28 aug '22

De familiefietstocht was weer top!

Vandaag was de jaarlijkse familiefietstocht. Organisator Toon schreef een verslag:

We waren met 37 man, een record aantal in de afgelopen 23 jaar. De weergoden waren ons, zoals iedereen dit jaar, goed gezind. De eerste fietsers waren al voor 1 uur weg, dus de organisatie moest ook vroeg op de eerste rustpost zijn. De tocht liep door het mooie Oirschotse buitengebied via de Stille Wille naar de eerste rustpost op ongeveer 11 km.

Het tweede stuk ging over verharde fietspaden door de velden en via Moergestel, langs de Reuselhoeve met een omwegje naar Biesthoutakker. Daar was de keuze om een zandpad te volgen of de harde weg. Het zandpad was enigszins los. De beschrijving van de tocht gaf voor sommigen op dit punt aanleiding tot discussie, maar dat hoort bij onze fietstocht. Vandaar dat er menige wegen tot de Eksterhoeve leiden, waar het 20 km-punt was. Maar het voortreffelijk taartje en de koffie maakten dit alleszins goed.

Het derde stukje ging naar Diessen en via de oude dorpskern richting Haghorst, om van daar over Baest en Fransebaan weer naar Oirschot te fietsen. Daar werden we op het atletiekveld door het bestuur getrakteerd op een drankje en frites met snack. Om half negen ging de poort weer dicht.

Een middag waar we met voldoening op terug kunnen kijken.

Aanvulling redactie: Al die jaren hebben Toon en Toos de gezellige fietstochten georganiseerd en nu stoppen ze er mee. Als dank kregen ze van voorzitter Hennie een mooi presentje overhandigd. Applaus voor Toon en Toos!

Bekijk de foto's in het FOTOBOEK

Nieuws (2022)

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop