2 CR's en 40 PR's bij baanwedstrijden

11 jun '19

Wat een drukte op ons atletiekveld! Maar liefst 47 deelnemers deden mee met onze tweede serie baanwedstrijden van het seizoen. Doordat we nu twee hoogspringmatten hebben en met extra hulp van ouders verliep het allemaal vlotjes. Er werden 2 clubrecords M35 gevestigd door René van de Ven: 100 m sprint (stond nog open) en verspringen, (een verbetering van het record uit 1988 van Martien van de Ven met 21 cm). Verder werden er 40 (veertig!) persoonlijke records verbeterd.

René schrijft:

Net als bij de eerste baanwedstrijd van dit jaar vielen de persoonlijke records (PR’s) met bosjes. Het feit dat we balwerpen voor pupillen A weer eens op het wedstrijdprogramma hadden geplaatst (wordt bijna nooit gedaan voor A-pupillen) en dat we bij het hoogspringen gunstige, van de standaard afwijkende hoogtes hadden gekozen droeg daar natuurlijk aan bij, maar PR = PR! Zoals altijd wil ik benadrukken dat de wedstrijd alleen maar doorgang kan vinden met hulp van voldoende juryleden en helpende handen van ouders: iedereen ontzettend bedankt!!

Nu we in drie groepen tegelijk deelnemen aan de wedstrijd en ik zelf ook meedoe is het voor mij niet mogelijk een goed verslag te maken van de geleverde prestaties in alle groepen. Misschien zien we nog een verhaaltje komen van een van onze jeugdleden hierover? In de groep junioren en ouder zagen we in elk geval een hele mooie strijd bij het speerwerpen tussen Niek en Franky, die elkaar motiveerden steeds beter te gaan werpen en uiteindelijk was met het blote oog niet te zien wie er met de winst vandoor was gegaan. Na het meten bleek Niek met slechts 13 cm verschil te hebben gewonnen! Ook hadden we veel geluk met het weer in deze ontzettend wisselvallige week met veel harde regenbuien. Hopelijk komt de zomer na deze week echt door.

Op naar de derde en laatste avondbaanwedstrijd van het seizoen op dinsdag 3 september 2019 en natuurlijk de clubkampioenschappen meerkamp op zondag 15 september 2019! Noteer deze datum alvast vetgedrukt in jullie agendas!

René van de Ven

Foto (Ad van Zelst): de masters aan de start van de 100 meter: Kees Smetsers (M70), René van de Ven (M35) en Léon Brands (M45).

Bekijk alle foto's in het FOTOBOEK

Prikbord

Naar een Nederlands Record estafette

Vier 70-plussers van onze vereniging - Martien van de Ven, Kees Smetsers, Ton van Liempt en Ad van Zelst - gaan proberen een Nederlands Rekord M70 te lopen op 2 estafette-afstanden.

Dat zou aanvankelijk plaatsvinden bij de Belgische regionale atletiekkampioenschappen in Herentals op zondag 25 augustus, maar nu blijkt dat daar alleen Belgische atleten aan deel kunnen nemen.

We gaan nu naar de Nederlandse  Estafette Kampioenschappen in Amstelveen op zondag 29 september. Zie de AGENDA.

De afstanden die op het programma staan zijn de 4 x 800 meter en de Zweedse estafette (400-300-200-100 m). Er wordt al enkele weken flink getraind door de mannen, meestal op maandagmorgen vanaf 9.30 uur.

datum bericht:
19 aug '19
meer...

Update za 17 aug: trainingen halve marathon Eindhoven

Zaterdag 13 juli zijn we begonnen met de rustige duurlopen als training voor de halve van Eindhoven. Trainers zijn Cees Koppen (niveau groep 4) en beurtelings Conny van de Wal, Marij Maas en Jan Swaans (niveau groep 2-3). Alle info vind je bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 10 aug: in de gisteren verzonden nieuwsbrief stond een fout in de trainingen. Deze zijn dinsdag op het atletiekveld en donderdag in het buitengebied.

UPDATE 11 aug: het trainingsschema staat nu bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 17 aug: het blijkt dat de afstanden van de duurlopen eind augustus en begin september nog te lang zijn voor de lopers uit groep 2-3. Deze zullen per week worden aangepast naargelang de omstandigheden. Deze aanpassingen zullen niet in het schema worden verwerkt.

datum bericht:
10 aug '19
meer...

Wie heeft er grindtegels over?

Voor de afwerking van de hoogspringbakken hebben we ongeveer 66-70 grindtegels nodig in het formaat 40x60 cm. Wie kan ons daaraan helpen? Melden bij Martien van Geenen [email protected]

datum bericht:
3 aug '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd. De prijzen van de Craftlijn, de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. Het verschil tussen het ‘oude’ en nieuwe Craft shirt is € 10,00. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
22 jul '19
meer...

Feestje!

In oktober 2020 bestaat Atletiek Oirschot 35 jaar. En daar maken we weer een mooi feest van. De commissie, bestaande uit Hennie van Rijt, Toon de Croon en Pieter Smits kan nog wel wat hulp gebruiken. 

Wie heeft er verstand van feesten en helpt mee? Aanmelden bij [email protected] of een van de andere commissieleden.

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...