13 sep '19

Twee clubrecords in Italië

Martien van de Ven was bij de Europese Kampioenschappen voor Masters die van 5 t/m 15 september in de omgeving van Venetië werden gehouden. Hij deed mee aan 3 onderdelen bij de M70: de 1500 meter, de cross en de 5000 meter.

Bij de 1500 meter werd Martien in een groot internationaal veld 12e in 6:04:43 min. Hij stelde hiermee een clubrecord M70. Bij de cross over 4000 meter behaalde Martien in zijn specialiteit een fraaie 8e plaats. Tot slot wist hij na een spannenede strijd op de 5000 meter de 10e plaats te verwerven in 22:30.61 minuten, ook een clubrecord M70.

Verslag van Kees Smetsers, gezonden naar het Weekjournaal:

Martien van de Ven heeft afgelopen week als lid van Atletiek Oirschot deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen voor Masters (EMAC). Dat zijn alle leeftijdcategorieën boven 35 jaar. Deze wedstrijden werden gehouden in de omgeving van Venetië. Martien deed mee aan drie onderdelen, te weten de 1500 meter op de baan, de cross van 4000 meter en de 5000 meter op de baan.

Martien is 71 jaar, maar hij leeft nog steeds helemaal voor zijn passie de atletieksport. Daarvoor heeft hij heel veel over en hij bereikt daardoor vaak opvallende resultaten. Martien gaat geen enkele uitdaging uit de weg, maar deze keer was het toch wel extra spannend omdat hij pas sinds kort was hersteld van een heftige blessure.

Zoals altijd brengen dit soort wedstrijden veel spanning, maar dat kan Martien wel aan. Onder de Italiaanse zon liep hij in een groot deelnemersveld naar drie mooie klasseringen. Bij de 1500 meter en de 5000 meter op de atletiekbaan werd hij respectievelijk 12e en 10e. Zijn tijden, 6:04.43 minuten op de 1500 meter en 22:30.61 minuten op de 5000 meter, betekenden een clubrecord in de categorie mannen 70. Bij de 4000 meter cross, zijn specialiteit, werd hij 8e tussen atleten uit heel Europa.

Atletiek Oirschot mag trots zijn op Martien, want hij heeft ondanks het gebrek aan een goede trainingsaccommodatie laten zien dat je met wilskracht en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen.

Nieuws (2019)

29 dec '19

Veel deelnemers bij de Auwjaorscross

In de afgelopen jaren heeft onze Van de Meerendonk Auwjoarscross tot een van de grootste crossevenementen in de regio. Ook dit jaar was het aantal inschrijvingen weer spectaculair gestegen tot 620, waarvan 594 deelnemers de finish haalden. Hieronder waren 114 clubleden. De vrijwilligers van Atletiek Oirschot hadden er voor gezorgd dat het parcours er perfect bij lag en alle wedstrijden verliepen vlekkeloos. Mede door de goede weersomstandigheden werden er mooie tijden gelopen en spannende gevechten om de overwinning geleverd.

Bij de mannen senioren liep Ben Souwen uit Hapert - terug na een lange blessure - met een tijd van 36.05 naar de overwinning. Dat is een heel mooie tijd voor de 10.120 meter. Bij de vrouwen haalde Ruth van der Meijden van Cifla Nijmegen de eerste plaats met een tijd van 29.42 over de 7780 meter. Natuurlijk deden er ook een groot aantal atleten van Atletiek Oirschot mee aan hun eigen wedstrijd. Martien van de Ven leverde een spannende strijd met Frans Bekers en sprintte met 15 seconden voorsprong naar de eerste plaats in de categorie M65. Nellie van Beers verloor met klein verschil van haar wekelijkse rivale Anne Rindt, maar ze werd wel tweede in de categorie V65. Roland van Loon kwam 19 seconden tekort voor een podiumplaats en werd vierde in de categorie M45.

De junioren en pupillen van Atletiek Oirschot deden het ook weer heel goed. Jules de Bresser werd tweede in de categorie JPC. Sophie Spee en Nienke Vasen werd respectievelijk 2e en 3e in de categorie MPC. Heel veel podiumplaatsen voor Atletiek Oirschot en ook heel veel punten voor de Kempische Cross Competitie.

Al met al was het een heel geslaagde 33e editie van de Auwjaorscross. Het was een prima afsluiting van het afgelopen jaar en de resultaten geven heel veel hoop en verwachting voor het komende jaar. In dat opzicht was het ook heel mooi om te zien dat Ans Saalberg en Ruud van Woensel vandaag weer meededen, nadat zij in het afgelopen jaar geplaagd waren geweest door blessures. De gratis oliebollen voor de deelnemers, na afloop van de hun wedstrijd, passen bij de afsluiting van dit atletiekjaar. Wij wensen alle leden en iedereen, die op een of andere manier betrokken is bij deze atletiekvereniging, heel veel geluk en mooie sportmomenten in het nieuwe jaar 2020.

verslag van Kees Smetsers

Foto (Ad van Zelst): Sophie Spee en Nienke Vasen werden tweede en derde bij de meisjes C-pupillen

Bekijk de foto's van Peter Kramer, Toon Erven, Ad van Zelst en anderen in het FOTOBOEK. 

21 dec '19

1e plaats en 14 PR's in Gent

Met 10 jeugdleden trok René naar de open indoorwedstrijden in Gent. Ze kwamen thuis met 14 PR's en... een 1e plek voor René bij het kogelstoten!

Zie de prestaties bij de UITSLAGEN.

21 dec '19

Arianne en Joan liepen 2019 kilometer in 2019!

Café De Merode in Spoordonk zat vanmiddag vol met hardlopers en wandelaars die de 10 kilometer van de Kapellekestrail hadden afgelegd. Het waren hoofdzakelijk leden van Atletiek Oirschot, dus het café was blauw gekleurd met mensen die mee hadden gedaan aan deze trail. Op deze dag was de winter begonnen, maar er was geen vrieskou of sneeuw. De deelnemers kwamen wel veel modderige paden tegen op het parcours, dat via de Watermolen en Landgoed Baest naar de Heilige Eik liep. Hier werden kaarsjes aangestoken en even stil gestaan om een dierbare te herdenken of iemand morele steun te geven.

Daarna ging het weer richting Spoordonk waar de warmte en gezelligheid van De Merode op de deelnemers wachtte. Voordat daar de muziekquiz begon was er genoeg tijd om bij te praten over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de prestaties, die in 2019 zijn geleverd. Onder de deelnemers van de Kapellekestrail waren vandaag ook Arianne Timmermans en Joan van Heerebeek, die op deze dag hun “Challenge” hadden bereikt. Met de kilometers van vandaag erbij hadden ze het indrukwekkende totaal van 2019 kilometers in één jaar bereikt. Een superprestatie, waarop deze twee jonge vrouwen echt trots mogen zijn. Dat waren ze ook, maar op de vraag of er volgend jaar voor hen weer een uitdaging is, bijvoorbeeld een hele marathon, bleven ze het antwoord nog even schuldig. Hoe dan ook, Atletiek Oirschot mag blij en trots zijn op deze twee vrouwen, die hebben laten zien dat er heel veel mogelijk is als je iets héél graag wilt en er echt voor gaat.

Verslag Kees Smetsers, foto Ad van Zelst

Meer foto's van de Kapellekestrail in het FOTOBOEK

Home knop