28 nov '21

Twee Oirschotse winnaars bij de Drie Dorpen Cross

Een verslag van Kees Smetsers 

De tweede wedstrijd van de Kempische Cross Competitie werd op zondag 28 november gehouden op een heel zwaar parcours in de omgeving van Sint Oedenrode. Bij de organiserende vereniging Fortuna ‘67 hadden zich meer dan 300 deelnemers aangemeld. Die kregen tijdens de wedstrijd te maken met heel veel steile heuveltjes, die veel energie vergden. Atletiek Oirschot was net als twee weken geleden aanwezig met een groot aantal jeugdleden en vier “masters”.  

Bij de jeugd waren er weer veel podiumplaatsen voor Atletiek Oirschot. Anouk Maus (MJD) en Bram Gerritsen (JJD) haalden een derde plaats in hun categorie. Tom Blankers (JPC) en Roel van de Ven (JPmini) stonden op de hoogste trede van het podium. De zesjarige Roel van de Ven kwam met deze tweede overwinning nog steviger op de eerste plaats te staan in zijn categorie van de Kempische Cross Competitie. Voor Tom Blankers was het na de tweede plaats van twee weken geleden (in Veldhoven) opnieuw een topprestatie. 

Bij de “masters” was er een spannende strijd tussen Roland van de Loon (M45) en Edwin van de Ven (M35). Beide atleten van Atletiek Oirschot bleven tot de laatste ronde in elkaars buurt, maar in de laatste kilometer liep Roland toch weg van zijn clubmaatje. Allebei liepen ze een mooie tijd, maar het podium was voor hen op deze dag niet haalbaar. 

Over twee weken is in Reusel de L’Avant Sylvestre cross, de derde wedstrijd van de Kempische Cross Competitie. Jammer dat door de coronaregels er geen supporters mee mogen gaan, want de atleten van Atletiek Oirschot doen het heel goed en sommige van hen maken een goede kans op een héél mooi eindresultaat bij de Kempische Cross Competitie. 

Foto: Antoinet en Kees waren ook weer van de partij!

Bekijk meer foto's in het FOTOBOEK en hier staan de UITSLAGEN

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop