Bedankt Toon!

21 mrt '18

Vanmiddag was de laatste woensdagmiddagtraining van het seizoen. Voor de laatste keer geleid door Toon de Croon. Toon gaat het wat kalmer aan doen. Hij blijft voorlopig nog de dinsdagavondtrainingen op de baan verzorgen en de hardloopcursus, maar gaat daarnaast met Martien van Geenen de wandelgroep begeleiden.

Zoals elk jaar was er bij de laatste training koffie met koeken. Karin Verhagen had geld ingezameld en een paar flesjes voor Toon gekocht. Een mooie afsluiting van het winterseizoen. 

Martien van Geenen lid van verdienste

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering is vanavond Martien van Geenen benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging. Hij werd door voorzitter Henry van der Schoot geprezen voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de vereniging als trainer/begeleider, coördinator van de wandelgroep en organisatie van het onderhoud aan de accommodatie. In het bijzijn van echtgenote Tonnie kreeg Martien naast de bloemen de waarderingsspeld met bijbehorende oorkonde van de Atletiekunie.

Onze al eerder benoemde leden van verdienste Martien van de Ven, Ton van Liempt, Toon de Croon en Cees van de Schoot kregen bij deze gelegenheid ook de waarderingsspeld met oorkonde van de Atletiekunie uitgereikt.

Foto: de uitreiking van de oorkonde aan Martien van Geenen

Meer foto's in het FOTOBOEK

Bestuur weer compleet

19 mrt '18

Bij de algemene ledenvergadering hebben we vandaag afscheid genomen van 2 bestuursleden: Pieter Raijmakers en Miranda Bressers. Voor hen in de plaats zijn op voordracht van het bestuur bij acclamatie benoemd Jac van Heerebeek en Cees van Eijk (als penningmeester). 

René van de Ven werd door voorzitter Henry van der Schoot in de bloemen gezet als vrijwilliger van het jaar (foto).

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

De clubkampioenen cross 2018 zijn...

18 mrt '18

...Roland van Loon en Antoinet Hems! Roland prolongeerde de titel en werd voor de 7e keer kampioen. Antoinet stond voor de eerste keer als kampioen op het podium. 

Het was ijzig koud, maar daar hadden de lopers niet zoveel last van. We hadden een mooie deelname: 26 mannen, 23 vrouwen, 5 junioren, 20 pupillen en 3 gastlopertjes haalden de finish.

We hebben weer enkele mooie fotoverslagen van de clubcross van Ronald van de Vondervoort, Toon Erven, dhr. Willems (man van Myrna) en Ad van Zelst. Bekijk het FOTOBOEK.   

Topprestaties jeugd in Hoboken (B)!

11 mrt '18

vandaag trok een flinke groep jeugdatleten naar Zuid-Antwerpen om in Hoboken een indoorwedstrijd met officiële onderdelen te doen. Het was de laatste kans van het seizoen, want na de Clubkampioenschappen Cross van aankomende week zit het winterseizoen erop en gaan we weer naar buiten. De prestaties staan bij UITSLAGEN.

Bente, Mare, Saar, Sophie, Aaron, Evi, Floortje, Janne, Daantje, Laticha, Niek en Jarno hebben topprestaties geleverd waarbij - behoudens goedkeuring door de clubrecordcommissie - maar liefst 10 clubrecords en beste prestaties zijn gevestigd! Na afloop van deze topdag hebben we in Arendonk afgesloten met een enorm bord Vlaamse frieten.

Foto: Janne Brands voor de eerste keer ooit in actie op de 60m horden bij de meisjes pupillen A. (later meer)

Sterke 15 km in Moergestel

4 mrt '18

Na een week strenge vorst kwam vandaag de zon door. Dat resulteerde bij de Rico Salvettiloop voor Atletiek Oirschot in 3 mooie pr's op de 10 km.  Op de 14,9 km schitterden Henk van Gerven (2e M55) en Terry Hermus (3e  V35).  

Foto uit archief: Terry Hermus

Meer dan 100 deelnemers Oriëntatieloop

4 mrt '18

Het weer sloeg in 1 dag om van strenge vorst naar de lente. Dat was een geluk voor onze oriëntatieloop, want we mogen heel tevreden zijn met de opkomst: 38 inschrijvingen voor de scorelopen en 25 voor de puzzeltocht voor pupillen. Omdat de meeste deelnemers met een maatje of een groep liepen doorkruisten meer dan 100 lopers het Kemmerbos.

Oirschots succes in de laatste cross

25 feb '18

Ook in de laatste cross van de KCC seizoen 2017-2018 zaten we weer vooraan. Martien van de Ven moest het in Eindhoven wel bekopen met een hamstringblessure, maar werd met royale voorsprong toch 1e bij de M65. Dan zagen we bij onze meisjes pupillen-C twee dames op het podium: Bente Brands 2e en Mare Bogers 3e!

Einduitslag Kempische Crosscompetitie 2017-2018 (6 beste resultaten):

1e M65 Martien van de Ven - Atletiek Oirschot!
1e MPC Bente Brands - Atletiek Oirschot!
2e M45 Roland van Loon - Atletiek Oirschot!
3e V55 Nellie van Beers - Atletiek Oirschot!

Zondag 4 maart is bij ons na de oriëntatieloop de uitreiking van de prijzen van de KCC.

Foto (Henry van der Schoot): Bente en Mare op het podium in Eindhoven
Meer foto's van Henry in het FOTOBOEK

Piet van de Sande overleden (UPDATE)

19 feb '18

Vandaag is Piet van de Sande overleden, lid van verdienste van Atletiek Oirschot. Piet van de Sande (24 maart 1930) was in de jaren '50 een van Nederlands beste hardlopers, zowel bij de cross als op de weg. Samen met Fons Veldhuizen was hij een wegbereider voor de atletieksport in Oirschot. Ook was Piet een van de grondleggers en lid van het eerste uur van Atletiekvereniging Oirschot.

Lees nog eens het prachtige interview met Piet in Spike nummer 2014-6, elders op deze website.

UPDATE 21 februari: de crematie van Piet is op maandag 26 februari om 11.00 uur in het crematorium Rijtackers in Eindhoven.

Wedertcross: 3 keer podium

18 feb '18

Bij de Wedertcross in Valkenswaard sleepte Atletiek Oirschot 3 podiumplaatsen in de wacht: Martien van de Ven 1e bij de M65, Bente Brands 2e bij de MPC en Nellie van Beers 3e bij de V55. Roland van Loon miste op 4 seconden het podium bij de M45.

Er waren maar liefst 16 leden die onze clubkleuren hoog hielden.

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

Prikbord

Trainingen Oirschotse Stoelloop

De Oirschotse Stoelloop is op zaterdag 12 mei. We organiseren weer speciale trainingen voor onze 10 km-wedstrijd. Het is elke zaterdag om 9.00 uur vanaf het clubhuis, te beginnen op zaterdag 24 maart. Lopers van alle niveau's kunnen meedoen.

datum bericht:
20 mrt '18
meer...

Di 27 maart info-avond jeugd

Tijdens de jeugdtraining op dinsdag 27 maart is er in het clubhuis van 18.30 - 19.30 uur een informatie-bijeenkomst voor de ouders van onze jeugdleden. Trainings-coördinator René van de Ven vertelt dan alles over wedstrijden, trainingen, schoeisel, kleding, etc. Alle vragen die men heeft kunnen dan gesteld worden.  

Ook ouders van kandidaat-jeugdleden zijn welkom. 

datum bericht:
17 mrt '18
meer...

Trainingen zomerseizoen

Vanaf maandag 26 maart, begin zomertijd, zijn de Bootcamptrainingen en de trainingen voor de jeugd weer op het atletiekveld. Zie het gewijzigde schema voor de jeugdtrainingen in de rubriek TRAININGEN.

De deelnemers aan de woensdagmiddaggroep gaan dan ook weer om 19.00 uur met de recreanten mee.

datum bericht:
17 mrt '18
meer...

Hardloopcursus 2018

De hardloopcursus voor beginnende hardlopers begint op zondag 8 april. Informatie vind je op deze website bij TRAININGEN>Hardloopcursus>Info.

Kom in de stemming, klik hier  

Je kunt al inschrijven bij Toon de Croon

datum bericht:
15 mrt '18
meer...

Gratis startbewijs Drunense Duinenloop

Kees Smetsers is geblesseerd en heeft nu een startbewijs over van de Drunense Duinenloop a.s. zondag. 

Bel 06 37 34 29 70

datum bericht:
15 mrt '18
meer...

Run-Archery: trainingen (bijgewerkt 15 mrt)

Handboogvereniging Aurora en Atletiek Oirschot organiseren op za 7 april een Run-Archery. Zie voor de informatie ONZE WEDSTRIJDEN.

Dit zijn de data van de speciale trainingen:

Binnentrainingen (zaal ’t Vrijthof, Molenstraat 6 Oirschot)
De laatste binnentraining was op 12 maart

Buitentrainingen (atletiekveld, Bloemendaal 5a Oirschot)
wo 21 mrt 19.00-20.30 u
zo 25 mrt 9.30-10.30 u
wo 28 mrt 19.00-20.30 u
wo 4 april 19.00-20.30 u

De trainingen staan open voor iedereen, zowel recreanten als wedstrijdsporters. Je hoeft geen lid te zijn van de organiserende verenigingen.

datum bericht:
15 mrt '18
meer...

Klussen op vr 23 en za 24 maart

We gaan weer klussen! Elk voorjaar maken we ons gebouw en veld weer tiptop in orde. En dat doen we MET Z'N ALLEN!

Het is op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart van 9-12 uur. Er is ook weer koffie bij de appelflappen!

datum bericht:
6 mrt '18
meer...

Triathlon: vrijwilligers gevraagd

De Triathlon Het Groene Woud is op zaterdag 30 juni. Zie de info bij ONZE WEDSTRIJDEN.

We hebben vrijwilligers nodig voor:
- de opbouw van 10.30 - 15.00 uur
- ondersteuning bij de wedstrijd van 16.00 - 19.30 uur
- opruimen van 19.30 - 21.00 uur

Enkele weken voor de wedstrijd komt er een bijeenkomst om alles door te spreken en de taken te verdelen. Aanmelden kan nu al (graag!) bij Esther de Wert

datum bericht:
22 feb '18
meer...

Groene Woud Lentetrail: inschrijving is open

De inschrijving voor de Groene Woud Lentetrail op zondag 29 april is geopend. Informatie en inschrijflink vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN.

LET OP: we lopen door een natuurgebied, daarom is er een limiet van 200 wandelaars en 200 hardlopers. Als de limiet bereikt is, is er geen na-inschrijving. Dat wordt gemeld op deze website.

Meteen inschrijven, klik hier

datum bericht:
8 feb '18
meer...

Ons klusteam

Dat onze accommodatie er altijd zo piekfijn bij ligt komt niet vanzelf. Daarvoor hebben we ons KLUSTEAM. Elke laatste vrijdag van de maand komen ze van 9-12 uur samen om allerlei onderhoud en klusjes uit te voeren.
We kunnen altijd wel extra handjes gebruiken. Dus... kun je wat uurtjes vrijmaken, kom eens langs als we bezig zijn, dan zijn we sneller klaar

datum bericht:
26 sep '17
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Atletiek Oirschot op Facebook. Like us!

Bij de berichten in de rubrieken NIEUWS, AGENDA, ONZE WEDSTRIJDEN en CLUBBLAD SPIKE staan Facebook-delen links. Als je aangemeld bent bij Facebook kun je hier snel je vrienden laten weten wat er bij Atletiek Oirschot gaande is. 

Onze Facebookpagina is: https://www.facebook.com/atletiekoirschot 

Miranda Kemps is de moderator, zij zorgt er voor dat er geen gekke dingen gebeuren.

datum bericht:
23 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 1,50 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...