Nieuws

17 okt '21

Het was weer een mooie Heidetrail

Na twee jaar konden we vandaag weer de Heidetrail Atletiek Oirschot organiseren. Het was een mooi gebeuren met gelukkig droog weer. Vrij fris, maar daar hebben hardlopers geen last van. We konden weer gebruik maken van het terrein en het onderkomen van Gilde Sint Sebastiaan, waar Harrie, Cees, Guido en Wim voor de koffie zorgden. En o ja, Jac was jarig!

Een verslag van Kees Smetsers:

Het was al vroeg druk op het terrein van Gilde Sint Sebastiaan aan de Wintelresedijk in Oirschot. Een grote schare hardlopers en wandelaars, waarvan veel gekleed in het blauw van Atletiek Oirschot, waren op weg naar de tent waar ze zich aan konden melden voor hun deelname aan de Heidetrail. Door de coronapandemie hadden ze twee jaar moeten wachten, maar nu kon het weer. Het grote aantal deelnemers liet zien dat deze recreatieve loop een plaats heeft veroverd op de hardloop- en wandelkalender.

Door de vrijwilligers van  Atletiek Oirschot was een parcours uitgezet, dat na afloop veel lof kreeg van de deelnemers.   Die hadden onderweg kunnen genieten van het wandelen en rennen over smalle bospaadjes, waar de eerste paddenstoelen van deze herfst zich lieten zien tussen de afgevallen bladeren. Er waren ook stroken los zand en steile heuveltjes bij, die van de deelnemers flink wat energie vergden. Maar het was goed te doen voor iedereen, die aan deze Heidetrail meedeed. Voor de langere afstanden (14 en 20 kilometer) was er onderweg een waterpost met fruit en andere lekkere dingen. Echt, het was weer helemaal in orde.

Bij de finish kregen de deelnemers in de tent van Gilde Sebastiaan van Harrie, Cees, Guido en Wim een lekker bakje koffie of thee, met een dito koek. Zoals altijd was het na afloop van deze recreatieve loop weer gezellig en konden sommige deelnemers nog even herinneringen ophalen aan de hele en halve marathon van Eindhoven, die sommige van hen afgelopen zondag hadden gelopen.

Atletiek Oirschot heeft door de organisatie van deze Heidetrail een groot aantal deelnemers weer een plezierige morgen bezorgd. Alle vrijwilligers, die aan de organisatie van deze trail een bijdrage hebben geleverd, verdienen daarvoor zeker een compliment. Tot volgend jaar !

Foto: Johan en Adrie leiden een van de groepen over de hei.

Meer foto's staan in het FOTOBOEK

12 okt '21

Rabobank Clubsupportactie: breng je stem uit!

Vorig jaar haalde Atletiek Oirschot €1.614 binnen met de actie van de Rabobank, een resultaat waar we heel blij mee waren. Het geld is besteed aan de aanschaf van materiaal voor de technische atletiekonderdelen en bootcamp. Dat hoefden we nu niet te betalen uit onze kas, die tijdens de corona-pandemie nogal geleden had vanwege de teruggelopen inkomsten uit de kantine en sponsoring.

Stem op Atletiek Oirschot!
Zoek op Rabobank Clubsupportactie 2021 om een keuze te maken uit de deelnemende verenigingen. Of ga rechtstreeks naar de link van Atletiek Oirschot, klik dan hier.

Stemmen kan tot en met zondag 24 oktober. Je moet wel lid zijn van de Rabobank, alleen een rekening is niet voldoende

Met de opbrengst willen we een groot scherm aanschaffen dat we gaan gebruiken voor de info bij vergaderingen en cursussen. Ook kunnen we in het clubhuis informatie en foto's van onze evenementen tonen.

11 okt '21

Grote Clubactie 2021: Het doel is al gehaald maar we gaan door.

Update 11 oktober.
Tot en met gisteren zijn er al 378 loten verkocht en het doel was 333 loten. Dat is dus een geweldig resultaat.

Op zaterdag 18 september is de lotenverkoop van de Grote Clubactie gestart en nu al hebben wij ons doel gehaald. De actie loopt nog door en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. De loten kosten € 3,- per stuk en van de opbrengst gaat € 1,90 naar onze clubkas en € 0,50 naar het kind dat het lot verkoopt. De opbrengst wordt besteed aan jeugdactiviteiten.

De afrekening vindt plaats op dinsdag 19 en donderdag 21 oktober. De kinderen kunnen de lotenboekjes voor de training inleveren in gymzaal De Linde en na de training kunnen ze dan het geld ophalen. Ook mogen de lotenboekjes deze week al worden ingeleverd bij Désirée en Digna. 

Koop een lot bij onze jeugdleden of klik op de link https://lot.clubactie.nl/lot/atletiek-oirschot/avoirschot/292928

10 okt '21

De halve van Eindhoven: het verhaal van Ad

Ad van Zelst schrijft:

De laatste jaren ben ik gevoelig voor blessures aan mijn achillespees. Maar de uitdaging die ik mezelf dit jaar stelde om 12 halve marathons te lopen en een wedstrijd in 1:55 uur kon ik niet weerstaan. Die halve marathons liep ik deels alleen (tijdens de lockdowns) en enkele met mijn loopmaatjes van de app-groep "een tandje erbij". Dat waren mooie tochten door natuurgebieden als Kampina, Baest en de Oirschotse hei, waarbij snelheid geen rol speelde. 

De halve die ik in het Paasweekend liep langs de Westerschelde zal ik nooit vergeten. Lees het verslag in het NIEUWS van 6 april. Ondanks de barre omstandigheden liep ik daar een tijd van 2:01:58 uur en dat gaf me moed voor mijn streven om in Eindhoven 1:55 te lopen. En als het daar niet lukte in Valkenswaard.

Maar toen begonnen mijn achillespezen weer te schreeuwen om aandacht. Gas terug dan maar en dat verliep goed. In augustus ging ik weer voluit. Tot ik bij een heideloop eind augustus mijn enkel verzwikte. Ik heb toen verder maar rustig aan gedaan, want de halve van Eindhoven wilde ik per se lopen, ook al omdat Valkenswaard inmiddels was afgelast.

Met weinig kilometers in de benen dus naar Eindhoven. Mijn doel had ik intussen bijgesteld naar 2 uur. In het Beursgebouw trof ik Theodôr Brands, die zijn eerste halve marathon ging lopen en ook een doel had van 2 uur. We besloten samen op te trekken. Bij de start stonden we bij de pacers van 2 uur en het leek ons wel een goed idee om daar achter te blijven hangen. Maar na een kilometer of 8 was er wat gedrang en waren we er ongemerkt voorbij gelopen. Omdat we het allebei gemakkelijk hadden, besloten we op eigen kracht door te lopen. Dat ging goed tot kilometer 14. Net voor de waterpost van Atletiek Oirschot gaf Theodôr aan dat ik maar alleen verder moest, want hij zat in een dip.

Gas erop dus. De volgende 2 kilometers waren de snelste van mijn wedstrijd en toen zakte ik in. Maar ik wist al dat ik onder 2 uur zou finishen, dus ik had daar geen probleem mee. Het enthousiaste publiek sleepte me door de laatste kilometers. Doordat ik aardig beroemd ben (of omdat mijn naam op het startnummer stond?) schreeuwden ze "Hup Ad, hup Ad, hup  Ad!". Nou, dat helpt echt wel als dat 3 kilometer in je oren tettert.

Mijn eindtijd was 1:57:30 uur netto, goed voor een derde plek bij de M70. Omdat het clubrecord bij de M75 nog open stond heb ik dat met mijn brutotijd van 2:00:07 uur ook nog ingepikt.

En Theodôr? Die kwam nog in een keurige 2:00:16 binnen. Mooie dag! 

10 okt '21

De hele van Eindhoven: het verhaal van Kees

Een verslag van Kees Smetsers:

Meer dan een jaar had ik op gewacht, maar op zondag 10 oktober kon ik eindelijk als 74-jarige nog een keer de hele marathon van Eindhoven gaan lopen. Daar was een jaar lang intensief trainen met mijn loopmaatje Antoinet Hems aan voorafgegaan. Dankzij haar heb ik het zo lang vol kunnen houden, zij heeft mij gemotiveerd en vertrouwen gegeven. Toch was ik op de zaterdag voor de wedstrijd heel gespannen en onzeker. Dat had onder andere te maken met het feit dat wij getraind hadden volgens het boek "de marathonrevolutie". Dat hield in dat wij geen extreem lange duurlopen hadden gedaan, maar wel vaker en intensiever hadden gelopen.

Na de start in een nog mistig Eindhoven bleef ik tot de 15 kilometer bij Henk van Gerven en Bas Lemmens, mijn loopmaatjes van de Bali Runners. Daarna liet ik ze gaan want het ging te hard voor mij en ik was bang om op het einde de rekening te moeten betalen. Achteraf bleek dat een goede beslissing te zijn geweest, want ik kon de resterende 27 kilometer probleemloos uitlopen. 

Het hoogtepunt van deze marathon was voor mij toch wel de enthousiaste ontvangst van de 40 leden van Atletiek Oirschot op hun waterpost bij de Oirschotsedijk. Dat gaf mij weer nieuwe energie en ook een echt "kippenvelgevoel". Mooi dat ik lid mag zijn van deze fijne atletiekvereniging.

In de laatste kilometer kwam ik op het Stratumseind een aap tegen, die Henk van Gerven bleek te heten. Henk had besloten om in de laatste 6 kilometer van zijn hele marathon afscheid te nemen van zijn loopmaat Bas Lemmens en op een ludieke manier het goede doel van de Bali Runners onder de aandacht van de toeschouwers te brengen.

Bij de finish werd ik opgevangen door Bas Lemmens, de Bali Runner die in één jaar tijd "van 90 kilo naar de marathon" had getraind. Een heel bijzondere prestatie. Bas heeft een boek geschreven met deze titel en dat komt dit jaar waarschijnlijk uit. 

Op een dag als deze is het echt één groot feest in Eindhoven. Bij mijn blijdschap dat het gelukt was, kwamen ook nog de goede resultaten van de Bali Runners Johan Pijnenburg en Henk van den Oord en van de andere atleten van Atletiek Oirschot, die de hele of de halve marathon tot een goed einde hadden gebracht. De afsluiting bij het clubhuis van Atletiek Oirschot, met friet en veel mooie verhalen, gaf deze dag helemaal een gouden randje...

10 okt '21

Feest in Eindhoven!

Na een onderbreking van twee jaar was het vandaag een topdag bij de Marathon Eindhoven. Ideaal loopweer en een enthousiast publiek maakten het feest compleet. De UITSLAGEN van onze leden staan al op deze website en de foto's van Toon Erven bij onze waterpost en nog meer foto's die werden ingeleverd staan in het FOTOBOEK

Twee van onze leden behaalden een podiumplaats: Kees Smetsers werd eerste M70 op de hele marathon, Ad van Zelst werd derde M70 op de halve marathon. Zijn brutotijd leverde een clubrecord bij de M75 op.

Naast Kees Smetsers liepen ook Henk van Gerven, Henry van der Schoot en Jeroen de Bie (pas lid geworden) de hele marathon. 

Ook de Marathonlijst aller Tijden is bijgewerkt, klik hier

Foto (Esther de Wert): Klaar voor de start van de halve: Martijn van Straten, Edwin van de Ven, Anne van Hersel, Corné Claassen, Ad van Zelst, Jolanda van der Heijden, Theodôr Brands.

Heb jij foto's van onze leden? Stuur ze naar promotie@atletiekoirschot.nl

7 okt '21

Rabobank Club Support: stem nu!

Vorig jaar haalde Atletiek Oirschot €1.614 binnen met de actie van de Rabobank, een resultaat waar we heel blij mee waren. Het geld is besteed aan de aanschaf van materiaal voor de technische atletiekonderdelen en bootcamp. Dat hoefden we nu niet te betalen uit onze kas, die tijdens de corona-pandemie nogal geleden had vanwege de teruggelopen inkomsten uit de kantine en sponsoring.

Stem op Atletiek Oirschot!
Zoek op Rabobank Clubsupportactie 2021 om een keuze te maken uit de deelnemende verenigingen. Of ga rechtstreeks naar de link van Atletiek Oirschot, klik dan hier.

Stemmen kan tot en met 24 oktober. Je moet wel lid zijn van de Rabobank, alleen een rekening is niet voldoende

Met de opbrengst willen we een groot scherm aanschaffen dat we gaan gebruiken voor de info bij vergaderingen en cursussen. Ook kunnen we in het clubhuis informatie en foto's van onze evenementen tonen.

28 sep '21

Toegangspoort is weer up-to-date

Ons lid Adrie van Brunschot heeft gezorgd dat onze naam weer prominent op de ingangspoort van het atletiekveld staat. De oude plaat was verkleurd en er stond verouderde informatie op. Nu ziet het er weer netjes uit, met zelfs een QR-code die naar onze website linkt. Bedankt Adrie!

27 sep '21

Kees doet 't!

Ons lid en Bali-Runner Kees Smetsers is 74 en "loopt" dus al aardig tegen de 80. Maar hij heeft twee van zijn doelen voor dit jaar gehaald. Deze waren:

1. Kwart Triathlon Het Groene Woud.
Werd helaas afgelast, maar Kees voltooide hem toch op 25 augustus. Zie het NIEUWS-bericht van die datum.

2. Marathon Eindhoven.
Die komt er nog aan, over 2 weken weten we het.

3. Totaal 2021 kilometer
Vandaag de laatste kilometers gemaakt, waarvan 15 keer meer dan 21 km.

12 sep '21

Vijf clubrecords bij de CK Meerkamp

Bij de Clubkampioenschappen Meerkamp zijn vandaag 5 clubrecords verbroken: René van de Ven (M35) bij verspringen, Martien van de Ven (M70) bij speerwerpen en Annemiek Hendriks (V40) op de onderdelen kogelstoten, hoogspringen en discuswerpen. Er werden verder maar liefst 125 pr's verbeterd!

Bekijk de prestaties in de rubriek UITSLAGEN en de foto's in het FOTOBOEK

Foto: Annemiek bij discuswerpen

Nieuws

17 okt '21

Het was weer een mooie Heidetrail

Na twee jaar konden we vandaag weer de Heidetrail Atletiek Oirschot organiseren. Het was een mooi gebeuren met gelukkig droog weer. Vrij fris, maar daar hebben hardlopers geen last van. We konden weer gebruik maken van het terrein en het onderkomen van Gilde Sint Sebastiaan, waar Harrie, Cees, Guido en Wim voor de koffie zorgden. En o ja, Jac was jarig!

Een verslag van Kees Smetsers:

Het was al vroeg druk op het terrein van Gilde Sint Sebastiaan aan de Wintelresedijk in Oirschot. Een grote schare hardlopers en wandelaars, waarvan veel gekleed in het blauw van Atletiek Oirschot, waren op weg naar de tent waar ze zich aan konden melden voor hun deelname aan de Heidetrail. Door de coronapandemie hadden ze twee jaar moeten wachten, maar nu kon het weer. Het grote aantal deelnemers liet zien dat deze recreatieve loop een plaats heeft veroverd op de hardloop- en wandelkalender.

Door de vrijwilligers van  Atletiek Oirschot was een parcours uitgezet, dat na afloop veel lof kreeg van de deelnemers.   Die hadden onderweg kunnen genieten van het wandelen en rennen over smalle bospaadjes, waar de eerste paddenstoelen van deze herfst zich lieten zien tussen de afgevallen bladeren. Er waren ook stroken los zand en steile heuveltjes bij, die van de deelnemers flink wat energie vergden. Maar het was goed te doen voor iedereen, die aan deze Heidetrail meedeed. Voor de langere afstanden (14 en 20 kilometer) was er onderweg een waterpost met fruit en andere lekkere dingen. Echt, het was weer helemaal in orde.

Bij de finish kregen de deelnemers in de tent van Gilde Sebastiaan van Harrie, Cees, Guido en Wim een lekker bakje koffie of thee, met een dito koek. Zoals altijd was het na afloop van deze recreatieve loop weer gezellig en konden sommige deelnemers nog even herinneringen ophalen aan de hele en halve marathon van Eindhoven, die sommige van hen afgelopen zondag hadden gelopen.

Atletiek Oirschot heeft door de organisatie van deze Heidetrail een groot aantal deelnemers weer een plezierige morgen bezorgd. Alle vrijwilligers, die aan de organisatie van deze trail een bijdrage hebben geleverd, verdienen daarvoor zeker een compliment. Tot volgend jaar !

Foto: Johan en Adrie leiden een van de groepen over de hei.

Meer foto's staan in het FOTOBOEK

12 okt '21

Rabobank Clubsupportactie: breng je stem uit!

Vorig jaar haalde Atletiek Oirschot €1.614 binnen met de actie van de Rabobank, een resultaat waar we heel blij mee waren. Het geld is besteed aan de aanschaf van materiaal voor de technische atletiekonderdelen en bootcamp. Dat hoefden we nu niet te betalen uit onze kas, die tijdens de corona-pandemie nogal geleden had vanwege de teruggelopen inkomsten uit de kantine en sponsoring.

Stem op Atletiek Oirschot!
Zoek op Rabobank Clubsupportactie 2021 om een keuze te maken uit de deelnemende verenigingen. Of ga rechtstreeks naar de link van Atletiek Oirschot, klik dan hier.

Stemmen kan tot en met zondag 24 oktober. Je moet wel lid zijn van de Rabobank, alleen een rekening is niet voldoende

Met de opbrengst willen we een groot scherm aanschaffen dat we gaan gebruiken voor de info bij vergaderingen en cursussen. Ook kunnen we in het clubhuis informatie en foto's van onze evenementen tonen.

11 okt '21

Grote Clubactie 2021: Het doel is al gehaald ma...

Update 11 oktober.
Tot en met gisteren zijn er al 378 loten verkocht en het doel was 333 loten. Dat is dus een geweldig resultaat.

Op zaterdag 18 september is de lotenverkoop van de Grote Clubactie gestart en nu al hebben wij ons doel gehaald. De actie loopt nog door en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. De loten kosten € 3,- per stuk en van de opbrengst gaat € 1,90 naar onze clubkas en € 0,50 naar het kind dat het lot verkoopt. De opbrengst wordt besteed aan jeugdactiviteiten.

De afrekening vindt plaats op dinsdag 19 en donderdag 21 oktober. De kinderen kunnen de lotenboekjes voor de training inleveren in gymzaal De Linde en na de training kunnen ze dan het geld ophalen. Ook mogen de lotenboekjes deze week al worden ingeleverd bij Désirée en Digna. 

Koop een lot bij onze jeugdleden of klik op de link https://lot.clubactie.nl/lot/atletiek-oirschot/avoirschot/292928

Home knop