Dwars door Kasterlee!

21 jul '19

Vandaag waren we met 17 clubleden in de klassieker Dwars door Kasterlee. Dit jaar al voor de 13e keer. Lees hier de verslagen van Kees Smetsers en Ad van Zelst.

Ad van Zelst schrijft:

Kasterlee 2018 was mijn laatste wedstrijd. Daarna raakte ik geblesseerd en nam het herstel en de conditie-opbouw bijna een jaar in beslag. In Kasterlee wilde ik het wel weer eens proberen. De trainingen gingen goed, maar ik had geen idee hoe ik ervoor stond met mijn wedstrijdconditie. Toen we met 12 lopers van Atletiek Oirschot aan de start van de 10 km stonden, dacht ik: "Die staan me straks bij de finish allemaal toe te juichen".
Maar niks hoor, niemand! Alleen Jan Swaans met een camera. En André, die al 10 minuten eerder gefinisht was. De rest moest nog binnenkomen...

Na de douche ben ik nog even Kees Smetsers tegemoet gelopen, die de 10 mijl liep. Hij wist met een uiterste krachtsinspanning iedereen voor zich te houden en de rode lantaarn zeker te stellen.

Kees Smetsers schrijft:

Als de temperatuur in heel Europa stijgt naar zomerse waarden en iedereen op vakantie gaat, dan gaan de atleten van Atletiek Oirschot nog een wedstrijdje lopen, voordat ze aan het zalig niets doen beginnen. Ze gaan dan naar “Dwars door Kasterlee” en dat is echt een traditie geworden. Het is niet zomaar een wedstrijdje, want het losse zand op de bospaden en de steile heuveltjes hebben menige hardloper in het verleden een zware middag bezorgd. Misschien hadden de meeste van 17 deelnemers van Atletiek Oirschot daarom gekozen voor de 10 kilometer. Alleen de echt sterken (4) hadden gekozen voor de Ten Miles. Rond 14.00 uur was de start en toen was de temperatuur al tot 25 graden gestegen. Daar zouden later nog een paar graden bij komen en dat maakte deze wedstrijd toch wel heel zwaar. Het werd echt afzien op het tweede gedeelte van het parcours waar de hoge zandheuvels als echte bergen in het bos opdoemden. Door de droogte was er extra veel los zand en werd het ploeteren voor iedere deelnemer. Maar de blauwe brigade van Atletiek Oirschot kwam er goed door heen, met André van Gerven als snelste finisher. André liep ongeveer 12,5 gemiddeld en dat is echt snel. Voor Ad van Zelst was het de eerste wedstrijd na een slepende blessure en hij zal zeker heel blij zijn geweest met zijn tijd. Dat geldt ook voor Ton Smetsers en Conny van de Wal, die de wedstrijd binnen het uur uitliepen. Dat is gezien het zware parcours een mooie prestatie.

Bij de Ten Miles schitterde Johan Koppen, die met een gemiddelde van bijna 13 kilometer per uur over het parcours vloog. Zijn vader Cees Koppen deed het op gepaste afstand ook heel goed en hij zal blij zijn geweest dat hij deze keer niet de smaak van het hete zand hoefde te proeven. Vorig jaar was hij flink gevallen en dat zal zeker nog een keer voorbij zijn gekomen op deze dag. Nellie van Beers deed wat ze altijd doet, een mooie wedstrijd lopen in een relatief snelle tijd. Kees Smetsers deed ook wat hij meestal doet, namelijk laatste worden. Toen Kees eindelijk ging finishen hadden de meeste deelnemers van Atletiek Oirschot al een of meerdere kelken met heerlijk frisse, koele Westmalle door hun keel laten gaan.

Het is in Kasterlee na de wedstrijd altijd heel gezellig. Het is daarom helemaal niet vreemd dat de 17 deelnemers van Atletiek Oirschot als laatste nog te zaten genieten van de Belgische biertjes terwijl om hun heen de tafels werden opgeruimd. Het was weer een geslaagde wedstrijd geweest en daarom zal deze traditie zeker worden voortgezet.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om het bestuur en alle leden van Atletiek Oirschot een fijne vakantie te wensen.

Bekijk de foto's van Jan Swaans in het FOTOBOEK

Prikbord

UPDATE ma 16 sept: trainingen halve marathon Eindhoven

Zaterdag 13 juli zijn we begonnen met de rustige duurlopen als training voor de halve van Eindhoven. Trainers zijn Cees Koppen (niveau groep 4) en beurtelings Conny van de Wal, Marij Maas en Jan Swaans (niveau groep 2-3). Alle info vind je bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 10 aug: in de gisteren verzonden nieuwsbrief stond een fout in de trainingen. Deze zijn dinsdag op het atletiekveld en donderdag in het buitengebied.

UPDATE 11 aug: het trainingsschema staat nu bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 17 aug: het blijkt dat de afstanden van de duurlopen eind augustus en begin september nog te lang zijn voor de lopers uit groep 2-3. Deze zullen per week worden aangepast naargelang de omstandigheden. Deze aanpassingen zullen niet in het schema worden verwerkt.

UPDATE 11 sept: donderdag 12 september is de afstand van de halvemarathontrainingen 20 km. Daarom vertrekken we al om 18.30 uur vanaf het clubhuis. Trek een geel hesje aan en eventueel ledjes.

UPDATE 16 sept: omdat we op zondag 22 september naar D'n Bockenreijder gaan vervalt de halvemarathontraining van zaterdag 21 september

datum bericht:
16 sep '19
meer...

Marathon Eindhoven: waterpost en after-party

Waterpost
Voor de waterpost bij de Marathon Eindhoven hebben we 50 vrijwilligers nodig en die hebben we nog lang niet bij elkaar. Wil je een leuke dag hebben in de sfeer van de marathon, meld je dan nu aan bij Toon Erven en Miranda de Bresser: [email protected] 
Doe het snel, dan zijn ze van de zorg af :-)

After-party
Na afloop van de marathon staat er van 17.00 – 19.30 uur een frietkot bij ons clubhuis en zitten we nog even gezellig bij elkaar. Gratis voor helpers van de waterpost. Overige leden betalen 7 euro. Wel even aanmelden op de lijst in het clubhuis.

Lees alles over de halvemarathontrainingen en de waterpost bij TRAININGEN> Halvemarathontrainingen > info

datum bericht:
13 sep '19
meer...

zo 22 sept naar D'n Bockenreijder (update 12 sept)

Op zondag 22 september gaan we naar D'n Bockenreijder, zie de info onder AGENDA.

UPDATE 12 sept:
- We vertrekken om 10.00 uur bij de tussenstop in Middelbeers (Adrie en Ria Louwers, Vestdijk 28)
- Droge kleding kan bij de start of de tussenstop worden afgegeven en wordt naar Esbeek gebracht.

datum bericht:
13 sep '19
meer...

Meld je aan voor een gratis loopanalyse

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdagavond 24 september. Per avond kunnen maximaal 4 personen meedoen.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; je kunt je aanmelden bij [email protected] of [email protected]

datum bericht:
4 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Naar een Nederlands Record estafette

Vier 70-plussers van onze vereniging - Martien van de Ven, Kees Smetsers, Ton van Liempt en Ad van Zelst - gaan proberen een Nederlands Rekord M70 te lopen op 2 estafette-afstanden.

Dat zou aanvankelijk plaatsvinden bij de Belgische regionale atletiekkampioenschappen in Herentals op zondag 25 augustus, maar nu blijkt dat daar alleen Belgische atleten aan deel kunnen nemen.

We gaan nu naar de Nederlandse  Estafette Kampioenschappen in Amstelveen op zondag 29 september. Zie de AGENDA.

De afstanden die op het programma staan zijn de 4 x 800 meter en de Zweedse estafette (400-300-200-100 m). Er wordt al enkele weken flink getraind door de mannen, meestal op maandagmorgen vanaf 9.30 uur.

datum bericht:
19 aug '19
meer...

Wie heeft er grindtegels over?

Voor de afwerking van de hoogspringbakken hebben we ongeveer 66-70 grindtegels nodig in het formaat 40x60 cm. Wie kan ons daaraan helpen? Melden bij Martien van Geenen [email protected]

datum bericht:
3 aug '19
meer...

Feestje!

In oktober 2020 bestaat Atletiek Oirschot 35 jaar. En daar maken we weer een mooi feest van. De commissie, bestaande uit Hennie van Rijt, Toon de Croon en Pieter Smits kan nog wel wat hulp gebruiken. 

Wie heeft er verstand van feesten en helpt mee? Aanmelden bij [email protected] of een van de andere commissieleden.

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...