Martien van de Ven presteert op de EK Atletiek

3 aug '17

Martien heeft zich op 3 onderdelen ingeschreven voor de EK Atletiek voor Masters, die deze dagen in Aarhus Denemarken worden gehouden.

De prestaties tot dusver:

Vr 27 juli: 5e M65 op de 10.000 meter baan (44:22:31 min)
Zo 30 juli: 5e M65 op de 4 km cross country (15:17 min)
Do 3 aug: 12e M65 op de 5.000 meter baan (21:28.01 min)

Foto: Martien bij de cross

Verslag van René van de Ven:

Martien liep afgelopen donderdag de 10.000m op de baan. Hij wordt over een week of drie 69 en valt dus nog in de categorie M65. De overige lopers waren allemaal uit 1951 en 1952 en dus net bij deze categorie. Het begin was goed, de eerste helft van de race liep Martien op een 3e plaats samen samen met een Fin die geen meter op kop liep. Kort daarachter nog een Portugese deelnemer. In de tweede helft van de race merkte Martien dat hij wat last kreeg van de omstandigheden. Het had flink geregend voor de race en het warmde tijdens de race weer flink op, met een broeierige lucht tot gevolg. De Fin plaatste een demarrage en Martien kon helaas niet volgen. Met de 3e plaats uit het zicht en met het oog op de nog volgende twee afstanden (4 km cross en 5000 m op de baan) liet hij het tempo een beetje los. De Portugees kwam hem nog voorbij in de laatste kilometers waardoor Martien als 5e finishte in 44:22.31 min. Niettemin een prima debuut op een internationaal toernooi!

Zo 30 juli: om 18u15 komt Ans Saalberg in actie bij het speerwerpen V55. Dit onderdeel is extreem sterk bezet dit jaar. Vorig jaar behaalde ze op de werelkampioenschappen in Lyon een finaleplaats met ca. 27 meter, nu staat Ans met 34m14 pas 6e op de Europese seizoensranglijst! Eerste doel is dus het behalen van de finale (beste 8) en dan pas kijken we omhoog.

Prikbord

Trainingen voor de Valkenloop (update)

De langeduurloop op zondag 22 oktober o.l.v. Conny en Vanessa is 18 km en begint daarom al om 9.00 uur bij het clubhuis. 

datum bericht:
11 okt '17
meer...

Oirschotse Heideloop: belangrijke wijziging

De Oirschotse Heideloop (zie ONZE WEDSTRIJDEN) is op zondag 29 oktober. We krijgen dit jaar de gelegenheid om na afloop de koffie te schenken in het voormalig theehuis bij de parkeerplaats op 's-Heerenvijvers. 

Het blijft wel nog mogelijk om te starten en finishen bij het clubhuis van Atletiek Oirschot (voor de snellere lopers op de langste hardloopafstand).

datum bericht:
9 okt '17
meer...

Hervatting baantrainingen dinsdag

Nu de halvemarathon-trainingen voorbij zijn beginnen we op 10 oktober weer met de baantrainingen o.l.v. Toon de Croon. Het schema vind je bij TRAININGEN > Clubtrainingen

datum bericht:
5 okt '17
meer...

Loopanalyse 26 oktober 2017

Op donderdagavond 26 oktober is podotherapie Brons weer om 19.00 uur op ons veld aanwezig voor de loopanalyse.

Deze gratis loopanalyse is voor alle leden; geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij [email protected]

datum bericht:
29 sep '17
meer...

Ons klusteam

Dat onze accommodatie er altijd zo piekfijn bij ligt komt niet vanzelf. Daarvoor hebben we ons KLUSTEAM. Elke laatste vrijdag van de maand komen ze van 9-12 uur samen om allerlei onderhoud en klusjes uit te voeren.
We kunnen altijd wel extra handjes gebruiken. Dus... kun je wat uurtjes vrijmaken, kom eens langs als we bezig zijn, dan zijn we sneller klaar

datum bericht:
26 sep '17
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Atletiek Oirschot op Facebook. Like us!

Bij de berichten in de rubrieken NIEUWS, AGENDA, ONZE WEDSTRIJDEN en CLUBBLAD SPIKE staan nu Facebook-delen links. Als je aangemeld bent bij Facebook kun je hier snel je vrienden laten weten wat er bij Atletiek Oirschot gaande is. 

Onze Facebookpagina is: https://www.facebook.com/atletiekoirschot 

Susanne van Gessel (jeugd) en Miranda Kemps (volwassenen) zijn de moderatoren, zij zorgen er voor dat er geen gekke dingen gebeuren.

datum bericht:
23 jul '17
meer...

Dringend: versterking voor de jeugdcommissie gezocht

Onze jeugdgroep is in een jaar gegroeid van 14 naar 22 leden. Ook zijn de activiteiten uitgebreid, met name de deelname aan wedstrijden. We zijn nu op zoek naar 2 trainers/begeleiders voor de jeugd. 

Deze groei is mede te danken aan onze actieve jeugdcommissie. Ook hier hebben we dringend versterking nodig. Wil jij helpen met het organiseren van Candy-Run, Sportgala of de Roefeldag? Je hoeft geen mama of papa te zijn, oma's en opa's zijn ook welkom!  

Alle informatie over deze vacatures vind je bij ALGEMENE INFO / Bestuur en Commissies / Vacaturebank

datum bericht:
4 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 1,50 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...