Corona op de grote stille heide (Pieter Smits)

29 apr '20

We hebben tijdelijk geen NIEUWS, geen UITSLAGEN, geen FOTO's, geen AGENDA en geen CLUBRECORDS. Maar om de bezoekers van onze website vast te houden maken we er toch iets van...

Pieter Smits schrijft:

Hoi allen,

Afgelopen woensdag kregen we 't bericht: We mogen weer… een beetje!

Omdat 't alleen de jeugd betreft heb ik Ad van Zelst meteen gevraagd waar ik me kan opgeven als jeugdlid. Antwoord: Bij Sinterklaas, heb je z'n 06? Dat bevestigde ik, waarop Ad meteen reageerde met: je kunt ook wel 'n stukje schrijven voor de website i.v.m. corona.

In 't verleden heb ik wel 'ns tekst aangeleverd in Oirschots dialect (algemín beschoaft Orskots), maar naar ik later begreep hadden niet-rasechte Oirschottenaren daar moeite mee in die zin dat ze niet altijd begrepen wat ik schreef, alhoewel ik daar nu ook niet van verzekerd ben! Vandaar dat ik 't nu maar in onze moedertaal doe. Dat heet trouwens moedertaal omdat vader meestal toch niks te zeggen heeft!

Dat klopt ook wel want ik bracht eens wat afval naar de gemeente en daar was 'n man die gooide 'n 22-delige encyclopedie weg. Ik vroeg hem: waarom doe je dat? Nou, zei hij, ik krijg thuis de kans niet om iets te zeggen en mijn vrouw weet toch altijd alles veel beter.

Je begrijpt inmiddels waarschijnlijk wel dat dit geen stukje wordt maar 'n stuk. 'n Stuk spreekt me ook meer aan dan 'n stukje (haha)! Maar de werkelijke reden is dat Ad van Zelst me ooit heeft medegedeeld dat de tekst die ik ging schrijven niet meer dan 1.000 woorden mocht bevatten. Dat waren er toen ook precies 1.000, maar enkel en alleen maar omdat ik in 'n groot gedeelte van de tekst 5 woorden of meer aan elkaar schreef, anders waren het er ongeveer 2.000. Nu heeft hij me, waarschijnlijk door vergeetachtigheid, hetgeen ik me kan voorstellen omdat hij ook geen 73 meer is, geen restricties opgelegd, dus kan ik grenzeloos mijn gang gaan.

Nou mag ik van de huisarts wegens 'n sinusitis (kaakholte-ontsteking) en 'n overbelaste schouder, die vurrèkkus (oei, dè's Orskots) zeer doe, praktisch niks doen, dus ik heb de tijd. Zelfs wandelen gaat momenteel niet. Dit verhaal typen doet me al zeer zeer!

Sinds de lockdown, waarvan de intelligentie overigens discutabel is, maar waar ik hier verder niet op inga, heb ik tot aan twee weken geleden, toen ik moest stoppen wegens genoemde beletselen, iedere week met m'n zoon of dochter in de bossen en door de Oirschotse hei gelopen. We startten telkens vanaf 't parkeerterreintje aan 't einde van de Burgemeester Jan Smulderslaan. Omdat ik de weg wel 'n beetje ken in de hei, zocht ik 'n route uit van 11 km over stille paden en paadjes en zonder over de MTB-route te lopen om zo weinig mogelijk mensen te treffen. Op heel de route hebben we één keer 2 personen op dezelfde pad getroffen, voor de rest maar 1 persoon en 1 keer zelfs niemand. Hier blijkt 't voordeel van (ex-?) trainer te zijn waardoor je de weg kent in de hei. Daarom raad ik iedereen aan om je aan te melden als er weer 'n trainerscursus gegeven wordt.

Ik ben tevens 'n fanatiek skater, maar heb dat dit jaar nog niet gedaan omdat ik 't op de fietspaden veel te druk vind met alle risico's van dien.

Bij mijn gilde…

(En toen greep de redactie in en splitste het verhaal in tweeën, zodat je twee keer kunt lachen voor hetzelfde geld. Overmorgen het tweede deel van Pieters verslag).

Foto: het is doodstil op de hei, maar als je goed kijkt zie je heel in de verte Pieter lopen.

Heb jij ook wat te vertellen over corona en je sport? Stuur je verhaal (kort!) en als het kan een foto (liggend formaat!) naar promotie@atletiekoirschot.nl 

Als de redactie het ook leuk of verschrikkelijk vindt plaatsen we het op deze website.

Prikbord

Onze jarigen in juni

We feliciteren in juni:

1 Gerda Manders
1 Johan Pijnenburg
1 Rob Ruijten
3 Marij Maas-van de Schoot
4 Jan Heijms (M'beers)
5 Erik Bullens
7 Conny van de Wal
8 Ron van de Sande
10 Eveline Timmermans
10 Charley Gailliaert  
14 Cees van Eijk
15 Johan der Kinderen
15 Jan Swaans
16 Leny de Croon
16 Thea de Jong
22 Melle de Vriend
24 Loes Deenen
25 Kartika Luijsterburg
26 René Jansen
28 Nicky van Vroenhoven
30 Paul Welvaarts
30  Anne van der Schoot        

datum bericht:
25 mei '20
meer...

Gewijzigde trainingen

Vanaf maandag 11 mei mogen onder voorwaarden de trainingen weer worden hervat. De gegevens in de rubriek TRAININGEN gelden nu even niet. We hanteren het volgende schema:

JEUGD
Verzamelen:
De Heistal, Koningshof 3. 

Di 18.30 u: groep 1, 2 en 3
Di 19.30 u: groep 4
Do 18.30 u: groep 1, 2 en 3
Do 19.30 u: groep 4

WANDELEN
Verzamelen: 
’s-Heerenvijvers.

Zo 9.00 u
Wo 13.30 u

VRIJE TRAININGEN
Verzamelen:
info via de groepsapp

"Een tandje erbij”:
Za 9.00 u: niveau 3/4,
“Duurloop zaterdag”:
Za 9.00 u: niveau 2/3,

RECREANTEN
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Zo 9.30 u: groepen 1, 2, 3 en 4
Wo 14.00 u: niveau 2/3 vanaf ‘s-Heerenvijvers
Wo 19.00 u: groepen 1, 2, 3 en 4

BOOTCAMP
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Ma 19.00 u in het Kemmerbos
Do 19.00 u in het Kemmerbos

CLUBTRAININGEN
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Di 19.00 u in het Kemmerbos
Do 19.00 u gaat voorlopig niet van start

DE PLATAAN
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Wo 9.00 u in het Kemmerbos

LET OP: de versoepeling van de coronamaatregelen is alleen mogelijk omdat er nu weer capaciteit op de IC-afdelingen in de ziekenhuizen is. Je mag er niet uit afleiden dat het gevaar voor besmetting geweken is.

We dienen er rekening mee te houden dat ons veld voorlopig niet beschikbaar is. Na het aanleggen van de beregeningsinstallatie start de firma Vogels medio mei met het bewerken en opnieuw inzaaien van het veld. Dan zal het tot half augustus duren voor we er weer gebruik van kunnen maken. Tot dan blijft de poort gesloten.

Ook het clubgebouw blijft voorlopig dicht en er wordt geen koffie geschonken. De trainer heeft een sleutel voor toiletbezoek en de EHBO-kist.

De benodigdheden uit de materiaalopslag moeten voor en na gebruik schoongemaakt worden.

Voor iedereen geldt:

  • We houden nog steeds anderhalve meter onderlinge afstand aan.
  • We maken groepen van maximaal 10 personen.
  • Niet samen reizen in één auto, behalve gezinsleden.
  • Geen jassen bij elkaar in de auto leggen.
  • Bij ziekteverschijnselen thuis blijven.
  • Heb je gezinsleden met koorts: thuis blijven.
     

datum bericht:
21 mei '20
meer...

Corona update vr 8 mei

Nu de regels zijn verruimd gaan we met ingang van dinsdag 12 mei stapsgewijs de trainingen weer opstarten. Lees het hele programma in het NIEUWS-bericht van 8 mei: Jaaa... het is zover!

datum bericht:
8 mei '20
meer...

Ledenmutaties maart en april

Wijzigingen in het ledenbestand in de afgelopen maanden:

3 nieuwe leden:
Nina Geris MPA
Roel van de Ven JMPC
Ben Strijbos WAN

3 opzeggingen:
Henny Kuipers WAN
Lisa van de Wal MJD
Willem Gerritsen JJA

We tellen nu:
57 jeugdleden,
31 wandelleden
215 atletiekleden

totaal 303 leden

Hans Hoogmoet, ledenadministratie

datum bericht:
26 apr '20
meer...

Hardloopcursus afgelast

Nu al onze aciviteiten stil liggen als gevolg van de coronacrisis hebben we ook de hardloopcursus, die op 5 april zou starten, moeten afgelasten. Er wordt nog gekeken of we de cursus later in het jaar kunnen organisen.

datum bericht:
20 mrt '20
meer...

2019 was een mooi sportjaar!

In het FOTOBOEK (2019) staat nu de fotopresentatie met de mooiste foto's van onze evenementen in 2019.

Klik hier

datum bericht:
5 mrt '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...