Dwars door Kasterlee!

21 jul '19

Vandaag waren we met 17 clubleden in de klassieker Dwars door Kasterlee. Dit jaar al voor de 13e keer. Lees hier de verslagen van Kees Smetsers en Ad van Zelst.

Ad van Zelst schrijft:

Kasterlee 2018 was mijn laatste wedstrijd. Daarna raakte ik geblesseerd en nam het herstel en de conditie-opbouw bijna een jaar in beslag. In Kasterlee wilde ik het wel weer eens proberen. De trainingen gingen goed, maar ik had geen idee hoe ik ervoor stond met mijn wedstrijdconditie. Toen we met 12 lopers van Atletiek Oirschot aan de start van de 10 km stonden, dacht ik: "Die staan me straks bij de finish allemaal toe te juichen".
Maar niks hoor, niemand! Alleen Jan Swaans met een camera. En André, die al 10 minuten eerder gefinisht was. De rest moest nog binnenkomen...

Na de douche ben ik nog even Kees Smetsers tegemoet gelopen, die de 10 mijl liep. Hij wist met een uiterste krachtsinspanning iedereen voor zich te houden en de rode lantaarn zeker te stellen.

Kees Smetsers schrijft:

Als de temperatuur in heel Europa stijgt naar zomerse waarden en iedereen op vakantie gaat, dan gaan de atleten van Atletiek Oirschot nog een wedstrijdje lopen, voordat ze aan het zalig niets doen beginnen. Ze gaan dan naar “Dwars door Kasterlee” en dat is echt een traditie geworden. Het is niet zomaar een wedstrijdje, want het losse zand op de bospaden en de steile heuveltjes hebben menige hardloper in het verleden een zware middag bezorgd. Misschien hadden de meeste van 17 deelnemers van Atletiek Oirschot daarom gekozen voor de 10 kilometer. Alleen de echt sterken (4) hadden gekozen voor de Ten Miles. Rond 14.00 uur was de start en toen was de temperatuur al tot 25 graden gestegen. Daar zouden later nog een paar graden bij komen en dat maakte deze wedstrijd toch wel heel zwaar. Het werd echt afzien op het tweede gedeelte van het parcours waar de hoge zandheuvels als echte bergen in het bos opdoemden. Door de droogte was er extra veel los zand en werd het ploeteren voor iedere deelnemer. Maar de blauwe brigade van Atletiek Oirschot kwam er goed door heen, met André van Gerven als snelste finisher. André liep ongeveer 12,5 gemiddeld en dat is echt snel. Voor Ad van Zelst was het de eerste wedstrijd na een slepende blessure en hij zal zeker heel blij zijn geweest met zijn tijd. Dat geldt ook voor Ton Smetsers en Conny van de Wal, die de wedstrijd binnen het uur uitliepen. Dat is gezien het zware parcours een mooie prestatie.

Bij de Ten Miles schitterde Johan Koppen, die met een gemiddelde van bijna 13 kilometer per uur over het parcours vloog. Zijn vader Cees Koppen deed het op gepaste afstand ook heel goed en hij zal blij zijn geweest dat hij deze keer niet de smaak van het hete zand hoefde te proeven. Vorig jaar was hij flink gevallen en dat zal zeker nog een keer voorbij zijn gekomen op deze dag. Nellie van Beers deed wat ze altijd doet, een mooie wedstrijd lopen in een relatief snelle tijd. Kees Smetsers deed ook wat hij meestal doet, namelijk laatste worden. Toen Kees eindelijk ging finishen hadden de meeste deelnemers van Atletiek Oirschot al een of meerdere kelken met heerlijk frisse, koele Westmalle door hun keel laten gaan.

Het is in Kasterlee na de wedstrijd altijd heel gezellig. Het is daarom helemaal niet vreemd dat de 17 deelnemers van Atletiek Oirschot als laatste nog te zaten genieten van de Belgische biertjes terwijl om hun heen de tafels werden opgeruimd. Het was weer een geslaagde wedstrijd geweest en daarom zal deze traditie zeker worden voortgezet.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om het bestuur en alle leden van Atletiek Oirschot een fijne vakantie te wensen.

Bekijk de foto's van Jan Swaans in het FOTOBOEK

Prikbord

Algemene Ledenvergadering maandag 2 maart 2020

Voor meer informatie zie Algemene info: bestuur en commissies: knop info. Hier staat t.z.t. het jaarverslag.

datum bericht:
13 jan '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Triathlon Het Groene Woud

Op zaterdag 4 juli is de 5e Triathlon Het Groene Woud. De inschrijving is op 1 januari geopend en met succes: van de 125 startbewijzen voor de kwart-triathlon zijn er al meer dan 80 geboekt. Inschrijven kan op de website van de NTB, klik hier

Meer info bij ONZE WEDSTRIJDEN

datum bericht:
6 jan '20
meer...

Ledenmutaties per 1 januari

De wijzigingen in het ledenbestand per 1 januari:

5 nieuwe leden:
Nicky van Vroenhoven M35
Renee van Gessel MMPC
Auk van der Zanden MMPC
Lars van Gerven MJP
Bram Gerritsen JPA

8 opzeggingen:
Diana Vinherhoets V50
Femke van Overdijk MJD
Ton Schepers WAN
Lian van Kollenburg V35
Monique van Aken V40
Liezeth Drabbels V50
Mirjam Kouwenhove V55
Anneke Horsch VSE

In de laatste maanden van het jaar kregen we meer opzeggingen dan aanmeldingen, zodat we het jaar afsluiten met:
55 jeugdleden,
31 wandelleden
209 atletiekleden
totaal 295 leden.

Namens de Ledenadministratie
Hans Hoogmoet.

datum bericht:
1 jan '20
meer...

Gevonden na de Auwjaorscross

Na de Auwjaorscross zijn gevonden:

- haarband legergroen/oranje (eigenaar heeft zich gemeld)
- zwart shirt met lange mouwen

Deze zijn af te halen bij het clubhuis van Atletiek Oirschot of kunnen worden verzonden tegen verzendkosten.
Spreek af via [email protected] 

datum bericht:
29 dec '19
meer...

Onze jarigen in januari

We feliciteren in januari…
1    René van de Ven
3    Hennie van Rijt
4    Bart Noyen
4    Daantje Leenders
5    Marieke Meeuwis
5    Peter Paul v Griensven
6    Jeanne van Oirschot
6    Dilia van Straten
9    Mae Paulissen
10   Jan van der Heijden
12   Ton Schepers
13   André van Gerven
13   Jack Smits
16   Johan Roefs
16   Toon Capel 
16   Carry Luijsterburg
17   Vanessa Kluijtmans
18   René Coolen
19   Anja van de Laar
19   Janne Brands
21   Kees Smetsers
22   Jan Heijms
26   Esther v Brunschot 
26   Josh Hover
27   Ineke Conijn

datum bericht:
25 dec '19
meer...

De wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie

Dit zijn de nog komende wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie seizoen 2019-2020:

19 jan 2020, Eersel, Dieprijtcross

26 jan 2020, Best, Joe Mann Bosloop

9 feb 2020, Valkenswaard, Wedertcross

8 mrt 2020, Eindhoven, Karpencross + prijsuitreiking

Op 15 maart 2020 sluiten we het crossseizoen af met onze eigen Clubkampioenschappen Cross

datum bericht:
9 dec '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...