23 okt '21

Spetterend jubileumfeest

In 2020 bestond Atletiek Oirschot - officieel Atletiekvereniging Oirschot - 35 jaar. Dat kon toen door de coronapandemie niet gevierd worden, maar nu was het toch zover. Vanmiddag trapte onze jeugd af met sportieve activiteiten op het atletiekveld en in het Kemmerbos, georganiseerd door Annemieke, Ingrid en Iris. Na afloop was er friet in De Kemmer en een kinderdisco.

Zie de foto's van de jeugdactiviteiten in het FOTOBOEK.

Van het feest voor de volwassen leden maakte Kees Smetsers het volgende verslag:

Atletiek Oirschot is een vriendenclub, dat bleek deze avond weer in Sportcentrum De Kemmer. Er werd gelachen om tonprater en hardloper Wichard de Benis uit Best, die in een buut over zijn wedstrijdervaringen ook enkele atleten van Atletiek Oirschot op de korrel nam. Voorzitter Hennie van Rijt vertelde in zijn toespraak over de rijke clubhistorie, een geschiedenis die 35 jaar geleden begon met enkele hardlopers, waarvan sommige nog steeds lid zijn.

Tijdens deze speech werden door clubfotograaf Ad van Zelst foto’s gemaakt. Die wist toen nog niet wat hem te wachten stond, maar dat veranderde toen Hennie aan Ad en diens vrouw Tonny vroeg om op het podium te komen. De voorzitter beschreef vervolgens hoe Ad 20 jaar geleden lid werd van de club en zich al snel enthousiast ging inzetten als vrijwilliger. In de loop der jaren zijn het clubblad (nu digitaal) en de website door de inzet van Ad op een hoog niveau gekomen. Ook de PR van de vereniging is bij Ad in goede handen en dat heeft er mede voor gezorgd dat Atletiek Oirschot zo’n bloeiende vereniging is geworden. Hij is ook een goede organisator en daar hebben de diverse commissies en werkgroepen van de vereniging vaak veel plezier van gehad. En dan is Ad ook nog een goede hardloper met een rijke ervaring. Ondanks zijn leeftijd van 75 jaren kan hij zich nog meten met de jongere leden van de vereniging. Hij traint nog steeds fanatiek en daardoor kon hij dit jaar 12 halve marathons en een clubrecord lopen. Om deze redenen werd Ad benoemd tot Lid van Verdienste. Ad was zichtbaar blij verrast en hij genoot samen met Tonny van dit moment, dat toch wel het hoogtepunt van deze feestelijke avond was.

In de laatste uren van deze avond gingen de beentjes van de vloer en bleek dat de atleten van Atletiek Oirschot niet alleen heel hard kunnen lopen, maar ook nog goed kunnen dansen en zingen. Toen om middernacht de DJ aankondigde dat het feest voorbij was, wilden velen nog doorgaan, maar dat was vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk.

Foto (Toon Erven): voorzitter Henny zet Ad en Tonny in de bloemetjes

Foto's van de feestavond staan in het FOTOBOEK 

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop