24 sep '22

Clubkampioenschappen Meerkamp

De Clubkampioenschappen Meerkamp van 2022 gaan de boeken in als een gedevalueerde editie. We hadden bijzonder veel pech met onze timing. Mede omdat er vorig jaar geluiden waren dat er ‘teveel in korte tijd’ te doen was (begin van de scholen na de vakantie, kamp én clubkampioenschappen allemaal heel kort na elkaar) besloten we dit jaar weer één weekje later te gaan zitten in september.

Dat werd dus de 18e, maar het weer stak er een stokje voor. Ik heb de screenshots nog opgeslagen op mijn GSM: werkelijk de hele dag niks als donkerrode onweersbuien en donkerrode hoosbuien boven Oirschot en omstreken. We konden niet anders dan verzetten, ook al was het last-minute. Dat leverde natuurlijk een aantal afmeldingen op. Volkomen logisch, maar natuurlijk erg jammer. Het was kiezen voor de minst slechte oplossing.

De hele week richting 24 september zag het er goed uit, maar uiteindelijk draaide het toch weer om en viel er nog flink wat regen. Afgezien van één bui tussen 10.40 en 11.00 uur was het gelukkig niet veel meer dan miezer en warempel werd het rond 12.00 uur zelfs weer droog en zou je kunnen zeggen dat het een ‘prima namiddag’ was. Helaas had ondertussen ook corona zijn intrede weer gedaan en waren daardoor nog een aantal leden geveld. Het zat niet mee dit jaar…

Ongeacht het voorgaande: alle lof voor zij die er wel waren en er samen een mooie sportieve dag van maakten. Ook heel erg veel dank aan alle juryleden en helpers die het samen met de organisatie mogelijk maken deze dag rond te krijgen.

Hopelijk hebben we volgend jaar weer gewoon een lekkere nazomerse septemberdag vol zon. Maar nu kijken we eerst vooruit naar het winterseizoen:

- Vanaf oktober trainen we met de jeugd weer binnen (in gymzaal de Linde)
- Vanaf 13 november begint het nieuwe cross-seizoen,
- Op 6 november kunnen we alvast een beetje inkomen met onze eigen oriëntatieloop
- Gedurende de wintermaanden gaan we natuurlijk ook weer lekker indoorwedstrijden doen.

Voor elk wat wils, dus tot snel!

Namens de Technische Commissie en organisatie,

René van de Ven

Foto's staan al in het FOTOBOEK, en hier staan de UITSLAGEN

Nieuws (2022)

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop