Nieuws

14 apr '19

Groene Woud Lente Trail was weer een succes

Vandaag werd de tweede editie van de Groene Woud Lente Trail gehouden. De organisatie was weer in handen van Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners, die in vriendschap verbonden zijn. De eerste deelnemers kwamen zich al rond 7.30 uur ’s morgens melden bij de sfeervolle startlocatie van Zorgboerderij Het Scheiend. Daarbij was ook één van de orthopedisch chirurgen, die elk jaar in Indonesië kinderen met een loopbeperking opereert en die helemaal uit Amstelveen was gekomen om te laten zien hoe zij het waardeert dat uit de opbrengst van deze trail deze operaties financieel  ondersteund worden.

Nadat Jan van Hout uit Spoordonk met zijn paard en de huifkar van Zorgboerderij Het Scheiend was vertrokken om water etc. naar de posten op het parcours te brengen, gingen de eerste lopers en wandelaars van start. Het was nog snijdend koud, maar de deelnemers kregen het al snel warm toen ze door het unieke natuurgebied Kampina liepen, dat door Natuurmonumenten voor deze trail ter beschikking was gesteld. De leden van de organisatie hadden veel moeite gedaan om de diverse afstanden van pijlen en aanwijsborden te voorzien. Helaas hadden onbekenden een paar pijlen en aanwijsborden weggehaald en dat leverde even verwarring op bij de deelnemers. Bij de soep- en waterpost ging het ook mis toen twee aggregaten niet bleken te functioneren. Nadat deze problemen waren opgelost konden de deelnemers genieten van de vele vennen, de bossen en de uitgestrekte velden van dit natuurgebied. Uit de positieve reacties onderweg bleek dat iedereen onder de indruk was van de omgeving waarin men liep en dat positieve gevoel werd nog groter toen ze finishten in de grote paardenhal bij Zorgboerderij Het Scheiend. Die hal was sfeervol aangekleed en elke keer als er een deelnemer finishte werd deze verwelkomd met de muziek van de “Meidenband” en kregen ze een mooie medaille omgehangen. Daarna werden ze ook nog verwend met een kop heerlijke soep of een dito uitsmijter. Een gratis tombola met mooie prijzen maakte het feest compleet.

Deze dag kan echt een succes genoemd worden, daar was iedereen het over eens. Het grote aantal deelnemers, veel meer dan in de vorige editie, zal zeker een reden zijn om te overwegen volgend jaar weer een Groene Woud Lente Trail te organiseren. De organisatie wil alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage, die er toe zal leiden dat er straks in Indonesië weer een aantal kinderen, die nooit goed hebben kunnen lopen, geopereerd kunnen worden en een kans op een betere toekomst krijgen. Dankzij alle wandelaars, hardlopers, trailrunners, vrijwilligers en sponsors van de Groene Woud Lente Trail rennen er straks in Indonesië een paar kinderen rond, die dat voorheen nooit hebben gekund.

tekst: Kees Smetsers

Bekijk de fotoreportages van Corry van Gerven, Peter Kramer en Ad van Zelst in het FOTOBOEK!

meer...
13 apr '19

Athletic Champs in Veldhoven

De eerste serie AC-wedstrijden zitten er weer op. Het was ijzig koud met een gemene wind in Veldhoven. Zouden er daarom maar een paar dapperen meegegaan zijn? Ze verbeterden wel eventjes 8 PR's, waarvan die van Bente wel heel erg opviel: 9 meter verder bij Vortexwerpen!

Foto: Floor Vermeulen bij het onderdeel duurloop 6 minuten. Coach Léon houdt de tijd in de gaten.

meer...
3 apr '19

Mia Heijms overleden

Vandaag kregen we het onvoorstelbare bericht dat ons lid Mia Heijms op 71-jarige leeftijd plotseling is overleden. Mia kwam in 1990 bij onze vereniging en was een trouw deelneemster aan de recreantentrainingen. Onze gedachten zijn bij haar man Martien, kinderen Yvonne en Pieter, hun partners, de kleinkinderen en overige familie.

De uitvaart is dinsdag 9 april om 10.30 uur in de Sint Petrusbasiliek.

De foto werd in juni 2014 in Valkenswaard gemaakt bij de aankomst van de bedevaart naar Handel, waar Mia aan had deelgenomen.  

meer...

Agenda

12 mei '19

Oirschot Kazerne
Rhino Obstacle Run
meer...


18 mei '19

Wit Holland Middelbeers
Tour du ALS
meer...


19 mei '19

Tilburg
Marathon Tilburg **AFGELAST
meer...


Onze Wedstrijden

12 jun '19

Clubestafette

meer...
29 jun '19

Run-Archery

meer...
6 jul '19

Triathlon Het Groene Woud

meer...
28 aug '19

Rondje Kemmer

meer...
15 sep '19

Club Kampioenschappen Meerkamp

meer...
29 dec '19

33e Van de Meerendonk Auwjaorscross

meer...

Prikbord

Meld je aan voor gratis loopanalyse op 17 april 2019

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdag 19 juni of 26 juni om 19.00 uur.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij [email protected]

datum bericht:
23 apr '19
meer...

We hebben trainers en begeleiders te kort!

Door ziekte en blessures zitten we krap in de RECREANTENTRAINERS en de groepen worden steeds groter. Daarom zoeken we begeleiders ter assistentie van de trainers, met name voor groep 1 en 2.

Binnenkort organiseren we een cursusavond voor trainers/begeleiders. Leuk om te doen en applaus na elke training! Meld je aan bij Joos van Haaren, trainingscoördinator [email protected] of bellen 06-53681443

datum bericht:
21 mrt '19
meer...

Marathon Tilburg afgelast

De 3e Marathon Tilburg, die georganiseerd zou worden op 19 mei, gaat wegens de lage voorinschrijvingen en de daardoor onzekere financiële middelen niet door.

datum bericht:
21 mrt '19
meer...

Overzicht Clubrecords

Nu het overzicht van clubrecords niet meer in de Spike staat, kun je dit zien in de rubriek CLUBRECORDS (de link onder het tekstblok). Daar staan de erkende clubrecords vanaf 2007 op jaar gerangschikt.

datum bericht:
20 feb '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...