8 mrt '22

Jaarvergadering met een lach en een traan

Gisteravond hielden we onze Algemene Ledenvergadering. Vorig jaar hadden we die vanwege de coronamaatregelen in De Kemmer gehouden, waar meer ruimte is dan in ons clubhuis. Dat was goed bevallen, dus werd ook nu weer voor die locatie gekozen. Dat ze daar niet helemaal begrepen hadden, dat er wel eens meer dan 10 mensen zouden kunnen komen en dat we geluid en een beeldscherm nodig hebben, zorgde voor een wat rommelig begin.

Maar goed, toen iedereen zat kon voorzitter Hennie van Rijt de vergadering openen. Na een overzicht over het afgelopen jaar kreeg penningmeester Cees van Eijk het woord. Hij gaf een heldere uitleg over de financieën van de club, dat door de kascontrolecommissie van een positief advies werd voorzien.

Daarna richtte Hennie het woord tot bestuurslid Toon Erven. Toon nam na 3 bestuursjaren afscheid en werd hiervoor uitvoerig bedankt (niet voor het afscheid nemen, maar voor zijn bestuurswerk!). Als zijn opvolger in het bestuur werd bij acclamatie Johan der Kinderen gekozen, aan iedereen welbekend als coördinator van de recreantentrainingen en al vele jaren lid van onze vereniging.

Dit jaar werd voor het eerst een commissie ingesteld voor de verkiezing van vrijwilliger van het jaar. Voorheen werd de keuze gemaakt door het bestuur, in het vervolg zal dat gedaan worden door de 3 laatstverkozen vrijwilligers van het jaar. Dat waren Nellie van Beers, Hans Hoogmoet en Ingrid van der Schoot namens de jeugdtrainers. Ze maakten een goede keuze: Hans mocht bestuurslid Leny de Croon in de bloemetjes zetten.

Tot slot kreeg Hennie de zaal stil door het woord te richten tot oud-bestuurslid en erelid Cees van de Schoot. Hij bood daarin excuses aan voor de nare situatie waarin Cees in 2016 terecht was gekomen door allerhande verwikkelingen in het toenmalige bestuur. Cees bedankte daarop de vereniging in een emotioneel betoog. Streep eronder!  

Foto: afscheid van Toon als bestuurslid.

Meer foto's in het FOTOBOEK 

Nieuws (2022)

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop