer 2 in de wedstrijd was niet ver weg. Voor ik naar het laatste punt rende, waar ik ze tijdens de race kon aanmoedigen, gaf ik ze nog mee: laat je van die berg vallen, lange passen! Op volle snelheid doken ze de helling af, op naar de laatste lus van het parcours voor de eindsprint zou beginnen.

De laatste rechte lijn was zo'n 80 meter over los zand. Een zware sprint zou het dus worden, maar dat ligt Roel wel. Op zo'n 200m voor de finish kon ik ze nog één keer aanmoedigen. Kom op jongens, met zijn tweeën er naartoe nu! Alles uit de kast! Ze waren moe van de zware ondergrond en logisch ook na zo'n intense wedstrijd. Vincent loste, maar Roel zette een versnelling in en liep langzaam maar zeker de laatste meters van het gat dicht dat hem scheidde van de nummer 2 in de wedstrijd. De finish kon ik niet zien, maar het was opnieuw super spannend. Zilver of brons? 

Met grote vraagtekens in mijn ogen, maar bovenal nog veel meer trots, kwam ik bij Roel die na de finish in de armen van mama en zusje Lotte was gevallen. "En???" En ja dus, toch weer met zo'n fameuze eindsprint een plek opgeschoven. De eindsprint was gefilmd en dus kon ik nog mooi terugkijken hoe hij in de laatste 5 meter voor de streep de tegenstander toch nog passeerde. Tweede van Brabant, een eerste kampioenschapsmedaille (de winst op het Open Zuid-Hollands Kampioenschap voor Pupillen C in 2022 niet meegeteld). Roel moest even bekomen van de zware race, maar kon daarna toch met een 'big smile' het podium beklimmen. Super goed gedaan!

Nieuws

18 mrt '23

Tien clubrecords bij de indoorwedstrijden

Vandaag organiseerden we voor de tweede keer indoorwedstrijden in De Kemmer. Ook de jeugd van AVGM uit Best was present, voor hen waren het de Clubkampioenschappen Indoor.

Door onze leden - voornamelijk jeugd - werden maar liefst 10 clubrecords verbeterd. 

Verslag volgt nog, de uitslagen en de foto's van Luc Kenter en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK.

Foto: de stemming zat er goed in bij onze junioren!

13 mrt '23

Ook onze jeugd liep de Clubcross!

Een verslag van René van de Ven

Zondag 12 maart 2023 was het prachtig zonnig winterweer met behoorlijk aangename temperaturen. De atleetjes hoefden geen kou te lijden of natte voeten te halen zoals bij sommige eerdere wedstrijden dit seizoen. 

De organisatie besloot de twee geplande starts van de jeugdcategorieën samen te voegen tot één start zodat iedereen lekker tegelijk kon lopen. Hoewel er voor alle deelnemers een mooie prijs in het verschiet lag, moest er wel eerst nog gefinisht worden natuurlijk. Voor sommige deelnemers was het de eerste cross van het seizoen of zelfs de eerste crosswedstrijd ooit. Toch een spannend moment, wat je terug zag net voor de start bij bijvoorbeeld Lotte van de Ven (2018), de jongste deelneemster van allemaal, die eventjes niet meer durfde maar natuurlijk toch gewoon van start ging. 

Iedereen had gelukkig een prima start en direct nam Dylan Wichman (JJC, 14-15 jaar) - volgens verwachting - de leiding. Daarachter was het toch enigszins verrassend Roel van de Ven (JPC, 8 jaar) die op plek twee de eerste bocht door ging en daarna volgde een langgerekt lint van atleten. Iedereen liep de middenronde (1060m) die ook bij de Auwjoarscross wordt gelopen. Voor de jonkies was dit een flinke kluif, want die liepen bij de AJC nog de kleine ronde (ca. 780m). De drie deelnemende junioren (Dylan, Tim (JJC) en Anouk (MJC)) liepen de middenronde 2 keer om aan hun gebruikelijke afstand te komen. Zij deden dit met verve door hun races goed in te delen en zodoende een hoog tempo te onderhouden gedurende de hele race. Dylan was uit zicht, maar Anouk en Tim bleven op korte afstand van elkaar lopen en liepen hun afstand met zo'n 13 km/h!

De overige jeugdleden liepen dus één ronde, maar ook daar werd op individueel niveau zeer goed gepresteerd, zo zagen ook alle aanwezige trainers. Demi van Hout, Emira Muzabekova (MPA, 10-11) en haar broertje Emin Murzabekov (JPB, 9) liepen bijvoorbeeld voor het eerst een crosswedstrijd. Alledrie leverden ze een goede prestatie af, maar vooral Emin liep soepel en vloog met grote passen door het bos rondom ons veld. En wat te denken van Nienke Vasen (MPA), die haar 9e cross van het seizoen liep en opnieuw een enorme eindsprint afleverde zoals we die van haar kennen. 

Ook voor Tijs Blankers (JPA) was het zijn eerste cross van het seizoen en ook hij liep opvallend lichtvoetig en raffelde zijn ronde af met meer dan 12,3 km/h. Voor hem was in zijn categorie Jason Wichman ongenaakbaar, maar hij hield Finn Denissen (ook 1e cross van het seizoen) en Jelle van Luijtelaar knap achter zich. Overigens nog zeker het vermelden waard is dat Jelle de cross zeer knap volbracht nadat hij bij een wedstrijd pakweg 6-8 weken geleden nog door domme pech een spierscheuring had opgelopen! Veel respect voor deze comback! We noemden al drie meisjes pupillen A, maar de snelste van allemaal was Bouke van der Heijden die ogenschijnlijk moeiteloos met ferme tred haar ronde volbracht. 

En zo leek het bijna bij al onze jeugdatleetjes te gaan: allen kwamen zeer goed voor de dag en niemand leek de race onjuist te hebben ingedeeld. Dat betekende niet dat het niet zwaar was, met name voor de eerder genoemde Lotte van de Ven van net 5 jaar oud. Tot 800m liep ze keihard op kop van haar categorie, maar toen was de tank leeg en dat is ook niet gek op die leeftijd. Anna Vijlbrief is een paar jaartjes ouder (wel zelfde categorie, allebei MPC, tot 8 jaar) en zij plaatste nog een versnelling in de laatste 300m om zo de 1e plaats op te eisen, voor Lotte. Roel van de Ven was de enige jongens pupil C, dus over winnen hoefde hij zich geen zorgen te maken. Toch wilde hij (in ook voor hem zijn 9e en laatste cross van het seizoen) nog een goede wedstrijd afleveren en dat lukte door als 3e overall over de streep te komen, enkel na Dylan (die nog een ronde meer moest lopen) en Jason in een tijd waarmee hij de Auwjoarscross zou hebben gewonnen bij een categorie hoger! Een topprestatie dus van alle deelnemende jeugdleden en dus voor allen een mooie beker voor die prestaties en een grote pluim voor deelname.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking mochten de jeugdleden met de meeste deelnames aan de Kempische Crosscompetitie (Nienke liep ze alle 8!) ook nog een natura-prijsje uitzoeken en terwijl de jeugd aan een zakje chips en bekertje ranja zat bedankte René (die de prijsuitreiking van de jeugd verzorgde) nadrukkelijk, en dat herhalen we hier graag nog eens, de vrijwilligers van onze vereniging die de organisatie vormen en de kampioenschappen in goede banen hebben geleid. Want zonder vrijwilligers geen vereniging! 

Wij hopen iedereen weer te zien bij onze eigen indoorwedstrijd (samen met GM uit Best) aanstaande zaterdag in De Kemmer en daarna: op naar het baanseizoen!

Sportieve groeten namens de (jeugd)trainers!

Foto: pupil Roel zit junior Tim op de hielen!

12 mrt '23

Roland en Marieke zijn de clubkampioenen cross ...

Vandaag waren de Clubkampioenschappen Cross, de eerste volwaardige sinds 2019. In 2020 ging het niet door vanwege de coronapandemie en in 2021 en 2022 om dezelfde reden alleen voor de jeugd.

Roland van Loon liep goed vandaag, zei hij na afloop. Maar het had ook wat minder gemogen, want weer won hij met ruime voorsprong de wedstrijd en daarmee voor de negende keer het kampioenschap. Bij de vrouwen was Marieke Meeuwis de snelste. Zij moest er wel voor knokken, bij de finish had ze maar 5 seconden voorsprong op Ria Pijnenburg. Er waren 51 deelnemers.

De uitslagen en de foto's zijn gepubliceerd, verslag van de jeugd volgt nog.

Home knop