Martien heeft zich op 3 onderdelen ingeschreven voor de EK Atletiek voor Masters, die deze dagen in Aarhus Denemarken worden gehouden.

Vr 27 juli: 5e M65 op de 10.000 meter baan (44:22:31 min)
Zo 30 juli: 5e M65 op de 4 km cross country (15:17 min)
Do 3 aug: 12e M65 op de 5.000 meter baan (21:28.01 min)

Verslag van René van de Ven:

Martien liep afgelopen donderdag de 10.000m op de baan. Hij wordt over een week of drie 69 en valt dus nog in de categorie M65. De overige lopers waren allemaal uit 1951 en 1952 en dus net bij deze categorie. Het begin was goed, de eerste helft van de race liep Martien op een 3e plaats samen samen met een Fin die geen meter op kop liep. Kort daarachter nog een Portugese deelnemer. In de tweede helft van de race merkte Martien dat hij wat last kreeg van de omstandigheden. Het had flink geregend voor de race en het warmde tijdens de race weer flink op, met een broeierige lucht tot gevolg. De Fin plaatste een demarrage en Martien kon helaas niet volgen. Met de 3e plaats uit het zicht en met het oog op de nog volgende twee afstanden (4 km cross en 5000 m op de baan) liet hij het tempo een beetje los. De Portugees kwam hem nog voorbij in de laatste kilometers waardoor Martien als 5e finishte in 44:22.31 min. Niettemin een prima debuut op een internationaal toernooi!

Zo 30 juli: om 18u15 komt Ans Saalberg in actie bij het speerwerpen V55. Dit onderdeel is extreem sterk bezet dit jaar. Vorig jaar behaalde ze op de werelkampioenschappen in Lyon een finaleplaats met ca. 27 meter, nu staat Ans met 34m14 pas 6e op de Europese seizoensranglijst! Eerste doel is dus het behalen van de finale (beste 8) en dan pas kijken we omhoog.

Nieuws (2017)

31 Dec '17

Bente Brands weer eerste MPC

Ze moest er hard voor werken, maar het is weer gelukt! Aangemoedigd door onze supporters won Bente met 10 seconden voorsprong op nummer 2 de categorie MPC.

Foto (Ad van Zelst): de start van de 760 m voor meisjes C-pupillen. V.l.n.r. Mare Bogers (530), Saar Brands (529) Bente Brands (527), Sien van Engelen (528).

31 Dec '17

Martien van de Ven heerst bij de M65

Met een royale voorsprong, van enkele minuten zelfs, won Martien van de Ven vandaag de categorie M65 van de Auwjaorscross.

Foto (Ad van Zelst): Martien op de bultjes door het laatste stukje bos.

31 Dec '17

Auwjaorscross met 532 deelnemers

Het was weer een ouderwets goede Auwjaorscross vandaag. Met lekker herfstweer, een graad of 10, veel wind, maar het bleef droog op een paar spetters na. Winnaar van de lange cross was Ruben Winderickx uit Kaulille (B), die vanaf de start meteen de kop nam en die tot het einde vast hield. Tijd: 31:31 min op de 9360 m.
Snelste vrouw was de V35 Marjon de Kort van Prins Hendrik Vught. Zij liep de 7020 m in 27:51 min.

Er kwamen 532 deelnemers op de Auwjaorscross 2017 af en daarmee zijn we heel tevreden.

Foto (Ronald van de Vondervoort): Ruben Winderickx in het kuiltje bij het hondenveld, hij neemt meteen al voorsprong.

De foto's van Toon Erven, Harry Pieschel, Ronald van de Vondervoort en Ad van Zelst komen dezer dagen in het FOTOBOEK.