Sterk bezette wedstrijd Auwjaorscross, Ruud van Woensel 2e, Nellie van Beers 3e

27 dec '09

In een sterk bezet wedstrijdveld waren er twee ereplaatsen voor AV Oirschot-atleten. Ruud van Woensel werd 2e bij de Mannen 45+ in een tijd van 27:52 minuten over 6966 meter. Nellie van Beers behaalde een 3e plaats in de categorie Vrouwen 45+. Zij liep de 6966 meter in 33:03 minuten.

Overall winnaar bij de Mannen senioren werd Gino Steemans uit Retie (B), die in juni ook al de Jazzloop won. Bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans (Eindhoven Atletiek) de snelste.

De weersomstandigheden waren winters. Een lichte dooi maakte het parcours zwaar. Het was glad op het open veld, waar nog veel sneeuw lag, maar in de bossen was de sneeuw verdwenen en liepen de atleten lekker uit de wind.

foto: Ruud van Woensel

Zwarte Piet op bezoek

4 dec '09

Tijdens de jeugdtrainingen in gymzaal de Linde begon Zwarte Piet zomaar ineens met pepernoten te gooien, waardoor de training in de soep liep. De jeugd vond het kei-leuk dat Zwarte Piet kwam, want ze doken op de pepernoten. Rikie Moors (de trainster) vond dat Piet gewoon mee moest trainen. Bij hardloopwedstrijdjes kon hij het maar een enkele keer winnen, want de kinderen waren veel sneller! Ze zitten ook niet voor niets op atletiek. Aan het eind had Piet nog wat chocoladesnoepgoed voor allemaal en toen moest hij snel naar andere kinderen, want overal zitten ze natuurlijk op hem te wachten in deze tijd.
 

Zie de foto's in het FOTOBOEK 
 

Zeven p.r.'s op de Zeven Heuvelen

15 nov '09

Het was een prachtige dag in Nijmegen. Het weer was ideaal voor de echte "racers": Harrie Bullens (1:04:48), Cees Koppen (1:04:52) en Ronald van de Vondervoort (1:05:42) trokken samen op en verbeterden alledrie hun p.r. Verder verbeterden Michael Boon, Erik van Ingen, Mirjam Smits en Marijke de Graaf hun beste tijd op de 15 km, zodat het totaal op 7 p.r.'s kwam. En ook na de wedstrijd was het weer zeeeeer gezellig bij Joop in Du Commerce...

foto: Team AV Oirschot voor de start. Bert van Hoof en Michael Boon ontbreken op de foto

Nog meer foto's van de Zevenheuvelenloop 2009 vind je in het FOTOBOEK

Maarten 70!

28 okt '09

Ons oudste actieve lid Maarten Kaptein wordt vandaag 70 jaar! Maarten is niet alleen een gewaardeerd bestuurslid, hij was tot voor kort ook de trotse houder van een groot aantal clubrecords in de categorieën M60 en M65. Maar helaas is er nogal geknabbeld aan zijn palmares door jongelui die inmiddels ook de 60 zijn gepasseerd.

Nieuwe kansen, nieuw geluk Maarten. In de categorie M70 staan alle c.r.’s nog open! Van harte gefeliciteerd en nog veel gezonde kilometers!

Op een mooie herfstdag...

18 okt '09

... organiseerde de trainersgroep onverwacht een gezellige socioloop. Van de groepen 1 tot en met 4 werden vandaag geen prestaties gevraagd. We hobbelden al buurtend de bossen in en kwamen aan de rand van de hei bij elkaar, waar de clubhuiscommissie de koffie dampend had. Tevens een gelegenheid om drie trainers te feliciteren (Cees en Jac gisteren jarig, Adrie vandaag). Zie de foto's in het fotoboek.

Marathon Eindhoven: hier en daar regen

11 okt '09

Vier clubleden liepen vandaag in Eindhoven de hele marathon. De weersomstandigheden waren goed, maar een plensbui op het einde kwam koud aan. Twee leden liepen de estafette en bij de halve marathon hadden we 21 deelnemers. Deze werden in het startvak verrast door de regen. Esther de Wert, Michael Boon, Johan der Kinderen en Twan Witlox verbeterden hun p.r. Tineke van den Heuvel werd verdienstelijk 9e bij de V50. Beste debutante was Conny Neggers, zij liep de halve in 2:02:51.

foto: een mooie race liepen Harrie en Michael

Slotstand Interne Competitie

22 sep '09

Vanavond werd de laatste ronde gelopen van de Interne Competitie 2009. Overall winnaars werden Roland van Loon bij de mannen en Nellie van Beers bij de vrouwen. Uiteindelijk liepen 18 leden voldoende wedstrijden om in de einduitslag te worden opgenomen.

Zie de individuele uitslagen met p.r.'s onder UITSLAGEN

De eindstand van de competitie vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN > Interne Competitie > uitslagenarchief

Foto's van de laatste wedstrijd en de prijsuitreiking komen in het FOTOBOEK

Met dank aan Adrie Vermeeren, coördinator van de Interne Competitie

foto: Roland van Loon wint weer

Nieuwe naam Jazzloop

8 sep '09

Omdat er geen Jazzweekend meer is in Oirschot hebben we moeten zoeken naar een nieuwe naam voor onze jaarlijkse wegwedstrijd. We deden een oproep aan onze leden om ideeën en uit de honderden ingezonden namen hebben we gekozen voor OIRSCHOTSE STOELLOOP. Het is een unieke naam die aangeeft waar het te doen is en we vertrouwen erop dat hij net zo'n bekende klank zal krijgen als de oude naam.

De nieuwe naam is een variant op het door Ronald van de Vondervoort ingezonden "Oirschotse Grote Stoelloop". Voor al het denkwerk kreeg Ronald vanavond een prachtige sporttas overhandigd. 

Nellie van Beers weer op het podium in Best

29 aug '09

Terugkomen van een blessure kan lang duren. Maar in de Ronde van Naastenbest lukte het Nellie toch weer eens om 3e te worden en nog wel in het totale vrouwenklassement. Haar tijd over de 10 km was 46:10 minuten.

Aktie voor de Nierstichting geslaagd!

25 jul '09

Cor van Boven heeft de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen, met trom!. Het was een erg zware opgave  i.v.m. de trommelactie voor de Nierstichting. Het trommelen leverde vele goede reacties op, zowel vanuit de wandelaars als de toeschouwers.

De inzameling voor de Nierstichting heeft het mooie bedrag van bijna 800 euro opgebracht, waarvoor hartelijk dank!

Een prachtige dag in Middelbeers

18 jul '09

Eenmalig werd in Middelbeers Hartje Zomer Festijn georganiseerd. Onze club kreeg de kans zich daar te presenteren. Meer dan 50 kinderen hebben we laten sprinten en hoogspringen. Het was hard werken maar we hadden veel succes.

Roland van Loon loopt de Aletsch Halbmarathon

13 jul '09

De Aletsch Halbmarathonn is een zeer zware halve marathon in de Zwitserse alpen. Het parcours loopt grotendeels bergop met de finish op 2650 meter hoogte bovenop de Bettmerhorn. Roland liep de wedstrijd in een tijd van 2 uur en 20 minuten en werd daarmee 213e in een veld van ruim 1800 deelnemers.

 

Toon achter de geraniums

7 jul '09

Op 1 juli is onze clubtrainer Toon in de VUT gegaan. Uit blijk van waardering (en in de hoop dat hij de groep nog vele jaren blijft begeleiden) kreeg hij vanavond na de training een waardebon en een prachtige geranium aangeboden.

Tien maal Roparun voor Bert en Marita

29 jun '09

De Roparun, een estafettewedstrijd van Parijs naar Rotterdam over 516 km, ligt al weer een tijdje achter ons. We hebben nog niet vermeld dat onze leden Bert en Marita van Hoof dit jaar voor de 10e keer aan deze monsterwedstrijd hebben deelgenomen. Hier alsnog een foto van het stel omringd door hun teamgenoten.

Hardloopcursus succesvol afgesloten

24 jun '09

Vandaag was het feest bij atletiekvereniging AV Oirschot. Maar liefst 16 deelnemers aan de hardloopcursus voor starters ontvingen een uniek hardloopdiploma. Aan Mario Wiercx de eer om ze uit te reiken. Veel leden van onze vereniging waren aanwezig om de nieuwe hardloopliefhebbers te feliciteren, om gezellig te buurten en om te genieten van koffie met gebak.

Drie maanden geleden zijn de deelnemers begonnen met de cursus onder leiding van de trainers Cees van de Schoot en Toon de Croon. “Dit was de 22e startercursus weet Cees te vertellen. De opbouw ervan is grotendeels gelijk gebleven, gewoon omdat het werkt. Tien weken lang, tweemaal in de week trainen en het succes is bijna verzekerd”. Toon vertelt dat je zeker de eerst training moet zorgen voor een rustige opbouw. “Een halve minuut hardlopen en dan een minuutje wandelen. Tussendoor doen we oefeningen. Het is verbazingwekkend hoe snel de conditie van de deelnemers is verbeterd”.

Een van de deelnemers geeft aan dat zij vóór de cursus nog geen minuut hard kon lopen. Nu is een duurloop van drie kwartier geen enkel probleem. En eigenlijk geldt dit voor de hele groep. Op 13 juni hebben twee deelnemers Helga en Marie-José het al gepresteerd om deel te nemen aan de Oirschotse Jazzloop. Zij verschenen fit aan de start en passeerden na enige tijd met trots de finishlijn.

De startersgroep bestond dit jaar uit voornamelijk dames in de leeftijdsgroep van 30 tot 40 jaar. Velen van hen zijn moeders waarvan hun kinderen de kleuterleeftijd hebben gepasseerd. Allemaal hebben ze deelgenomen aan de cursus met als voornaamste doel om hun conditie te verbeteren. Het leven is immers veel aangenamer als je jezelf fit voelt. En dit doel is ruimschoots bereikt. Felicitaties aan de 16 geslaagden en welkom bij AV Oirschot.

De trainers geven aan dat er ook in 2010 een starterscursus gegeven zal worden. We zullen dit tijdig bekend maken. Wordt dus vervolgd.

Zie de foto's van de hardloopcursus in het FOTOBOEK

AV Oirschot wint de Ekiden

18 jun '09

Onze club was met drie teams present bij de Ekiden in Best, georganiseerd door AVGM. Het oranje-team van AV Oirschot bleek uiteindelijjk het sterkste en won de estafette halvemarathon in een tijd van 1:33:13 uur. De hoofdprijs, een kilo kaas, hebben we maar niet mee naar huis genomen.

foto: de drie Oirschotse teams voor de start 

Gino Steemans wint Jazzloop, Tineke van den Heuvel (AV Oirschot) 1e V45

13 jun '09

Bij de Jazzloop werd Tineke van den Heuvel eerste bij de Vrouwen 45+. Zij liep de 10 km in 46:24 minuten. Direct daarop volgde Nel van Beers met een tijd van 46:58 minuten. De allersnelste vrouw was de senior Rian van de Burgt van PSV Eindhoven. Zij liep de 10 km in 40:20 minuten. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Gino Steemans uit Retie in een nieuw parcoursrecord: 32:02 min.

Bij de jeugd schitterde Liz van Straten uit Oirschot. Zij werd eerste in haar categorie van 6,7 en 8 jaar. Zij liep een afstand van  800 m in 3:03 minuten. Bij de categorie meisjes 9 en 10 jaar was Nina van der Pasch veruit de eerste met een tijd 2:35 op de 800 m. Tweede werd Marloe van Dongen, eveneens uit Oirschot met een tijd van 3:09 minuten.

foto: Tineke van den Heuvel

Warm en drukkend weer bij De Burgh Hemelvaartloop in Eindhoven

24 mei '09

Drie atleten van AV Oirschot liepen de halve marathon op Hemelvaartdag in Eindhoven. Cees Koppen was onze snelste man en liep een tijd van 1:37. Andere halvemarathonlopers waren Ger van Heesch en Ad van Heerbeek. Er werden geen toptijden gelopen. Aan de 10 km recreatieloop deden mee Ronald van de Vondervoort, Adrie en Ria Louwers. De organisatie liet wat steken vallen, zo was er veel commentaar op het geheel ontbreken van km-bordjes.

 

Joke Bullens behaalt 3e plaats bij de 28e Torenloop te Hilvarenbeek

30 apr '09

Joke Bullens finishte op de derde plaats op de 10 km met een tijd van 48:38 minuten. Harrie Bullens behaalde een persoonlijk record, eveneens op de 10 km. Hij liep een tijd van 42:26 minuten. De wedstrijd begon om 10.30 uur. Zowel de afstand gecombineerd met het tijdstip van de dag maakte dat het nog “goed te doen” was. Clubgenoten Cees Koppen en Hans van Hal bleven boven hun persoonlijk record op de wedstrijd van resp. 20 en 10 km.

 

Meer dan 20 deelnemers aan hardloopcursus 2009

26 apr '09

Dit jaar hebben we meer dan 20 deelnemers aan de hardloopcursus en dat is in jaren niet vertoond. Trainers Cees en Toon hebben er hun handen vol aan maar het enthousiasme van de cursisten stimuleert. In het FOTOBOEK een verslag van de 3e les op zondag 26 april.  

Oirschotse Heide Wandeltocht groot succes!

26 apr '09

Vandaag organiseerde het Running Team Oirschot in samenwerking met de Atletiek Vereniging Oirschot  een wandeltocht over de Oirschotse heide. Maar liefst 450 wandelaars  namen deel aan deze tocht en legden afstanden variërend van 7,5 tot 40 km af. De wandelvrienden waren afkomstig vanuit de verre omgeving.

De uitgezette wandeltochten gingen voor een groot deel over de Oirschotse heide en waren grotendeels over zandpaden uitgezet, met af en toe een stukje verharde weg. Zo kon men uitgebreid en intens genieten van de rust en de schoonheid van de Oirschotse heide.

Volgens een van de deelnemers was het “een supertocht, een geweldige ochtend en een fantastisch doel”. Over het algemeen waren de reacties in deze richting. Natuurlijk waren er ook nog een aantal kritisch opmerkingen, die we als AV Oirschot  meenemen in het uitzetten van een volgende tocht. Zo was er behoefte aan meer koffie en broodjes op de rustposten en kon de bewegwijzering nog beter.

De opbrengst van de wandeltocht is voor kankerpatiënten, het goede doel waar Running Team Oirschot het hele jaar activiteiten voor organiseert.

 

Zie de foto's in het FOTOBOEK

Twee clubrecords bij Avondwedstrijden Baan

10 apr '09

Afgelopen donderdag werd de eerste serie van de Interne Avondwedstrijden Baan 2009 afgewerkt. Het ging om het hoogspringen, discuswerpen en de 1000 meter. Zeven leden deden mee met alle drie onderdelen, bij het hoogspringen waren nog twee MjunD's present. Op de 1000 meter vestigde Joost de Man een clubrecord categorie JjunD en Martien van de Ven in de categorie M60. Deze clubrecords stonden nog open.

 

foto: voorbereidingen voor het discuswerpen 

Zes leden lopen de Marathon van Rotterdam

5 apr '09

Vandaag liepen zes van onze leden de Fortis Marathon van Rotterdam.

Snelste man van AV Oirschot was Ronald van de Vondervoort. Hij liep de 42,2 km in 3:39:13 uur. Ger van Heesch wist zijn persoonlijk record te verbeteren en liep de hele marathon in 3:53:13 uur. Ton Smetsers, die eveneens zijn persoonlijke record verbeterde, liep een tijd van 4:02:43 uur. De andere lopers waren Ad van Heerbeek, Ad van Zelst en Jeanne Kemps.

De atleten begonnen de wedstrijd om 11.00 uur in een goede temperatuur. Later werd het zonnig en warm, zodat het toch een zware tocht werd. Zij hebben allen de afstand van 42 km toch in een goede tijd gelopen.

 

Roland van Loon en Isolde Evers zijn de clubkampioenen cross 2009

29 mrt '09

Vandaag won Roland van Loon de clubkampioenschappen cross. Hij liep de 10 km in 40:50 minuten. Gisteren werd hij al 3e bij het Bergloopkampioenschap in het Zuid-Limburgse Geulle, georganiseerd door de Lopersgroep Geldrop. 

 

Bij de clubkampioenschappen cross werd Isolde Evers de snelste vrouw. Zij liep 6 km in 29:59 minuten. De clubkampioenen van de vele voorgaande jaren, te weten Ruud van Woensel en Nellie van Beers zijn nog steeds geblesseerd.

De overige categoriewinnaars waren Jac van Heerebeek (M45), Joos van Haaren (M55), Wim Verhagen (M65). Bij de vrouwen waren dat Reny van Straten (V35), Joke Bullens (V45), Silvia Tempelman (V55) en Corrie de Kroon (V65).

Bij de jeugd werd Ruben Ritrae 1e bij de jongens pupillen A, Thom van de Broek 1e bij de jongenspupillen B, Britt Scheepens 1e bij de meisjespupillen A, Eline van Hout 1e bij de meisjespupillen B en Stef van de Broek 1e bij de jongenspupminis’s.

 

Foto: Roland en Isolde op het podium

 

Roland van Loon behaalt 3e plaats in Open LOGO-Bergloopkampioenschap 2009

28 mrt '09

Een dag voor het clubkampioenschap van AV Oirschot organiseerde de Lopersgroep Geldrop haar Bergloopkampioenschap in het Zuid-Limburgse Geulle. Vorig jaar wist Roland dit kampioenschap te winnen, maar dit jaar stonden er ook enkele sterke Limburgse lopers aan de start.

Op het heuvelachtige parcours kon Roland de eerste twee kilometers nog mee aan kop lopen, maar daarna moest hij de twee sterkste lopers laten gaan.

Het resultaat was een 3e plaats in 43:30 min. over 9,4 km.

 

Foto: archief

 

Harrie Bullens slaat weer toe bij de ING Venloop te Venlo

22 mrt '09

Vandaag liep Harrie Bullens weer 3 minuten van zijn persoonlijk record af bij de halve marathon. Met een tijd van 1 uur 34 netto kwam Harrie over de finish. Twee weken geleden haalde hij 20 minuten van zijn persoonlijk record af bij de Halve Marathon in Drunen. Joke Bullens kwam op dezelfde tijd uit als in Drunen, te weten 1 uur en 47 minuten. Het was goed loopweer, ze hadden geen last van de wind en er zaten weinig hoogteverschillen in het parcours. Er was volop muziek langs de weg en alles was goed geregeld. Echt een aanrader!

 

Foto: Harrie Bullens (archief)

 

Ger van Heesch loopt 3e p.r. op rij

17 mrt '09

Zondag 15 maart waren we in voorbereiding op de marathon Rotterdam bij de 30 van Tilburg. 

Cees Koppen liep een pr in 2:19:52 uur en Ger van Heesch liep in 2:29:25 uur zijn 3e pr op een rij (Moergestel, Drunen, Tilburg). Verder waren Ronald van de Vondervoort, Jeanne Kemps en Ad van Zelst van de partij. Ad van Heerbeek moest na 20 km opgeven wegens kramp.  

Het was mooi weer, graad of 12, zonnig met op sommige stukken wel wat stevige tegenwind. Het parcours was nieuw: 3 rondjes van 10 km, maar erg rommelig met veel bochten en stoepen op en af en hier en daar slecht wegdek. Verder 3 keer een viaduct op.   

(archieffoto Ger van Heesch) 

 

 

 

 

Vijf p.r.'s bij de Fresenius Halve Marathon in Drunen

8 mrt '09

Vandaag liepen 16 atleten van AV Oirschot de Fresenius Halve Marathon in Drunen. Er werden 5 p.r.'s gebroken door Harrie Bullens (20 minuten eraf), Joke Bullens (12 minuten eraf), Ger van Heesch, Erik van Ingen en Jeanne Kemps. De snelste loper van AV Oirschot was Ronald van de Vondervoort met een tijd van 1:35:03 op de 21,1 km. Ruud van Woensel, die in Drunen vorig jaar nog zijn categorie won, moest helaas geblesseerd thuis blijven.

Behalve de Halve Marathon atleten waren nog 5 leden van AV Oirschot vertegenwoordigd. Zij liepen de 10 km: Ineke Conijn, Jan Kemps, Berti Smetsers, Ria Louwers en Marijke de Graaf.

Hoewel het hondenweer was het bij het inlopen, brak kort na de start de zon door en werden de omstandigheden ideaal. Door de regen zat er veel zuurstof in de lucht, waardoor records gebroken konden worden.

 

Foto: Harrie Bullens  

Roland van Loon neemt deel aan het Nederlands Kampioenschap Cross in Rijen

28 feb '09

Roland is op de 20ste plaats geëindigd bij de Masters 35 met een tijd van 42:37 minuten over een afstand van 10.200 meter. Het was een zware cross met enkele echte blubberstroken waar je tot aan je enkels in de modder wegzakte. Ronald vond het leuk om een keer mee te doen aan een Nederlands Kampioenschap.

 

Verder heeft Ad van Heerebeek het clubrecord verbeterd bij de Des Halve Marathon “Jan Kolenloop” te Eersel. Hij liep de halve in 1:36:50 uur. De snelste man van Oirschot was Cees Koppen met een tijd van 1:33:50 uur.

 

(archief) foto: Ronald van Loon

Cees van de Schoot en Martien van de Ven Lid van Verdienste van AV Oirschot

17 feb '09

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 16 februari heeft het bestuur twee personen als Lid van Verdienste voorgedragen: Cees van de Schoot en Martien van de Ven. Zij waren beiden betrokken bij de oprichting van de vereniging in 1985.

 

Cees is mede-initiatiefnemer van de afdeling recreanten in 1987 en verzorgt al jaren trainingen voor zowel de jeugd, recreanten als voor de senioren. Hij is 10 jaar bestuurslid geweest, waarvan 6 jaar vicevoorzitter en 1 jaar waarnemend voorzitter. Cees is lid geweest van vele commissies en is thans nog lid van de recreantencommissie en de technische commissie. Jarenlang heeft hij de Interne Loopcompetitie verzorgd en stimuleerde hij de leden van AV Oirschot om deel te nemen aan wedstrijden. Hij is initiatiefnemer geweest van de Heidemarathon in 2005. Cees is zeer betrokken bij de vereniging en wordt dan ook vaak om advies gevraagd.

Martien van de Ven was de eerste Voorzitter (tot 1992) van AV Oirschot en is sinds jaar en dag jeugdtrainer, is ook lid geweest van diverse commissies en thans nog lid van de technische commissie. Diverse keren is hij  betrokken geweest bij het overleg met de gemeente voor het realiseren van een atletiekbaan, is lid geweest van de projectgroep Toekomst Accommodatie en heeft de contacten gelegd met de atletiekvereniging Generaal Michaëlis uit Best om de lichtmasten over te nemen. Martien draagt de baanatletiek een warm hart toe en pleit al jaren voor een kunststofbaan.

Zie voor foto's van de Algemene Ledenvergadering het FOTOBOEK

 

 

Joke Bullens 1e bij de Rico Salvettiloop te Moergestel

15 feb '09

Vandaag werd Joke Bullens de eerste dame bij de Rico Salvettiloop te Moergestel. Met een tijd van 1:12:14 uur over 15 km behaalde zij tevens een persoonlijk record. De laatste ronde werd zij gehaast door Cees Koppen en Ronald van de Vondervoort, die de wedstrijd over 10 km al achter de rug hadden.

Verder behaalde Ger van Heesch een persoonlijk record op de 15 km in 1:09:38. Andere deelnemers van AV Oirschot waren: Ad van Zelst, Vincent Klabbers en Johan Roefs.

Het was goed loopweer en een goed georganiseerde wedstrijd.

 

(archieffoto)

 

 

Ruud van Woensel 3e bij de Brabants Kampioenschap Cross 2009 in Helmond

1 feb '09

 

Vandaag nam Ruud van Woensel deel aan een ijskoud Brabants Kampioenschap Cross 2009 en veroverde  een 3de plaats bij de Mannen 50 (waaraan ook de M55 waren toegevoegd). Het was een pittige wedstrijd op een keiharde ondergrond, die toch goed te belopen was. Hij liep een tijd van 28:13 minuten over 7690 meter.

 

Nellie van Beers wint de DES Dieprijt Cross in Eersel

18 jan '09

Met een tijd van 27 minuten wist Nellie de eerste plaats te bemachtigen bij de Vrouwen 45+ over een afstand van 6 km. Ze staat nu bovenaan bij de Kempische Crosscompetitie en moet nog 3 wedstrijden presteren om kans te maken deze plek te behouden.

 

 

(archieffoto) 

Ruud van Woensel tweede bij de Goed Beter Best Loop

18 jan '09

In Best liepen maar liefst 24 atleten van AV Oirschot mee aan de Goed Beter Best Loop.

Ruud van Woensel behaalde een tweede plaats bij de Mannen 50+. Hij liep de halve marathon in 1:21:01 uur. Ruud zat kort achter de eerste plaats en had af en toe wat last van de harde tegenwind. Zijn voorganger werd gehaast en liep in een groepje, dat toch wel veel voordelen kan hebben.

 

De Atletiek Vereniging Generaal Michaelis had het parcours helemaal veranderd. Er kon nu 5, 10, 15 km of een halve marathon gelopen worden. Over het algemeen was men wel tevreden over het nieuwe parcours. Er zaten niet meer de dalingen en stijgingen in zoals voorheen, wel wat korte bochten.

 

Foto: Ruud van Woensel aan het uitlopen

 

 

Roland van Loon wint Gulbergenloop

18 jan '09

Roland van Loon heeft in Nuenen de Gulbergenloop gewonnen.

De Gulbergenloop is een zware wedstrijd van 10 kilometer, met 150 meter hoogteverschil, over “het dak van Brabant”. De beklimmingen en afdalingen lagen er modderig en glad bij.

Met een versnelling halverwege de wedstrijd nam Roland een kleine voorsprong op de concurrentie.

Deze voorsprong wist hij met succes vast te houden, zodat hij als eerste finishte in een tijd van 42:29 minuten.

 

Atleten van AV Oirschot trotseren harde wind bij de PWN Egmond Halve Marathon

11 jan '09

Vandaag nam een 7-tal atleten uit Oirschot deel aan de  Egmond Halve Marathon: Jac van Heerebeek, Cees Koppen,  Ad van Zelst, Pieter en Antoinet van Esch, Jozé vd Burgt en Ronald Bloemsma.

 

Met temperaturen rond het vriespunt en een ijzige zuidwesten wind die de gevoelstemperatuur enkele graden deed dalen, konden de lopers niet anders dan rustig beginnen over het strand. Er werden daarom geen toptijden gelopen: de tijd die verloren werd op het strand was in de duinen niet meer goed te maken. Toch hebben de Oirschotse lopers genoten van het prachtige zonnige weer en deze altijd weer bijzondere tocht.

De snelste man van AV Oirschot was Jac van Heerebeek met een tijd van 1:36:40 uur over een afstand van 21,1 km.

 

 

Prikbord

Zondag 1 maart naar de Rico Salvettiloop

Zondag 1 maart is de Rico Salvettiloop in Moergestel, een mooie gelegenheid om vlak bij huis weer eens een wegwedstrijd te lopen. Er zijn 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. Alleen de 10 km is een Atletiekuniewedstrijd met gemeten afstand. De start is om 11:00 uur. Gezamenlijk vertrek vanaf de Rabobank in de Sint Jorisstraat om 9:45 uur.

Kijk in de AGENDA voor de wedstrijdinformatie. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

datum bericht:
17 feb '20
meer...

Algemene Ledenvergadering ma 2 maart (update)

Inmiddels kregen alle leden een uitnodiging per mail. Het jaarverslag 2019 wordt in print uitgereikt bij de vergadering en is reeds in te zien bij ALGEMENE INFO > bestuur en commissies > info. Of klik hier

Bij verhindering graag afmelden bij leny.de.croon@atletiekoirschot.nl

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Nieuwe voorzitter Bali-Runners

Henk van Gerven heeft het voorzitterschap van de Stichting Bali-Runners overgedragen aan collega Bali-Runner Henk van den Oord. 

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Onze jarigen in februari

We feliciteren in februari:

3    Wim de Croon
5    Carlo Schoonen
6    Martijn van Straten
7    Chris van Eck 
8    Saar Brands
10   Sandy van Rossum
11   Tonnie van Geenen
12   Ben Vogels
13   Piet van Oirschot
14   Janne Timmermans
15   Petra vd Heuvel
16   Jacqueline Heijms
17   Terri Spee 
18   Terry Hermus 
18   Mare Bogers
18   Sander van Esch
19   Conny van de Loo
19   Jolanda van den Heuvel
20   Henk van Gerven
20   Gerrie van Zeeland
21   Albert Houwen
21   Theo Neggers
23   Sep van der Zanden
24   Ronald vd Vondervoort
26   Léon Brands

datum bericht:
25 jan '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Triathlon Het Groene Woud

Op zaterdag 4 juli is de 5e Triathlon Het Groene Woud. De inschrijving is op 1 januari geopend en met succes, het liep meteen storm. Kijk op de website van de NTB voor de mogelijkheden, klik hier

Meer info bij ONZE WEDSTRIJDEN

datum bericht:
6 jan '20
meer...

Ledenmutaties per 1 januari

De wijzigingen in het ledenbestand per 1 januari:

5 nieuwe leden:
Nicky van Vroenhoven M35
Renee van Gessel MMPC
Auk van der Zanden MMPC
Lars van Gerven MJP
Bram Gerritsen JPA

8 opzeggingen:
Diana Vinherhoets V50
Femke van Overdijk MJD
Ton Schepers WAN
Lian van Kollenburg V35
Monique van Aken V40
Liezeth Drabbels V50
Mirjam Kouwenhove V55
Anneke Horsch VSE

In de laatste maanden van het jaar kregen we meer opzeggingen dan aanmeldingen, zodat we het jaar afsluiten met:
55 jeugdleden,
31 wandelleden
209 atletiekleden
totaal 295 leden.

Namens de Ledenadministratie
Hans Hoogmoet.

datum bericht:
1 jan '20
meer...

De wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie

Dit zijn de nog komende wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie seizoen 2019-2020:

8 mrt 2020, Eindhoven, Karpencross + prijsuitreiking

Op 15 maart 2020 sluiten we het crossseizoen af met onze eigen Clubkampioenschappen Cross

datum bericht:
9 dec '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...