Nieuws

13 Jan '19

René schrijft 4 CR's op zijn naam

René van de Ven is op 1 januari 35 geworden en komt dus nu uit bij de masters M35. En dat zullen we weten ook: hij stelde in Hoboken meteen 4 clubrecords indoor. Zie de prestaties bij de UITSLAGEN.

Foto uit archief

Lees het verslag van René:

"Eerste wedstrijd als master: ach, dat zal het verschil niet maken"

Zo, dat was het dan, mijn seniorentijd zit erop.
Mee met ome Martien in 1988, officieel lid geworden in 1990 op zesjarige leeftijd, alle categorieën doorlopen en nu master. Alles verandert, behalve één ding zo lijkt. Toen ik nog pupilletje C was sprak men al over "de nieuwe baan" en helaas doet men dat nu ik master ben nog steeds. Zucht, een droevige vaststelling. Hier denk ik echter nu pas tijdens het schrijven van dit verslag aan, op weg naar Hoboken (B) dacht ik alleen maar aan hoe mijn enkel (in stukjes gebroken in 2016) zich zou houden. Gedreven door de nieuwe schone lei in mijn nieuwe categorie kon de jacht op clubrecords beginnen, dus ik schreef me in op alle onderdelen. 

Ans (Saalberg), nog steeds geblesseerd helaas, ging mee als coach en supporter, net als onze Roel.
Natuurlijk toch weer iets te laat weg thuis, maar geen zorgen, "het is toch altijd druk op die wedstrijd dus voordat ik aan de beurt ben...". Het bleek echter minder druk dan normaal, dus snel maar even 10 minuten inlopen rondom de hal, die gelegen is een oude, van de buitenkant bezien vervallen fabriek. Van binnen echter is het een mooie grote sporthal met een speciale vloer die het midden houdt tussen kunststof en gewone gymzaal ondergrond. Men mag er echter met spikes op lopen, mits je gebruik maakt van speciale spikepuntjes. Die heb ik uiteraard, doch slechts 1 setje en die zaten onder mijn verspringspikes. Afijn, dan doen we het daar maar mee dacht ik, het zal het verschil vast niet maken.

Tien minuutjes inlopen, meer tijd had ik niet.
Snel terug naar binnen, wedstrijdtenue aan, spikes en andere sokken aan -snel alvast melden bij de jury van het hoogspringen- en naar de start van de 60m. Ik liep ooit -uit mijn hoofd gezegd- 8.39sec. Wat zou ik nog kunnen? Mwah, de laatste 3 jaar sinds die enkelbreuk niet veel meer gedaan, lang geen starts geoefend, laten we maar gaan voor "onder de 9". Ik stelde mijn startblok in, zat niet helemaal goed maar ach, "dat zal het verschil niet maken", dus ik gaf de startcommissaris een duimpje omhoog. 'Gereed maken, in de blokken, klaar...PAF". En bijna lag ik voorover op de baan. Twee-en-halve strompelpas, maar ik bleef overeind. Niet het beste begin, maar met 8.87sec zat ik onder de 9 en zo bleef er nog wat te verbeteren over ook. 

Nahijgend wandelde ik richting mijn tas toen ik mijn naam hoorde roepen: de jury hoogspringen!
Ik moest al. Verrek ja, door die kapotte enkel moet ik noodgedwongen met mijn verkeerde been springen. Voor wie dat niets zegt: het is als proberen supernetjes te schrijven met je verkeerde hand, je bent al blij als er überhaupt iets leesbaars op papier komt. Dus was ik op de aanvangshoogte van 1.25m begonnen. Geen aanloop, niet ingesprongen, nog moe van de sprint. Gelukkig 1.25m in de eerste poging. Snel even een slokje drinken en ik mocht alweer op 1.30m. Ook eerste poging, gelukkig, niet teveel sprongen maken want dat kan het lichaam niet meer aan, zeker niet met die gebrekkige techniek met mijn verkeerde been. Eigenlijk was ik al wel tevreden. Er zullen nog wel wedstrijden komen waar ik niet vijf onderdelen hoef te doen en daar verbeter ik het dan wel weer. Maar toch nog één sprongetje op 1.35m proberen...helaas...Nou nog eentje dan...helaas...Nja maar het scheelde weinig dus dan die laatste ook nog maar... Nee, deze keer maakte het inderdaad geen verschil. Maar het scheelde weinig, dus misschien kan ik in de toekomst nog in de buurt komen van mijn "PR-verkeerde-been" van 1.38m.

Even een kwartiertje rust.
Boterhammetje eten, een paar keer tegen Roel sprinten en streng kijkend waarschuwen dat van de 3e bank van de tribune afspringen niet de bedoeling, stout en bovendien gevaarlijk is. Maar die waarschuwing zou het verschil niet maken natuurlijk. Zo vader, zo zoon? Tijd voor mijn 3e onderdeel. Sokken weer wisselen, kogelschoenen aan, wat tape ter versteviging om de pols en instoten bij kogel. Tot aan mijn enkelbreuk was ik tevreden vanaf 11m, maar "ongetraind en eerste wedstrijd sinds lang", dus ik nam mezelf voor tevreden te zijn met 10.50m. Keer of 5 ingestoten, 2-3 stoten leken rond de 10.30m. Goed genoeg, laat de wedstrijd maar beginnen. De eerste poging was aardig: 10.25m. Een voetje nog tot de doelafstand. Makkelijker gezegd dan gedaan. Als je het niet onderhoudt ebt je techniek snel weg, althans de automatismen zijn ver te zoeken. Door de lijnen op de vloer kon ik goed zien of het de moeite was de jury met het meetlint aan het werk te zetten. Poging 2: X (ongeldig). Poging 3: X. Poging 4: buiten de sector zelfs -hoe is het mogelijk dacht ik bij mezelf- en dus X. Dit moest anders. "Focus Van de Ven, stop met die rare technische afwijkingen." Bij de 5e poging voelde ik het direct. Dat is zo mooi hè. Dat gevoel, als de kogel -of welk werptuig dan ook- je hand nog geen 5 centimeter, nog geen tiende seconde heeft verlaten, dan weet je het al als atleet. "Dit is em". En inderdaad: ver voorbij de lijn die ik zocht: 10.90m. Ik liet mijn laatste poging voor wat het was.

Terug wandelen naar de tas, weer even een slok drinken en met wat water het magnesiumpoeder van mijn handen spoelen.
Het verspringen stond op punt van beginnen. Snel gemeld bij de jury, sokken weer gewisseld, verspringspikes weer aan. "Waar ben je tevreden mee René" vroeg Ans. Tja, dacht ik, verkeerde been springen weer, "nou 4.50m lijkt me een mooi streven". Na het uitzetten van mijn aanloop was er nog net genoeg tijd om die 1x te proberen. "Tegen de balk", zo zag Ans. 'Prima' dacht ik, 'ik loop dadelijk in de wedstrijd toch net wat harder'. Zo bleek ook, ik had niks over bij mijn afzet, maar derhalve ook precies geen afdruk in de plasticine. Geldig dus: 4.66m. Maar wel een slechte landing, teveel voorwaartse rotatie, dus moest beter kunnen, vond ik. Tweede poging dan maar...hoewel...in de verte zag ik al wat mannen oefenhorden nemen... 

Ai! Hup, weg bij ver, snel naar de horden.
Eerder op de dag wendde ik mij tot de jury met de vraag of de masters wel op de officiële masters-hoogte zouden lopen. Dat zou immers wel een flink verschil maken, maar helaas. Ik wist het ook wel, het was namelijk officieel een seniorenwedstrijd dus de jury had gelijk. Maar ja, toch even proberen hè.
Op de oefenbaan deed ik snel een kort rekoefeningetje en ging ontspannen over twee horden... op dameshoogte. Ik had vorige week in de zaal nog even een paar keer op de mastershoogte van 99cm geoefend en dat ging prima, net als de twee horden op die hoogte die ik hier nam. Maar die laatste 7,7 centimeter naar de seniorenhoogte van net geen 1,07m, pfff dat lijkt stukken meer dan slechts 7 cm. Ik stond inmiddels op de wedstrijdbaan, liep twee keer aan en even zo vaak maakte ik geen sprong over de horde. Ik weigerde. Angst. 'Zou mijn enkel dit wel aan kunnen? Kom ik wel goed uit bij de eerste horde? Kan ik dit überhaupt nog, na zo lang niets doen?' Maar lang kon ik niet nadenken, ik zag de startcommissaris op zijn "uurwerk" kijken. Snel ging ik nog een keer zitten en wisselde ik mijn startblokken om, zodat ik met mijn andere voet voor zou starten en ging zitten voor een laatste proefstart. 'Kom op Van de Ven, ophouden met dat slappe gedoe, gewoon afzetten-ogen dicht-en erover, niet janken'. Alsnog enigszins behoedzaam startte ik weg maar eenmaal bij de horde ging ik ervoor. Immers, die paar centimeter zou het verschil toch niet maken!? Ik kwam er veilig overheen en zowaar nog prima in balans ook. Nou, hup dan maar. De starter riep ons op tot gereed maken. "Succes mannen", ging het over en weer net voor het "op uw plaatsen" commando van de starter. Altijd sportiviteit en gemoedelijkheid bij deze wedstrijd. 

Een laatste diepe zucht, ogen dicht, extra focus.
PAF! Opnieuw  een behoedzame start naar de eerste horde zodat ik goed uitkwam. Behoedzaam door naar horde 2...iets te behoedzaam, ik landde er bovenop met mijn hamstring / de onderkant van mijn dijbeen op slechts enkele centimeters achter mijn knieholte! Normaal gezien volgt een onvermijdelijke val maar ik kon blijven staan en wonderbaarlijk genoeg was ik slechts gering uit balans gebracht. Wel snelheid kwijt, 'aanzetten Van de Ven, verdorie!' Verbazingwekkend eigenlijk wat je nog kunt denken tijdens zo'n intense, korte race. De 3e horde licht geraakt, de 4e geschampt, de 5e licht geraakt, maar heelhuids gefinisht! Bij de senioren liep ik ooit 11.14sec, dus van de 12.39sec van vandaag moet nog wel wat af kunnen, maar ik was heel gebleven en dus tevreden. 

Opnieuw nahijgend van een inspanning werd ik alweer geroepen...
Tweede poging verspringen...Nou ja, toe maar dan. Half voetje dichterbij, want ik zal wel wat minder hard aanlopen nu. Precies op de balk weer, maar de vermoeidheid liet zich gelden: 4.60m. De 3e poging nog presteren bleek een brug te ver. Ik had geen snelheid meer over, kwam ver voor de balk uit en liet de sprong voor wat het was. Het was wel goed zo. Vijf onderdelen in 2,5 uur, nauwelijks enige voorbereiding en nauwelijks rust tussendoor, maar toch zeer tevreden. Ik vond dat ik wel een pintje verdiend had. Ik proostte met Ans op een geslaagde wedstrijd en met Roel zijn flesje appelsap op een grote zak Vlaamse frieten - want daar was ie toch wel het meest voor mee gegaan, al had hij zich al rennend en springend langs de kant ook prima vermaakt. 

Om 12 uur vertrokken, om 20 uur thuis met de buik vol Vlaamse friet en 4 clubrecords rijker.
Waarom 4 en niet 5? De horden race was officieel een seniorenwedstrijd en werd derhalve ook gelopen over senioren hoogte. Uit artikel 8 van het Reglement Clubrecords blijkt -kort samengevat- dat alleen een clubrecord of Beste Prestatie kan worden behaald op onderdelen in de eigen categorie (en dat is horden op hoogte 99,1cm ipv 1,067m), of in een hogere categorie als dat onderdeel anders is dan in de eigen categorie. Van dit laatste is wel sprake, maar zoals gezegd was ik al eens flink sneller. Geen CR dus, maar ach, het was een gezellig en succesvolle dag, dus ook dat zal het verschil niet maken.

René van de Ven

6 Jan '19

BK Cross: Frans 1e, Roland 2e!

We hebben weer een Brabants Kampioen Cross en een nét niet: Frans van der Staak werd in Oudenbosch met een royale voorsprong op de nummer twee 1e bij de M65, Roland van Loon werd 2e bij de M45.

Foto: Frans op het podium bij AVO'83 (*)

(*) De Atletiek Vereniging Oudenbosch was er de reden van dat we in 1985 de naam AVO niet mochten voeren en we door het leven moesten als Atletiekvereniging Oirschot, later verkort tot Atletiek Oirschot.

6 Jan '19

Geanimeerde nieuwjaarsreceptie

Vanmorgen was na de trainingen de nieuwjaarsreceptie. Het clubhuis zat stampvol toen Henry van der Schoot zijn toespraak hield. Daarin haalde hij eerst Toon de Croon naar voren, die een oorkonde mocht ontvangen omdat hij was verkozen tot Clubheld van het Jaar in de Gemeente Oirschot, georganiseerd door het Eindhovens Dagblad.
Omdat de Spike niet meer bij de leden thuis wordt bezorgd dankte Henry vervolgens de vrijwilligers die deze taak jarenlang op zich heben genomen.

Foto (Ad van Zelst): Jeanne Kemps heeft vanaf 2001 de verspreiding van de Spike gecoördineerd. Meer foto's in het FOTOBOEK

31 Dec '18

Clubrecord voor Frans van der Staak

Op de valreep van 2018 liep Frans van der Staak nog het podium op: 2e M60 op de 10 km bij de Oudejaarsloop in Hilvarenbeek. Met zijn tijd van 41:30 bruto verbeterde hij het staande CR M65 van Martien van de Ven met bijna 3 minuten.
Opmerkelijk: een dag eerder won Frans de Auwjaorscross bij de M65! 

Foto (Ad van Zelst): Frans na de Auwjaorscross

30 Dec '18

Auwjaorscross een topper voor Atletiek Oirschot

Bij de vandaag gelopen 32e Van de Meerendonk Auwjaorscross zagen we over alle categorieën 577 lopers over de finish komen. Daaronder 101 leden van Atletiek Oirschot. Onder perfecte weersomstandigheden - 8 graden, droog en windstil - veroverden ze 7 podiumplaatsen:  

Frans van de Staak: 1e M65
Roland van Loon: 2e M45
Nellie van Beers: 2e V55
Josh Hover: 2e JPmini
Toon Capel: 3e JPmini
Sophie Spee: 1e MPmini
Suze Vennix: 3e MPmini

Foto (Ad van Zelst): voorzitter Henry van der Schoot reikt de fraaie bekers uit aan de jongens minipupillen: links Josh Hover, rechts Toon Capel. De winnaar was Kes van Dijk van AV Valkenswaard

Bekijk de foto's gemaakt door Luc Kenter, Peter Kramer en Ad van Zelst in het FOTOBOEK

30 Dec '18

Peter van der Velden en Eefje Ottevanger winnen Auwjaorscross

Door het zachte weer was de Auwjaorscross niet al te zwaar dit jaar, maar het gaat natuurlijk om de onderlinge verhoudingen. Wat dat betreft tekende het verschil zich al vrij snel duidelijk af en kwam Peter van der Velden na 10 km als ruime winnaar over de streep, na 19 seconden gevolgd door Michel Beuwer en Niek van Son daar weer 33 seconden achter. Alle drie kwamen uit voor Eindhoven Atletiek.
Bij de vrouwen was het na 7780 meter niet een senior die als eerste de meet passeerde, maar de V35 Eefje Ottevanger (Eindhoven Atletiek). Dan volgde op 1:12 minuten Rian van de Burgt (GVAC, ook V35) en dan na 27 seconden de eerste senior, Anne Castelijns (Eindhoven Atletiek).
Van onze leden zagen we 6 deelnemers bij de volwassenen: Roland van Loon (2e M45), Frans van der Staak (1e M65), Nellie van Beers (2e V55), Tineke van den Heuvel (4e V55), Kees Smetsers (10e M65) en Bart Noyen (21e Msen). Drie keer podium, toch mooie resultaten voor zo'n klein clubke!

Foto (Ad van Zelst): de mannen duiken het bos in, met vooraan al de latere winnaar Peter van der Velden (966).

  

22 Dec '18

8 Clubrecords voor onze jeugd in Gent

In de schitterende Topsporthal Baarmeersen in het Belgische Gent werd de Eindejaarsmeeting voor pupillen en junioren gehouden. Léon trok er met 15 jeugdleden naar toe. En met resultaat, er werden 9 clubrecords geboekt door: 
Eefke van Kasteren (MPA 1000 m), Alissa van der Sloot (MJD 60 m), Janne Brands (MPA 60 m), Aaron van der Sloot (JPB 60 m), Janne Brands (MPA 60 m horden), Dries Smulders (JJD verspringen), Bente Brands (MPB 60 m), Saar Brands en Bente Brands (MPB, zij haalden allebei 2,78 m bij het verspringen).

Foto (Ingrid van der Schoot): de topsporthal in Gent

Meer foto's in het FOTOBOEK!

22 Dec '18

Mooie Kapellekestrail

Aan de tweede Kapellekestrail deden 18 wandelaars, een hond en 65 hardlopers mee. Het waaide nogal en af en toe viel er een buitje, maar de stemming was prima. Bij de kapel van de H. Eik werden kaarsjes opgestoken, hoeveel hebben we niet bijgehouden.

Foto (Ad van Zelst): de tweede hardloopgroep bij de H. Eik. Meer foto's in het FOTOBOEK

12 Dec '18

Wim Verhagen neemt afscheid, maar niet helemaal

Vandaag was de laatste keer dat Wim Verhagen de woensdagmiddaggroep door de hei loodste. Wim heeft besloten om gezien zijn leeftijd over te stappen op onze wandelgroep. Na afloop van de training kreeg hij van de lopers wat lekkers aangeboden, wat door Wim zeer gewaardeerd werd, maar, zei hij: "Het had niet gehoeven". 

Wim is in september 75 geworden en loopt nog als een kiviet. In 1993 werd hij lid van Atletiek Oirschot.

6 Dec '18

"Onze" Toon clubheld van Oirschot!

Toon de Croon is met afstand winnaar geworden van de verkiezing "Clubhelden van de amateursport" in de gemeente Oirschot, georganiseerd door het Eindhovens Dagblad. Met dank aan onze leden en anderen die massaal gestemd hebben op Toon. Het resultaat was 244 stemmen.

Dit organiseert Toon allemaal:
- de CYCLOPATHON, onze jaarlijkse estafettemeeting met fietsclub De Pedaleur!
- de HARDLOOPCURSUS, waardoor we elk jaar weer tientallen deelnemers kennis laten maken met de hardloopsport en waarvan de helft lid blijft van onze vereniging!
- de CLUBTRAININGEN op de baan op dinsdagavond
- de WATERPOST bij Marathon Eindhoven, 50 man de hele dag in touw, al 21 jaar lang!
- de FAMILIEFIETSTOCHT, het jaarlijkse uitstapje door de mooie omgeving. Met friet na!
- de RECREANTENTRAININGEN, waarbij Toon groep 1 onder zijn hoede neemt!
- de BEGELEIDING van een therapeutisch sportclubje in samenwerking met een huisartsenpraktijk!
- de WANDELGROEP, waarvoor hij mooie routes door de hei uitstippelt!
- Toon is JURYLID bij onze interne en externe wedstrijden!
- en dan is hij ook al 10 jaar vrijwilliger-chauffeur op de buurtbus in de Kempen!

Deel dit bericht op social media en maak reclame voor onze club! 

Nieuws

30 Apr '24

Ranglijsten allertijden: weer twee nieuwe jaarg...

Na lang spitwerk zijn de allertijden ranglijsten weer een stukje beter bijgewerkt. Twee jaargangen zijn toegevoegd en ze zijn nu up to date tot en met 2012. Neem een kijkje via ALGEMENE INFO > RANGLIJSTEN ALLER TIJDEN. Foutje gezien? Mail naar chr_vd_ven@hotmail.com.

29 Apr '24

Masters 5-kamp in Dongen: 3 CR's voor René

René van de Ven was vandaag in Dongen. Hij schrijft:

In Dongen werd een uiterst zeldzaam onderdeel afgewerkt: de masters 5-kamp (verspringen, speerwerpen, 200m, discuswerpen, 1500m). De afgelopen jaren heb ik me rot gezocht naar dit onderdeel maar geen enkele wedstrijd gevonden. Tot gisteren dus. Ik kwam er veel bekenden tegen uit de regio, zoals Jeroen Duif en Jan de Kok (van GVAC) en Jos van Vliet (AVV), maar ook buiten de regio kennen de masters onderling elkaar goed. Dat dit zeldzame onderdeel populair is, bleek wel uit deelname vanuit onder meer Alkmaar en Leeuwarden. En ook leuk om even onder de aandacht te brengen: het bleek weer eens dat atletiek een sport is voor alle leeftijden, getuige de twee 80-plussers die meededen! En denk niet "dat zal wel weinig meer zijn", want ik geef het je te doen: verspringen mannen 80+: 3.30m! En bij de dames 80+ verspringen: 3.02m!

De sfeer was heerlijk gemoedelijk in Dongen met de masters onderling. Niets dan sportiviteit en aanmoedigingen en een mooie mix aan atleten, van lopers die totaal geen kaas gegeten hadden van de werpnummers, tot werpers die al bijna wanhopig werden van het vooruitzicht van de afsluitende 1500m. Zelf had ik daar ook niet bijster veel zin in na het debacle afgelopen dinsdag, maar ja, je moet nou eenmaal als onderdeel van de meerkamp. Ik had natuurlijk mijn doel vooraf duidelijk in beeld; er stond namelijk een clubrecord uit 2001 op dit onderdeel, op naam van Rini Roefs. Daarnaast had ik het CR discuswerpen bij de M40 nog niet verbeterd in mijn eerste twee wedstrijden sinds ik ben toegetreden tot de veertigers (al sinds 1992 op naam van Adrie Jonkers met 29.52m). En Martien had er dinsdag weer een clubrecord bij gelopen (totaal nu 86) waardoor ik er weer twee achter stond op hem met 84 CR's. Genoeg op het spel dus, los van het wedstrijdplezier. 

Ik had voor mezelf een schemaatje gemaakt wat me precies tot het CR van Rini zou brengen. Dat was immers, na "heel blijven", prioriteit nummer één. Discuswerpen kan ik overal, maar het onderdeel 5-kamp is dus zeldzaam. Ik had alleen, zo bleek achteraf, het oude puntentotaal in mijn hoofd en had me dus gericht op een te hoog totaal. Hoe zit dat? Nou, kort samengevat als volgt: bij de masters wordt gewerkt met zogenaamde 'correctiefactoren'. Dat betekent eigenlijk heel simpel dat de prestatie die je behaalt wordt omgerekend naar een senioren prestatie. Op basis daarvan worden in de meerkamp punten toegekend. Hoe hoger de leeftijd, hoe groter de correctiefactor. Voorbeeld: die 3.30m van de 80-plusser is goed voor 604 punten. Mijn eigen 4.48m als veertiger levert slechts 365 punten op.

Nu terug naar dat puntentotaal van het CR van Rini. Die correctiefactoren worden eens per X-aantal jaar opnieuw vastgesteld. Dat is in 2023 voor het laatst gebeurd. Dat betekent dat de prestaties van voor die tijd moeten worden herberkend naar puntentotalen om ze te kunnen vergelijken met puntentotalen van nu. In het geval van Rini ging zijn puntentotaal daardoor omlaag. Ik had in mijn hoofd nog het oude totaal en richtte me dus daarop.

Daarvoor had ik voor mezelf als doel gesteld: 4.50m verspringen, 42.50m speer, 30.74sec op de 200m, 28.00m discus en gelet op hoe dramatisch de 1500m afgelopen dinsdag ging: 6.55 min. op de 1500m. Dat zou me brengen naar 1798 ptn, wat 1 punt meer zou zijn dan het CR (dacht ik dus).

De dag begon koud en ik voelde me tijdens het inlopen vermoeid en enigszins kortademig. Mijn enkel deed al pijn voor ik was begonnen. Pas in het 3e rondje inlopen voelde ik dat het een beetje beter ging, de pijn trok weg en het lopen ging soepeler. Hoe belangrijk de warming-up is bleek dus maar weer. Poging 1 bij ver was niets, we hadden flinke tegenwind en ik kwam totaal niet uit. Poging 2 was een stuk beter: ik kwam perfect uit op de balk en ondanks een matige landing bleek het 4.48m te zijn. Ik besloot er genoegen mee te nemen en te stoppen om mijn enkel niet verder te belasten.

Speer volgde en dat is natuurlijk mijn favoriete onderdeel. In poging 1 was het meteen raak: 44.28m. Ruim voorbij mijn doel en zelfs nog verder dan enkele weken terug in Gouda, dus ook nog als bonus mijn eigen CR verbeterd. Ook hier besloot ik na een mislukte 2e poging geen verder risico te nemen en te stoppen. Je moet immers voorzichtig doen met je lichaam, zeker als master, zeker als je zwakke plekken hebt zoals ik met mijn enkels en ook nog drie onderdelen te gaan hebt. Ondertussen was het ook wat warmer geworden en kwam af en toe de zon door, wat geen overbodige luxe was. Toch warmden we tussen de onderdelen door binnen in het clubgebouw op. 

Voor de 200m moest er natuurlijk opnieuw ingelopen worden en het voelde gelukkig niet slecht. Wel was dit een onderdeel wat voor mij een grote onbekende was. Ik liep er 4 jaar geleden voor het laatst een en toen ging het wonderbaarlijk goed (29.05sec). Maar toen was ik ook zeker 5, zo niet meer, kilo's lichter. Ik had daarom rekening gehouden met een trage 30.74 sec in mijn schema. Dat was maar goed ook. Ik liep in de 3e serie onder meer tegen mijn wedstrijdmaat Jeroen Duif en dat bleek een leuke strijd tot de lijn, waar ik met een goede dip met 1 honderdste won: 30.78 om 30.79. Geen tijd om trots op de zijn, maar wel conform verwachting dus tevreden.

Ik zat door mijn winst bij het speerwerpen nog altijd op schema voor het puntenrecord en was eveneens blij dat ik de 200m had overleefd zonder blessure, want dat ligt bij een onderdeel dat je niet vaak doet toch altijd net iets meer op de loer.

Het discuswerpen verliep dit jaar nog niet naar wens. Sterker nog, ik kwam niet eens voorbij de 28m. Het is bij mij ook al zo lang ik atletiek doe een alles of niets onderdeel en vaker dan me lief is eindigt het in niets. Maar vandaag zat het allemaal mee en ook hier was het in de eerste poging direct raak. Ik voelde het ook meteen toen ik de discus losliet: 30.37m en dus dat 32 jaar oude CR uit de boeken en opnieuw winst op mijn schema. 

Ik berekende vlug de stand en mocht nu 7.23min lopen op de 1500 om alsnog het puntenrecord te verbeteren. Dat zou in werkelijk alle omstandigheden wel moeten lukken. Het zorgde in elk geval voor opluchting dat het record wel safe zat en daardoor begon ik ontspannen aan de warming up voor de 1500m. Het scheelt echt enorm als je kunt starten met de wetenschap dat het niet persé supergoed hoeft te gaan. Dat het gaat lukken zelfs als je helemaal kapot zou gaan en zou instorten.

Ik vertrok, ondanks het debacle van afgelopen dinsdag, op een schema van 6.48 min. De eerste 300m pakte ik al bijna 8 seconden winst. Te hard gestart zou je denken, maar dat zit er nou eenmaal in vanuit vruuger. In tegenstelling tot afgelopen dinsdag, waar ik mijn schema totaal niet kon volhouden en alleen maar verzwakte, kon ik vandaag mooi op schema blijven lopen: rondjes van 1.48 min. Ik verloor lichtjes (rondjes 1.48.5 en 1.49.5) maar ging met 5,5 seconde voorsprong op schema de laatste ronde in en kon daarin nog stevig versnellen naar 1.37 zodat ik uitkwam op 6.31.65 min. Ook bepaald geen goede tijd in zijn algemeenheid, maar voor nu was ik er uitermate tevreden mee (en bovendien sneller dan onze Roel afgelopen dinsdag, want dat kon ik eigenlijk ook niet velen). 

Zo bleek het een uitzonderlijke meerkamp. Waar ik zelf altijd zeg "er gaat altijd wel één onderdeel totaal verkeerd in een meerkamp" was daarvan deze keer geen sprake, alles ging goed en vrijwel perfect volgens de vooraf gemaakte planning. Zo maak je ze niet vaak mee, dus het is er zeker eentje om nog regelmatig aan terug te denken. 

Groeten, René

Foto uit archief

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

Foto: Clubrecord M75 voor Martien! Meer foto's in het FOTOBOEK.

Home knop