Nieuws

20 Mar '12

Martien van de Ven wint in Bakel

Bij een van de laatste crossen van het seizoen, de Hel van Bakel, behaalde Martien van de Ven een mooie 1e plaats in de categorie M60. Hij liep de 7000 meter in 29:52 minuten en kwam ruim een halve minuut voor de nummer 2 over de finish.

12 Mar '12

Frans van der Staak 2e in crosscompetitie

Het is lang geleden, maar nu hebben we dan weer een podiumplaats te pakken in de Kempische Crosscompetitie. Na de wedstrijd in Best stond Frans al op de 2e plaats, maar omdat na de laatste van de 10 wedstrijden de 2 slechtste resultaten worden geschrapt kon er nog van alles gebeuren. Frans hield het hoofd koel en had aan een 5e plaats genoeg om met 1 punt voorsprong op zijn naaste belager ook in de eindstand de 2e plaats te behouden.

4 Mar '12

Nieuw clubrecord in Moergestel

Bij de Rico Salvettiloop heeft Ad van Zelst het clubrecord M65 verbeterd op de 10 km.

Ad vertelt: Het oude record stond op naam van Laurent Linssen (46:39 min.) en het was in september 2008 dat ik voor het laatst onder die tijd liep. Ik geloofde er helemaal niet in dat ik het zou halen, omdat ik me nu toeleg op de lange afstand. Vanaf de eerste kilometer vol gas bracht me in 23 minuten rond door het eerste rondje en had ik dus 39 seconden reserve. Uiteindelijk mooi vlak gelopen in 46:04 minuten.

4 Mar '12

Ereplaatsen voor AV Oirschot in Best

Bij de voorlaatste wedstrijd van de Sportplein Eindhoven Kempische Crosscompetitie stonden twee van onze leden op het podium. Frans van der Staak werd 2e en Martien van de Ven 3e in de categorie M55. Omdat de belangrijkste concurrent van Frans niet meeliep staat hij nu 2e in de competitie, maar... na de laatste wedstrijd worden van elke loper de 2 slechtste wedstrijden geschrapt. Er kan dus nog van alles gebeuren.

22 Jan '12

Clubrecord Ad van Zelst in Best

Onder barre weersomstandigheden, regen en veel wind, werd de Goed Beter Bestloop gehouden. Ad van Zelst verbeterde het clubrecord in de categorie M65 dat op naam stond van Laurent Linssen met 11 seconden.

Ad: "In Egmond bleek ik in vorm te zijn, nu moest het clubrecord er aan. Maar de weersomstandigheden waren slecht. Het plan was om 5 minuten per km te lopen, dan zat het er net in. Hoewel ik mijn rondjes mooi constant liep, bleek toch dat op de stukken met wind tegen de snelheid terugliep tot 5:10 min/km. Dat moest op het gedeelte met wind mee worden goedgemaakt. De laatste 1200 meters waren met wind in de rug en toen ik die inging lag ik 20 seconden achter op schema. Ik moest er alles uitpersen wat er nog in zat en daarmee lukte het net".

foto archief (Egmond)

22 Jan '12

Frans van der Staak verbetert clubrecord M55

In Valkenswaard liep Frans al 1:28:14 op de halve marathon. Nu kon het, ondanks de straffe wind, nog sneller: in een formidabele 1:26:28 uur liep Frans bij de Goed Beter Bestloop zijn eigen clubrecord categorie M55 aan diggelen.

15 Jan '12

Martien van de Ven 1e M60 in Eersel

Martien van de Ven heeft vandaag zijn vorm bewezen. In de Smokkelaarcross werd hij afgetekend winnaar in de categorie M60. Ook Frans van der Staak deed weer van zich spreken met een 3e plaats categorie M55.

Foto archief

7 Jan '12

Eerste clubrecord van het jaar!

René van de Ven was gisteren in Utrecht en verbeterde daar zijn indoorrecord op de 60 m horden.

1 Jan '12

Maarten Kaptein overleden

Zojuist bereikt ons het onvoorstelbare bericht dat afgelopen nacht Maarten Kaptein is overleden aan een hartstilstand. Maarten was sinds 1995 lid van onze vereniging en zat daarvan 10 jaar in het bestuur. Nog steeds verzorgde Maarten de ledenadministratie van AV Oirschot.

Onze gedachten gaan uit naar vrouw Els en hun kinderen. We zullen Maarten verschrikkelijk missen vanwege zijn opgewekte karakter en behulpzaamheid. Maarten is 72 jaar geworden.

Op 26 december was Maarten nog volop actief bij de Auwjaorscross. Bekijk de video, klik hier

31 Dec '11

Clubrecord Frans van der Staak in Oudejaarsloop

Vandaag heeft Frans van der Staak in Hilvarenbeek op de valreep van 2011 het 30e clubrecord van het jaar gesteld. Het betreft een verbetering van het 7 jaar oude record M55 op de 10 km van Martien van de Ven met 27 seconden.

Nieuws

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55.