Vijf keer podium in Veldhoven

17 nov '19

De eerste cross van de Kempische Crosscompetitie van het seizoen was in Veldhoven. Bij de Witvencross waren 17 van onze leden present. En niet alleen present, ze presteerden nog ook:
- 1e M65: Martien van de Ven
- 1e V55: Nellie van Beers
- 1e MPC: Auk van der Zanden
- 2e M45: Roland van Loon
- 2e JPC: Jules de Bresser

Dat belooft wat voor de rest van het seizoen!

Foto (archief): Jules de Bresser werd 2e bij de C-pupillen

Lees het verslag van Kees Smetsers:

Vandaag namen 17 atleten van onze club deel aan de Witvencross in Veldhoven. Het was de eerste cross van de Kempische Crosscompetitie, die vorig jaar een eerste plaats opleverde voor de pupillen van Atletiek Oirschot. De start van het nieuwe crossseizoen was ook deze keer weer heel succesvol, want er waren niet minder dan 5 podiumplaatsen voor de atleten van Atletiek Oirschot:
- Martien van de Ven werd op de 7890 meter eerste in de categorie M65, net als Nellie van Beers, die eerste werd in de categorie V55.
- Op dezelfde afstand liep Roland van Loon de snelste tijd (31.12) van de Oirschotse atleten en hij werd daarmee tweede in de categorie M45.
- Bij de junioren en pupillen werd Auk van der Zanden (net lid geworden!) eerste in de categorie MPC en haalde Jules de Bresser een tweede plaats in de categorie JPC.

Vijf podiumplaatsen dus en dat is een veelbelovend begin van het nieuwe cross seizoen. Het is een logisch vervolg van de snelle groei van Atletiek Oirschot, die steeds meer vruchten begint af te werpen. 

Atletiek Oirschot rookvrij

17 nov '19

Het lijkt vanzelfsprekend - roken is niet gezond en verdraagt zich niet samen met sport - maar nu dragen we het ook uit. Op de ingang van ons clubhuis staat nu duidelijk aangegeven dat we het op prijs stellen dat er op en rond ons atletiekveld niet wordt gerookt. Dat geldt voor iedereen, ook voor gasten. 

Nieuwe trainers/begeleiders

11 nov '19

We verwelkomen 5 nieuwe trainers/begeleiders! Cees Koppen, Nellie van Beers, Frank van der Heijden en Jan Vermeulen gaan de veldtrainingen voor onze jeugd op woensdagmiddag begeleiden. Hennie van Rijt is nu begeleider van de wandelgroep.

Het gaat goed met Atletiek Oirschot, maar het gaat niet vanzelf goed! Wil jij ook een handje helpen bij onze activiteiten? We hebben nog plaats voor diverse taken. Meld je bij [email protected]

Martien van de Ven eerste M70 in Mol

10 nov '19

Martien Ven was vandaag samen met zijn vrouw Oxana afgereisd naar Mol om er mee te doen aan de Crosscup, die daar werd georganiseerd. De crossen in België worden heel goed georganiseerd en de Belgen zijn royale gastheren. Daarom is het jammer dat er bij Atletiek Oirschot niet méér belangstelling is voor deze tak van atletiek. Deelnemen aan crosswedstrijden in Nederland en België is een mooie manier om de winter door te komen en de conditie op peil te houden.

Martien van de Ven doet dat al jaren en hij geniet vooral van de wedstrijden in België. Dat was in Mol ook weer het geval. Terwijl Oxana in de VIP-room zat te genieten van een wijntje en versnaperingen die door de organisatie werden aangeboden, ging Martien van start op een zwaar parcours bij het “Zilvermeer”.  De organisatoren hadden gezorgd voor héél veel los zand en zelfs twee hindernissen per ronde, die de snelheid behoorlijk omlaag brachten. Maar toch liep Martien een mooie tijd van 31.22 minuten over de 6200 meter en daar was hij best tevreden mee. Dat mag hij ook gerust zijn, want op zijn leeftijd is dat een heel mooie prestatie. In België zijn de organisatoren echt royaal en daarom kreeg Martien voor zijn eerste plaats bij de categorie M70 niet alleen een maximaal aantal punten voor de Belgische Cross Cup, maar hij nam ook nog een aardige prijs mee naar huis.

Martien zou het geweldig vinden als er meer atleten van Atletiek Oirschot mee zouden gaan naar de crosswedstrijden in België (en in Nederland). Wie durft deze uitdaging aan?

Tekst Kees Smetsers, foto Oxana van de Ven

Atletiek Oirschot 2, 3 en 4 in Weert

10 nov '19

Bij de Trailrun in Weert liepen Marieke Meeuwis (156), Joan van Heerebeek (88) en Ria Pijnenburg (187) naar de plaatsen 2, 3 en 4 in de categorie V45. Ze legden de 20 km af in iets meer dan 2 uur.

Marieke schrijft:

Vandaag hebben Ria, Joan en ik meegelopen in een trailrun in Weert. Een prachtige loop van 20 km over smalle paadjes  van het Weerterbos. We hadden prachtig weer, zonnetje en de temperatuur voor het lopen was goed. Het was relaxed, geen wedstrijd en een pauze na 12 km. Als afsluiting werden we getrakteerd op echte Limburgse vlaai. Kortom een goed begin van een mooie zondag.

Annet Brans loopt in New York

3 nov '19

Annet Brans voltooide 5 weken na Berlijn haar tweede marathon. En nog wel in New York, die heel wat zwaarder is dan Berlijn. En ook nog een kwartier korter!

Annet schrijft:

Zondag de NY marathon gelopen in een tijd van 5.07.51 uur.

Het was een geweldige ervaring, om nooit te vergeten. Zo grootst, zoveel enthousiaste mensen langs de kant en ook zo zwaar,  maar zo mooi, met perfect hardloopweer, 13 graden en zonnig. 

We vertrokken zondagochtend om 5.30 uur met de bus naar Staten Island om daar te wachten tot de start om 11.00 uur. Dit was al geweldig, het was een groot festival. Na de start de eerste brug (Verrazano bridge) over, meteen de eerste zware klim en zo volgden er nog vier. Het parcours was erg glooiend. Na Staten Island volgde Brooklyn, Queens, en toen het gejuich op First Avenue, kippenvel. Nog twee bruggen te gaan in The Bronx en daarna Manhattan, op weg naar Central Parks. Gigantisch... zo mooi en zo zwaar...

Na 5 uur lopen was de finish in zicht. Wat geweldig al die mensen. Met tranen in mijn ogen over de finish. Echt een ervaring om nooit te vergeten... en nu enkele dagen met de beentjes omhoog.

Groeten Annet Brans

Atletiek Oirschot heeft 300 leden!

3 nov '19

We steken de vlag uit, want we hebben het recordaantal van 300 leden! Het is Angeliek Willems, die zich na de cursus in het voorjaar nu als vast lid heeft aangemeld. Voorzitter Hennie van Rijt hing een herinneringsmedaille om en natuurlijk hoorden er bloemen bij. 
In september 2016 haalden we het 200e lid binnen en in mei 2018 het 250e. Daar deden we 20 maanden over. Het kostte nu maar 17 maanden voor het 300e lid zich meldde. Wat gaat het hard!

Interview van Kees Smetsers met ons 300e lid:

Onze club groeit als kool en onlangs kwam het moment dat het 300e lid werd ingeschreven. Het was Angeliek Willems, die in het voorjaar had meegedaan met de hardloopcursus. Natuurlijk zijn we benieuwd waarom Angeliek op 45-jarige leeftijd had besloten om lid te worden. Toen ik Angeliek vroeg waarom ze was gaan hardlopen, gaf ze het volgende antwoord:

“Mijn man Cor en ik hebben in het verleden vaak samen hard gelopen. Maar dat is minder geworden toen onze twee kinderen geboren werden. Onze dochter Anne heeft in het verleden veel paard gereden. Op een gegeven moment mocht ze met haar school (De Linde) een oefenochtend gaan doen op het terrein van Atletiek Oirschot. Zij werd meteen heel enthousiast en wilde ook gaan hardlopen. Anne is daarna lid geworden van Atletiek Oirschot en dat was indirect de aanleiding voor mij om ook weer te gaan hardlopen. Ik heb mij aangemeld voor de loopcursus, die door Toon de Croon en Adrie Louwers werd gegeven. Vanaf april 2019 heb ik deze cursus gevolgd en ik kreeg daardoor steeds meer plezier in het hardlopen. In het begin was ik snel moe, maar dat werd steeds minder en op het eind van de cursus kon ik al een half uur hardlopen zonder echt moe te worden. Ik genoot van de gezelligheid en het samen buiten sporten. Daarom besloot ik om lid te worden van Atletiek Oirschot en heb ik mij aangemeld. Toen kreeg ik te horen dat ik het 300ste lid was van deze vereniging en dat was natuurlijk heel leuk. Ik train nu twee keer per week, namelijk op woensdagavond en zondagochtend. Ik heb het echt naar mijn zin bij Atletiek Oirschot.”

Drie PR's in de Valkenloop

3 nov '19

De revanche voor Eindhoven, zo mogen we het wel noemen. Was het 3 weken geleden nog veel te warm voor aansprekende prestaties, vandaag kregen we in Valkensaard perfect loopweer. Dat resulteerde in 3 mooie PR's van onze leden, met allemaal een verbetering van vele minuten.

Foto (Kees Smetsers): Henk, Antoinet en Kees. 

Kees Smetsers schrijft:

De halve marathon van Valkenswaard is een prachtige loop. Dat komt omdat de wedstrijd over een aantrekkelijk parcours gaat met mooie bospaden. Deze keer werkte het weer ook mee, want het was bijna windstil en er was veel zuurstof in de lucht. Nadat alle deelnemers met een bus naar de start waren gebracht klonk het startschot. Voor mij persoonlijk werd het een wedstrijd die mij niet bracht wat ik er van had verwacht. Mijn geplande eindtijd bereikte ik bij lange na niet. Misschien moet ik mijn doelen in de komende tijd een beetje bijstellen en gewoon meer gaan genieten van wat ik nog wel kan. Het was wel heel mooi dat Henk van Gerven bij mij bleef toen ik mijn wedstrijdtempo terug moest laten zakken. Dat getuigt van een mooie hardloopvriendschap, die heel warm aanvoelt. Henk koos er voor om bij mij te blijven en gaf daarmee een mooi persoonlijk resultaat op.

De andere Oirschottenaren haalden wel goede tijden. Edwin van de Ven liep een heel mooie 1.29.01 over de halve marathon. Robijn Vroege kwam met haar tijd van 1.48.10 op de derde plaats van het podium bij de vrouwen senioren. Zij is geen lid van Atletiek Oirschot. Moeten we haar niet eens vragen? Vette PR's waren er voor Davy Verkooiien (10 minuten eraf!), Martijn van Straten en Cees van Eijk. Ook Cees Koppen is weer terug na het debacle van Eindhoven.

In de grote tent bij de finish was het zoals altijd weer heel gezellig en nadat mijn loopmaatjes Antoinet en Henk relativerende woorden tot mij hadden gesproken, kon ik toch nog gaan genieten van het gevoel dat ik weer een halve marathon had gelopen. Dat is het mooie van hardlopen. Elke keer voel je de vriendschap van je loopmaatjes van de Bali Runners en Atletiek Oirschot en dan wordt het bereikte resultaat minder belangrijk dan de weg er naar toe.

Tineke van den Heuvel 1e in Woudrichem

2 nov '19

Op deze dag met veel wind werd Tineke in Woudrichem met een tijd van 1:53:33 uur 1e V55 in de Vestingstad Marathon.

Foto: Tineke raast over de finish

Henk wint in zijn achtste marathon van het jaar

27 okt '19

Henk van Gerven is niet te stuiten. In zijn jacht op het lopen van 12 marathons in één jaar, voltooide hij vandaag in Gent zijn achtste. En hij won ook nog de categorie M60! Zijn tijd was 3:44:00 uur en dat is heel netjes.

Kees Smetsers was er ook bij. Hij liep de 10 km en ook hij werd winnaar in zijn categorie M70 in een tijd van 59:41 minuten.

Lees het verslag van Kees Smetsers:

Op de zondag na de bevrijdingstocht vertrokken de twee Bali Runners Henk van Gerven en Kees Smetsers, die allebei ook lid zijn van Atletiek Oirschot, naar Gent om daar een wedstrijd te gaan lopen. Ze zaten allebei nog vol energie van de bevrijdingstocht een paar dagen eerder en raakten onderweg niet uitgepraat over alles wat ze als vriendenclub hadden meegemaakt bij de 75-jarige viering van de bevrijding van Oirschot.

Toen ze bij de “topsporthal” aankwamen waren ze onder de indruk van de prachtige ambiance van de start/finishlocatie. Henk van Gerven vertrok als eerste voor zijn achtste hele marathon van dit jaar en een uur later vertrok Kees Smetsers voor zijn tien kilometer. Na iets minder als een uur was Kees weer terug en toen kon hij samen met het loopmaatje van Henk van Gerven, Elle van Spreuwel, op de tribunes gaan wachten op de finish van Henk.

Die kwam veel eerder dan verwacht.  Henk kwam in volle sprint de sporthal binnen en onder het gejuich van het publiek en dreunende beatmuziek sprintte hij naar een supersnelle 3 uur 44. Gezien de voorbereiding was dat een ongelooflijk snelle tijd. Daarbij kwam nog dat hij de eerste en de tweede helft van deze marathon in de zelfde tijd had gelopen, dus helemaal vlak. Henk was heel blij en dat gevoel werd nog sterker toen zijn loopmaatje Elle op de halve marathon haar persoonlijk record met vier minuten verbeterde en bracht op 1.59.43.

Toen ze de uitslagen op internet zagen werd de verrassing nog groter. Henk van Gerven bleek in zijn achtste marathon van dit jaar eerste te zijn geworden in de categorie M60! Kees Smetsers had geen goede tijd gelopen, maar ook hij bleek eerste te zijn geworden in de categorie M70. Voor Atletiek Oirschot en de Bali Runners waren dit weer twee mooie uitslagen, de kers op de taart in een onvergetelijke week.

Prikbord

Stem op de Clubheld van het Jaar

Atletiek Oirschot heeft dit jaar geen kandidaat voor de verkiezing Sportheld van het Jaar. Daarom ondersteunen we graag de nominatie van de Loopgroep Bali Runners: Henk van Gerven.

Stemmen kan tot en met maandag 2 december 12.00 uur via https://ed.clubheldvanhetjaar.nl/. Klik op Nomineren en geef dan Bali Runners in, de rest wijst zich vanzelf. 

Hier de motivatie van Kees Smetsers:

Ik heb Henk van Gerven genomineerd als CLUBHELD VAN HET JAAR. Ik vind namelijk dat hij dat verdient. Iemand, die de uitdaging aangaat om 12 marathons in een jaar te lopen, om daardoor een kwetsbaar kind te helpen, die mag voor mij in het zonnetje worden gezet.

datum bericht:
10 nov '19
meer...

Ledenmutaties per 1 november

Nu het laatste nummer van de Spike is verschenen, komen de ledenmutaties hier op het PRIKBORD. De mutaties blijven 2 maanden zichtbaar.

Per 1 november:
Nieuwe leden:
Zack Jongbloed JMPC
Davy Verkooijen Msen
Martijn van Straten M35
Anne van Hersel Vsen
Marieke de Beer V45
José van Rooij V55
Lisette Traa V45
Annemieke Hendriks V35
Miranda v Laarhoven V45
Milou Heijmans Vsen
Patricia Willems V45
Jan vd Heuvel M60
Corné Claassen M40
Yvonne vd Heijden V45
Angeliek Willems V45
Hanneke van Rooij V35
Ankie vd Biggelaar V45
Nicky v Vroenhoeven M35
Renée v Gessel MMPC

Afmeldingen:
Mare Mateijsen MPA
Erwin van Gisbergen M45
Susanne van de Wal V50
Caroline Linnemans V45
Bernadette Heetvelt V55
Rita Essens V50
Judith Kastelijn V40
Eline Smetsers VSE
Ineke Willems V45

We hebben nu (per 1 nov):

215 volwassen leden
53 jeugdleden
33 wandelleden

Totaal: 301 leden
 

datum bericht:
2 nov '19
meer...

Wie gaat er mee naar Egmond?

Op zondag 12 januari 2020 is de Egmond Halve Marathon, een van de mooiste van het land. Start op de boulevard, een stukje door het dorp en dan het strand op, acht kilometer. Dan bij Bakkum over het steile duin en door de bossen en het duingebied weer naar Egmond. Je kunt ook de kwart marathon lopen. Er is een limiet van 13.000 deelnemers, dus snel aanmelden via https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

We gaan daar heen met de bussen van Eindhoven Atletiek. Die hebben dat allemaal prima geregeld, met hapjes en drankjes inbegrepen bij de kosten (€20,-). Vertrek om 7.30 uur uit Eindhoven. Aanmelden via www.inschrijven.nl (zoek op "busreis egmond")

Ingeschreven hebben:
Kees Smetsers
Ad van Zelst

datum bericht:
27 okt '19
meer...

Onze jarigen in november

We feliciteren in november…

1    Roland van Loon
4    Mien Herijgers
5    José van de Sande
5    Henk van den Oord
6    Jade Saris
6    Toos de Croon
9    Annette Sengers
11 Edith Schellekens
15 Jolanda vd Heijden
17 Maurice Ackermans
17 Peter vd Hamsvoort
18 Hanneke van Rooij
20 Bas Spanjers
20 Helen Hezemans
21 Reny van Straten
21 Marloes Brands
23 Gerda Witlox
24 Thomas v Laarhoven
24 Ad van Zelst
26 Ria Louwers
27 Ilse Geers

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Inschrijving Auwjaorscross geopend

Je kunt nu voorinschrijven voor de 33e Van de Meerendonk Auwjaorscross op zondag 29 december. Alle info vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN. Daar staat ook een link naar www.inschrijven.nl

Voorinschrijven (met korting) kan tot en met dinsdag 24 december.

datum bericht:
19 okt '19
meer...

De woensdagmiddaggroep is weer begonnen

Vanaf Oirschot kermis tot begin zomertijd gaan we weer elke woensdag vanaf 14.00 uur de hei in. Start vanaf de parkeerplaats bij ‘s-Heerenvijvers, niveau groep 2-3. Begeleider is Conny van de Wal.

Mooi als je liever niet in het donker loopt.

datum bericht:
25 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...