2 CR's en 40 PR's bij baanwedstrijden

11 jun '19

Wat een drukte op ons atletiekveld! Maar liefst 47 deelnemers deden mee met onze tweede serie baanwedstrijden van het seizoen. Doordat we nu twee hoogspringmatten hebben en met extra hulp van ouders verliep het allemaal vlotjes. Er werden 2 clubrecords M35 gevestigd door René van de Ven: 100 m sprint (stond nog open) en verspringen, (een verbetering van het record uit 1988 van Martien van de Ven met 21 cm). Verder werden er 40 (veertig!) persoonlijke records verbeterd.

René schrijft:

Net als bij de eerste baanwedstrijd van dit jaar vielen de persoonlijke records (PR’s) met bosjes. Het feit dat we balwerpen voor pupillen A weer eens op het wedstrijdprogramma hadden geplaatst (wordt bijna nooit gedaan voor A-pupillen) en dat we bij het hoogspringen gunstige, van de standaard afwijkende hoogtes hadden gekozen droeg daar natuurlijk aan bij, maar PR = PR! Zoals altijd wil ik benadrukken dat de wedstrijd alleen maar doorgang kan vinden met hulp van voldoende juryleden en helpende handen van ouders: iedereen ontzettend bedankt!!

Nu we in drie groepen tegelijk deelnemen aan de wedstrijd en ik zelf ook meedoe is het voor mij niet mogelijk een goed verslag te maken van de geleverde prestaties in alle groepen. Misschien zien we nog een verhaaltje komen van een van onze jeugdleden hierover? In de groep junioren en ouder zagen we in elk geval een hele mooie strijd bij het speerwerpen tussen Niek en Franky, die elkaar motiveerden steeds beter te gaan werpen en uiteindelijk was met het blote oog niet te zien wie er met de winst vandoor was gegaan. Na het meten bleek Niek met slechts 13 cm verschil te hebben gewonnen! Ook hadden we veel geluk met het weer in deze ontzettend wisselvallige week met veel harde regenbuien. Hopelijk komt de zomer na deze week echt door.

Op naar de derde en laatste avondbaanwedstrijd van het seizoen op dinsdag 3 september 2019 en natuurlijk de clubkampioenschappen meerkamp op zondag 15 september 2019! Noteer deze datum alvast vetgedrukt in jullie agendas!

René van de Ven

Foto (Ad van Zelst): de masters aan de start van de 100 meter: Kees Smetsers (M70), René van de Ven (M35) en Léon Brands (M45).

Bekijk alle foto's in het FOTOBOEK

Prikbord

Trainingen halve marathon Eindhoven

Zaterdag 13 juli zijn we begonnen met de rustige duurlopen als training voor de halve van Eindhoven. Trainers zijn Cees Koppen (niveau groep 4) en beurtelings Conny van de Wal, Marij Maas en Jan Swaans (niveau groep 2-3). Alle info vind je bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

datum bericht:
13 jul '19
meer...

Zondag 21 juli Kasterlee. Wie gaat er mee?

Zondag 21 juli gaan we weer naar "Dwars door  Kasterlee". De start van de 5 en 10 km is om 14.00 uur, de start van de 10 mijl om 14.30 uur. Gezamenlijk vertrek met auto's om 11.30 uur bij de Rabobank in de Sint Jorisstraat, om 11.45 op het Doornboomplein in Middelbeers.  
Als je meegaat, schrijf dan je naam op de lijst in het clubhuis. Geef ook aan als je kunt rijden (navigatie: Kasterlee België, Molenstraat 2). 

De informatie over de wedstrijd vind je op de link in de AGENDA. Daar kun je ook inschrijven.

datum bericht:
10 jul '19
meer...

Vakantieloop afgelast

En weer sneuvelt er een korte wegwedstrijd: atletiekvereniging Achil '87 heeft bekendgemaakt dat vanwege een tekort aan vrijwilligers in de vakantieperiode het niet meer mogeijk is de Vakantieloop te organiseren. Jammer, was een gezellige en goed bezochte wedstrijd.

datum bericht:
1 jul '19
meer...

Oriëntatielopen op Oirschotse en Oostelbeersche heide

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus vinden er oriëntatielopen plaats op de Oirschotse en Oostelbeersche heide.
Deze wedstrijden zijn onderdeel van de 4-daagse van Limburg (inderdaad: Limburg!) en worden georganiseerd door de oriëntatieloopclubs HAMOK en KOVZ.

Iedereen die belangstelling heeft kan meelopen. Er zijn diverse afstanden, ook voor beginners. Inschrijven kan ter plaatse, meer info via http://4dayslimburg.be of bij Roland van Loon [email protected]

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Feestje!

In oktober 2020 bestaat Atletiek Oirschot 35 jaar. En daar maken we weer een mooi feest van. De commissie, bestaande uit Hennie van Rijt, Toon de Croon en Pieter Smits kan nog wel wat hulp gebruiken. 

Wie heeft er verstand van feesten en helpt mee? Aanmelden bij [email protected] of een van de andere commissieleden.

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 1 juli
ma 5 aug
ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...